50 1.0l
Zwiń
X
-
-
co do drugiej czesci zdania to nie mam zadnych watpliwosci. natomiast co do pierwszej to mozemy polemizowac
phavdzivi ahtysci hobia holga
sakhebleu
Komentarz
-
No kurcze, EF 50/1.0 przestano produkować ze względu na skandaliczną jakość optyczną (z wyjątkiem światła, rzecz jasna), tak że Ferrari to za bardzo nie jest, jeżeli już to Lamborghini, ale traktor :-D . PozdrawiamKomentarz
-
eee F1.0 to i tak lipa
co powiecie na obiektyw Leica 50mm f/0.7 to dopiero onanizm
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Ale może autor tego zdjęcia, wedle klasyfikacji Kena Rockwella, nie jest już ahtystą tylko dziwką i jako taki obraca się w "lepszych" kręgach, za swoje fotki zgarnia kupę kasy i dzięki temu mógł się nieco "posnobować" kupując za kilka kilo $ obiektyw, który służy wyłącznie do robienia nie ostrych zdjęć i podbudowuje jego nieczym nie skrępowane poczucie własnej wyjątkowości
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
dziwki kupuja Leiki albo RolleieAle może autor tego zdjęcia, wedle klasyfikacji Kena Rockwella, nie jest już ahtystą tylko dziwką i jako taki obraca się w "lepszych" kręgach, za swoje fotki zgarnia kupę kasy i dzięki temu mógł się nieco "posnobować" kupując za kilka kilo $ obiektyw
czy Ty mi tu probujesz wmowic, ze marka "inzynierow" Canon, daje tak cyne jak ww. Leiki? no wez, prosze...
Komentarz
-
Jest sens w Twoich słowach ale w takim razie jak rozszyfrować intencje autora tego foto? Jeśli byłby to zwykły onanista sprzętowy, pragnący zakomunikować światu że jest posiadaczem 50/1.0 L to domknął by to szkło i jeszcze podostrzył w PSie żeby postronni nabrali przekonania że 50/1.0 jest tak zaje... ostry że żadne inne szkło nie może się z nim równać i że tylko wydanie tych klku kilo $ gwarantuje możliwość robienia ostrych zdjęć. No chyba że mamy do czynienia z onanistą, który postanowił zostać ahtystą.... no ale to to już całkiem się kupy nie trzyma
-
Chyba przyczyny były inne. Raczej chodziło tu o rodzaj zastosowanego szkła i problemy z utylizacją. Zresztą tak samo jak 200/1.8."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
patrząc na sample z tego szkła na pbase można dojsc do wniosku ze zycie jest niesprawiedliwe
Zdjęcia robione przez totalnych amatorów takim sprzętem...
350d+grip, tamron 28-75/2.8Komentarz
-
Biorąc pod uwagę poziom zawiści, skądinąd zrozumiałej
, chciałbym się zapytać, czy zwróciliście panowie (edit: uwagę)na zdjecia abulafii wykonane Noctiluxem 50/1.0 i Voigtlanderem/Epsonem?
Ostatnio edytowany przez slawi_3000; 5583.Komentarz
-
Tak chodziło o soczewki ze szkła ołowiowego. Mają doskonałe właściwości optyczne (szczególnie wysoki wpółczynnik załamania światła). Niestety nie spełniają tej dyrektywy:zdaje sie, ze chodzilo o jakas toksyczna domieszke olowiu w soczewkach.
co poniekad tez nie jest ewenementem. slynne "zolte" Takumary 1.4/50 mialy w szkle soczewek jakis pierwiastek radioaktywny
ale chyba niegrozny, bo po 2 miesiach kontaktu z nimi jeszcze w nocy nie swiece 
http://en.wikipedia.org/wiki/Restric...nces_Directive unijnej i w związku z tym musieli przestać ich używać."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
To może ściepę zrobimy, będzie przechodnie szkło forumowe, każdy chętny dostanie na tydzień i będzie mógł sobie w tym czasie zrobić nim 1000 nieostrych fotek ;-)
...no i oczywiście jedno ostre, pamiątkowe zdjęcie z 50/1.0 przypiętym do posiadanego korpusu
Komentarz