50 1.0l

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4087

Odp: 50 1.0l

Na f1 pewnie takie mydło, że używać się nie da.
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• aptur
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3837

Re: Odp: 50 1.0l

Zamieszczone przez zdebik
      Każdy sposób jest dobry aby sobie wytłumaczyć, że jednak nie chcesz kupować tego szkła

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4087

Odp: Re: Odp: 50 1.0l

Zamieszczone przez aptur
        Każdy sposób jest dobry aby sobie wytłumaczyć, że jednak nie chcesz kupować tego szkła
        Dla mnie to nie wymówka, gdzieś oglądałem recenzje wersji f1 i nie powalała.

Brak już miejsca w skrzynkach, ale chętnie przytuliłbym 50, 85 (1.2) i 35 1.4.

Szkoda, że 50'ki 1.2 II nie zrobili pod ef .
        https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Re: Odp: Re: Odp: 50 1.0l

Dla mnie to nie wymówka, gdzieś oglądałem recenzje wersji f1 i nie powalała.

Brak już miejsca w skrzynkach, ale chętnie przytuliłbym 50, 85 (1.2) i 35 1.4.

Szkoda, że 50'ki 1.2 II nie zrobili pod ef .
          To jest bardziej skomplikowana sprawa. Przynajmniej dla mnie. Oglądam te wszystkie sample z nowych, super ostrych szkieł i ..... sam nie wiem. Jakieś takie super analityczne i do bólu cyfrowe. Możecie się śmiać ale ja naprawdę lubię te wszystkie wady które ma np. 35/1.4 czy 50/1.2. Niestety 50/1.0 nie miałem i raczej mieć nie będę. Poza tym szkłem przerobiłem wszystkie pięćdziesiątki canona. Lubię wszystkie

Komentarz

• mkamelg
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1270

Odp: Re: Odp: 50 1.0l

Zamieszczone przez aptur
            Polowanie na jelenie rozpoczęte i to dosłownie https://pzlow.pl/palio/html.run?_Ins...um=-2029485408

Zamieszczone przez Bangi
            "Aby mieć satysfakcję z możliwości używania przysłony 1.0 konieczna jest kalibracja takiego obiektywu do body (głębia ostrości przy tej wartości przysłony nie istnieje więc precyzyjna kalibracja jest niezbędna do każdego body)"

Hmm... to po co mi obiektyw bez głębi ostrości , ciekawe czy R też trzeba by kalibrować
            Zamieszczone przez aptur
            Przecież w R nie ma problemu z BF/FF. Cud miód malina. Wszystko działa idealnie a takie obiektywy jak ten dostają drugie życie. Stąd ta cena
            Jak komuś zależy na czasie to może sobie od razu przewinąć na 6:26.

Zamieszczone przez marfot
            Ale w R mając całkiem sprawny focus peaking można przyoszczędzić i kupić alternatywnie np:
            https://www.eglobalcentral.pl/zhongy...nt-czarny.html
            Nie wiem czy to jest taki dobry pomysł.

The Zhong Yi Mitakon 50mm 0.95 III E is one of the fastest 50mm lenses around and compared to the Leica Noctilux very affordable but

Komentarz

• cauchy
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2939

Obiektyw u nas wart max dyche.
              Ciekawe czy zejdzie.
              Na niemieckim ebayu zszedlby szybciej, moze nawet w zbliżonej kwocie.
              EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
              Flickr | YT

Komentarz

• luso
                Uzależniony
                • 2014
                • 900

Płacić takie kwoty za nieserwisowany obiektyw, który bardzo szybko może stać się wyjątkowo drogą podpórką do książek to pomysł co najmniej ekstrawagancki.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez luso
                  Płacić takie kwoty za nieserwisowany obiektyw, który bardzo szybko może stać się wyjątkowo drogą podpórką do książek to pomysł co najmniej ekstrawagancki.
                  To bym uznał za kluczowy argument na "nie"...
                  Co do ostrości i innych kwestii - ten obiektyw miał soczewki z domieszką ołowiu co powodowało bardzo specyficzne wady obrazu.... ale przez niektórych uważane to było za zalety i dawało wręcz unikalny obrazek. Tak samo było z 200/1.8 L . To są szkła dla kolekcjonerów, a nie fotografów więc nie ekscytowałbym się zbytnio ceną. Uczciwie przyznam że gdyby mi 20 tyś zawadzało w kieszeni to bym pewnie kupił .
                  BTW: ja bym się bardzo nie zdziwił jakby Canon wrócił do takich konstrukcji w eRkach...
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• michalko
                    Bywalec
                    • 2013
                    • 133

Ten obiektyw to widzę na allegro co najmniej ..rok?
                    EFM+22mm; 5D+50mm

Komentarz

Pracuję...