eos 300D - czy warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Zamieszczone przez snow
    Może i jest popularny, ale jak ciebie nie było a ja byłem tutaj to nawet 350d nie było w planach
    E.. coś ściemniasz - jesteś zarejestrowany w marcu 2005 i o ine pamiętam to własnie w marcu/kwietniu 2005 wyszło 350D,
    Zamieszczone przez snow
    A urywa się w każdym (mi sie nie urwało) :razz:
    Na tej samej zasadzie co piszesz o urywaniu lustra ("mi sie nie urwało") to ja nie mam BF/FF - czyli - odwracając kota ogonem - a każdy ma BF/FF ?

Zamieszczone przez snow
    Hm... tak wogóle.... to weź Iza wyłącz w cholere to forum. Obejrzyj jeszcze raz sobie aparaty na które cię stać i powróć już z aparatem tutaj bo to jednak kupowanie za poradami na forach nie jest dobrym rozwiązaniem
    e.. tam , potem bedzie mogła mówić, że to my tak doradziliśmy, a teraz ma BF razem z FF i na dodatek lustro odpadło i uchwyt nie pasuje ;-), i AF za wolny itd..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• snow
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1145

Zamieszczone przez arturs
      E.. coś ściemniasz - jesteś zarejestrowany w marcu 2005 i o ine pamiętam to własnie w marcu/kwietniu 2005 wyszło 350D,
      Wyszło, ale jeszcze nie było popularne - może tak sprostuje
      Na tej samej zasadzie co piszesz o urywaniu lustra ("mi sie nie urwało") to ja nie mam BF/FF - czyli - odwracając kota ogonem - a każdy ma BF/FF ?
      W każdym, ale nie w każdym się aż tak uwydatnia

Eee onanistyczne to forum - dobrze że ja najpierw kupiłem aparat a dopiero potem tu sie zarejestrowałem

Komentarz

• Iza

Zdążyłam zauważyć. Tym bardziej, że w ciągu kilku godzin wątek rozbudował się na 5 stron (a to pewnie jeszcze nie koniec), więc tym bardziej mi się miesza.

Wstępnie jestem za 350d i dziękuję Wam wszystkim za wyczerpujące porady :* Czytanie recenzji i testów jeszcze przede mną, a być może uda mi się przetestować go własnoręcznie, co pomoże mi podjąć ostateczną decyzję. Z pewnością za kilka miesięcy wrócę tu się pochwalić

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez Iza
          Zdążyłam zauważyć. Tym bardziej, że w ciągu kilku godzin wątek rozbudował się na 5 stron (a to pewnie jeszcze nie koniec), więc tym bardziej mi się miesza.

Wstępnie jestem za 350d i dziękuję Wam wszystkim za wyczerpujące porady :* Czytanie recenzji i testów jeszcze przede mną, a być może uda mi się przetestować go własnoręcznie, co pomoże mi podjąć ostateczną decyzję. Z pewnością za kilka miesięcy wrócę tu się pochwalić
          Jeszcze dopiszemy parę stron.. Jesteś z Krakowa to pewnie znajdzie się parę osób stamtąd, które mają te aparaty i jak ładnie poprosisz to powolą potrzymać :wink:

Pozdr
          Artur
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• snow
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez Iza
            Czytanie recenzji i testów jeszcze przede mną
            oho!

a być może uda mi się przetestować go własnoręcznie, co pomoże mi podjąć ostateczną decyzję
            .

Życze trafnej decyzji, a testowanie własnoręczne jest znacznie lepszym rozwiązaniem niż ogladanie sampli murów czy też czytanie recenzji które często są pisane w tonie "ach och"

Z pewnością za kilka miesięcy wrócę tu się pochwalić
            No to czekamy

Komentarz

• thorin
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1990

mysle ze z testowaniem to zaden problem, wystarczy na piwo zaprosic a napewno ktorys z chlopakow ochoczo przyjdzie z 350tka do pomacania

Komentarz

• Iza

thorin: zależy co nazywasz 350tką ;P

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez Iza
                  A 350tka z dokręconą 4-setką to już wogóle..
                  Digart

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

Zamieszczone przez Iza
                    Zamieszczone przez MMM
                    A 350tka z dokręconą 4-setką to już wogóle..
                    no to kiedy kolejny zlot w kraku ?

Komentarz

• snow
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1145

Myśle że koledzy z 300'tka albo 30'tka też by się zgodzili dać do pomacania

Komentarz

• Iza

Kwestia jeszcze tego, czy bym chciała ;P

Komentarz

• snow
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1145

Myśleliśmy że chcesz kupic

Dobra, koniec oftoppa!! :P

Komentarz

• Iza

350 lepiej pasuje do kobiecych dłoni, sami powiedzieliście. Dobranoc wstręciuchy :P

Komentarz

• kanonier
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 100

Zamieszczone przez Iza
                              Witam serdecznie!

Czy nie dysponując zbyt dużym budżetem warto zdecydować się na Canona 300D (zamiast 350D)? Różnica w cenie jest znaczna, w specyfikacji natomiast mniejsza, dlatego pytam wszystkich, którzy mogą odpowiedzieć z autopsji. (Patrząc przyszłościowo chodzi także o ewentualne koszty zakupu akcesorów, w tym szkieł).

Zastanawiają mnie także aparaty używane. Czy decydując się na taki narażam się na wielkie ryzyko?

Na standard chciałabym przeznaczyć do 2 tysięcy, a dopiero z czasem rozbudowywać swój warsztat. Ciekawi mnie jednak, czy inwestycja w 300D jest słuszna i czy z czasem, dokładając do niego, będę w stanie coś konkretnego uzyskać.

Może sprecyzuję swój profil użytkowania: jestem amatorem, głównie interesuje mnie reportaż i makro (z czasem pewnie dojdą do tego portrety, bo na moim aktualnym kompakcie niemożliwe jest nawet ich ćwiczenie). Nie wywołuję zdjęć w formatach plakatowych, jedynie pocztówkowe lub góra 18x25 (czy jakoś tak). Oczywiście szybko też nie będę wyposażać się w nowe obiektywy, bo - jak wspomniałam wcześniej - nie dysponuję zbyt dużym budżetem, a hobby mam, więc i tak poświęcam mu tyle, ile jestem w stanie. Z góry dzięki za rady.

(Krótko mówiąc - w czym, co mogłoby mieć wpływ na profil moich zdjęć, 300D nie dorównuje 350D? )

[Przepraszam za kategorię, temat powinien znaleźć się w "początkujących", zamieściłam go tu przez perzypadek.]
                              Przepraszam, ale to jest tzw. blad w zalozeniu.
                              Celowo wygenerowany przez marketing i media.
                              Czemu w tym rozwazaniu nie widze myslenia o 10D lub 20D lub 30D ???

Ktos nazwal 300D, 350D, 400D Trabantami Canona.
                              Ja je nazywam Canony dla Kowalskiego - podazajac za swiatla linia Wodzow -
                              Fiat 126p samochod dla Kowalskiego.
                              Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Komentarz

• mkwiek
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 862

Iza - ja miałem swego czasu na używanie 300D i mi się podobał. Owszem, piekielnie wolny AF i brak kilku funckji, czyli po prostu okrojony soft mi trochę przeszkadzał, dlatego bym go nie kupił. 350-tka jest z kolei dla mnie stanowczo za mała. nawet grip tu nie pomaga. ale mimo wszystko mając te dwie możliwości wybrałbym 350D. tym bardziej, że cena używanych poszła w dół po pojawieniu się 400D.
                                I am FX

Komentarz

Pracuję...