Dobry hosting - gdzie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Betoniarka
    • 2014
    • 14

Odp: Dobry hosting - gdzie?

Stoję właśnie przed wyborem domeny+hostingu i kilka osób poleciło mi netmark.pl (niezawodność, dobór do własnych potrzeb), a odradziło home.pl i nazwa.pl (nieuzasadniona drożyzna).

Komentarz

• jinks
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2178

Odradzam netmark. Cienki backup, na stronie wirusy przez co google zbanowało stronę. Na pewno straciłem paru klientów. Potem padły im serwery. Oczywiście backup strony nieaktualny (sprzed roku). Po 2 latach z polecenia przeszedłem na webd.pl
      Jestem bardzo zadowolony. Świetne wsparcie - jestem laikiem w tych sprawach a we wszystkim uprzejmie pomagają.
      Hostingi typu home.pl są drogie, ale z tego co wiem wiąże się to z dużą niezawodnością. Wszystko zależy jakiego typu stronę będziesz miał. Jeśli komercyjną to nie można sobie pozwolić na przestoje albo utratę danych. Wyobraź sobie, że fotografujesz na ślubach i przez miesiąc są problemy ze stroną. Jeśli stracisz przez to choćby jednego klienta to całkowicie inaczej spojrzysz na cenę hostingu.
      Miłego dnia
      moja www

Komentarz

• Betoniarka
        • 2014
        • 14

Dobrze wiedzieć, jinks W takim razie na netmark się raczej nie skuszę

Komentarz

• adi760303
          Początki nałogu
          • 2008
          • 317

Ja miałem doświadczenia z webd.pl oraz z superhost.pl.
          Na początku miałem webd.pl - byłem tam cały miesiąc - a wykupiłem na rok problem z bazami, brak odpowiedniego wsparcia, badzo ale to bardzo nie wydajne serwery -napisałem reklamację to uznali ze niby jest źle ale tak ma być po roku chcieli zebym przedłużył umowę - podziękowałem i poprosiłem aby więcej nie dzwonili.

kolejny hosting to superhost.pl - na serwerze oprócz mojej strony z fotografia z baza, jest strona komunikacji zbiorowej gdzie bardzo dużo osób odwiedza i oceniam serwery na bardzo wydajne. Mam pakiet biznes fakt płace może i torchę ale nie ma żadnych ograniczeń.

Innych nie testowałem wiec się o innych nie wypowiadam.

Komentarz

• C80
            Uzależniony
            • 2007
            • 855

home, home, home. Szybki, bezawaryjny z dobrą pomocą. Jedna, jedyna wada to cena. Przy domenie eu + serwerze Bussiness Starter wychodzi koło 440 zł za rok.
            [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

Pracuję...