FotoMedia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • franker
    Początki nałogu
    • 2007
    • 305

Zamieszczone przez Mutt
    70-200/4
    Jedyne do czego można się przyczepić to brak gwarancji canon PL. Wszystkie naprawy realizowane sa poprzez sklep

też u nich kupowałem- umówiłem się w centrum W-wy. Cena niska, ale dali mi gwarancje sklepową. Wolę mieć pewność co do gwarancji, więc poprosiłem o gwarancję polską. Wysłali bez problemu, więc się już o nic nie martwię, a cena bardzo dobra- ponad 100zł różnicy od taniego Bea Błysku

Komentarz

• Adam Kasprzak
      Początki nałogu
      • 2007
      • 278

mógłby ktoś*podać*link do tego sklepu, czy to tylko allegro?
      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• franker
        Początki nałogu
        • 2007
        • 305

tylko allegro i na giełdzie jest koleś- raczej chamski

Komentarz

• tomisiek
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 32

Witam.

Moje wrażenia - negatywne. a wiesz za co? za walenie durnia. w zeszłym roku kupowałem 30D - było kilka miejsc w Wawie - wybrałem w końcu ich, bo koleś przez telefon na moje wyraźne pytanie powiedział, że aparat ma instrukcję po polsku. Przyjechałem na miejsce (mieszkam ponad 200 km od Wawy) gdzieś koło 16.00 i przy odbiorze sprzętu dowiedziałem się, że takiej instrukcji nie ma.

Sprzęt działał, ale nie powierzyłbym im nigdy więcej kasy. Dla mnie zupełnie niesłowni kolesie. Stanowczo odradzam.

tomi
          www.photosystem.pl

Komentarz

• donald7000
            Początki nałogu
            • 2004
            • 382

Czyli cos w tym musi byc...

Komentarz

• donald7000
              Początki nałogu
              • 2004
              • 382

Dzisiaj od rana telefonowalem do nich ale nikt nie odebral telefonu, dopiero kolo 12 raczyl pan odebrac. Oczywiscie nie ma mozliwosci odbioru w Radomiu.
              Czytalem wczesniejsze opinie na temat tego sklepu-karmiku, bo nie mozna nazwac tego inaczej jak straganem odpustowym, bylu dosc pozytywne, ale jak sie to ma do realiow?
              Nadal nie zmieniam zdania. Bardzo zle wrazenie.

Komentarz

• c42
                Początki nałogu
                • 2005
                • 266

kupowalem tam 70-200 i lampe blyskowa, dwa rozne oddzielne zakupy.... wszystko odbylo sie bez problemu, dostawa ekspresowa i nawet upust wytargowalem. szczerze to wydaje mi sie ze kazdemy sprzedawcy na allegro mozna cos dowalic... a to ze insrtukcja po polsku jest na plycie CD to juz standard :-)

Komentarz

• franker
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 305

wydaje mi sie że można dołożyć te parę % ceny i kupić u pewnego sprzedawcy, jak bym wiedział, że to taki problem przesłać polską gwarancję to bym kupił o 100zł drożej u kogo innego- chodzi mi o 70-200 4

Komentarz

• donald7000
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 382

Ja rowniez poluje na 70-200/4 fotomedia mialo dobra cene, ale teoretycznie.
                    Poprzedni obiektyw bralem w BeaBłysk i teraz tez wezme. Po niedzieli beda mieli szkla.
                    A co do gwarancji to jesli kupujesz taniej to zawsze realizacja jest przez sklep, mnie to w sumie nie interesuje jak to sie odbywa. Jesli telefonuje i nikt nie podnosi sluchawki to juz moge sie jedynie domyslac co powie sprzedawca takiej firmy jak powiem ze chcialbym naprawic sprzet kupiony u nich w firmie, poprostu powie ze nie slyszy.
                    Oczywiscie ze kazdemu mozna cos zarzucic, ale ja nawet nie mialem okazji u nich nic kupic i juz jestem niezadowolony, wiec chyba mam prawo miec taka a nie inna opinie.

Komentarz

• franker
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 305

Zamieszczone przez donald7000
                      mam prawo miec taka a nie inna opinie.
                      dokładnie!
                      w sumie to odradzam, bo po tym jak zauważyłem jak moze wygladać pozniej gwarancja przez sklep od razu chciałem polską gwarancję mieć- miesiąc mi wysyłali.

Komentarz

• mssk
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 244

Ja jakoś nie miałem problemów z zakupami u nich.
                        W 1999 roku kupowałem dla siebie aparat Canon 500N + obiektywy 28-105 i 75-300.
                        Chyba jeszcze w 1999 lub już w 2000 roku dla koleżanki ściągałem Canona 300 (analoga).
                        Nie było żadnych problemów.

W tym roku po kilkuletniej przerwie kupiłem w maju 100mm / 2.8 macro, a w tym miesiącu 50mm / 1.4.
                        Bardzo szybka przesyłka, towar świetnie zabezpieczony w przesyłce, zawsze udany kontakt telefoniczny.

Co do gwarancji, to albo priorytetem jest gwarancja, albo cena
                        Faktycznie gwarancja wystawiana jest tylko przez sprzedawcę.
                        Regulamin pkt 8.

Komentarz

• m_o_b_y
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1095

Info o Fotomedia

Ktoś tu zachwalał firmę Fotomedia, a ja znalazłem w Allegro taką informację:

Informacje o Użytkowniku: fotomedia (246) - Konto zawieszone
                          --------------------------------------------------------------

Nie wiadomo dlaczego i czy na stałe?
                          Piszę o tym ku przestrodze.
                          m_o_b_y
                          --------------------------------------------------------

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez m_o_b_y
                            Ktoś tu zachwalał firmę Fotomedia, a ja znalazłem w Allegro taką informację:
                            I to wystarczający powód na tworzenie nowego wątku? Wybacz ale nie... W wyszukiwarce bardzo łatwo znaleźć właściwy wątek. Połączyłem.

Komentarz

• Allensteiner
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 177

ten sprzedawca miał chyba kilka kont i chyba wszystkie sa zawieszone

kiedyś kupowałem 17-40 w stodole, na ich stoisku mieli od ręki, ale w jakimś strasznie zniszczonym pudełku (a sprzedawali jako nowe), do tego data produkcji sprzed 3 lat (!!!) i cena wyższa niż wystawiana na allegro - kupiłem u kogo innego
                              lepsze jutro było wczoraj

Komentarz

• Max_im
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 668

Kupiłem u nich wszystkie obiektywy oprócz 17-55 wszystko ok
                                Dobra obsługa, zainteresowanie kupującym, możliwość obejrzenia, dobry kontakt
                                polecam
                                ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

Pracuję...