Podróbki SanDisk na eBayu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dentharg
    Uzależniony
    • 2005
    • 867

No właśnie, tu opakowanie nie jest zgrzewane.

Tak ubolewam nad tym, że konta PayPal w Polsce są tylko Send Only i koleś nie da rady mi zrefundować kosztów wysyłki do Chin (coby nie było to ca. 100 pln, czyli ponad 25 ojro). Może co najwyżej cofnąć wpłatę i dostanę zwrot kasy, którą zapłaciłem = lipa. Karta kosztowała z wysyłką 110 ojro czyli mniej/więcej 440 pln; tyle kosztuje Kingston ElitePro 4GB z podobnymi transferami co ten "Extreme".

Jednakże przy Kingstonie jest "jakaś" gwarancja jakości - tu jej brak.

I teraz najciekawsze. Obejrzałem sobie wszystkie moje SanDiski (mam 2x256 MB, nawet nie Ultry). Ten, który dostałem z aparatem na bank oryginał; ale ten, którego dostałem od Canona w ramach promo po zakupie 350D - tu już pewien nie jestem: zupełnie inne wykończenie, zwykła blacha na karcie, a nie "brushed" jak w tym opisie na jebaju. Ale darowanemu..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• dentharg
      Uzależniony
      • 2005
      • 867

A w ogóle to czy ktoś tu na forum ma Extreme III, jest pewny jej oryginalności i może sprawdzić transfery?

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Ja mam, Transferów nie sprawdzałem ale jak włożę do aparatu (30D) to dostaje turbo-przyspieszenia w porównaniu do np. preteca cheetach lub nawet tych szybkich kingstonów. Do kompa dane też się zgrywają błyskawicznie.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Meo

Podróbka San Disk Ultra II 2.0GB

Witam,
          Ja chyba też dałem się zrobić z bambuko, biedny Polaczek chciał zaoszczędzić na karcie - a prawdopodobnie za 205 PLN z Allegro ma podróbkę.

Poniżej link do aukcji:
          http://allegro.pl/item126170567__cf_...r_0zl_wys.html

Jak ktoś chce skany mojej karty to mogę wysłać e-mailem.
          Pozdro!

Komentarz

• r65
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 44

Kupiłem ostatnio 2 karty SanDisk 2GB obie odbiegają nieco od opisu oryginału: tylne nalepki pasują raczej do podróbki układem znaków, na frontowej jedna ma napis złoty druga srebrny. Obie to oryginały, w aparacie o połowę szybsze od Kingston 2GB 50x. Czytnik wew. USB 2.0 który kupiłem ponad rok temu na wyprzedaży obie zmierzył na 9MBs ale on więcej nie potrafi. Szukam czegoś szybszego.
            FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Komentarz

• dentharg
              Uzależniony
              • 2005
              • 867

Ale spojrz na blachy: obie takie "brushed" (jak to nazywa SanDisk) a nie zwykla klepana stalowka. Wszystkie rogi zaokraglone (a w mojej byly tylko dolne). Przyjrzyj sie jeszcze drukowi na nalepkach frontowych przy napisie "CompactFlash" - przy powiekszeniu linii "falistych" druk powinien byc ciagly, a nie skladac sie z plamek.

Co do mojego dealu na ebayu - sprzedawca przyslal mi odtwarzac mp3 jako zadoscuczynienie za nieoryginalny towar (co prawda dotarl z uszkodzonym wyswietlaczem, ale to moze byc wina transportu) -- zatem na pewno wiedzial co sprzedaje i tutaj pomoglo zalozenie "sprawy" na PayPalu.

Komentarz

Pracuję...