Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czym się zajmujecie?

Strony : 1 [2] 3

joshua
01-01-2006, 23:03
pielęgniarka w spodnaich, od kilkunastu lat na "R"
foto to zabawa i odpoczynek

Pszczola
01-01-2006, 23:27
pielęgniarka w spodnaich, od kilkunastu lat na "R"
foto to zabawa i odpoczynek

OT: pielegniarki (ale te 'bez spodni') i foto-zabawy od czasu pewnego nie najlepiej mi sie widza... ;-) Ale i tak fajnie miec personel medyczny na pokladzie.

joshua
02-01-2006, 08:35
OT: pielegniarki (ale te 'bez spodni') i foto-zabawy od czasu pewnego nie najlepiej mi sie widza... (...)na głupotę ludzką niewiele poradzisz.

BTW aby niewiele odrózniać się od reszty w czerwcu bronię dyplom z CMS-ów w studium informatycznym. Tak jakby powoli przebranżawiam się :-D

tonyfoto
02-01-2006, 14:26
Fotorepoter w agencji prasowej i fotograficznej, laborant (ten od paluchów na negatywach i fotkach ;) )

antosik9525
04-01-2006, 23:41
specjalista ds. administracji systemów informatycznych w ENERGA o/Płock
administrator systemów komputerowych w ZEP-Centrum Motoryzacji (SEAT, HYUNDAI)
informatyk w ZEP-Centrum Techniki Energetycznej

Na wszystko sie znajdzie czas, tylko pytanie jak bardzo jestesmy skłonni do poświęceń.

Fotografia - od roku, kiedy to zostałem chrzestnym i kupiłem pierwszy aparat celem zrobienia fajnych fotek małej latorośli :)

PatriX
05-01-2006, 23:35
Uczeń/student :) Stoję przed wielkim wyborem życiowym :] W tym roku matura a ja nadal nie wiem co po niej :P Napewno Kraków :D Ale kierunku studiów jeszcze nie wiem :P Chciałbym studiować coś, co jest związane z fotografią, grafiką ... Myślałem równiez o architekturze (ale już sam nie wiem :P ) ... Może mi coś podpowiecie :D A ogólnie to moją pasją jest FOTOGRAFIA i MOTOCROSS ... Uwielbiam śmigać na dwóch kółkach po bezdrożach :twisted: :twisted: :twisted: I bardzo kocham moje słoneczko, które jest w moim serduszku każdego dnia :oops:

thorin
05-01-2006, 23:45
Uczeń/student :) Stoję przed wielkim wyborem życiowym :] W tym roku matura a ja nadal nie wiem co po niej :P Napewno Kraków :D Ale kierunku studiów jeszcze nie wiem :P Chciałbym studiować coś, co jest związane z fotografią, grafiką ... Myślałem równiez o architekturze (ale już sam nie wiem :P ) ... Może mi coś podpowiecie :D A ogólnie to moją pasją jest FOTOGRAFIA i MOTOCROSS ... Uwielbiam śmigać na dwóch kółkach po bezdrożach :twisted: :twisted: :twisted: I bardzo kocham moje słoneczko, które jest w moim serduszku każdego dnia :oops:

jak bardzo jestes zaznajomiony z fotografia ? ciemnia ? powiekszalnik ?
bo w sumie bez tego ani rusz... na studia foto trzeba miec wiedze i dobre zdjecia... inaczej pozostaje Ci studium jak coponiektorym...
o ile naprawde masz do tego ped i checi...

PatriX
06-01-2006, 00:10
jak bardzo jestes zaznajomiony z fotografia ? ciemnia ? powiekszalnik ?
bo w sumie bez tego ani rusz... na studia foto trzeba miec wiedze i dobre zdjecia... inaczej pozostaje Ci studium jak coponiektorym...
o ile naprawde masz do tego ped i checi...

Z fotografią przygode zacząłem w szóstej klasie szkoły podstawowej ... W klasie pierwszej gimnazjum zapisałem sie na koło fotograficzne na które chodziłem kilka lat... Wywoływałem sam filmy i zdjęcia ... Bardzo mi sie to podoba :) Teraz już od dwóch lat prawie nie byłem na kółku bo mam dużo nauki ale bardzo mnie do tego ciagnie. W zeszłe wakacje pracowałem w sklepie fotograficzny. Wpuścili mnie nawet za fotolab i zrobiłem troche klisz... Całkiem nieźle mi wyszły ;) Później robiłem cyfrowe fotki na LAFOCIE5 :D:D Świetna praca na wakacje to była ... :) Ostatnio zdobyłem wyróżnienie i nagrode starosty w konkursie fotograficznym :] Podaje link:
http://www.powiatrawicki.home.pl/aktualnosci/AKT0007.htm
(tylko na tej stronce troche jakość spierniczyli) Moje fotki to Patryk Sierakowski... Ogólnie uwielbiam robić zdjątka :) Teraz zastanawiam sie nad zakupem EF 70-200 f/2.8 USM L ... Mam body Canon 33 i zoom 28-105 ale on ciemny jest troszku ... No to by była po krótce moja przygoda z FOTO. :)

thorin
06-01-2006, 00:21
Z fotografią przygode zacząłem w szóstej klasie szkoły podstawowej ... W klasie pierwszej gimnazjum zapisałem sie na koło fotograficzne na które chodziłem kilka lat... Wywoływałem sam filmy i zdjęcia ... Bardzo mi sie to podoba :) Teraz już od dwóch lat prawie nie byłem na kółku bo mam dużo nauki ale bardzo mnie do tego ciagnie. W zeszłe wakacje pracowałem w sklepie fotograficzny. Wpuścili mnie nawet za fotolab i zrobiłem troche klisz... Całkiem nieźle mi wyszły ;) Później robiłem cyfrowe fotki na LAFOCIE5 :D:D Świetna praca na wakacje to była ... :) Ostatnio zdobyłem wyróżnienie i nagrode starosty w konkursie fotograficznym :] Podaje link:
http://www.powiatrawicki.home.pl/aktualnosci/AKT0007.htm
(tylko na tej stronce troche jakość spierniczyli) Moje fotki to Patryk Sierakowski... Ogólnie uwielbiam robić zdjątka :) Teraz zastanawiam sie nad zakupem EF 70-200 f/2.8 USM L ... Mam body Canon 33 i zoom 28-105 ale on ciemny jest troszku ... No to by była po krótce moja przygoda z FOTO. :)

mam w budzie ludzi ktorzy nie dostali sie na studia foto w poznaniu, pomimo ze mieli bardzo ciekawe reportaze, i dziewczyne ktora robi niesamowite portrety, startuj i zycze oczywiscie powodzenia bo widac ze zielony nie jestes, ale jesli nie masz dobrej teczki to **** zbita, wiec lepiej miec cos w zapasie ;) pozdrawiam
autora watku przepraszam za OT

PatriX
06-01-2006, 00:24
mam w budzie ludzi ktorzy nie dostali sie na studia foto w poznaniu, pomimo ze mieli bardzo ciekawe reportaze, i dziewczyne ktora robi niesamowite portrety, startuj i zycze oczywiscie powodzenia bo widac ze zielony nie jestes, ale jesli nie masz dobrej teczki to **** zbita, wiec lepiej miec cos w zapasie ;) pozdrawiam
autora watku przepraszam za OT
Ja nie chcę koniecznie dostać się na studia FOTO tylko związane z foto :) I napewno w KRAKOWIE do innego miasta nie pojade ! :mrgreen: PoZdrO ;-)

Il fuoco
07-01-2006, 00:59
życzę powodzenia. pamiętaj że to wybór na całe życie. a później jak to ktoś ujął "przebranżawiać się" jest niezbyt ciekawie. dlatego jeśli nie wiesz że dla fotografii mógłbyś wyjechać i zostawić Szanowne Słoneczko które masz tak głęboko w sercu to też głęboko ale się zastanów nad studiami związanymi z fotografią. później będzie za późno - teraz mamy panie kolego takie fajne once in a lifetime...

mruczek
07-01-2006, 21:05
A ja wybrałem politologię zamiast fotografii. To drugie bardziej mnie interesuje, ale z czegoś trzeba żyć i utrzymać rodzinę...I tak w dzisiejszych czasach zmienię pewnie ze trzy razy pracę. Na fotografi troszkę się znam. Mam ciemnię.Efekty?
Tylko raz startowałem w konkursie fotograficznym w Zabrzu pod patronatem Prezesa Pady Ministrów i dostałem wyróźnienie... Kiedy to było...kopa lat...

PatriX
08-01-2006, 13:56
dlatego jeśli nie wiesz że dla fotografii mógłbyś wyjechać i zostawić Szanowne Słoneczko które masz tak głęboko w sercu to też głęboko ale się zastanów nad studiami związanymi z fotografią. później będzie za późno - teraz mamy panie kolego takie fajne once in a lifetime...

Ja nie napisałem że chcębyć fotoreporterem czy coś :> Chcę robić coś z fotografią ale bez wyjazdów ;) Może fotografia reklamowa albo costego typu ;) Więc nikogo nie będę musiał zostawiać :D:D PoZdrO

Il fuoco
09-01-2006, 16:45
obyś miał rację;) :D

marlon
10-01-2006, 23:25
Marek, LO, human z rozszerzonym WOKiem, histą i polakiem + PSM II stopnia w klasie organów, a hobby oprócz fotografii? muzyka (od klasyki przez Metallice do Dream Theater :D) motoryzacja, komputery, od czasu do czasu gitara :P, a mieszkam w Barcinie (okolice Bydgoszczy/Inowrocławia) i uczę się 30km od domciu, właśnie w Inowrocławiu :)
CANON rulezz!! :D

Vitez
11-01-2006, 20:08
human z rozszerzonym WOKiem, histą i polakiem + PSM II stopnia w klasie organów

Niby da sie zrozumiec ale... moglbys sprobowac to jednak na jez. polski przetlumaczyc?

Mikołaj
11-01-2006, 21:57
WOK - Wiedza o Kulturze. PSM - Państwowa Szkoła Muzyczna, II - jak mniemam oznacza drugi stopień.

Reno
11-01-2006, 22:25
Niby da sie zrozumiec ale... moglbys sprobowac to jednak na jez. polski przetlumaczyc?
Vitez, ja też nie zrozumiałam ... starzejemy się - wiesz, do czego ta aluzja ;).

AGO
12-01-2006, 01:09
O ludzie chyba 80% to IT stuff :D
Nie odbiegam os standartu: project leader for software solution w Berlinie

A hobby jak jest czas to foto (no 1) ... gospodarka, polityka.

Pozdrawiam IT tymy slowami: do galery chlopaki KLIENT CZEKA a dead line juz wkrotce :D

Vitez
12-01-2006, 03:03
WOK - Wiedza o Kulturze. PSM - Państwowa Szkoła Muzyczna, II - jak mniemam oznacza drugi stopień.

Chodzilo mi o to ze kulturalniej i troszke powazniej by wygladalo i lepiej czlowiek bylby odebrany w jakims tam, blizej mu nieznanym a calkiem sporym gronie - gdyby napisal "klasa humanistyczna" , "historia" i "jęz. polski" + pelne nazwy a nie skroty pozostalych elementow wypowiedzi.

(I znowu mnie zjada ze neguje najpierw gwary a teraz slang szkolny ;) )

marlon
12-01-2006, 18:39
dokładnie tak :)

Chodzilo mi o to ze kulturalniej i troszke powazniej by wygladalo i lepiej czlowiek bylby odebrany w jakims tam, blizej mu nieznanym a calkiem sporym gronie - gdyby napisal "klasa humanistyczna" , "historia" i "jęz. polski" + pelne nazwy a nie skroty pozostalych elementow wypowiedzi.

przepraszam to się więcej nie powtórzy :D
po prostu ostatnio przez wyżej wymienione szkoły staje się strasznie leniwy (jak widać w pisaniu też :D)
a WOK i PSM to dość powszechne (chyba :) ) skróty ;) więc ich nie "rozpisywałem"

O ludzie chyba 80% to IT stuff :D
a teraz ja proszę o wyjaśnienie :D

piast9
12-01-2006, 19:25
a WOK i PSM to dość powszechne (chyba :) ) skróty ;)
Dla mnie wok to takie coś w czym robię sobie żarcie :)

marlon
12-01-2006, 21:38
hmm :D no w sumie też prawda :D

PatriX
12-01-2006, 23:12
Dla mnie wok to takie coś w czym robię sobie żarcie :)
My tu Panowie mamy pisać czym siezajmujemy a nie co to jest WOK :> PoZdrO

ags
12-01-2006, 23:22
Żarciem każdy się przecież zajmować musi ;D

To pisałem ja, student z KRK :)

iczek
13-01-2006, 22:45
Zanize troche odsetek informatykow i napisze, ze pracuje w firmie ... informatycznej, ktora pieknie przygotowała Wam ZUS pod kątem softu :), ale na szczescie ja nie znam sie na zero jedynkach i siedze w PR tejze instytucji :)

Nemeo
13-01-2006, 22:53
Zanize troche odsetek informatykow i napisze, ze pracuje w firmie ... informatycznej, ktora pieknie przygotowała Wam ZUS pod kątem softu

Polakom gratulujemy Prokomu. :lol:

Vitez
14-01-2006, 17:46
siedze w PR tejze instytucji :)

To krotko - gratuluje dobrze wykonanej roboty... Tobie a nie informatykom z tej firmy 8)

harrydb
17-01-2006, 15:24
Po Polibudzie Poznańskiej Budowa Maszyn Konkretnie. Zajmuje sie CAD CAM i takie tam różne kreski

W wolnym czasie, to Foto i Moto :D

tdfoto
17-01-2006, 15:39
Logistyk w ISUZU MOTORS POLSKA

A po pracy fotografuje: w teatrach, na koncertach, sluby .... i ostatnia pasja hockey - ... robie wszystko aby nie dokladac z rodzinnych dochodów do mojego hobby i czasmi wyjezdzac gdzies poza Europe

Kubaman
17-01-2006, 19:39
Logistyk w ISUZU MOTORS POLSKA

kolego, to ty możesz nawet i części od nas odbierać :-D
(zerknij czym się zajmuję w tym wątku tylko wcześniej)

tdfoto
18-01-2006, 20:59
kolego, to ty możesz nawet i części od nas odbierać :-D
(zerknij czym się zajmuję w tym wątku tylko wcześniej)

Taaak rzeczywiscie automotive .. odbieram z Delhi ale Jelesnia, UK, DE, USA .. a robimy tu tylko i az 1,7 TurboDiesle wiec amoryzatory to nie my ale Opel Gliwice moze kto wie ...

thorin
19-01-2006, 09:15
Kubaman, a z UniMetem wspolpracujecie ;) ?

chuckyy
19-01-2006, 11:08
W takim razie też się dopiszę ;)
Wykształcenie - średnie techniczne, a później mnie strzeliło i zrobiłem magisterkę z politologii na UAM w Poznaniu :D
Pracuję za to w DTP :D
Zainteresowania... fotografia rzecz jasna - od dwóch lat :)

muflon
19-01-2006, 13:02
Wykształcenie - średnie techniczne, a później mnie strzeliło i zrobiłem magisterkę z politologii na UAM w Poznaniu :D
Eee tam, strzeliło.. ja najpierw zrobiłem dziewięć klas szkoły muzycznej, potem poszedłem do technikum mechanicznego, a na studia - na matematykę :-D

chuckyy
19-01-2006, 13:08
Eee tam, strzeliło.. ja najpierw zrobiłem dziewięć klas szkoły muzycznej, potem poszedłem do technikum mechanicznego, a na studia - na matematykę :-D

Strzeliło, bo tylko dwie osoby na 30 poszły gdzieś indziej niż na kierunki techniczne ;) A co do szoły muzycznej - ja sobie pogrywałem na pianinie, ale w ognisku muzycznym - ale to dzieje jeszcze z podstawówki :d

Jerry99
19-01-2006, 17:16
Ja to w IT robię, tyle że w soczkach... :-)

koks84
30-01-2006, 13:19
mało się udzielam tu, ale cos powiem.
pracuje w branży komputerowej - serwis, akustyka - nagłośnienie[sporadycznie].
studia - rehabilitacja [prawie koniec uff]
foto traktuje jako hobby - wierzcie mi mało czasu jest, ale aparat zawsze trzeba miec ze sobą. :]

architect
30-01-2006, 23:11
Jak sama nazwa wskazuje - architekt......

htx
31-01-2006, 00:21
co wy wiecie o braku czasu ?
ja pracuję w Biedronce i nic więcej nie dodam przez resztki lojalności
:???: :-? :-?

antonjo
31-01-2006, 01:01
a ja jestem SuteneRem 8)

pejot
31-01-2006, 01:01
Ja od kilku miesięcy sabotażuję w różnych magazynach na terenie UK, teraz mam chwilę przerwy w PL a po powrocie zamierzam zacząć jakiś własny interes... coś związanego z reklamą, www, foto-grafiką.

Przed wyjazdem tułałem się po agencjach reklamowych, trochę zrobiłem wesel, trochę nawet po supermarketach się obracałem... jak to w życiu.

A czas na robienie zdjęć mam zawsze. Jak mam do wyboru ciekawy wypad w plener, albo pracę, to dzwonię do managera i mówię mu, że jestem chory.

aha- skończyłem technikum energetyczne i dziennikarstwo- jakoś nigdy nie zagrzałem miejsca w robocie związanej z tymi kierunkami... normalne. :)

Acro
31-01-2006, 01:04
No to może też cos napiszę.
Po technikum studia na Politechnice Rzeszowskiej - mgr inż. lotnictwa o specjalności pilotaż samolotów (to tak w skrócie).
Żeby było śmieszniej, to w zawodzie nie pracuję, ale staram się nie tracić umiejętności i uprawnień.
Jak nie latam, to albo staram się fotografować, albo naprawiam znajomym komputery. Wszystko to robię pod warunkiem, że akurat nie remontuję domu.
Gdzie zarabiam pieniądze, to może nie piszę, żeby nie dostać bana :mrgreen:

minek
31-01-2006, 02:33
Gdzie zarabiam pieniądze, to może nie piszę, żeby nie dostać bana :mrgreen:
Żytnia?

tyrachiel
31-01-2006, 03:36
Dla pozytku studiuje nauki polityczne na UŚ. Aby spelniac swoje zachcianki pracuje jako fotoreporter w gazecie, publicysta w kilku magazynach i portalach, grafik, dtp-owiec, recenzent ksiazek. Okazjonalnie projektuje strony i magazyny, wydaje ksiazki dla UŚ. Hobby - praca w organizacjach spolecznych, rysunek i fotografia. To ostatnie najbardziej kosztowne :) Niejednokrotnie bardziej niz druga, lepsza polowka;)

Acro
31-01-2006, 20:36
Żytnia?
Nie, nic z tych rzeczy i mniej ciekawe.

adamek
31-01-2006, 20:43
jak nic sklep fotograficzny nikona. ;)

Routlaw
31-01-2006, 20:51
adamek z ust mi to wyrwałeś hehe

Il fuoco
31-01-2006, 21:07
skoro znamy prawdę - przyznaj się Acro:)

M-S
31-01-2006, 21:41
a ja jestem uczniem pewnego renomowanego chorzowskiego liceum... 8)

:mrgreen::lol::mrgreen:

Acro
31-01-2006, 23:49
Niestety nic z tych rzeczy.
Podpowiem, że instytucja państwowa, znienawidzona między innymi przez prywatnych przedsiębiorców, ulubione miejsce reporterów TVN.

Acro
01-02-2006, 00:01
Blisko, ale to to drugie

joshua
01-02-2006, 00:12
Blisko, ale to to drugieno powiem ci że ZUS budzi we mnie mieszane uczucia :razz:

adamek
01-02-2006, 00:13
ZUS???
brrrr

Acro
01-02-2006, 00:18
No to się wydało

nastier
01-02-2006, 01:27
No to się wydało

wrr, juz miesiac czekam na zwrot kasy i nic! :evil:

Jac
01-02-2006, 19:04
nia ma co Acro zasluzyles na bana :mrgreen: ;-)

na haslo canon, obsluga bez kolejki :-)

Il fuoco
01-02-2006, 19:44

jestem za a nawet przeciw! :)

Acro
01-02-2006, 19:51

Na moje szczęście z klientami mam rzadko do czynienia.

Jac
01-02-2006, 20:22
to wydaj dyspozycje tym co maja :-)

Tomasz Golinski
01-02-2006, 22:12
To lepiej załatw, żeby oddali nam nasze pieniądze zagrabione ;)

romero
02-02-2006, 23:49
Z wykształcenia jestem elektromechanikiem. Na co dzień instalatorem. Instaluje centralki telefoniczne, sieci komputerowe, domofony i inne gadżety ;-). Fotografia to hobby. Druga pasja to strzelectwo.

b'Art
03-02-2006, 10:56
Praca. Bramża okienna - produkcja części do w/w. Hobby - moja rodzina - i z nią podróże - szczególnie góry, motocykle, szybowce.

Smile
18-02-2006, 02:35
Kończę informatykę na Politechnice Łódzkiej, specjalność: inżynieria oprogramowania i systemy sieciowe (WEEIiA). Powoli zaczynam szukać pracy. Główne hobby, oprócz tego co robię na uczelni, to fotografia, czasami rower. Pozdrawiam :)

Tasma
18-02-2006, 23:03
Praca. Bramża okienna - produkcja części do w/w. Hobby - moja rodzina - i z nią podróże - szczególnie góry, motocykle, szybowce.
Popatrz. A ja z tego "szmelcu" co tam w WH naklepiecie okna robie. Jaki ten swiat maly ... :D

SebastianD
20-02-2006, 10:39
Ja sobie siedzę w agencji reklamowej... Czasem się pobujam na moim bujanym krzesełku, czasem poleżę sobie na stole, albo pogapię się przez okno :D Jednym słowem - płacą mi za myślenie... i od czasu do czasu stukanie w klawiaturę. Nazywają mnie copywriterem. A po godzinach dorabiam sobie pstrykając śluby, dzieci i inne takie tam ;)

RadiB
20-02-2006, 20:24
Projektowanie elektroniki samochodowej - glownie infotaiment.

nonaC
04-03-2006, 18:52
brybry

absolwent lodzkiej asp. od ~1998 zajmuje sie projektowaniem graficznym komercyjnie. w sumie troche przez przypadek w 2001 trafilem do dzialu kreacji pewnej agencji interaktywnej. w 2003 przenioslem sie do kolejnej agencji interaktywnej i jako senior graphic designer z koncem marca br ide na swoje :] a co :P noz i widelec dla mnie to flash (rowniez na poziomie deweloperskim choc programista na pewno nie jestem), photoshop i freehand.

fotografia komercyjnie zajmuje sie o tyle ze... b czesto kupuje foty w stockach :]

hobby to oczywiscie design, zona ania, pies bajtek (nie ma takiego autofokusa ktory za nim nadazy). oraz grecja - tam ludziom sie nigdzie nie spieszy i to jest to!

w foto inwestuje powoli gdyz zona cenzuruje moje pomysly aczkolwiek licze ze za lat kilka to inni beda kupowac moje wypociny w jakims renomowanym stoku...

j.

MarcinekP
04-03-2006, 23:08
Witam,
ponad 7 lat pracowałem w firmie co sprzedaje napoje, które podobno najlepiej z rdzą sobie radzą :-D :lol: :grin:
Teraz jestem księgowym w biurze rachunkowym i z przydaloby się troszeczkę dobę wydłużyć.
W międzyczasie skończyłem średnią ekonomiczną, i studia informatyczne.
Potem doszła rodzinka i zbyt wiele czasu na przyjemności :razz: nie zostało

pozdrawiam

Zaku
05-03-2006, 00:04
Fajnie tak poczytać jakie ludzie mają recepte na ten dziwny świat.

Sam studiuje na Politechnice Śląskiej kierunek Technicznyw wyposażenie budynków.Ostani rok mi został więc czasu nieby jest ale zawsze zamało. Babram się począwszy od kanalizacji a skończywszy na klimatyzacji absolutnej.:arrow:

Jak to mówimy od syfu aż po samą sterylność :mrgreen:

W wolnym czasie śmigam na rowerku ( lecz to już nie to co kiedyś :cry: ) i oczywiście fotografia. Szukam jakiejść dziedziny i stwierdzam że za dużo jest rzeczy które umię (choć troche) i chciał bym robić :mad:

Czekam na życiową podpowiedź

.....swoją droga za rok wróce do tego miejsca i napisze jak się życie udało :-D mam nadzieje, że będzie już bez niepewności:D

Atris
07-03-2006, 23:42
Witam,

Moje wyksztalcenie to mix pedagogiki, ekonomi i telekomunikacji.
Ta sama praca od szesciu lat - jak ja to wytrzymalem, czyli IT w branzy telekomunikacyjnej (mobilnej).
Moja codzienna praca to pomaganie klientowi w rozwiazywaniu jego problemow.
Hobby- kiedys krotkofalarstwo a teraz to sam nie wiem :( - moze fotografia :)

W przeciwienstwie do wielu z was mam jeszcze sporo wolnego czasu, ktory staram sie sukcesywnie zapelniac :)

pozdrawiam

liquidsound
21-08-2006, 02:08
Tutaj maja tak gesto porabane jednostki ze glowa boli. Juz wole Torry (bo o Pascalach to nikt tu nie slyszal) niz ich lokalne wynalazki jak "funt na cal kwadratowy". To dopiero jest dziki szal jak sie cos takiego widzi.Ta a u mnie na termodynamice na cwiczeniach wszystkie fantastyczne zadanka wlasnie w takich jednostkach byle podawane:evil: ile bylo zabawy z przeliczaniem:mrgreen:

Ja niestety zawiode, jestem bardzo oryginalny bo nie jestem informatykiem 8)

Studiuje na Krakowskiej AGH, technologie chemiczna w sektorze paliwowo-energetycznym, mam nadzieje ze dostane sie na specjalnosc gospodarka paliwami i energia, a potem SUM na kierunku zarzadzanie kadrami przedsiebiorstwa.

Jak zobaczycie kiedys milego pana co bedzie wam tankowac LPG na stacyji to moge byc ja :mrgreen:

Hobby(wg hierarchi waznosci):muzyka (produkcja muzyczna, dj'ing), fotografia, akwarystyka, wedkarstwo.

mattnick
21-08-2006, 02:18
hmmm...jestem trębaczem w reprezentacyjnej orkiestrze komendy wojewódzkiej policji we Wrocławiu :)

muflon
21-08-2006, 09:18
hmmm...jestem trębaczem w reprezentacyjnej orkiestrze komendy wojewódzkiej policji we Wrocławiu :)
O, swój człowiek :-D Ja skończyłem szkołę muzyczną w klasie waltorni - gdybym poszedł do wojska to pewnie też jakoś tak bym trafił ;-)

Zodiakalny Rak
21-08-2006, 09:27
No to i ja się przyłącze ze swoja szkółka muzyczną I stopnia ;) ... ale gdzie mi tam do Was. To było dawno i nie prawda. Skończyło się na kierunku studiów (według mediów ostatnio) najbardziej generującego bezrobocie -> Informatyka i Zarządznie, Zarządzanie i Marketing. Mam nadzieję, że sie nie skończy tak u mnie. :lol: Teraz co by nie było banalnie bank!

Pozdrawiam,

szwayko
21-08-2006, 09:31
Teraz ja.

Wyksztalcenie czysto techniczne, technik teletransmisji i inż. elektotechniki.
Obecnie pracuje w służbie cywilnej przy prawie i kompatybilności elektromagnetycznej. Wcześniej spawałem światłowody.

Rodzina:
Z żoną morduję sie już 4 lata ;-), ale 2,5 roczny mały łagodzi tę męczarnię.
Ciągła walka o czas dla siebie, dla fotografii. Żona nie doświadczyła uczucia jakiejś pasji. Walka o każde wyjście. Frustracje łagodzę cichymi zakupami zabawek na allegro czy ebay. Nigdy nie wie ile i jakie szkła mam a które to "pożyczone" :-). Muszę jakoś sobie słodzić aby przetrwać.

Nie ma szans pogodzić życia rodzinnego-pracy i fotografii. Chcesz być dobry musisz mieć czas jeździć i robić zdjęcia. Młodzi niech się zastanowią bo nie można mieć jednego i drugiego, to po prostu fikcja. Mam nadzieję że mój czas na podróże i foto nastąpi po 60-tce jak bedę na emeryturze - o ile dotrwam w dobrej kondycji fizycznej i materialnej.

Tegoroczny sukces. Urlop w górach 6 pełnych dni z tego jeden dzień miałem dla siebie (wszedłem na Rysy i zrobiłem 3 rolki slajdu Velvi, straciłem 2 paznokcie przez buty- myślałem że są dobre :-(, wiedziałem ze tak bedzię, ale opłaciło się) - jeszcze się pochwalę fotkami jak będę miał czas poskanować. Teraz mam trochę ślubów na głowie.

Pozdrowienia.

lukep
21-08-2006, 09:37
W!

A ja zawododowo sie zajmuje serwisem ogolnie pojetym, poprzez sprzet foto do kopiarek oraz urzadzen fiskalnych a nawet nowoczesnych wag ;-)

Pasje -> Muzyka (z ogromna kolekcja plyt vinylowych i CD - oryginalnych!), film (rozniez ogromna i zbierana po calym swiecie kolekcja DVD, niekoniecznie tych o ktorych wiele osob slyszlo ;) ) oraz literatura - szczegolnie angielskojezyczna.
A studia to specjalizacja genetyka na UG, ale to bylo dawno i juz nie pamietam ;)
Tak to sie roznie uklada.
Fotografia tak przy okazji i dosc swobodna pasja w porownaniu z innymi zainteresowaniami.

Zdrowko

Pawel Woo
21-08-2006, 09:41
Dobra, możecie się wyżywać. :) Pracuję w Microsoft.

mmsza
21-08-2006, 09:42
"Trudno, co robić?" :mrgreen:

DoMiNiQuE
21-08-2006, 09:43
Masz odwage zeby sie przyznac ...szacunek :mrgreen:

szwayko
21-08-2006, 09:45

Wielkie brawa i szacuneczek za odwagę mistrzu.;-)

Zodiakalny Rak
21-08-2006, 09:46
Masz odwage zeby sie przyznac ...szacunek :mrgreen:Uprzedziłeś mnie. :wink: Ale może w formie rehabilitacji da mi znać czy powinienem przesiadać się na Apple, bo myslę nad tym już czas jakiś? :-D

DoMiNiQuE
21-08-2006, 09:50
Uprzedziłeś mnie. :wink: Ale może w formie rehabilitacji da mi znać czy powinienem przesiadać się na Apple, bo myslę nad tym już czas jakiś? :-D

Tutaj nie ma sie nad czym zastanawiac, nawet w Microsofcie na makach pracuja ;)
Pawel Woo, zdradz nam chociaz kiedy Vista sie ukaze ;)

Sibil
21-08-2006, 09:52
Trochę o mnie :) Od kilku miesięcy dyplomowany ekonomista (Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, specjalność Biznes Międzynarodowy). Obecnie po dwóch latach stażu pracuję jako specjalista ds. sprzedaży i marketingu w niemieckiej firmie produkującej systemy z tworzyw sztucznych dla motoryzacji, przemysłu i budownictwa. Hobby oprócz foto - głównie sport (przede wszystkim kolarstwo górskie i squash).

emisiaczek
21-08-2006, 10:38
Apple przy takich cenach w pl ? Nigdy w zyciu sie nie rozwinie jesli zamiast 3500 jak w usa prosty lapotop bedzie kosztowal 6000. Co do odwagi ze ktos pracuje w M$ ;) lepiej tam pracowac niz pieprzyc glupoty o tym systemie piszac jednoczesnie z niego posta. Co do Visty .... cienko M$ podkrada pomysly z OS-a appla a nowy Leopard ma naprawde fajne. Apple bedzie sie smialo rozwijac w usa, paradoksalnie dlatego ze ceny spadly i jest na intelu. M$ lubi sobie gole strzelac ... nowa zabawka ZUNE wyglada beznadziejnie :(

DoMiNiQuE
21-08-2006, 10:46
Apple przy takich cenach w pl? Nigdy w zyciu sie nie rozwinie jesli zamiast 3500 jak w usa prosty lapotop bedzie kosztowal 6000. A co w polsce ma normalne ceny? Patrz sprzet foto i paliwo ;) Najtanszy Macbook kosztuje 4500PLN i jest zdecydowanie lepszym zakupem niz PC laptop za ta cene. Zreszta zapraszam do tej dyskusji http://canon-board.info/showthread.php?t=13269

Co do odwagi ze ktos pracuje w M$ ;) lepiej tam pracowac niz pieprzyc glupoty o tym systemie piszac jednoczesnie z niego posta. Co nie wypada? Wal smialo ;)

Avadra_K
21-08-2006, 11:42
Ha, to i ja sie przedstawię.
W zasadzie większośc dnia zajmują mi: spacery z psem, odprowadzanie dziecka do szkoły, odbieranie telefonów od zony, która własnie ma nowy genialny pomysł, co jest związane z tym, że muszę ją gdzieś zawieźć, albo po coś pojechać, trachę "pstrykam" fotki, gram z dzieciakiem na kompie, a w wolnych chwilacj, no cuż w wolbych chwilach dyrektoruję w b. duzym banku.

sali128
21-08-2006, 11:45
A ja się uczę ;)

emisiaczek
21-08-2006, 12:16
A co w polsce ma normalne ceny? Patrz sprzet foto i paliwo ;) Najtanszy Macbook kosztuje 4500PLN i jest zdecydowanie lepszym zakupem niz PC laptop za ta cene.

MacBook 4600pln
Procesor Intel Core Duo 1.83 GHz
Ekran panoramiczny 13,3"
Rozdzielczość 1280x800,
512 MB RAM (2x256MB SODIMM)

HP 3500pln
Intel Core Duo T2250, 1.73GHz
1024 MB DDR2
DVD+/-RW
80 GB Serial ATA 5400 obr/min
15,4" TFT WXGA+ WVA 1280 x 800 BrightView

Nie ma bata wybralbym HP ale moze kiedys jak wybiore sie do kraju gdzie mac kosztuje 20% jednej pensji to pierwszy moj zakup bedzie :)

Co do nagonki na M$ ;) poprostu nie lubie jak ktos narzeka ze zle a zapewne jedzie na czyms czego nawet nie kupil. Zeby nie bylo sam mam linuxa i xp jak narazie xp wygrywa jesli podsumuje czasy, a na laptopie nawet go nie zapuszczam bo ma problemy z oszczedzaniem energii

Pozdrawiam :)

ps. robimy eot bo watek zmarnuje na wojny

Il fuoco
21-08-2006, 12:17
W zasadzie większośc dnia zajmują mi: spacery z psem, odprowadzanie dziecka do szkoły, odbieranie telefonów od zony, która własnie ma nowy genialny pomysł, co jest związane z tym, że muszę ją gdzieś zawieźć, albo po coś pojechać, trachę "pstrykam" fotki, gram z dzieciakiem na kompie, a w wolnych chwilacj, no cuż w wolbych chwilach dyrektoruję w b. duzym banku.
bardzo pozytywnie nastrajający opis.
podoba mi się Twój rozkład dnia :twisted:
no może poza bez obrazy oczywiście, "genialnymi pomysłami" Szanownej Żony ;)

p.s. jeśli mogę spytać Ty tak serio czy to taka przenośnia albo jeszcze trudniejsze słowo metafora, że w wolnych chwilach dyrektorujesz?

moja Babcia para się tym co Ty z tą różnicą że w dużym a nie b.dużym i wogóle jej nie ma w domu etc. więc zdziwił mnie Twój opis bo dla mnie to jest nie do ogarnięcia rozumem że można mieć tak jak Ty mówisz że masz.
A jeśli jest dokładnie tak jak piszesz to tylko pozazdrościć.

Avadra_K
21-08-2006, 12:23
bardzo pozytywnie nastrajający opis.
podoba mi się Twój rozkład dnia :twisted:
no może poza bez obrazy oczywiście, "genialnymi pomysłami" Szanownej Żony ;)

p.s. jeśli mogę spytać Ty tak serio czy to taka przenośnia albo jeszcze trudniejsze słowo metafora, że w wolnych chwilach dyrektorujesz?

moja Babcia para się tym co Ty z tą różnicą że w dużym a nie b.dużym i wogóle jej nie ma w domu etc. więc zdziwił mnie Twój opis bo dla mnie to jest nie do ogarnięcia rozumem że można mieć tak jak Ty mówisz że masz.
A jeśli jest dokładnie tak jak piszesz to tylko pozazdrościć.

:p :mrgreen: :p No cuz powiem tak - czesto się zdaża, że po 10-12 godzinach w pracy mam chwilke czasu (za mnim nie padne na tzw.pysk) i wtedy robię to co napisałem, ale... Zawsze jest jakieś "ale" Gdybym napisał, że tyram jak głupi po kilkanascie godzin dziennie i na nic nie mam czasu sam bym się zdołował w poniedziałek z rana;-) ;-) A tak na marginesie, to jeszcze dodam, że już zupełnie w w olnej chwili kończę doktorat z prawa.... ale to juz zupełnie na marginesie:rolleyes:

DoMiNiQuE
21-08-2006, 14:12
MacBook 4600pln (...)
Odpowiedzialem tutaj zeby nie robic OT http://canon-board.info/showthread.php?p=207225#post207225

;)

Il fuoco
21-08-2006, 14:28
just as I thought Avadra:)
no to powodzenia z doktoratem.podziwiam.

Avadra_K
21-08-2006, 14:32
just as I thought Avadra:)
no to powodzenia z doktoratem.podziwiam.

No nie dziękuję, bo zapeszę :razz: - zresztą ostatnio sie dowiedziałem, ze nawet jak nie obronię, to i tak mi dadzą :mrgreen: "za wytrwałość:oops: ciut się zaeszło, ale jak się ma tyle wolnego czasu co ja, trudno się zebrać do nauki:razz:

mjastrzebski
21-08-2006, 14:43
Heja,
A ja pracuje w duzej fimie produkujacej bielizne (glownie dla kobiet).
A ze owa firma sprawila sobie duzy system, ktory to trzeba wdrozyc, to jezdze sobie od jakiegos czasu po projektach co pare miesiecy zmieniajac kraj. Na tychze projektach zajmuje sie najbrudniesza robote, czyli migracja danych do nowego systemu.
A ze roboty od metra i jedyne na co mam z reguly ochote wieczorem, to wykonanie padki-mordki, to na fotografowanie czasu jakos malo :/

Marcin

Reno
21-08-2006, 19:10
Z żoną morduję sie już 4 lata ;-), ale 2,5 roczny mały łagodzi tę męczarnię.
Ciągła walka o czas dla siebie, dla fotografii. Żona nie doświadczyła uczucia jakiejś pasji. Walka o każde wyjście. Frustracje łagodzę cichymi zakupami zabawek na allegro czy ebay. Nigdy nie wie ile i jakie szkła mam a które to "pożyczone" :-). Muszę jakoś sobie słodzić aby przetrwać.

Nie ma szans pogodzić życia rodzinnego-pracy i fotografii. Chcesz być dobry musisz mieć czas jeździć i robić zdjęcia. Młodzi niech się zastanowią bo nie można mieć jednego i drugiego, to po prostu fikcja. Mam nadzieję że mój czas na podróże i foto nastąpi po 60-tce jak bedę na emeryturze - o ile dotrwam w dobrej kondycji fizycznej i materialnej.

Łączę się w bólu - nawet dziecko mamy w tym samym wieku. Ja też czekam z utęsknieniem na emeryturę :). Pocieszam Cię, że mama z aparatem ma jeszcze gorzej. Chociaż muszę przyznać, że z czasem moja rodzinka mam coraz więcej wyrozumiałości dla mojej pasji. Baaardzo żałuję, że nie złapałam bakcyla dawno temu, kiedy czas wydawał się nieskończony.

Heja,
A ja pracuje w duzej fimie produkujacej bielizne (glownie dla kobiet).

Jakieś zniżki dla canonierek? ;)

Ładnie napisane :).

Chociaż to "mój" wątek, nie napisałam chyba czym ja się zajmuję w wolnych chwilach :). Ano kieruję sobie działem personalnym w Tesco.

Vitez
21-08-2006, 19:28
Jak ludzie z Warszawy pisza o pracy w duzym banku, a tym bardziej dyrektorowaniu to zaczynam sie naprawde uwaznie rozgladac po korytarzach ;) .

Reno
21-08-2006, 19:32
Jak ludzie z Warszawy pisza o pracy w duzym banku, a tym bardziej dyrektorowaniu to zaczynam sie naprawde uwaznie rozgladac po korytarzach ;) .
Vitez, taki urok pracy w wielkiej firmie ;). Ja też się zastanawiam czy ktoś mnie nie rozpozna na avatarku ;).

Avadra_K
21-08-2006, 20:08

Z tego co wiem, to raczej nie musisz się rozglądać:o Kiedy pracowałem tam gdzie Ty teraz (zdaje się City):razz: to on wtedy nazywał się jeszcz Bank Handlowy w Warszawie SA
Ale jak bys czasem "wpadł" do Focusa w Aleje to może......:rolleyes:

WaldekA
21-08-2006, 21:42
Ja uczę 12, 13 i 14-sto latków, że komputer nie służy tylko do paplania na czacie, oglądania świńskich obrazków i o tym że klawiatura ma też inne klawisze, a nie tylko WSAD, że WORD ma opcję sprawdzania blenduf ;-) (i nie ma u mnie dyzlektykuw) :-P

DoMiNiQuE
21-08-2006, 21:44
Ja uczę 12, 13 i 14-sto latków, że komputer nie służy tylko do paplania na czacie, oglądania świńskich obrazków i o tym że klawiatura ma inne klawisze, a nie tylko WSAD, że WORD ma opcję sprawdzania blenduf ;-) (i nie ma u mnie dyzektykuw) :-P
ojjj to wytrwalosci zycze! z pokoleniem neostrady ta nauka moze nie byc taka latwa ;) gdzie te czasy co sie uczylo pisac pliki wsadowe, programy w pascalu i rysowac w ac logo ;) juz nie wroca ..i cale szczescie w sumie ;)

WaldekA
21-08-2006, 21:59
LOGO jak najbardziej - jako wprowadzenie do algorytmów (chociaż często używam przepisu na pizę :-)) A pozatym jak pokażę, że za pomocą kilku tagów i klienta FTP można mieć swoją stronę w sieci to zainteresowanie rośnie, może nie u wszystkich ale kilka osób się w to wciąga.

sail0r
21-08-2006, 22:04
ojjj to wytrwalosci zycze! z pokoleniem neostrady ta nauka moze nie byc taka latwa ;) gdzie te czasy co sie uczylo pisac pliki wsadowe, programy w pascalu i rysowac w ac logo ;) juz nie wroca ..i cale szczescie w sumie ;)

troche racji masz.. ale poczatki zajec z informatyki polegajace na pisaniu "programow" w pascalu na pierwszym semestrze a excell na 3 sem to totalnie poroniony pomysl... a ja tak na studiach mialem i qpa qmpli miala poprawki z informy na studiach kompletnie z nia nie zwiazanych :)

zanussi
21-08-2006, 22:06
jestem właścicielem firmy próbującej wbić się w rynek fotograficzny...z różnym skutkiem na razie ;)

DoMiNiQuE
21-08-2006, 22:07
jestem właścicielem firmy próbującej wbić się w rynek fotograficzny...z różnym skutkiem na razie ;)
SONY? :mrgreen:

Il fuoco
21-08-2006, 22:09
SONY? :mrgreen:

dobbreee..... :twisted: :lol:

p.s. bez obrazy Zanussi.to nic osobistego.

rysib
21-08-2006, 22:25
A ja mam ukończone studia z zarządzania i marketingu, kończe zarządzanie zasobami ludzkimi. Lubię fotografię, akwarystykę i rpg. Ot i oto prawie cały ja. PS aha i jeszcze pasjami kocham moją żonę!!

zanussi
22-08-2006, 00:16
he he... z usługami - nie ze sprzętem... ;)

dominix
22-08-2006, 07:41
Jak mowi moj kolega z pracy, jestem sobie takim inzynierem od sprawdzania kol na statkach i od szukania dziur w calym. A na powaznie, to jestem inspektorem klasyfikacyjnym towarzystwa Germanischer Lloyd (http://www.gl-group.com) Pracuje i mieszkam tam, gdzie produkuje sie najwiecej statkow, czyli w Korei Poludniowej w stoczni Daewoo (http://www.dsme.co.kr) A ze okolica fajna, to w kazdej wolnej chwili razem z rodzina zajmujemy sie eksploracja Korei i okolic i badaniem przydatnosci Hyundaia pod katem rajdow WRC... :grin:

Pozdrawiam
Dominik

stratus
24-08-2006, 23:02
Skoro trafiłem na ten wątek to też sie przyznam czym sie zajmuję. Poprostu jestem Oficerem Wojska Polskiego. Uprzedzę pytania że w stopniu kapitana. Wypuściła mnie szkoła Dęblińska i stąd moje zainteresowanie lotnictwem ale nie jestem pilotem choć niewiele brakowało - niestety zdrowie nie pozwoliło.

Arjast
24-08-2006, 23:16
Wypuściła mnie szkoła Dęblińska i stąd moje zainteresowanie lotnictwem ale nie jestem pilotem choć niewiele brakowało - niestety zdrowie nie pozwoliło.
Pewnie za często w "Piekiełku" bywałeś. ;)

stratus
24-08-2006, 23:20
Pewnie za często w "Piekiełku" bywałeś. ;)
:grin: oj bywało się

sv
24-08-2006, 23:37
zawodowo robie zdjecia. w wolnych chwilach; fotografuje :)

javion
25-08-2006, 01:01
zawodowy barman w restauracji www.bukowiecki.pl przy okazji od 10 lat robie foty wesel chrzcin itp , katalogi i inne pierdoły przyrodnicze. zaczy nalem 15 lat temu od casio qv10 potem fuji 1 mpix a potel kultowy olympus 2100uz ze stabilizacja potem rozne inne przy koncu nikon 5700 poten sony 828 twuuuuuj!!! no i 300d i teraz 20d i slinie sie na 5d - a co......
pozdr javion www.fotodvd.pl

piotrzon
25-08-2006, 17:27
ja niedługo będę bezrobotnym :(

Ja też :)

A hobby mam jedno :D

Krzychu
25-08-2006, 17:38
To może i ja coś napiszę... Pracuję jako projektant w firmie produkującej silniki odrzutowe (i maaaasę innych rzeczy), aktualnie siedzę w tzw. "freedom engines" (kto zna amerykańską retorykę to się domyśli) a kiedyś tam skończyłem MEiL na PW...

Bagnet007
25-08-2006, 19:37
Dopiszę się do listy. Aktualnie to zawodowo się uczę :mrgreen: A hobby to różne takie... lotnictwo, grafika 3D, rower i takie tam. Fotografię chciałbym zamnienić na źródło dochodów, nawet jeśli będe mieszkał pod mostem :roll: . Z aparatem się nie rozstanę. To moja piąta kończyna :lol:

pst
25-08-2006, 22:05
W pracy tez zajmuje sie fotografia - czarno-biala i przy powiekszeniach w okolicach 40'000x. Wszystko nanometry. Aha no i moj "aparat fotograficzny" jest "troszke" wiekszy niz to co robi Canon, kosztuje "troche" wiecej - jakies pare mln $$$, bierze sporo pradu i wymaga chlodzenia cieklym azotem :mrgreen:

a tak btw od kogo kupujecie LIN (cieky azot)- AP, Praxair, AL(Messer) Linde (BOC)?

no proszę.. taki fajny wątek a ja go tak późno znalazłem

no to 'lecim':
Pol.Śl Inżynieria chemiczna i podyplom z zarządzania

pracuje w gazach technicznych (azot, tlen, wodór, acetylen, CO2, podtlenek azotu, argon i inne różniste gazy) jako doradzacz-przedstawiciel - doradzam jak klienci mogą wykorzystać nasze gazy zeby na tym zarobić (a my sprzedac im gaz :mrgreen:
i tak od 2002

prywatnie to żona i syn1.0 :D (5 miesięcy=9kg!)
zainteresowania to gry-rpg (choc teraz juz malo czasu) kiedys spoooro quake'a :mrgreen: od najmłodszych lat narty a teraz deska (na hopkach już skacze ale nie na dużych tak gdzieś 2-3 metrowych) no i siatkówka najchetniej plazówka (lokalne turnieje)

foto
jakies tam kompakty-głupie jasie; znajomy z pracy mnie zaraził troche a troche zdecydowałem sie na aparat jak dzieciak miał się poojawić - nie załuje tylko musze sie sporo nauczyc
znajomy z pracy mnie nakręca i tylko mówi pstrykaj, pstrykaj ale też kadruj, ..rwa kadruj!' :D

arturs
25-08-2006, 22:45
To i ja też coś skrobnę o sobie - od jakiś 10 lat projektuję i (ostatnio bardzo rzadko) wykonuję systemu alarmowe i inne związane z tzw. ochroną mienia (tv przemysłowa, monitoring, systemy wykrywania pożaru), przez ostatnie pare lat pracowałem jako informatyk w agencji ochrony i monitoringu Argos (http://www.argos1.com.pl) w Kielcach (parę tys. obiektów). A od początku roku awansowali mnie tam na dyrektora działu technicznego (i teraz coraz mniej czasu na wszystko..). Hobbystycznie foto, elektronika i (choć ostatnio raczej nie chce mi sie) komputery. Dodatkowo czasem coś tam napiszę do pisma Elektronika Praktyczna. Z komputerów ostatnio głównie zajmuje mnie programowanie w Delphi i programowanie baz danych (MSSQL).

Pozdr
Artur

MacGyver
26-08-2006, 10:50
A ja jestem inżynier szambonurek :mrgreen:
.... a dokładniej to kilka lat temu skończyłem Inżynierię Środowiska na Polietchnice Wrocławskiej ze specjalnością technologia oczyszczania wody i ścieków. Robię to, czego w szkole nauczyli ze wskazaniem na ścieki, co po kliku latach w zawodzie skutkuje postępującym upośledzeniem zmysłu powonienia ;-)

Zyklon
26-08-2006, 11:19
Witam
Wraz z Żoną prowadzę mały zakład foto.
Poza tym życie to sielanka, zwłaszcza w sezonie :)
Główny problem to wprowadzenie technologii cyfrowej do mojego zakładu - maszyny cyfrowe trochę kosztują a przystawki hm poza jedną są kiepskie.
dzieci mi rosną od 1 wrzesnia córka idzie do przedszkola a syn rośnie że ho ho.
ciekawe czy córa bedzie też uciekać z przedszkola do domu jak ja, bo sąsiaduje z przedszkolem :)

Dzygit-Dublin
26-08-2006, 11:38
witam

jak na razie pracuje jako technik i dbam o testy wszyskich core2 i pamieci (i innych wynalazkow z intela)
Wczesniej masowo palilem cd`ki po 16 tys dziennie :mrgreen: Ibm Lotus grup

Pozdrawiam

Redskull
26-08-2006, 14:03
Pare slow o sobie:

Wyksztalcenie-żadne, studiuje dziennikarstwo
Praca zawodowa-laborant foto
Fuchy-fotki dla slubnikow, karpikow i innych, ktorzy placa
Hobby-motocykle, kiedys foto, ale teraz juz mi sie chce tym wszytskim (%$#@)
Czas-absolutny brak
(rodzina, praca i dom jak hotel)

k.y.h
26-08-2006, 15:05
Witam

Jestem archiektem (oj niewielu nas tutaj,pozdrawiam) prowadzącym pracownię o nazwie fonetycznie identycznej do nazwy "jedynie słusznej marki" :D
hobby: fotografia, grafika 3D/2D (siłą rzeczy wykorzystuje w pracy), rower...na inne rzeczy nie mam już czasu... ;)

bartosz108
05-09-2006, 02:11
Zyję z fotografii - głównie ilustracje do prasy.
Czasem obrabiam foty klientom.
Poza tym dom i dzieci

p_lar
05-09-2006, 10:06
No to kolejne pozdrowienia dla arcytektów od arcytekta. Też mię dziwi, że nas tu jest niewielu :mrgreen:

Lesio'73
05-09-2006, 11:24
Przeczytałem od deski do deski jednym tchem - bardzo ciekawy wątek!

A ja - jako, że nadzwyczaj spokojny człowiek ze mnie - po ukończeniu studiów na Wydziale Budownictwa Lądowego podjąłem pracę w zawodzie i tak mi zostało8) - z tego co widzę to jestem drugim mgr inż. bud. w tym temacie.
Po paru latach spędzonych na budowach (w charakterze inżyniera, kierownika, dyrektora technicznego) znalazłem wreszcie spokojną przystań i od ponad roku pracuję jako inspektor nadzoru inwestorskiego w pewnej ogromnej firmie zajmującej się wysyłką listów:mrgreen:

A po godzinach?
Po godzinach z ogromną przyjemnością zajmuję się swoimi dwiema córkami (2 i 5 lat) i żoną. No i jeszcze działka (taka z warzywkami:twisted: ) i ostatnio nowy pomysł - budowa domu (a przecież to właśnie ja powinienem wiedzieć najlepiej, że bycie inwestorem to przes..any kawałek chleba:mrgreen: )

Ale wieczorami :roll: ... wieczorami siadam przy kompie i robię projekty i kosztorysy coby zarobić trochę pieniędzy na życie, budowę .... no i słoiki;)

Reasumując:
Zwyczajne życie zwyczajnego człowieka o ustalonym rytmie dobowym - ale ja to lubię.
Moje hobby: kapcie, gazeta i TV:lol: - a na serio: Tatry, historia i ta..noo..jak jej tam...no... fotografia:grin:

Zigi
05-09-2006, 12:44
Teoretycznie zostałem automatykiem + specem od sieci komp.
W praktyce 8 godzinny czas pracy wypenia mi obecnie etat - szeroko pojęty jednoosobowy dział IT :mrgreen: (serwis, administrowanie windows+unix, wdrożenia, projekty, help desk, www mydło i powidło) w administracji + odrobina DTP. Czasem coś ekstra w podobnych dziedzinach. Tyle zawodowo.
Dalej: fotografia (ostatnio za mało), film (cosik za dużo), góry (chciałoby się częściej), gry komputerowe (za dużo), narty zimą, literatura wszelaka całorocznie, kawałek laminatu i drewna z białymi szmatami na patyku pomykające po mazurskiej wodzie :twisted: (latem [zdecydowanie za mało]) + rower (też za mało).
Generalnie sporo tego acz w niewielkich porcjach da się jakoś ze sobą sklecić. Może dlatego iż pociech na razie brak a i budowy nijakiej nie prowadzę.

Edit: ...i małżonkę mam wyrozumiałą!:D

Reason
07-09-2006, 12:42
A ja pracuje w firme w której: takie rzeczy to tylko w.... ;-)

MarcinekP
07-09-2006, 13:06
To moze i ja troszkę.
Przez ponad 6 lat pracowałem w firmie, która produkuje "podobno" najlepszy środek do rozpuszczania rdzy :twisted: .
Aktualnie pracuje w biurze rachunkowym jako ksieguś.
I tak sobie księguje te sreberka...

pozdrowionka

szycho
07-09-2006, 13:53
Mam przyjemność od 2001 zajmować się nauczaniem młodzieży j.ang;) Generalnie jest śmiesznie;) Parafraza MarcinekP: I tak sobie zbieram te papierki... No i wodza najwyższego mam "cool";)

trucker
07-09-2006, 18:10
Duzo rzeczy w zyciu robilem.
1. Najpierw przez rok" wykolejalem" pociagi - automatyka i zabezpieczenie ruchu kolejowego - to wyksztalcenie srednie.
2. Malowalem kominy, pracowalem w hucie, piekarni,browarze( to wspominam najmilej), czyscilem pociagi, mylem okna - to wszystko w czasach studenckich.
3.Przez 5 lat uczylem dzieciakow fikolkow w szkole sredniej - AWF Krakow, trener p. recznej.
4.Obecnie pracuje jako fotograf prasowy
Hobby:fotografia,tenis i podroze.

Chosse
27-11-2006, 23:29
Moje zajęcia to ratowanie ludzkiego zdrowia i/lub życia oraz nauczanie pierwszej pomocy (1 praca i 2 działalność)...
Nie wspominam oczywiście o studiach (dziennych)...
Dodatkowo kilka innych zajęć się znajdzie... :wink:
Wszystko jakoś udało mi się pogodzić chociaż czasem bywa ciężko...
W końcu zajęcia są związane z moją pasją zawodową... 8)
Pozdrawiam...

Klosiu
28-11-2006, 00:29
studencina farmacji a po godzinach foto tenis i gory :)

sender_pl
28-11-2006, 01:22
z wyksztalcenia informatyk - grafik komputerowy
z zamilowania detepowiec ze mnie i grafik webowy - do tego kalam sie programowaniem w niezbednych ku temu chwilach (glownie pehap, choc ceplusem nie pogardze, a w sumie to wszystkim co ceskladnie posiada)
zawodowo prowadze firemke w profilu reklamowym - i chwale sobie zajecie
fotografia od poczatku listopada sie zajmuje - totalnie amatorsko i na chwile obecna czytam, czytam i czytam
ucze sie chetnie i szybko :)

Zareczylem sie 15 listopada 2006 - niebawem slub (za rok nie caly) - dzieci w planach brak (zeby nie bylo)

Pozdrawiam
Grzesiek :)

esteper
28-11-2006, 16:09
- Uczeń Technikum Łączności w Wawie.
- Fotograf amator :p
- DJ
- Amator PS'a

Jak na 19 lat które jak narazie przeżyłem to nie jest źle :D

-Wolf-
28-11-2006, 21:46
Teoretycznie grafik, praktycznie pracownik sanepidu (wklepywacz faktur) :mrgreen:

tomaj_2
28-11-2006, 22:21
Z wykształcenia informatyk...pracuję jako informatyk :-P A generalnie to administruję wszelkiej maści UNIX-ami (Solek, Aix, Linux, kiedyś Tru64) no i walczę z windowsami (tak tak walczę...to się nie nadaje do administracji :D )
Poza tym wędrówki po górach...i przygotowania do roli ojca:shock:

mor_feusz
28-11-2006, 22:28
IT manager (tak jak kolega powyzej tylko u mnie 20% Solaris 75% Windows - reszta czyli 5% = Cisco, Netscreen, Checkpoint). Poz tym Winzgroza ndaje sie do administracji :)

Shark-uk
28-11-2006, 23:19
Narazie jako elektronik sobie robie od jakiegoś czasu, wcześniej wszystko (pogoń za pieniądzem)....
Fotografia - postepujaca horoba jak narazie niezakaźna - poświęcam temu każdą wolną chwile każdy weekend staram się gdzieś pojechać coś popstrykać. Od kilku miesiecy staram się naumieć jak to się robi.
Plany (bliskie) zmienić prace i poasystować w jakimś studio.
Plany (dalsze) swoje studio ...

mawk
29-11-2006, 02:14
W wolnych chwilach między nadzorowaniem Juniora, sprzątaniem po Juniorze, usypianiem, budowaniem z klocków garaży, myjni, dróg, warsztatów, itp. i ogólnie przekazywaniem wszystkich życiowych mądrości świata MOŻNA czasem pofocić (głównie Juniora);
aha, jeszcze skoczyć do pracy i zająć się mniej ważnymi sprawami, tak jak na przykład ostatnio zabezpieczaniem Corhydronu, rozważaniami czy Goździkowa miała, czy nie miała racji oraz z której strony powinno się zapodać tabletkę dojelitową...Takie tam.

Loram
06-12-2006, 09:34
etatowo pracuję w państwówce - MPEC S.A. w Krakowie, po państwówce pomagam kumplowi w firmie (profesjonalna chemia), a oprócz tego zostałem okrzyknięty wiceprezesem i skarbnkiem Krakowskiego Stowarzyszenia Fotograficznego FOTOGALICJA co się łączy z cykaniem fot i realizacją moich pasji. Sporadycznie znajduję czas na sen ;-)

jac+
14-12-2006, 01:14
Ubezpieczenia - tam zarabiam na życie. A czym żyję? Fotografia, zabytkowe aparaty. militaria. No i oczywiście moimi dwoma domowymi babielami (żonka & córa company), z których pierwsza gdyby wiedziała ile wydaję na sprzęt już dawno by zrobiła ze mnie "rozwodnika":-D

AGO
06-02-2007, 22:06
... No i oczywiście moimi dwoma domowymi babielami (żonka & córa company), z których pierwsza gdyby wiedziała ile wydaję na sprzęt już dawno by zrobiła ze mnie "rozwodnika":-D

Jac twoj post mnie niezle ubawil ... moja 2-ga polowa jak uslyszala to pobiegla sprawdzic plecak ze sprzetem :):)

pozdrawiam

maksymiuk
07-02-2007, 18:35
heh, moja wie ile to kosztuje, ale nie protestuje tylko się uśmiecha jak widzi jak mi oczy błyszczą na widok czegoś nowego, przynajmniej na razie... :)
zawodowo: planista w logistyce Sonoco/Gillette
amatorsko: student jeszcze :)

marekb
07-02-2007, 20:25
ja po AGH troche lat temu i ciastka robię:mrgreen: moja piękna panią przed każdym zakupem nastawiam kilka tygodni a potem sama mówi: "no kup sobie kochanie, kup..."

AGO
07-02-2007, 22:59
u mnie to byl zarcik taki ;) ale coz panie zasluguja na to by strugac je przez jakis czas ... az ceny pomatek i innych dopiekczaczy po kilku miesiacach osiagna cene dobrej L-ki :D ... tak wtedy jestesmy kwita

fotomaniak1
08-02-2007, 00:54
doktoracik. ale nie z fizyki jak to tutaj popularne, tylko z informatyki teoretycznej :-)

Widzę, że kolega mnie rozumie... Właśnie robię doktoracik na PŁ. A dodatkowo pracuję na uczelni konkurencyjnej (prywatnej) jako pełnomocnik dziekana... Dobre co? :) Na uczelniach państwowych z pensji się nie wyżyje...

Woodland
08-02-2007, 11:05
Z wykształecenia inżynier chemii (Politechnika Szczecińska i potem Łódzka).

Robiłem juz różne rzeczy w zyciu: pracowałem w stoczni w Szczecinie, robiłem jako kelner. Obecnie od 11 lat coś kupuję (kupiec w sieciach) lub sprzedaję (KAM w różnych koncernach). Aktualnie sprzedaję chipsy :razz: ale nigdy nic nie wiadomo.

Jeżeli chodzi o hobby to nie będę oryginalny: podróże (głównie Azja płd-wsch.) i przy okazji trochę zdjęć przywoże z tych wyjazdów.

mjastrzebski
08-02-2007, 12:07
moja piękna panią przed każdym zakupem nastawiam kilka tygodni a potem sama mówi: "no kup sobie kochanie, kup..."
Moja tylko wzdycha i mowi, ze nigdy nie przestajemy byc chlopcami, tylko nam zabawki drozeja :D
Po za tym sama znalazla sobie wymagajce hobby - nurkowanie :-) A ze to hobby drozsza od szydelkowania to mam kontrargument ;-)

Marcin

yaro78
09-02-2007, 00:11
hej,

Zawodowo pracuję jako kierownik markowego sklepu z ubraniami. A w wolnych chwilach jeśli tylko jest jakaś kasa jeżdże w Tatry. To chyba właśnie przez Tatry rozpoczeła się moja przygoga z fotografią:mrgreen: Jesli nie mam kasy na dłuższe wyjazdy chodzę na ryby( w mojej okolicy jest kilka fajnych miejsc).
Generalnie lubię każdą aktywność jaka pozwala mi na kontakt z przyrodą.

adam1004a
09-02-2007, 09:21
mgr farmacji (od 2 dni) zawodowo sprzedawca lekow ;) z fotografia od 13 lat, od zenita ttl po 350d

fanatyk akwarystyki - glownie holendry, foto ciut kompy

SebaWolf
09-02-2007, 15:33
wykształ. średnie: elektronik
wyższe nie ukończone: robienie maszynek do zabijania ludzi
z zamiłowania fotograf, grafik
zawodowo pracujący w firmie budowlanej

widać i tak można ;)

jac+
14-02-2007, 19:05
Mój poprzedni post w części dotyczącej rozbijania najmniejszej komórki społecznej to też niewinny żarcik :mrgreen: . Hie hie hie. Pozdrowienia 4 everyone ! Dla AGO w szczególności :mrgreen: .

ynse
18-02-2007, 23:02
Kończę doktorat u zachodnich sąsiadów z bioinformatyki. Od paru lat robię kiepskie zdjęcia. Od parunastu śpiewam w zespole wokalnym (estrada, jazz, ostatnio gospel). Z nauki jest satysfakcja, ze śpiewania radocha, a zdjęcia robię dla przyjemności ;).

kartel
19-02-2007, 10:40
dobra to i ja się dorzuce... Studuje finanse międzynarodowe ( 4 rok), pracuje w Raiffeisen Bank w departamencie skarbu. Fotografia od 5 lat stanowi moje główne hobby...

Atamanka
22-02-2007, 18:24
Witajcie :)

Jestem po WSP w Kielcach kierunek pedagogika wczesnoszkolna, czyli jestem... belfrem :)
Ucze male dzieci czytania i pisania. Na drugim etacie pisuje i pstrykam zdjecia w lokalnym tygodniku a czasami w prasie ogolnopolskiej, jak jakis goracy temat.
Hobby: podroze do cieplych krajow, makro, spanie- kiedy zlapie chwile i kawalek poduszki ;)
Wychowuje (sama, tak wyszlo w zyciu) 16 letniego syna.

Picia
10-03-2007, 12:36
no ja jak narazie jestem na etapie edukowania się.

fotografią już się trochę interesuję .. ale pewnie jak większości z was brakuje mi $ czy to na jakiś obiektyw, lampę, body .. ale i tak, foce, foce i jeszcze raz FOCE :)

janmar
10-03-2007, 12:56
Pracuje w elektrociepłowni pierwsze kilkanascie lat na zmiany jako dyz,inż.ruchu,ostatnie 25 lat na 1 zmiane Kier.wydz.produkcji.Teraz jak dobrze pójdzie za rok emerytura i to jest myslę wreszcie ten czas na......
z innych rzeczy stałych :ksiazki, zeglarstwo,muzyka,podroże psy, koty i wieczny zachwyt nad światem.

Wats0n
12-03-2007, 17:06
Dorzucę coś od siebie.
Niedawno zakończyłem karierę bezrobotnego obiboka i zabrałem się za żerowanie na ludzkim nieszczęściu. Pracuję jako diagnosta molekularny w klinice hematologii.

M_Kuron
12-03-2007, 17:16
Współpracuję z Polską Agencją Prasową i Gazetą Wyborczą w Częstochowie oraz łapię różne fuchy reklamowe i weselne. Niedługo pora pomyśleć o etacie albo firmie i tego się boję najbardziej.
Interesuję się rajdami samochodowymi i fotografią prasową.

yogur
12-03-2007, 17:52
Skończyłem Akademię Ekonomiczną w Poznaniu – specjalność bankowość.
Pracuje w Departamencie Zagrożonych Należności Gospodarczych Banku Millennium S.A. i zajmuję cię restrukturyzacją i windykacją dużych przedsiębiorstw.
Fotografia czysto hobbystycznie, niemniej jednak lubię jakość, nawet jeśli na siebie nie zarabia.

marie21mk
12-03-2007, 18:57
Z wykształcenia: mgr inż. informatyk
Z zawodu: programistka z 3-letnim doświadczeniem :)

iREM
12-03-2007, 20:59
Freelance. Czyli praca od 6 rano do 18tej wieczorem a czasem i w nocy. Zamiast jednego szefa - dzisiątki szefów czyli klienci. Projekty graficzne, przygotowanie do druku. Gazety. I generalnie zero urlopu bo w urlop się nie zarabia ;-) Ale nie narzekam. Jest ok. Czasem do tego trzeba pofocić, żeby był komplet. :-)
A ostatnio z uwielbieniem zajmuję się patrzeniem jak rośnie taka jedna śliczna laseczka (ma już 8 tygodni).

CoNic
12-03-2007, 21:44
Dobra, to może i ja coś o sobie napiszę :-)
Z wykształcenia inżynier informatyk ze specjalizacją bazy danych.
Zawodowo od 2,5 roku pracuję jako konsultant zajmujący się wdrożeniami, oraz outsourcingiem aplikacji Oracle klasy ERP oraz BI (OeBS, OFA, Discoverer) w obszarze finansowo-księgowym.
W wolnych chwilach robię magisterkę z zarządzania strategicznego, oglądam czeskie komedie i czasami zrobię jakiegoś foto-gniota :mrgreen:

Rafał32
24-03-2007, 19:26
To i ja krótko o sobie-jestem przedstawicielem handlowym w hurtowni fotograficznej ,zaopatruję wszystkie duże fotolaboratoria w Poznaniu w chemię do labów,papier foto itp.
Fotografuję od 12lat-z przerwami wiekszymi lub mniejszymi:p

777
26-03-2007, 22:06
no to ja na szczescie lub nie (niech kazdy przeczyta jak woli) sie ucze
kierunek mat-fiz
w wolnym czasie oprocz oczywiscie focenia , jazda na rowerze , narty, tenis ziemny ...

mungo
26-03-2007, 22:19
A ja jestem szczęśliwym raczkującym humanistą we Fryczu (http://frycz.edu.pl/) w Warszawie;) Jak uda mi się wygospodarować trochę wolnego czasu, to zajmuję się: chodzeniem na Pragę, zgłebianiem nieskończonych warszawskich ścieżek rowerowych, obstawianiem demonstracji i graniem w nogę. Visca el Barca! (http://fcbarca.com)

dave.djd
27-03-2007, 15:18
Witam wszystkich,
ja jestem uczniem w jednego z LO w Bielsku-Białej na profilu matma-informatyka... Wolny czas, którego ciągle mi brakuje, poświęcam na pobyt z moją drugą połówką ;) a resztę wolnego czasu na moją "trzecią połówkę;-) " czyli fotografię.
Pozdrawiam :smile:

radzio
27-03-2007, 15:50
Tegoroczny maturzysta na profilu matematyczno informatycznym. Czasu wolnego teoretycznie nie posiadam. Zajmuję się programowaniem, webmasterką. No i wiadomo - fotografią :-)

SausageDog
27-03-2007, 21:21
Informatyk administrator od niedawna, wcześniej nierób (czytaj absolwent ;))

slawi_3000
27-03-2007, 21:34
Dorzucę coś od siebie.
Niedawno zakończyłem karierę bezrobotnego obiboka i zabrałem się za żerowanie na ludzkim nieszczęściu. Pracuję jako diagnosta molekularny w klinice hematologii.

Gratuluję. Fajno!

TSR
25-11-2007, 12:24
Ja pracuje w Empiku na 3/4 etatu, ucze sie zaocznie i robie foty dla malej Agencji :) zaczynalem prosze sie - nie smiac od wiadomosci24.pl

Grabek
25-11-2007, 12:31
Informatyk, pracuję w Telefonii DIALOG. Również brakuje czasu na focenie...

nagor
25-11-2007, 12:49
Student, oraz ratownik medyczny w Pogotowiu Ratunkowym (niestety na akcje lustro jest za duże i nie ma zdjęć z pracy..)
Współpraca z lokalną gazetą miejską..

korona-pl
25-11-2007, 12:56
www.express.pl
Specjalista w dziale technicznym (kontakty z serwisami, nadzór nad naprawami, itp.)

mantiz
25-11-2007, 14:58
Obecnie studia informatyczne zaocznie i pracuje jako operator kamery w tv niepublicznej (cale szczescie czas na focenie jeszcze sie znajduje :D )

laur
25-11-2007, 16:12
Uczę wf w szkole podstawowej, prowadzę też sekcje judo, w szkole jestem już etatowym fotografem z okazji wszelakich imprez ale wykorzystuję to jako trening do podnoszenia swoich umiejętności...

bartekz
25-11-2007, 16:32
inż. spawalnik, pracuje przy budowie niedużych statków i innych konstrukcji stalowych

dr11
25-11-2007, 16:40
Absolwent PWr, elektronika i telekomunikacja. Od trzech lat pracuję między innymi dla największej szwedzkiej firmy telekomunikacyjnej. Zajmuję się głównie psuciem systemów telefonii mobilnej, czyli szeroko rozumiane testy.
Poza pracą podróże i fotografia :)

marcello1976
25-11-2007, 20:39
Absolwent Politechniki Wroclawskiej, kieruje dzialem testow w firmie produkujacej oprogramowanie

kucza21
25-11-2007, 21:04
OOo co ja widzę, sami inżynierzy :D Aż mi głupio;)...
Wykształcenie - Zawodowe ( fotograf )
Praca UK - póki co magazynier, dobrze, że chociaż na sprzęt jest - w przyszłości fotograf profesjonalnie
Hobby - przede wszystkim sport jak mówią niedorozwinięty Pele

m_o_b_y
25-11-2007, 21:19
Oprócz fotografii, rzecz jasna. Pracujecie? Inne hobby? Pytam bo mi wiecznie brakuje czasu na wszystko. Jak pracować na pełny etat, prowadzić życie rodzinno-domowe i robić dobre zdjęcia? Kiedy???

Jestem doktorem nauk technicznych.
Inne hobby to literatura, muzyka klasyczna, komputery, tenis, narty, rower, łyżwy.
Robienia dobrych zdjęć dopiero się uczę.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrówka

dj_zibi
25-11-2007, 22:12
Student Politechniki we Wrocławiu kierunek energetyka. Hobby to fotografia, wędkarstwo oraz budowa i projektowanie :mrgreen: (jakie to wielkie słowo) układów elektronicznych (wzmacniacze akustyczne i inne „bajery” związane z tym).

bartoszsowa
25-11-2007, 23:19
Ja jestem uczniem klasy maturalnej II lo w moim mieście - Ostrowcu (najlepsza szkoła btw.) kierunek mat-inf. Chcę studiować finanse&bankowość.
W czasie wolnym poza foceniem ofc. :D gitara, xc, tenis ziemny, narty

Adam Kasprzak
25-11-2007, 23:27
Ok, czas na mnie ;)
Rozpocząłem właśnie studia na Elektronice Telekomunikacji i Informatyce na Politechnice Gdańskiej (kierunek: elektronika i telekomunikacja, specjalność: tak sobie myślałem, że sieci komputerowe).

Od 13 roku życia chciałem być fotografem, ale w Polsce stawki są głodowe i moje marzenie utrzymania wymarzonej przyszłej drużyny koszykarskiej (chcę mieć 5 dzieci ;)) ległoby w gruzach ;)

Poza tym z czegoś trzeba być mgr. a telekomunikacja obok foto też mnie interesuje.

Razem z ojcem prowadzimy firmę eksportującą części zamienne do urządzeń*okrętowych, niedługo wprowadzamy do sprzedaży urządzenie zamieniające brudną wodę na pitną (www.doe.pl)
W pracy robię zdjęcia urządzeń, www, grafika (reklamówki, papiery firmowe, wizytówki, ostatnio nawet projekt taśmy ;)) i dużo jeżdżę samochodem :)
Dodatkowwo dorabiam robiąc zdjęcia paznokci i ślubów (moje ulubione zajęcie)

Jeżeli podejście do fotografii byłoby inne w tym rąbniętym kraju to z całą pewnością robiłbym TYLKO zdjęcia :)

tak btw. murem stoję za unixem :D, dużo gram w kosza, i śpię średnio po 5 godzin dziennie...

MaciejW
25-11-2007, 23:45
Technik elektronik z wyksztalcenia.
Aktualnie od kilku lat sciagam koty z drzew jako strazak zawodowy,ratownik,paramedyk,kierowca,pletwonurek.
Co do hobby to kiedys szybownictwo,aktualnie nurkowanie,rower,moja praca oraz obecnie fotografia ot tak zeby pracy do glowy sobie nie przybierac.
Pozdrawiam

firley
26-11-2007, 00:08
kucharzo-ciastkarzo-piekarzo-pizzer
Wykształcenie obecnie zawodowe. Średnie w trakcie ;)
Komputery (linux rox) foto, chemia i gastronomia.
Moja kobieta mówi natomiast o moich zainteresowaniach: "Aparaty, alkohol i gołe baby" :P
Pozdrawiam serdecznie.

tomek1961
26-11-2007, 08:53
Jestem po Rehabilitacji i przez pierwsze 10 lat pracowałem na Oddz.Ortopedii w Szpitalu na Lindley'a.
Pózniej 10 lat własna firma a od 2 lat pracuje jako dyr.sprzedaży d firmie handlowej.
Czasu na fotografowanie coraz mniej ale staram sie sobie jakos radzić.
Tomek

jarekA
26-11-2007, 15:47
Z wykształcenia magyster od instalacji wod-kan i cieplnych (u nas na wydziale sie na nas mówiło z rosyjska "wod-kanalia"). Z zawodu od jakiegoś czasu szef firmy ciepłowniczej. Stąd notoryczny brak czasu na focenie, ale staram sie to nadrabiac na wyjazdach służbowych he he ;-)

terminator
26-11-2007, 16:14
OOo co ja widzę, sami inżynierzy :D Aż mi głupio;)...

kurcza21 myślisz, że kogoś, kto zarabia 1500 zł, stać na sprzętowy onanizm?

Ja nie jestem inż. (ale specjalistą ds.) ale jakoś daję radę. Mam poza tym inne drogie hobby - wędkarstwo. Paradoksalnie - nieżle łączę to z fotografowaniem. Jadę na rybki i mam ciekawe plenery, wschody, zachody słońca, ptaszki itp.

A w pracy, dbam o to, aby siedzenie, które macie w samochodzie, nie wypadło Wam spod d**y.

Pozdrawiam,
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przepraszam kucza kurcza...:oops:

comatus
02-12-2007, 22:45
Obecnie z 'zawodu' student - V rok Oceanografii na UG i II rok Ekonomii też na UG. Wakacyjnie dorabiam jako kucharz, sprzątacz czy pracownik w rolnictwie. Ale jeszcze nigdy nie byłem na Wyspach ;)
Hobby to fantastyka (bardziej sf niż fantasy), lotnictwo - odkrywam na nowo, ptasiarstwo wodne. Ogólnie to włóczenie się po róznych miejscach - najczęściej na piechotę

yakuza
04-12-2007, 00:46
Ja jestem w ostatniej klasie technikum budowlanego, a interesuję się jeszcze astronomią i motocyklami - niestety to też bardzo drogie hobby :( A w nadchodzącym roku chce wkońcu zebrać kasę na sprzęt umożliwiający astrofotografię na odpowiednim poziomie :) Na nowy motorek może też się zbierze kasę. Przez wakacje zawsze sobie gdzieś dorabiam, czy to za granicą czy w Polsce, ważne by była kasa na hobby :)

adobija
08-12-2007, 13:05
a ja pracuję w salonie komputerowym renomowanej firmy....moje główne źródło utrzymania jak na razie :)

kucza21
08-12-2007, 14:58
kurcza21 myślisz, że kogoś, kto zarabia 1500 zł, stać na sprzętowy onanizm?
No 1500 hmm.. Na onanizm może nie, ale niektórzy z pośród nas to osoby które mieszkają z rodzicami. Nie balują, nie wyrzucają pieniędzy w błoto. Rodzicą rzuci się te 300 zł 200 się wyda i tysiak jest na sprzęt parę takiech miesięcy i jest na jakąś L ... Ja praktycznie 50 % mojego zarobku przeznaczam na opłaty 5 % na przyjemności poza fotografią a reszta to potrzebne mi rzeczy do zdjęć ...

1507
12-12-2007, 12:24
a ja pracuję w hurtowni elektrycznej "kieruję" oddziałem

In-victus
12-12-2007, 13:02
Od trzech tyg. bezrobotny. Z wykształcenia tech.inst.sanitarnych i informatyk.
Kilka zdjęć dla gazety studenckiej i ciągle próbuje załapać się do jednej z lokalnych gazet.

1507
12-12-2007, 15:58
Od trzech tyg. bezrobotny. Z wykształcenia tech.inst.sanitarnych i informatyk.
Kilka zdjęć dla gazety studenckiej i ciągle próbuje załapać się do jednej z lokalnych gazet.

Powodzenia

In-victus
12-12-2007, 16:20
Powodzenia

A co,jest jeszcze trudniej niż mi się wydawało? :)

crater
12-12-2007, 16:43
a ja pracuje w polskim oddziale firmy ktora zajmuje sie assistancem dla towarzystw ubezpieczeniowych - dokladniej w dziale ub. samochodowych. Jak ktos z was sie rozwlai samochodoem to duze prawdopodobienstwo ze bedziemy was holowac :)

zarabiam jak na siebie caliem sporo, a na innych nieiwem.

wiem ze dizeki tej pracy moglem kupic 40D i splacic je w 4 miesiace - srednio odczowajac splate aparatu :)

1507
12-12-2007, 16:57
A co,jest jeszcze trudniej niż mi się wydawało? :)

nie, powodzenia w dobrym tego słowa znaczeniu, no życzę ci zebyś trafił jak najlepiej:-P

Krzychu
12-12-2007, 17:00
zarabiam jak na siebie caliem sporo, a na innych nieiwem.

wiem ze dizeki tej pracy moglem kupic 40D i splacic je w 4 miesiace - srednio odczowajac splate aparatu :)

Żenada... Tytuł wątku jest co robimy a nie ile zarabiamy i w ile dni spłacamy 40D, szczególnie że każdy w temacie zarobków może dowolne głupoty wypisywać...

crater
12-12-2007, 18:05
Żenada... Tytuł wątku jest co robimy a nie ile zarabiamy i w ile dni spłacamy 40D, szczególnie że każdy w temacie zarobków może dowolne głupoty wypisywać...

Wogole nie rozumiem czemu sie tak wzburzyles o_O generalnie napisalem czym sie zajmuje :confused: zgodnie z tematem watku.

Nie pialem ile za rabiam w przeciwienstwie do niektorych osob w tym watku tylko jak to wyglada nawiazujac do poprzednich postow. :? wiec moze zwroc raczej uwage na caly kontekst rozmowy...

CZYTANIE CZYTANIE i jeszcze RAZ CZYTANIE

woyd
25-03-2008, 16:53
Trochę odgrzebie temat.

Z wykształcenia teolog ;) nigdy zresztą nie pracujący w swoim zawodzie. Od początku tzw. "kariery zawodowej" lądowałem w zasadzie w tym samym dziale, tj. obsługi klienta w firmach eksportujących do sąsiadów zza Odry. Przez ostatnie 5 lat prowadziłem dział reklamacji w firmie meblarskiej - robota cholernie mało wdzięczna. Jako, że w tym czasie charytatywnie podjąłem się fotografowania produktów które produkujemy, udało mi się na podstawie dotychczasowego "dorobku" zareklamować siebie w centrali firmy i mam już za sobą pierwsze normalnie płatne sesje foto. Wszystko idzie w dobrym kierunku, jestem więc tuż tuż przed założeniem własnej firmy właśnie na potrzeby współpracy/rozliczeń z moimi pracodawcami. Poza fotografią produktową rozwijam się także w temacie ślubów. Fotografia jest w tej chwili moją główną i największą pasją. Dziękować Bogu - zaczyna ostatnio przynosić dochody i żonka sama namawia mnie na inwestycje w sprzęt :) Poza tym jestem zapaleńcem paintball'a.

Pozdrawiam

JiNN
25-03-2008, 17:07
To ja dopisuje.

Tech-informatyk. Obecnie sprzedawca-handlowiec/kierownik:) Oczywiscie branża zwiazana z zawodem.A po drodze było haha ślusarz,spawacz,obsługa maszyn do wyrobów metalowych itd., technolog robót wykończeniowych,budowlaniec oraz wiele innych prac:D a i elektryk przez chwilke;p Wszystkiego się można nauczyć tylko na wszystko potrzeba czasu.

W naszym kraju tak już jest,że mało osób pracuje w swoim fachu:D

Pozdrawiam

Jedi
25-03-2008, 17:30
No to może jeszcze ja... dziennikarz. Aktualnie Polska Głos Wielkopolski, Tygodnik Wągrowiecki, Tygodnik Pilski, naszemiasto.pl

a-w
25-03-2008, 18:40
Witam

Jestem archiektem (oj niewielu nas tutaj,pozdrawiam)

No nie jest tak żle
Razem ze mną jest już chyba czterech + jeden student

gotrek
25-03-2008, 20:34
No to może i ja się dopiszę :) Jestem inż. informatyk (piszę właśnie pracę mgr) i jakimś cudem pracuję w swoim zawodzie :) a wcześniej było: sprzedawca w sklepie RTV, pracownik BOK'u w firmie sprzedającej usługi teleinformatyczne, operator cyfrowych maszyn do obróbki odlewów (to chyba wszystko jak na razie).

FREEQ
25-03-2008, 21:33
a ja student jakze popularnych ostatnio stosunków miedzynarodowych..
w miedzyczasie dorabiabnie w sklepie alpinistycznym w Krakowie i wiele innych zajec (gitara,deskorolka,dziwczyna,perkusja itp) ;)

ale na focenie o dziwo znaduje czas.. jak na razie;) tzeba miec jakies priorytety:)

Toffic
25-03-2008, 21:45
Systemy wizualizacji procesów przemysłowych (technologicznych). Goście oprogramowują sprzętowe sterowniki PLC, a ja staram się to pożenić z człowiekiem (technologiem) w sposób jak najbardziej optymalny, wydajny i estetyczny na PC

Mellan
25-03-2008, 22:33
Witam!
Pracuję w pewnej firmie florystycznej. Zajmuję się szeroko rozumianymi dokumentami reklamowymi w firmie, począwszy od katalogu wewnętrzego przez różne reklamówki i broszurki reklamowe, po obszerne katalogi 200 stron A4 dwa razy do roku. W ofercie jest ponad 10 000 artykułów, no i ktoś musi robić tym kwiatkom, drzewkom, roślinkom zdjęcia, więc fotografia wyszła tak jakoś naturalnie. Ale mam ambicję robić to na własną rękę w niedalekiej przyszłości.
Prywatnie wolę fotografować co innego :)

oszczepnik
27-03-2008, 21:26
A ja po wielu próbach i zawodach: budowlanka, grabarz:), rzeźnik, ochroniarz, czy pracownik sezonowy u braci zachodniej wylądowałem zgodnie ze swoim wykształceniem w szkole. I tak uprawiam przeze mnie uwielbiany zawód a przez wielu dziadoszony i znienawidzony może nie tyle zawód co grupa zawodowa, jak powszechnie pewnie wiecie u nas w Polsce wszyscy znają się na wszystkim najlepiej:) Więc uczę naszą młodzież orientacji i sprawności fizycznej :). Nie ma litości :D:D:D:D:D

Elajasz
02-04-2008, 08:21
no to jak odgrzane to i ja ;)
jeszcze student i niestety juz niedlugo, a oprocz tego 'informatyk' w IBDiM i konstruktor w Danieli Wean United
z hobby to foto i domowki ;) a kiedys capoeira, ehhh...

ToSemJa
02-04-2008, 08:52
Liznolem pare szkol, w roznych kierunkach, od elektroniki i mechaniki po informatyke, zawodowo jestem grafikiem, glownie na potrzeby druku, na drugim etacie robie zdjecia, i z tym drugim tematem wiaze wieksze nadzieje na przyszlosc :P

ecki74
02-04-2008, 09:52
No to i ja coś o sobie napiszę. Jestem absolwentem m.in Politechniki Śląskeij (bardzo mało tu absolwentów) na Wydziale Eneretycznym , czyli tzw inż. energetyk.
Pracuję w "swoim" zawodzie w pewnej polskiej elektrowni.
Oczywiście moim hobby jest fotografia , choć efekty jak narazie są mizerne , ale mam nadzieję ,że się poprawię ...

Kliniak
02-04-2008, 23:23
Przebrnąłem przez cały wątek i będę oryginalny: jestem...listonoszem. Fotografią interesuję się i zajmuję się zawodowo kilkanascie lat; na slubach i komuniach zarabiam na sprzęt. Dorywcze hobby to wędkarstwo, ale ostatnio to tylko teoria /brak czasu/.

tigerstyle
04-06-2008, 16:35
Witam. Ja od ponad 3 lat siedzę w Bournemouth w UK. Zajmuję się sprawdzaniem jakości raportów, które otrzymują klienci, branża IT. Fotografia przede wszystkim hobby, ale 'fuchy' też są regularnie.

tom170
05-06-2008, 10:45
Witam... Widze, że sporo tutaj informatyków/programistów na forum. Bo ja jestem w trakcie tworzenia pracy mgr a raczej jej czesci praktycznej :)
Mogę liczyć na pomoc forumowiczów??? Z dziedzin takich jak :

- C# (FTP / MySQL obsluga tych 2)
- Javascript/jQuery + PHPv4 (AJAX uzywam Sajax)
- CSS

Mam nadzieję, że też będzie mnie stać na Lki :) Po obronie we wrześniu :)

Modzel
08-11-2008, 18:24
To moze odgrzeje temat, bo ciekawy :)

Jesli o mnie chodzi, to rozne rzeczy w zyciu robilem, robie i mam nadzieje robic nadal. Placilimi mi za bycie pomocnikiem elektryka, potem elektrykiem, kierowca w pewnej firmie budowlanej, potem chwile handlowalem trumnami (tak tak..), robilem baze danych "klientow" cmentarza, w serwisie rowerowym sie obracalem, zajmowalem sie takimi *******ami jak zaswiadczenia o niekaralnosci, KRS, zdarzalo sie przygotowywac jakies tam materialy reklamowe do druku, wykonywalem pomiary i daignozowalem nawierzchnie kolejowe w roznych miejscach naszego jakze dziwnego kraju, (teraz mniej oryginalna czesc) bywam łebmajstrem, chyba od 6 lat administruje niewielka osiedlowa siecia komputerowa (okolo 80 użyszkodników), administruje sobie serwerami roznymi.. no i narazie tyle :>
W temacie hobby tez sporo sie u mnie dzialo/dzieje.
Bylo: modelarstwo karton i plstik, przez chwile RC, gry bitewne, dawno dawno temu wedkarstwo.
Jest: zeglarstwo, raczej srodladowe, rower (nie tak czesto jakbym chcial), dosc intensywnie paintball i ostatnio offroad.

Tyle jesli o mnie chodzi8)

A zapomnialbym... zdjecia robic lubie:mrgreen:

-MM-
08-11-2008, 20:01
Skoro temat odgrzany to może i ja naskrobię:
Absolwent wydziału Nauk Technicznych (mechanika i budowa maszyn). Na studiach byłem barmanem, w weekendy dorabiałem grając z zespołem muzę z ameryki południowej (Guantanamera, El Condor Pasa itd.). Od 6 lat pracuje jako mechaniczny konstruktor-technolog wojskowych generatorów prądotwórczych dla armii U.S., U.K.

magart
08-11-2008, 23:26
To i ja coś naskrobę o sobie, tym bardziej, że jestem niby nowy :) Tak jak poprzednik - absolwent Mechanika i Budowa Maszyn, ale specjalność: Przetwórstwo Tworzyw Polimerowych. Aktualnie kończę doktorat z tematyki tworzyw, a dokładniej coś bardziej w stronę recyklingu.
Zaangażowany byłem do niedawna w 2 projekty europejskie z 6. programu ramowego.
Oprócz tego główny mój zarobek to serwis i wszelkie inne rzeczy związane z telefonami komórkowymi. Poza tym, jeszcze kilka pomniejszych rzeczy.
Bywa, że i na fotografii się coś człowiek wzbogaci nieco...
Trochę brakuje czasu na wszystkie rzeczy...

marek_k
09-11-2008, 08:31
AGH elektronika - potem
kopalnia, knajpa, dtp, drukarnia
teraz digital signage - takie dziwne ale fajne
(tu jest to: www.abmedia.com.pl)

a tak w życiu to dwójka dzidziów w drodze - lądowanie w lutym
kiedy ja znajdę czas na zdjęcia...

timo
09-11-2008, 14:20
student (prawo na UO), oprocz tego zawodowo sie opierniczam ;)

wspolpracuje z lokalna gazeta, fotografuje koncerty, czasami pracuje dorywczo (niegdys m.in. w LIDLu)

hobby, oprocz fotorafii, to zabytkowe autka :) no i pare innych pomniejszych ;)

wojteh
09-11-2008, 14:53
szef działu IT - specjalizacja - systemy ERP :)
kiedyś DTP ....

airhead
09-11-2008, 23:48
student dziennikarstwa i fotografii prasowej na UW (czyt. opieprzanie się)
oprócz fotografii interesuję się fantastyką, historią i podróżami

cypherdid
10-11-2008, 14:29
za mną:
Fototechnikum

obecnie:
Fotografia (ASP Gdańsk)

zarobkowo:
Specjalista sprzętowy/ Informatyk ;))

po godzinach:
muzyka biernie i czynnie...czynnie - gitara, biernie - słucham pozostałości po Grunge (którego nie trawię) : takie tam Foo Fighters i inne...do tego dobra książka, dobre piwo, dobry film, jedzenie pizzy na przemian z pomarańczami, podróże do odległej Kanady i Korei i...moja dziewucha.

PS. focenie Nikonem :D (sorry)

trothlik
10-11-2008, 15:47
To i ja coś dorzucę.
Najpierw technikum elektroniczne, potem studia inżynierskie (elektronika) potem mgr (telekomunikacja cyfrowa).
Obecnie pracuję przy alarmach (serwis i bieżące naprawy, programowanie tych cudów itd).
W wolnych chwilach górki, whisky (może ktoś tez lubi, chętnie wymienię doświadczenia), muzyka (rock, metal).

cypherdid
10-11-2008, 16:14
(...) whisky (może ktoś tez lubi, chętnie wymienię doświadczenia),(...)

lubię Jack Daniels'a ;)

Alde
10-11-2008, 16:54
lubię Jack Daniels'a ;)

ale to znaczy że lubisz whiskey a nie whisky :lol:

a to jak tu już jestem .....

chemik z wykształcenia ... obecnie :
informatyk/administrator (unix) grafik (web,DTP itp.) fotograf (na potrzeby własne i do prasy), własna firma reklamowa znaczy prowadzona z żoną.

hobby: czytanie (fanatyk PRS505), film, informatyka, grafika, fotografia, bazgranie po powierzchniach płaskich (olejne, akryl, ołówek)

trothlik
10-11-2008, 17:17
[QUOTE=Alde;555984]ale to znaczy że lubisz whiskey a nie whisky :lol:

no co prawda to prawda :D ja tylko szkocką :D Na zdrowie

Elgi
10-11-2008, 17:44
Od czego tu zacząć? Najlepiej od początku :)
Edukacje zacząłem jak wszyscy od podstawówki, trwało to aż 8 lat. Później liceum ekonomiczne (jejciu jaki nudny kierunek), po 4 latach męczarni wreszcie coś ciekawego. Informatyka na PG. Później praca...praca i jeszcze raz praca. W wolnych chwilach oczywiście pstrykanie fotek, początki były trudne, ale posługiwałem się swoją "małpką" HP 735. Och co to był za aparacik, później były jakieś małpkowe canony. Teraz lustro i kilka szkiełek.

artprof
13-11-2008, 12:24
żyje z DTP/CTP
hobby podstawowe: synowie, 2 sztuki (3 i 5 lat);)
hobby dodatkowe: rower MTB, jak mnie pierwsze hoby nie dojedzie...;-)
a fotografia sie przeplata pomiędzy to wszystko

piotrek72t
13-11-2008, 12:38
Zarabiam ( i tracę :( ) na giełdzie i forexie, wykształecenia mam renesansowe czyli edukację zkończyłem na LO ;).

Wats0n
13-11-2008, 12:52
Mniej więcej tydzień temu zorientowałem się, że wbrew wcześniejszym przekonaniom pracuję w cyrku.

illy
13-11-2008, 12:59
no to tez napomkne: dj, vj, multimedia, a na etacie siedze w reklamie

banan82
13-11-2008, 16:25
sami informatycy i programisci tutaj:)
Ja bede orginalny nieco i powiem ze jestem geodetą po AGH. Po obronie popracowalem w polsce kilka miechów i wyjechałem do szkocji szukajac lepszych perspektyw. Tutaj tez pracuje w zawodzie, duzo czasu spedzam na morzu polnocnym:) dlatego malo czasu na focenie ale jak tylko pogoda dopisuje to zawsze jade gdzies w szkocje - szkoda marnowac kazdej chwili. Najwieksze hobby w tym momencie to fotografia, kiedys gralem w kapeli punkowej w krakowie (bylo troche koncertow) ale narazie muzyke odstawilem i tylko biernie slucham :)

ps: watek naprawde bardzo ciekawy:) Widac tutaj ze na forum nie tylko goscie z Ds'ami robiacy milion slubow na rok ale takze wielu zwyklych amatorow:)

bartmika
13-11-2008, 19:54
DTP-owiec i tez mam dosyc tego cyrku w mojej pracy ;)

fahrenheit
13-11-2008, 20:08
zmierzam do końca (mojego lub jej) pracy magisterskiej na elektronice w wawie. Z urodzenia łodzianin, z wyboru warszafka. Zajmuję się chmurkami ... bo to jest tak,że normalny człowiek ma telefon i jedyne co widzi poza tym to stacje bazowe co to raka powodują i stoją w szczerym polu i fotki psują. Do tych stacji podłączona jest chmurka, która robi,że telefon finalnie dzwoni. A ja zajmuję się taką chmurką w nokii (siemens networks) i naprawiam,żeby wszystko działało szybko i sprawnie. Poza tym od niedawna dorywczo fotograf polibuda.info

Garnett
14-11-2008, 08:28
Hmmmm wykształcenie : Technik Elektronik a pracuje w hurtowni farmaceutycznej :)

Hobby : Nurkowanie i aparat :)

ewa_olsztyn
14-11-2008, 12:29
Mniej więcej tydzień temu zorientowałem się, że wbrew wcześniejszym przekonaniom pracuję w cyrku.
WatsOn! To my pracujemy w tej samej firmie i nawet w windzie się nie spotykamy???

m_o_b_y
14-11-2008, 13:05
Hmmmm wykształcenie : Technik Elektronik a pracuje w hurtowni farmaceutycznej :)

Hobby : Nurkowanie i aparat :)

Wnioskując z Twojej stopki, dzięki nieszczęściu kradzieży zmieniłeś firmę na lepszą.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. :mrgreen:
Pozdrówka

Garnett
14-11-2008, 13:11
Wnioskując z Twojej stopki, dzięki nieszczęściu kradzieży zmieniłeś firmę na lepszą.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. :mrgreen:
Pozdrówka

No wrocilem do Canona bo wczesniej mialem D30 i D60 ale szkoda mi Nikosia bo mialem sporo sprzetu do niego a co najciekawsze to nieszczescie spotkalo mnie w dniu wlasnego slubu jak sie na weselu bawilem to mi przez okno do domu weszli.

poszukiwacz2006
15-11-2008, 10:32
Wats0n, ewa_olsztyn - kurde, ja też pracuję w cyrku z psami, w którym cały czas szukam za pieniądze prawdy.

venomer
16-11-2008, 21:55
No dobra nie czytałem całego wątku ale też się dopiszę ;)

Obecnie:
Student III roku lek med. CM UMK w Bydzi.

Pasje - fotografia, downhill, snowboard, wcześniej tworzyłem wałki i remixy i bawiłem sie w Fotografa dla GW w oddziale w Bydgoszczy.

Tezet-gdynia
16-11-2008, 23:00
A ja jestem bankowiec :P pracuje w banku, a fotografi interesuje sie ze wzgledu na baaaardzo zaprzyjazniona grupe taneczna ;) Na poczatku byl jakis lumix do dokumentowania wystepow, teraz to juz codziennosc ze jesli cos sie dzieje to mnie mozna spotkac zawsze ;) A z dodakowych zainteresowan to elektryka, elektronika, muzyka, grafika, sprzet audio-video i pewnie jeszcze troche tego jest ;)

robgr85
17-11-2008, 00:12
Wykształcenie? Mam licencjat z informatyki, obecnie robię magisterkę w tymże kierunku. Niezbyt wiele zajęć na uczelni mam więc powoli rozglądam się za pracą w branży. Ponadto jestem zwolennikiem linuksa, oraz ideologii opensource.

Czy mam jakieś hobby poza fotografią? Staram się ciekawie spędzać wolny czas... Sport? Latem sporo czasu spędzam na rowerze, ale tylko tak rekreacyjnie. Lubię dobry film/kino.

Macie GoldenLine?

Wats0n
15-01-2009, 12:23

Dwa miesiące temu doszedłem do wniosku że pracuję w cyrku. Dziś się zastanawiam, czy to przypadkiem nie jest burdel.

arturs
15-01-2009, 22:45
Dwa miesiące temu doszedłem do wniosku że pracuję w cyrku. Dziś się zastanawiam, czy to przypadkiem nie jest burdel.

:mrgreen: hmm.. jak przeczytałem to żonie to zapytała czy jesteś posłem ;)

tomdz
15-01-2009, 23:15
A ja zawodowo zajmuję się ogólnie pojętymi multimediami, a dokładniej to rzeźbię kodeki video (MPEG, H.264/AVC).

Paenka
15-01-2009, 23:46
A ja zawodowo zajmuję się ogólnie pojętymi multimediami, a dokładniej to rzeźbię kodeki video (MPEG, H.264/AVC).

aha czyli jaki mi coś zwykle nie bedzie dzialalo to do ciebie uderzać :wink: