Zobacz pełną wersję : Gniezno - grudniowy plener ślubny
Hej,
Szukam ciekawego miejsca w Gnieźnie na zimowy plener ślubny,
zdjęcia będą wykonywane w trzeciej dekadzie grudnia.
Mieszkam w Poznaniu i za bardzo nie znam Gniezna.
Możecie coś polecić?
Dzięki :)
Blisko Gniezna są pałacyki w Zakrzewie i Czerniejewie, po drodze w Lednogórze wiatraki. W samym Gnieźnie - Park Miejski, okolice Katedry
pani_od_kotów
29-11-2008, 12:14
Wszystko zalezy od śniegu, czy faktycznie będzie.
Podobnie jak kolega polecam pałacyk w Czerniejewie - choć nie wiem, czy nie trzeba tam płacić za pozwolenie na zdjęcia, musiałbyś się dowiedzieć.
W samym mieście - w Parku Miejskim jest altanka (gdzieś miałam ośnieżone zdjecie, jak znajdę, to wrzucę) i mostek. A jeśli chodzi o otoczenie katedry - od jez. Jelonek można uchwycić wieżę z zegarem między drzewami, właśnie kiedy jest śnieg, ciekawie to wygląda. Nad jeziorkiem możesz też młodej parze kazać łabędzie karmić - jest ich mnóstwo i podpływają blisko. Albo gołębie na Rynku ;) Aha, i jeszcze stacja kolejki wąskotorowej, jeśli to by miqałyby ślubne takie bardziej eksperymentalne.
Może spróbuj wcześniej się wybrać i obejrzeć miejsca, co by Tobie odpowiadało. Jakby co na razie jestem do dyspozycji w weekendy, żeby ewentualnie oprowadzić, tylko samochodu nie mam.
kiedyś robilem młodych pod katedrą oraz w okolicach, teraz chętnie pochodził bym sobie po Gnieźnie i pofocił coś w ramach mikropleneru
pani_od_kotów
29-11-2008, 15:22
kiedyś robilem młodych pod katedrą oraz w okolicach, teraz chętnie pochodził bym sobie po Gnieźnie i pofocił coś w ramach mikropleneru
To zapraszam :)
Myślę nad zorganizowaniem pleneru w pewnym miejscu na codzień niedostępnym, ale to muszę z paroma ludźmi pogadać i dokładnie ustalić odpowiednio wcześniej. Ale pochodzić po mieście to można zawsze.
Dzięki za zaproszenie - chętnie wpadnę do Gniezna w weekend tylko niech się pogoda trochę lepsza zrobi. Może jeszcze ktoś dołączy ?
Podobnie jak kolega polecam pałacyk w Czerniejewie - choć nie wiem, czy nie trzeba tam płacić za pozwolenie na zdjęcia, musiałbyś się dowiedzieć.
Za plener ślubny w Czerniejewie latem żądali 180 zł
gunia1990
30-11-2008, 22:41
plener w Gniexnie miał już być, jakby co, ja jestem chętna
pani_od_kotów
01-12-2008, 12:51
Ok, to chętnych zapraszam w ten lub następny weekend, ustalcie jaki termin najlepiej pasuje.
A coś większego będę robić po nowym roku. Jesli się uda pewną rzecz dogadać, to już mam pomysł, zeby nie focić tylko katedry, ale dodatkowe atrakcje żeby były.
Jak będzie to ten weekend, to się chętnie się dołączę:-D
to miał być...26 grudnia....miał być, ale nie będzie....cóż, dzięki wszystkim za fatygę!
pani_od_kotów
03-12-2008, 13:31
Szkoda, Teo, że z Twoich ślubnych nic nie wyszło - mam nadzieję, ze okazja będzie jeszcze.
A kto chce po porstu przyjechać pofocić, to proponuję niedzielę, 7 grudnia. Najprościej chyba z Poznania pociągiem przyjechać. Macie np. wyjazd z dworca głównego o 7:55 (osobowy), 8:57, 10:50 (pospieszne) i następny osobowy o 12.26. Niecałą godzinę się jedzie, o ile nie będzie niespodzianek po drodze. Proponuję, żebyście się dogadali na jakąś jedną godzinę. Ewentualnie jak samochodem ktoś chce jechać, najlepiej zaparkować przy Muzeum Początków Państwa Polskiego i stamtąd iśc nad jeziorko i do miasta.
Kto przyjedzie na pewno, niech się odezwie do mnie na priv po numer komórki w razie nieoczekiwanych przeszkód po drodze :)
Heh, kiedyś byłem w Gnieźnie na dwudniowym szkoleniu z Nikona i latałem 2h po mieście z Nikonem D2x + 12-24/4 - pamiętam jakiś targ, cmentarz... Jak znajdę płytę to wrzucę kilka fot... Pamiętam, że aparat mi się cholernie spodobał, a zwłaszcza kolory z niego... Nikkor 12-24/4 DX też w dechę szkiełko...
pani_od_kotów
03-12-2008, 13:55
Heh, kiedyś byłem w Gnieźnie na dwudniowym szkoleniu z Nikona i latałem 2h po mieście z Nikonem D2x + 12-24/4 - pamiętam jakiś targ, cmentarz...
Cmentarze są trzy, z czego dwa blisko siebie. Jeden jest nad jeziorem.
Jak znajdę płytę to wrzucę kilka fot... Pamiętam, że aparat mi się cholernie spodobał, a zwłaszcza kolory z niego... Nikkor 12-24/4 DX też w dechę szkiełko...
No tak, mi się zawsze podobały kolory z nikona, ale jak kupowałam aparat, to D70 chyba oglądałam i był droższy niż mój 400D.
Czekam na Twoje fotki.
I na zgłoszenia, kto się zamierza zjawić.
Niedziela mi pasuje, ale w godzinach dopołudniowych, o ile mogę się dołączyć:-P
Czy wszystkie Wielkopolskie plenery musicie planować w dni w które mam dyżur ? ;P Jak ta niedziela to odpadam...
Ech, nie wiem gdzie ta płyta ze szkolenia....:( Bałagan mam jak 102..., ale ja tak zawsze...hymć....
gunia1990
04-12-2008, 13:30
mnie tez ta niedziela nie pasuje... ;/
pani_od_kotów
05-12-2008, 16:51
I jak, chętni są? mogę nawet we dwie osoby połazić po mieście, bo się w niedzielę będę nudzić.
pani_od_kotów
05-12-2008, 18:47
Jeden jest:-D
Dobre i to :D