Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gniezno - grudniowy plener ślubny

Teo
29-10-2008, 15:59
Hej,

Szukam ciekawego miejsca w Gnieźnie na zimowy plener ślubny,
zdjęcia będą wykonywane w trzeciej dekadzie grudnia.
Mieszkam w Poznaniu i za bardzo nie znam Gniezna.
Możecie coś polecić?

Dzięki :)

krzypol
29-10-2008, 18:01
Blisko Gniezna są pałacyki w Zakrzewie i Czerniejewie, po drodze w Lednogórze wiatraki. W samym Gnieźnie - Park Miejski, okolice Katedry

pani_od_kotów
29-11-2008, 12:14
Wszystko zalezy od śniegu, czy faktycznie będzie.
Podobnie jak kolega polecam pałacyk w Czerniejewie - choć nie wiem, czy nie trzeba tam płacić za pozwolenie na zdjęcia, musiałbyś się dowiedzieć.
W samym mieście - w Parku Miejskim jest altanka (gdzieś miałam ośnieżone zdjecie, jak znajdę, to wrzucę) i mostek. A jeśli chodzi o otoczenie katedry - od jez. Jelonek można uchwycić wieżę z zegarem między drzewami, właśnie kiedy jest śnieg, ciekawie to wygląda. Nad jeziorkiem możesz też młodej parze kazać łabędzie karmić - jest ich mnóstwo i podpływają blisko. Albo gołębie na Rynku ;) Aha, i jeszcze stacja kolejki wąskotorowej, jeśli to by miqałyby ślubne takie bardziej eksperymentalne.
Może spróbuj wcześniej się wybrać i obejrzeć miejsca, co by Tobie odpowiadało. Jakby co na razie jestem do dyspozycji w weekendy, żeby ewentualnie oprowadzić, tylko samochodu nie mam.

BigDog
29-11-2008, 13:53
kiedyś robilem młodych pod katedrą oraz w okolicach, teraz chętnie pochodził bym sobie po Gnieźnie i pofocił coś w ramach mikropleneru

pani_od_kotów
29-11-2008, 15:22
kiedyś robilem młodych pod katedrą oraz w okolicach, teraz chętnie pochodził bym sobie po Gnieźnie i pofocił coś w ramach mikropleneru

To zapraszam :)
Myślę nad zorganizowaniem pleneru w pewnym miejscu na codzień niedostępnym, ale to muszę z paroma ludźmi pogadać i dokładnie ustalić odpowiednio wcześniej. Ale pochodzić po mieście to można zawsze.

BigDog
29-11-2008, 18:02
Dzięki za zaproszenie - chętnie wpadnę do Gniezna w weekend tylko niech się pogoda trochę lepsza zrobi. Może jeszcze ktoś dołączy ?

krzypol
29-11-2008, 19:46
Podobnie jak kolega polecam pałacyk w Czerniejewie - choć nie wiem, czy nie trzeba tam płacić za pozwolenie na zdjęcia, musiałbyś się dowiedzieć.

Za plener ślubny w Czerniejewie latem żądali 180 zł

gunia1990
30-11-2008, 22:41
plener w Gniexnie miał już być, jakby co, ja jestem chętna

pani_od_kotów
01-12-2008, 12:51
Ok, to chętnych zapraszam w ten lub następny weekend, ustalcie jaki termin najlepiej pasuje.
A coś większego będę robić po nowym roku. Jesli się uda pewną rzecz dogadać, to już mam pomysł, zeby nie focić tylko katedry, ale dodatkowe atrakcje żeby były.

krzypol
01-12-2008, 21:00
Jak będzie to ten weekend, to się chętnie się dołączę:-D

Teo
01-12-2008, 22:03
to miał być...26 grudnia....miał być, ale nie będzie....cóż, dzięki wszystkim za fatygę!

pani_od_kotów
03-12-2008, 13:31
Szkoda, Teo, że z Twoich ślubnych nic nie wyszło - mam nadzieję, ze okazja będzie jeszcze.
A kto chce po porstu przyjechać pofocić, to proponuję niedzielę, 7 grudnia. Najprościej chyba z Poznania pociągiem przyjechać. Macie np. wyjazd z dworca głównego o 7:55 (osobowy), 8:57, 10:50 (pospieszne) i następny osobowy o 12.26. Niecałą godzinę się jedzie, o ile nie będzie niespodzianek po drodze. Proponuję, żebyście się dogadali na jakąś jedną godzinę. Ewentualnie jak samochodem ktoś chce jechać, najlepiej zaparkować przy Muzeum Początków Państwa Polskiego i stamtąd iśc nad jeziorko i do miasta.
Kto przyjedzie na pewno, niech się odezwie do mnie na priv po numer komórki w razie nieoczekiwanych przeszkód po drodze :)

Teo
03-12-2008, 13:43
Heh, kiedyś byłem w Gnieźnie na dwudniowym szkoleniu z Nikona i latałem 2h po mieście z Nikonem D2x + 12-24/4 - pamiętam jakiś targ, cmentarz... Jak znajdę płytę to wrzucę kilka fot... Pamiętam, że aparat mi się cholernie spodobał, a zwłaszcza kolory z niego... Nikkor 12-24/4 DX też w dechę szkiełko...

pani_od_kotów
03-12-2008, 13:55
Heh, kiedyś byłem w Gnieźnie na dwudniowym szkoleniu z Nikona i latałem 2h po mieście z Nikonem D2x + 12-24/4 - pamiętam jakiś targ, cmentarz...

Cmentarze są trzy, z czego dwa blisko siebie. Jeden jest nad jeziorem.

Jak znajdę płytę to wrzucę kilka fot... Pamiętam, że aparat mi się cholernie spodobał, a zwłaszcza kolory z niego... Nikkor 12-24/4 DX też w dechę szkiełko...

No tak, mi się zawsze podobały kolory z nikona, ale jak kupowałam aparat, to D70 chyba oglądałam i był droższy niż mój 400D.
Czekam na Twoje fotki.
I na zgłoszenia, kto się zamierza zjawić.

krzypol
03-12-2008, 22:48
Niedziela mi pasuje, ale w godzinach dopołudniowych, o ile mogę się dołączyć:-P

Jedi
03-12-2008, 23:45
Czy wszystkie Wielkopolskie plenery musicie planować w dni w które mam dyżur ? ;P Jak ta niedziela to odpadam...

Teo
04-12-2008, 02:09
Ech, nie wiem gdzie ta płyta ze szkolenia....:( Bałagan mam jak 102..., ale ja tak zawsze...hymć....

gunia1990
04-12-2008, 13:30
mnie tez ta niedziela nie pasuje... ;/

pani_od_kotów
05-12-2008, 16:51
I jak, chętni są? mogę nawet we dwie osoby połazić po mieście, bo się w niedzielę będę nudzić.

krzypol
05-12-2008, 18:22
Jeden jest:-D

pani_od_kotów
05-12-2008, 18:47
Jeden jest:-D

Dobre i to :D