Zobacz pełną wersję : Wątek polityczny
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości co do jego poziomu to proponuje to obejrzeć
http://www.smog.pl/wideo/6246/czerwona_małpa_kaczyńskiego/
http://canon-board.info/showpost.php?p=255585&postcount=1645 ;-)
Może by połączyć?
Polakom gratulujemy prezydenta....
Czy mogę liczyć na azyl w Zimbabwe?
liquidsound
17-12-2006, 18:41
Czy mogę liczyć na azyl w Zimbabwe?Mozesz ale tam nie warto. Lepiej wyjechac do Nowej Zelandii
snowboarder
17-12-2006, 22:19
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://bi.gazeta.pl/im/2/3775/z3775622X.jpg)
Nawet Tyminski bylby lepszym prezydentem...
Czy ktos kiedys pomyslal, ze nadejdzie taki moment?
Powoli trudno mi juz odpowiadac na pytania od kolegow
o "tych braci [...]"
Zycze wam w Nowym Roku, by udalo wam sie jak najpredzej
wyjechac z tego dziwnego miejsca (wspaniale sa ostatnie
"wystapienia" reprezentantow narodu wywodzacych sie
z samoobrony :lol: ).
mattnick
17-12-2006, 23:25
"to była prywatna wymiana zdań" a co on tam prywatnie pojechał ?? To może ja też go prywatnie poobrażam ??
Nemeo ja sie tak zastanaiwam co ty tak na ten PiS jedziesz ;-) chyab 99% watkwo politycznych na tym forum jest twoja 1% snowboarder ;-) nierozumiem tego zupelnie ... no ile mozna?? - moze to poprostu w jedyn watku zaczniesz umieszczac?
znacznie gorsze bylo to jak Kwasniewski w Harkowie sie malo nie przewrocil z powodu chorej goleni ;-) to byl skanadal, ale jakos ladnie w mediach go wyciszono... zamiast pietnowac tak jak kazde przejezyczeniie czy wpadke PiSu
snowboarder
17-12-2006, 23:58
Mi sie niestety Polska kojarzy ostatnio tylko z blazenada tych u wladzy,
a ze to forum jest polskie, to tak jakos sie laczy.
Poza tym szczerze od serca radze wszystkim nie marnowac zycia tam
i wyjechac w lepsze/normalne miejsce. Chocby jedna osoba sie
moze zastanowi, moze podejmie ta smiala decyzje i wyjedzie -
przyloze sie do czegos dobrego. Zawsze to cos w porownaniu do
niekonczacego sie rozpatrywania nieistniejacych aparatow Canona.
A watki o tych istniejacych/wszystkich mozliwych szklach juz tu istnieja ;-)
A przykre jest to Jac, ze zaczynasz bronic tych blaznow.
W imie czego? Pseudo dumy narodowej?
Ja ich nie bronie !, staram sie tylko dowiedziec skad taka agresja
mattnick
18-12-2006, 00:11
Skąd taka agresja ??!! Jac na litość Boską !!!! Głowa państwa publicznie obraża osobę i potem mówi :"podsłuchów nie będę komentował"...ocknij się błagam...
Mozesz ale tam nie warto. Lepiej wyjechac do Nowej Zelandii
Nowa Zelandia jest do ****, chyba ze ktos lubi fotografie przyrodnicza...
Juz bylem na tym kursie, aczkolwiek jak zobaczylem, ze Wellington wyglada jak osada rybacka, dalem sobie spokoj :)
Tomasz Golinski
18-12-2006, 01:51
Skąd taka agresja ??!! Jac na litość Boską !!!! Głowa państwa publicznie obraża osobę i potem mówi :"podsłuchów nie będę komentował"...ocknij się błagam...
A co w tym nowego? Każdy dotychczasowy demokratyczny prezydent u nas to robił...
I proponowałbym dopisywać się do istniejących wątków, zamiast zakładać nowe...
Zartujesz, prawda?
ja mowie o calej agresji na PiS ktora ciagnie sie od wyborow - sam glosowalem na PO bo wydawali mi sie najbradizje poukladani i mieli niezly program, natomiast to co sie dzieje z Kaczynskimi jest zenujace a to ze jest maly a to ze ma brata blizniaka a to ze nie umie spiewac a to ze mu sie odprol guzik w marynarce itd... czy wy poprostu nie przesadzacie? zacznijcie krytykowac konstruktywnie a nie takie *******y powtarzacie za mediami i dajecie sie manipulowac (jak bylo z zakazem fotografowania z profilu, jak z obrazaniem prezydenta przez bezdomnego (prezydent nie ma nic do gadania to policja wystepuje z wnioskiem o ukaranie - nie prezydent, przyklady mozna mnozyc))
powtarzanie belkotu mediow jest jak zachwycanie sie tekstami disco polo - zenada...
snowboarder
18-12-2006, 09:19
No to troszeczke przesadziles Jacek. Chcesz konstrukywnej krytyki?
Az boje sie rozwinac temat...
Polska dzis to typowa wczesna faza faszyzmu.
Cala energia rzadu jest spedzana na tepienie wrogow - tych
bezposrednich politycznych i tych wyimaginowanych. Ta "walka"
ma koncentrowac energie i zainteresowanie mas, ktore
zapomna o obietnicach wyborczych i kompletnej ignorancji
wladz w rozwiazywaniu prawdziwych problemow.
Zreszta istenienie problemow i wrogow jest niezbedne do
kontynuowania calej farsy. Zeby bylo smieszniej jednoczesnie
uprawiana jest propaganda sukcesu - co to juz nie osiagnelismy ale
najwazniejsze - co OSIAGNIEMY - jesli tylko bedziemy mogli
konktynuowac nasza jedynie sluszna linie.
Co jest naprawde niebezpieczne to skupienie calkowitej
wladzy w rekach jednej partii. Marionetkowy "prezydent"
i "marszalek sejmu" bez prawa glosu.
Kolejna faza to przejecie mediow - radio maryja to pryszcz przy
np. calkowitej kontroli telewizji publicznej.
Tu jest niezly przyklad:
"Rzeczpospolita": Dyrektor publicznego Radia BIS chce karać dziennikarzy
jeśli na antenie powiedzą Święto Zmarłych zamiast Dzień Wszystkich
Świętych mają zapłacić tysiąc złotych.
Prowadzący pasma i audycje dostali e-maila od sekretarki dyrektora Jacka Sobali.
"W imieniu Dyrektora BIS Polskiego Radia Pana Jacka Sobali informuję,
iż w dniu 1 listopada obchodzony jest Dzień Wszystkich Świętych. Nazwanie
go w jakikolwiek inny sposób (np. Świętem Zmarłych) podlegać będzie
karze 1000 zł za każdorazowe wypowiedzenie na antenie błędnej nazwy".
Powoli tez nastepuja typowe dla faszyzmu: tepienie inteligencji
i wywyzszanie tepakow i zaslepionych psycholi - fanatykow.
Zreszta trudno sie dziwic gdy to jest premier Polski:
http://www.youtube.com/watch?v=uULVwK79J68
a to prezydent: http://www.youtube.com/watch?v=SXKgn2EyWHU
Zauwazcie, ze swiat radia maryja to zawsze "prawdziwa Polska"!
Miernoty i nieudacznicy bez umiejetnosci nie mogacy sie znalezc
w swiecie wolnego rynku raptem maja swoje miejsce - pojdzmy
razem mlodziezy wszechpolska! Tepmy razem wrogow Polski
- juz nie tylko Zydow i masonow, lecz teraz rowniez PO.
Mozna sie tylko domyslic nastepnych krokow. Spektakularne
akcje w stylu - "Bezpieczna szkola" i "Bezpieczne ulice".
Spoleczenstwo zachwycone przywracaniem tzw. "ladu spolecznego".
Rozwiazywanie afer - pokazywanie upadku nowobogackich
klanow - nic lepszego dla naszych miernot niz widok "niesprawiedliwie"
wzbogacajacych sie ladujacych sprawiedliwie w wiezieniu.
Zreszta zauwazcie, ze juz teraz ci bogaci zwykle nie sa Polakami.
Widzieliscie ta scenke z demonstracji pisu - TVN to "Niemcy" (!!!).
No i oczywiscie niekonczace sie rozwiazywanie wszechobecnego
ukladu! Niech zyje pis!
Oczywiscie nie mozna zamknac granic. To 2006 rok. Wiec
lepiej pozwolic wyjechac "elementowi" za granice - w Polsce
"sukces" - mniejsze bezrobocie. "Prezydent" juz nazwal odpowiednio
tych co wyjechali do Londynu.
Jak wedlug was bedzie wygladal ten kraj jesli sie da porzadzic
tym "prawdziwym" Polakom przez kilka, kilkanascie lat?
Ciezar zniszczonego przez komunizm spoleczenstwa jest ogromny.
Ale nie naprawia sie go przez odtworzenie komunizmu w nowej
szacie od nowa....
To niestety prawda Radio Maryja niszczy nowoczesną Polskę dająć pierwszeństwo bandzie niedorozwoji i fanatyków z reguły nic sobą nie przedstawiających poza głęboką wiarą w sektę redemptorystów.....
to rzeczywiście smutne ...... ale ja to już gdzieś mowilem
Nemeo ja sie tak zastanaiwam co ty tak na ten PiS jedziesz ;-) chyab 99% watkwo politycznych na tym forum jest twoja 1% snowboarder ;-)
Może ludzie przy następnych wyborach wreszcie pomyślą zanim zaczną głosować, a prywatnie jestem ANTYPISIOREM.:lol:
snowboarder, już polemizowaliśmy tu i tam :)
nie wiem skąd ty bierzesz te informacje o Polsce jako wczesnej fazie faszyzmu itd. itp. Albo przepraszam - częściowo wiem - z niemieckiego brukowca, a la Super Ekspress czy brytyjskie tabloidy. Wychodzi na to, że za oceanem wszyscy słuchają Radia Maryja, a w Polsce jakoś tylko stare dewotki - bo nikt kogo znam nie. BTW, jak reagujesz na Jackass'ów kiedy w MTV pokazują nastolatkom jak srają komuś na stolik w restauracji? Wolność słowa? To gdzie jest miejsce na Radio Maryja i inne tego typu nisze dla odmawiających pacierze samotników-antysemitów?
Co do radia czy telewizji, to sorry ale nie masz odniesienia. Mój tata pracuje w telewizji od 11 lat. Są tam osoby posiadające znaczną władzę, które usiłują zmieniać nie tylko fakty ale i światopoglądy. Mówiąc inaczej siedzi tam dalej spora grupa komuny z PRL i próbuje walczyć ideologicznie. Na przykład w ten sposób, aby Święto Wszystkich Świętych z uporem celowo nazywać dniem zmarłych. Itd, itp. Skąd my to znamy ;) Ani kara finansowa ani styl zarządzania mi nie pasują w podanym przez ciebie przykadzie z radia, ale radzę ostrożniej wydawać opinie. Bo wyjdzie, że faszyzm ci nie odpowiada, ale komunizm i owszem ;)
Tak na boku, żartobliwie i złośliwie - wystarczy że spytasz, czy koledzy Amerykanie woleli Pinoczeta czy Mao Dzenonga jeszcze całkiem niedawno.
Pozdrawiam serdecznie i również życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia (broń Boże nie Happy Holiday Season :> )
Kubaman Radio maryja ma silny wpływ na ok 8-10 mln Polaków .... a mówiąc szczerze mi jest WSZYSTKO JEDNO czy jest to Święto zmarłych czy Wszystkich świętych, czy ja akurat wolałbym Dziady ..... mam to gdzieś co to za różnica i tak ten kto obchodzi Wszystkich świętych będzie je tak nazywał a kto obchodzi halloween obchodzić je będzie dalej, i o to chodzi że przekaz medialny może być skioerowany do każdego a nie tylko do tych co obchodzą Wszystkich Świętych i to jest wolność słowa jeśli jej nie rozumiesz .....
snowboarder
18-12-2006, 11:10
snowboarder, już polemizowaliśmy tu i tam :)
nie wiem skąd ty bierzesz te informacje o Polsce ...
Znikad. To jest moja ocena oparta o czyste news. Nie o zadne
propagandowe opinie nikogo. News to jest np. to, co
powiedzial premier. A nie, ze ktos napisal, ze nie lubi premiera.
Nie bagatelizowalbym radia maryja. To nie niszowe radio.
Mialo decydujacy wplyw na wyniki wyborow, non-stop pojawiaja sie tam
przedstawiciele rzadu a na imieniny szefa zwallili sie poslowie
i ministrowie. Czy to niszowe radio?
A co do sily, (albo slabosci wolnych) mediow. Tu jest ciekawa analiza, jak latwo zmienic historie.
http://wiadomosci.onet.pl/1379101,720,kioskart.html
Pytam znajomych, czy jeszcze pamiętają sprawę dziadka Donalda Tuska. Oczywiście. To o co poszło? Wiadomo. Że dziadek był w Wehrmachcie i że to nieładnie wyciągać wnukowi grzechy dziadka, bo wnuk temu niewinny. A był? Był, takie czasy. Czyli Jacek Kurski ujawnił prawdę? No tak, ale nie powinien.
O tym, że Jacek Kurski nie ujawnił żadnej prawdy, bo powiedział dziennikarzowi, iż dziadek Tuska poszedł do Wehr- machtu dobrowolnie, choć w rzeczywistości został do niego przymusowo wcielony i szybko z tego Wehrmachtu uciekł do polskiego wojska na Zachodzie, mało kto pamięta. Słówko "dobrowolnie" znikło. My, dziennikarze, pozwoliliśmy, by znikło. Albo milcząc, albo nie dość zdecydowanie protestując. Nie dopilnowaliśmy, żeby nie znikło. Biję się w piersi, także swoje.
Dziennikarze w wojnie z agitatorami przegrywali od początku naszej wolności. Pozwolili wmówić ludziom, że Mazowiecki wymyślił grubą kreskę, choć jej nie wymyślił i w swoim exposé oświadczył: "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy... Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego załamania". Mazowiecki nigdy nie powiedział, że chce darować komukolwiek jakieś winy i przewiny i że nie trzeba sądzić za zbrodnie.
My, dziennikarze, pozwoliliśmy wmówić ludziom, że w Magdalence podczas okrągłego stołu doszło do tajnego porozumienia między stroną rządową a solidarnościową. Wmawiać zaczęli Krzysztof Wyszkowski i Krzysztof Czabański z Porozumienia Centrum. Jarosław Kaczyński przyciskany przeze mnie, jak było naprawdę, powiedział w 1994 roku: "Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nic nie było, i ja mu wierzę".
i o to chodzi że przekaz medialny może być skioerowany do każdego a nie tylko do tych co obchodzą Wszystkich Świętych i to jest wolność słowa jeśli jej nie rozumiesz .....
sorry chłopie, ale piszesz straszne banialuki. Postępując tą twoją metodą włoska telewizja po raz siedemdziesiąty_nie_wiem_już_który dwa tygodnie temu znów nazwała Oświęcim polskim obozem zagłady. I bynajmniej nie w kwestii lokalizacji. A w ichniejszej telewizji prezenter w zeszłym tygodniu pozwolił sobie powiedzieć, że Polacy brali udział w mordzie. Dziennikarz ma przekazać fakty, interpretacja zostaje po stronie odbiorcy. Koniec kropka. Niby dwa rózne tematy i waga spraw - ale mechanizm identyczny: oszukać, wprowadzić w błąd odbiorcę. Nie podejmuję się dalszej polemiki, bo mi ciśnienie jeszcze skoczy (zaraz pewnie się ktoś znajdzie kto powie, zę dla Włocha Oświęcim to polski obóz. Taa, i Guantanmamo pewnie też, i Katyń).
@ snowboarder (czy ty chłopie nie sypiasz :shock: ;-) )
nie wiem jakim jesteś dziennikarzem, więc nie mogę się odnieść do informacji o wyznaniach Kaczyńskiego. Mój tata był dyrektorem filmu dokumentalnego w TVP przez kilka lat, obecnie już nie bo go wyrzucili z pracy za poglądy polityczne i konstytucyjną wolność słowa na którą sobie pozwalał. Dwa lata sidział w domu i się procesował. I wygrał, ale by wrócić do pracy musiał wygrać trzy razy. I nie wrócił tam gdzie był wcześniej. Co ja mam powiedzieć o erze SLD, czy wcześniej Unii Wolności w mediach, w TV, w Radio? Sorry, znam temat z innej strony.
Ale wracając do tematu: pisałem milion razy i przecież wiesz, że "nie o take Polske".. ale dla mnie osobiście obrzydliwe kłamstwa Kurskiego są jedynie ochydne i wskazują na jego miernotę, podobnie jak erotyczne zdobycze Łyżwińskiego. Czeka ich sąd. Natomiast kłamstwa Rumsfelda w/s broni nuklearnej w Iraku już mnie nieco bardziej bolą. Zginęli ludzie walczący z przekonaniem że biją się o inna sprawę. Również Polacy. Dlaczego jedne kłamstwa są takie ważne dla Was, dla Ciebie, a inne już mniej. Nie słyszałem głosów przed wyborami w USA - "Przecz z Bushem" itd. itp. Zachęcasz do wyjazdu ludzi: tylko gdzie? Do Holandii po narkotyki i eutanazję, czy mże do Belgii po pedofilię i skandale. Czy może do Hiszpanii po małżeństwa gejowskie adoptujące małe, nieświadome dzieci. Po pieniądze - TAK. Po normalność? Raczej bym uważał ;) . Zwykliśmy nazywać standardami to co jest wymysłem Europejskich demokracji i ich zeuropeizowanych dawnych kolonii. A gdzie głosy innych kultur i tradycji? Czym się karze w Chinach za homoseksualizm? A w Iranie za zdradę małżeńską? A w Afryce za kradzież? Do jasnej anielki nie opluwajmy się sami z taką lubością.
Przykre jest to, że nasza obecna władza jest wyprana z wszelkich ideałów, pozostała tylko retoryka i pragmatyzm prowadzący do utrzymania władzy. Nie wierzę w to, że politycy koalicji naprawdę szanują Ojca Dyrektora, oni traktują go jak zbawcę narodu i handlują z nim bo radio jest im potrzebne do utrzymania władzy. Władzy, w sumie, niezwykle słabej i kruchej, bo utrzymanej dzięki szantażowaniu grupy komunistycznych cwaniaków z Samoobrony i nacjonalistów z LPR.
Osobiście w większosci zgadzam się z snowboarder-em z tym, że nie muszę z Polski wyjeżdżać, wystarczy mi satysfakcja, że nie będę płacił tu podatków, dlatego podjąłem działania w celu przeniesienia firmy za granicę. I tyle, w moim drobnym przypadku jest to efekt działania obecnej władzy.
Mieliśmy już rządy intelektualistów, teraz musi porządzić chamstwo, później zrobimy bilans i zobaczymy co lepsze, i od nowa jak to w Polsce.
mattnick
18-12-2006, 14:27
Ktoś tu napisał "że pomyślą przy następnym głosowaniu"....wolne żarty...wybory wygrywa się przez sondaże :). Ostatnio na wyborach usłyszałem rozmowę dwóch panów: głosujesz na partię X ?? Nie, bo oni nie mają szans w sondażach...
Czy ja czegoś nie rozumiem ?? Skoro tak wszyscy mówią (a zapewne jest duuuuuuuża grupa ludzi kierująca się sondażami) to wystarczy zapłacić tu i tam OBOP'owi, CBOS'owi i mieć sondażowe poparcie 80% społeczeństwa dla np. Partii Bezmózgich Yeti...i wygrane wybory
mattnick, to tak jak "wystarczy" zapłacić audytorom z PriceWaterHouse Coopers za oszukanie wyników audytu i zbicia fortuny na giełdzie przez oszustwo. Jestem przekonany, że to drugie jest bardziej prawdopodobne. Dlatego skoro demokracja holenderska trzyma się w granicach europejskich norm, tym bardziej polska się trzyma. A taka rosyjska już nie - ku zdziwieniu wielu ludzi w "cywiliszowanym" świecie.
DoMiNiQuE
18-12-2006, 16:32
Watek o polityce? To chyba dobrze trafilem http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3800395.html?skad=rss :evil: :evil: :evil: Komentarz zostawiam dla siebie.
mattnick
18-12-2006, 16:38
oceny
6-Papież
5-Kardynał
4-Arcybiskup
3-Biskup
2-Organista
1-Kościelny
hehe, no to może ja wam coś ciekawego powiem:
ja mam maturę z religii. Nie wyrosły mi drugie ręce, nie stałem się bojówkarzem Radia Maryja, nie przynoszę wstydu amerykańskiej firmie gdzie pracuję na stanowisku kierowniczym. Przykro mi.
Tak, chodziłem do prywatnego liceum gdzie była matura z religii. Ani mnie to nie zrobiło papierzem mattnick, ani kościelnym. To był egzamin z wiedzy, a nie z pacierza. Taki egzamin należy się każdemu politykowi i każdemu słuchaczowi radia M. Byłby to normalniejszy kraj, gdyby wszyscy mieli tę potrzebną wiedzę, której nie mają. Podobnie zresztą jak wiedzę o historii, czy o tak nielubianej matmie. Dlatego zupełnie mi to nie przeszkadza, choć akurat Giertych jest ostatnim, który powinien to proponować, bo jemu do wiedzy religijnej tak daleko jak tym Rumsfeldowi do wiedzy o irackiej broni.
sorry chłopie, ale piszesz straszne banialuki. Postępując tą twoją metodą włoska telewizja po raz siedemdziesiąty_nie_wiem_już_który dwa tygodnie temu znów nazwała Oświęcim polskim obozem zagłady. I bynajmniej nie w kwestii lokalizacji. A w ichniejszej telewizji prezenter w zeszłym tygodniu pozwolił sobie powiedzieć, że Polacy brali udział w mordzie. Dziennikarz ma przekazać fakty, interpretacja zostaje po stronie odbiorcy. Koniec kropka. Niby dwa rózne tematy i waga spraw - ale mechanizm identyczny: oszukać, wprowadzić w błąd odbiorcę. Nie podejmuję się dalszej polemiki, bo mi ciśnienie jeszcze skoczy (zaraz pewnie się ktoś znajdzie kto powie, zę dla Włocha Oświęcim to polski obóz. Taa, i Guantanmamo pewnie też, i Katyń).
Sorry chłopie ale to ty w sposób nieuprawniony porównujesz np powtarzanie kłamstwa oświęcimskiego z narzucaniem interpretacji IDEOLOGICZNEJ świętom znanym znacznie wcześnie niż Jezus Chrystus .... a to zupełnie co innego ... ten sposób czarnobiałej interpretacji jest mi obcy i nie do przyjęcia. A abyś wiedział panie znawco historii POLACY BRALI UDZIAŁ W NIEJEDNYM BESTIALSKIM MORDZIE na innych narodach jak większość innych narodów ....
mattnick
18-12-2006, 17:05
hehe matura z religii ale nie podali ze z katolickiej :)
popmart, twoje wypowiedzi idą w kierunku, który mi się nie podoba. Masz oczęta, czytaj. Rozum - stosuj. Wiedzę - wykorzystuj. Jeśli, powtarzam jeśli, któregoś brakuje - najpierw popracuj.
EDIT: poszedł PM :)
DoMiNiQuE
18-12-2006, 17:19
hehe matura z religii ale nie podali ze z katolickiej :)
Bo to jest oczywiste. Przeciez to jedyna slyszna wiara :evil:
mattnick
18-12-2006, 17:21
Mam takiego "kolegę" w pracy. Jak usłyszał, ze u kogoś w klasie jest 6/30 wyznawców islamu to powiedział: w jednej klasie ? chyba w całej szkole !!!!
Powinien się urodzić w epoce wojen krzyżowych...
Mam takiego "kolegę" w pracy. Jak usłyszał, ze u kogoś w klasie jest 6/30 wyznawców islamu to powiedział: w jednej klasie ? chyba w całej szkole !!!!
Powinien się urodzić w epoce wojen krzyżowych...
myślę, że wystarczyłoby mu sie urodzić dzisiaj we Francji. Tam by go nienawidzili za katolicyzm szczerze, muzułmanów miał by 80% w klasie, a wiedziałby o tym stąd, że dziewczynki przychodziłyby w chustach pomimo zakazu :twisted:
snowboarder
18-12-2006, 20:44
@ snowboarder (czy ty chłopie nie sypiasz :shock: ;-) )
...Co ja mam powiedzieć o erze SLD, czy wcześniej Unii Wolności w mediach, w TV, w Radio? Sorry, znam temat z innej strony.
Ale wracając do tematu: pisałem milion razy i przecież wiesz, że "nie o take Polske".. ale dla mnie osobiście obrzydliwe kłamstwa Kurskiego są jedynie ochydne i wskazują na jego miernotę, podobnie jak erotyczne zdobycze Łyżwińskiego. Czeka ich sąd. Natomiast kłamstwa Rumsfelda w/s broni nuklearnej w Iraku już mnie nieco bardziej bolą...
Kuba, pomyslalem, ze ciezko sie z toba dyskutuje, a wtedy zauwazylem, ze
ty przeciez jestes (ojciec) Dyrektor Tyran :lol:
Uwierz mi, ja nigdzie nie nobilituje poprzenich rzadow, zreszta
juz tu kiedys jasno dalem do zrozumienia, ze obciazam wszystkich o tracenie
czasu. Czasu, ktory dobrze wykorzystany sprawilby by, ze nikt by teraz
z Polski nie wyjezdzal.
To, co sie od zawsze dzialo w polskich mediach, to obrzydliwy podzial lupow
w/g niezrozumialych dla mnie nigdy zasad. Nigdy nie moglem np zrozumiec
dlaczego PSL, partia w sumie niewiele wiecej warta od samoobrony miala
tak silny wplyw i tak dlugo w publicznym Polskim Radiu niweiele
przy tym znaczac w polityce... Ale to nie ma teraz znaczenia.
Aktualnie forsuje sie jedna linie i gdy tego sie nie przestanie za chwile
bedziemy palic publicznie ksiazki na ulicy. Nie jest Polska daleka
od tego niestety...
A teraz jeszcze slowo o twoim nawiazaniu do USA. To dla aktualnej
sytuacji w Polsce nie ma znaczenia, ale sie odniose.
Choc Bush nie jest moim idolem, to w USA panuje ustabilizowana
demokracja. Jest zaplecze wyksztalconych urzednikow panstwowych,
niezalezny Sad Najwyzszy i Bank Panstwowy. To te elementy maja
wplyw na ksztalt panstwa daleko bardziej niz aktualny prezydent.
Przypomne tez niesmialo, ze to nie prezydent decyduje o
rozpoczeciu wojny, lecz kongres.
Co do tych "klamstw". Jest to prawda mniej wiecej identyczna, jak
ta o dziadku Tuska. Powtarzane w kolko frazesy w koncu zaczynaja
uchodzic za prawde.
NIGDZIE nie udowodniono, ze ktokolwiek z premedytacja klamal
o broni masowego razenia. Pomylil sie - jak najbardziej.
Czy tylko Bush sie pomylil? Oczywiscie nie. Rezolucje w sprawie Iraku
poparte byly w ONZ-cie przez wszystkich, nawet przez probujaca
za wszelka cene o tym zapomniec Francje. Informacje pochodzily
ze zrodel slozb specjalnych wielu krajow, nie tylko USA.
Identyczne wnioski wyciagnal z nich Clinton. Zarowno Kerry
jak i wielu glosnych aktualnie przeciwnikow wojny tez tak uwazalo.
Probuja sie teraz z tego wykrecic, ale nikt nie ma prostej
recepty co zrobic.
Po prostu latwo jest w kolko powtarzac "Bush klamal" bo to odwraca uwage
od prostego faktu, ze jesli on klamal, klamaly tez Niemcy, klamala Francja
i wszyscy inni. A tak probuje sie stworzyc atmosfere jedynego zlego -
najlatwiej walic w Ameryke.
Uwierz mi, Ameryka sobie da rade. Ma silna demokracje i nikt jej
nie zagraza. Balans sil jest w gruncie rzeczy najzdrowszym rozwiazaniem.
To Polska demokracja jest zagrozona. Nie ma nic ustabilizowanego,
nie ma zaplecza wyksztalconych urzednikow rzadowych, trwa
przepychanka i podzial lupow. Zmiany z jednego bieguna na drugi
co pare lat i kompletny balagan.
A aktualny biegun to najwieksze zagrozenie dla demokracji, jakie
w Polsce kiedykolwiek bylo.
hehe, no to może ja wam coś ciekawego powiem:
ja mam maturę z religii.
Tak, chodziłem do prywatnego liceum gdzie była matura z religii. Ani mnie to nie zrobiło papierzem mattnick, ani kościelnym. To był egzamin z wiedzy, a nie z pacierza.
No to nazywajmy sprawe po imieniu ... miales egzamin z RELIGIOZNAWSTWA a nie z religii.
I byc moze to wlasnie ta terminologia i brak stosownego przedmiotu stanowi problem a nie tresc egzaminow. Gdyby byl osobny przedmiot religioznawczy to wszystko ok .. jesli zdawac sie bedzie z tresci przekazywanych na religii to porazka na maxa. Bo jak do jasnej ciasnej mozna kogos egzaminowac z religii ? Zadawac mu pytania o to czy gleboko wierzy w Jezusa Chrystusa ? Albo odpytwac z Ojcze Nasz ?
Jesli natomiast bedzie sie zdawalo z wiedzy religioznawczej to IMO powinna byc to wiedza obejmujaca wszystkie popularne wyznania czego na lekcjach katolickiej religii najczesciej sie nie uswiadczy. Zapowiada sie wiec nierowne traktowanie mniejszosci i wieksza calkiem sluszna zreszta batalia. Albo wiec wprowadzi sie nowy przedmiot albo nalezaloby zrezygnowac z takich pomyslow.
Tomasz Golinski
18-12-2006, 21:47
A abyś wiedział panie znawco historii POLACY BRALI UDZIAŁ W NIEJEDNYM BESTIALSKIM MORDZIE na innych narodach jak większość innych narodów ....
A Żydzi w Ziemi Obiecanej pewne narody w piecach palili, i co z tego?
[...]w USA panuje ustabilizowana
demokracja. [...]Bank Panstwowy.
Serio pytam: nie uważasz, że to są jedne z najpowazniejszych wad USA?
Zapowiada sie wiec nierowne traktowanie mniejszosci[...]
Ależ całe Polskie i Europejskie (również Amerykańskie) prawodawstwo opiera się na nierównym traktowaniu mniejszości: konkretnie, na dawaniu im przywilejów, np. wyborczych czy przy zatrudnieniu. Nihil novi.
snowboarder - dzięki za taki poziom dyskusji - kurde naprawdę miło porozmawiać. Ogólnie mówię tak - zgadzam się z tobą w zasadzie w całej rozciągłości twojej ostatniej wypowiedzi. Zupełnie. I tylko jedno mi nie leży, choć to może osobiste odczucie. Ta demokracja jest zagrożona populizmem i lodowatą kalkulacją polityczną Jarosława, nieudactwem czy urażoną dumą Lecha. Ogólnie bardzo niskim poziomem morale polityków wszelkiej maści. Na pewno jest bardzo zagrożona przez obecność LPR i Samoobrony w rządzie. Ale kiedy SLD robiło machloje medialne z Rywinem również była bardzo zagrożona - handlowano polskim prawem:!: Kryminał u władzy. Dlatego zgadzam się - polska demokracja jest młoda, nidoskonała i w pewnym sensie zagrożona. Ale stopień ataków na PIS, i zwłaszcza na PIS, a mniej już koalicjantów jest nieproporcjonalnie wielki. Jest rozdymany i wykorzystywany do brudnej walki z drugiej strony. A nie ma (jeszcze) inferna, jeszcze się kraj nie wali. Ba, w niektórych sprawach idzie sporo lepiej - o dziwo :o
Cała sytuacja jest dla mnie nieco zabawna. Co niedzielę u moich rodziców ostro spinam się z ojcem, który ma w PIS wielu przyjaciół, byłych działaczy podziemia w PRL. I ja z nim walczę, mówię że Kurskiego to bym gołymi rękami ukatrupił. A tu bronię równowagi, bo jednak jest przesada i zbytni dramatyzm.
A USA to oczywiście mimo wpadek ideał demokracji, dużo zdrowszy od Socjalistycznej uni europejskiej. Tylko prowokowałem ;)
Jesli natomiast bedzie sie zdawalo z wiedzy religioznawczej to IMO powinna byc to wiedza obejmujaca wszystkie popularne wyznania czego na lekcjach katolickiej religii najczesciej sie nie uswiadczy. Zapowiada sie wiec nierowne traktowanie mniejszosci i wieksza calkiem sluszna zreszta batalia. nie ferował bym tak łatwo opinii tego typu - ja byłem uczony również o judaiźmie, i islamie - trzy wielkie religie objawione. Oczywiście dużo mniej niż o chrsześcijaństwie, ale sorry - ja żyję w kraju, gdzie wszystko co jest tradycją i kulturą starszą niż 100 lat jest związane bardzo ściśle z tą wiarą. Taki jest ten kontynent. Najzabawniejsze, że w takiej laickiej od dwustu lat Francji, gdzie katolicyzm jest autentycznie znienawidzony po dziś dzień, 90% świąt to święta chrześcijańskie, z upodobaniem doświąt maryjnych. Szczyt obłudy.
Tomasz Golinski
19-12-2006, 00:03
Ta demokracja jest zagrożona populizmem
Bardzo popularne słowo, ale co ono znaczy? Przecież istotą demokracji jest populizm! Odsyłam do słownika: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=populizm
dobre, brakuje znaczenia potocznego - dziwne ?
ja wolę ten opis - http://pl.wikipedia.org/wiki/Populizm
Tomasz Golinski
19-12-2006, 00:11
Ale ta definicja ma tą samą wymowę moralną. W demokracji większość ma rację, z definicji. Więc populizm jest demokratycznie najsłuszniejszą ideologią. Każdy populista dla demokraty powinien być ideałem, człowiekiem, który jest nieomylny, bo idealnie odgaduje zamiary motłochu.
nie ferował bym tak łatwo opinii tego typu
Napisalem "najczesciej"
Fan nr 1
19-12-2006, 00:35
To ja może przydługawy cytat
Dla czego nie lubię PiSu ?
" Co należy napisać, aby skończyć przeciwnika. Najlepiej dowieść, że to człowiek obcy. W tym celu tworzymy kategorię prawdziwej rodziny. My, tutaj, ty i ja, władza naród jesteśmy prawdziwą rodziną. Mamy wpólny dach, wspólny stół, umiemy się porozumieć, jeden drugiemu zawsze pomoże. Niestety nie jesteśmy sami. Dookoła pełno obcych, którzy chcą zburzyć nasz spokój i zająć nasz dom. Kim są ci obcy?. Obcy to ktos gorszy i niebezpiczny. Za obcym stoją obce siły, groźne i niebezpieczne To znaczy są potężne , jeśli je zlekceważymy, natomiast jeżeli jesteśmy czujni i prowadzimy walkę, jesteśmy od nich silniejsi. A teraz spójrzcie na Chomeiniego. Ten jest obcy. Jego dziadek pochodził z Indii, mozna więc zadać pytanie - czyim interesom służy wnuk tego dziadka cudzoziemca?"
Ryszard Kapuściński "Szachin-Szach"
Ten cytat to skrót pewnego artykułu napisanego przez proszachowską gazetę w Iranie tóż przed wybuchem rewolucji islamskiej. Dla tych co nie wiedza dodam , że szach był dyktatorem. A metody jakimi prowadzil walke, ze swoimi wrogami są jakby znajome. PiS uderza dokładnie w tę samą nutę, to partia o zapędach dyktatorskich. Zamiast dyskutowac o problemach, stara się wyalienować wszelkich przeciwników jako zdrajców narodu
snowboarder
19-12-2006, 05:52
- dzięki za taki poziom dyskusji -
Wzajemnie.
... zbytni dramatyzm.
Chcialbym, zebys mial racje...
Wesolych Swiat wszystkim!
Ale ta definicja ma tą samą wymowę moralną. W demokracji większość ma rację, z definicji. Więc populizm jest demokratycznie najsłuszniejszą ideologią. Każdy populista dla demokraty powinien być ideałem, człowiekiem, który jest nieomylny, bo idealnie odgaduje zamiary motłochu.
ale widzisz to że populizm jest najbardziej "ekonomiczny" w demokracji nie oznacza że populiści mają władzę, oczywiście czasami ją miewają ale na krótko raczej ..... wnioski : owa demokracja która w rzeczywistości praktycznej nosi znamiona wielu systemów społeczno-ekonomicznych i jest jakby zlepkiem czy wypadkową sprawdzonych metod i systemów społecznych jakie ludzie przeżyli w swojej historii, nie samej czystej definicyjnej demokracji do której mogły by się odnosić tego rodzaju precyzyjne definicje i prawa. To obecnie jest zbyt złożony układ aby klasyfikować go w takich prostych i jednoznacznych kategoriach.
BTW jeśli przyjąć że populizm to rodzaj działania czy raczej metoda pozostająca na etapie deklaratywnym (bo populiści tak naprawde nie spełniają swoich obietnic) to jest to najbardzie ekonomiczny sposób w kazdym systemie spoleczno-politycznym .
Politycy z założenia są mniej lub bardziej populistami, ich sukcesy są jednak uzależnione od poziomu świadomości obywatelskiej społeczeństwa. Nasze jest jednak ciągle dość naiwne, daje się wodzić za nos cwaniaczkom od socjotechniki. Zrozumiałe jest dla mnie to, że PiS, PO czy SLD mają swoich zwolenników, są to partie w jakimś sensie określone ideologicznie, może mało konsekwentne ale jednak. Natomiast wyniki Samoobrony czy LPR to już czysty dowód manipulacji "ciemnymi masami", przecież Leper był już socjalistą, socjaldemokratą, socjalliberałem, teraz jest wicepremierem w teoretycznie prawicowym rządzie. Giertych z tego co pamiętam był zagorzałym przeciwnikiem UE, dzisiaj już o tym nie pamięta, ot czysty pragmatyzm.
Demokracja sama w sobie niczego nie załatwia, jest jeszcze Konstytucja, Ordynacja Wyborcza, Ordynacja Podatkowa i inne kodeksy praw, czyli PRAWO, zbiór zasad regulujących i opisujących demokrację. I to prawo stanowi o słabości naszego państwa, jego prawdziwa naprawa wymaga wizji i mrówczej pracy w Sejmie, niestety nikt tego nie robi. Rzecz dla wszystkich oczywista czyli to, że osoby karane nie powinny zasiadać w parlamencie staje się elementem gry politycznej, podobnie ordynacja wyborcza, zmieniana przez każdą większość kiedy i jak im się podoba.
Większość problemów tego kraju można załatwić w trakcie jednej kadencji, trzeba tylko: mieć kim, chcieć, i pamiętać o racji stanu. Ostatnia nadzieja - POPIS okazała się płonna, musimy czekać na zmiany pokoleniowe lub wyjechać i odpocząć od tego za granicą.
Ta klasa polityczna jest niezdolna do zmian, trzeba to sobie uczciwie powiedzieć.
A ja tak bardziej na luzie, ale ciągle w kaczych klimatach :-D http://www.youtube.com/watch?v=lc2pYkoD_9I
DoMiNiQuE
19-12-2006, 14:05
A ja tak bardziej na luzie, ale ciągle w kaczych klimatach :-D http://www.youtube.com/watch?v=lc2pYkoD_9I
Muflon, bo posadza Cie o nagonke ;)
To tez jest mocne http://www.youtube.com/watch?v=BxDS2gumtCg&mode=related&search=
:mrgreen:
to jest doskonałe, poskadałem się na podłodze
http://www.youtube.com/watch?v=pjNhfD4B3vI&NR
Tomasz Golinski
19-12-2006, 22:42
ale widzisz to że populizm jest najbardziej "ekonomiczny" w demokracji nie oznacza że populiści mają władzę, oczywiście czasami ją miewają ale na krótko raczej .....No jak to? Każdy, kto dostaje władze, dostaje ją dlatego, że głosił populistyczne poglądy.
owa demokracja która w rzeczywistości praktycznej nosi znamiona wielu systemów społeczno-ekonomicznych i jest jakby zlepkiem czy wypadkową sprawdzonych metod i systemów społecznych jakie ludzie przeżyli w swojej historii, nie samej czystej definicyjnej demokracji do której mogły by się odnosić tego rodzaju precyzyjne definicje i prawa. To obecnie jest zbyt złożony układ aby klasyfikować go w takich prostych i jednoznacznych kategoriach.Demokracja to nie jest system społeczny, a już na pewno nie ekonomiczny.
BTW jeśli przyjąć że populizm to rodzaj działania czy raczej metoda pozostająca na etapie deklaratywnym (bo populiści tak naprawde nie spełniają swoich obietnic) to jest to najbardzie ekonomiczny sposób w kazdym systemie spoleczno-politycznym .
A słyszałeś o monarchii absolutnej?
Ta klasa polityczna jest niezdolna do zmian, trzeba to sobie uczciwie powiedzieć.
To typowa cecha klas politycznych :) W końcu do zawodu polityka selekcja jest negatywna, nie pozytywna.
No jak to? Każdy, kto dostaje władze, dostaje ją dlatego, że głosił populistyczne poglądy.
Demokracja to nie jest system społeczny, a już na pewno nie ekonomiczny.
A słyszałeś o monarchii absolutnej?
OK Demokracja to system polityczny niewątpliwie społeczny system polityczny ;) , ale istniejący w odpowiednich io sprzyjających warunkach społeczno-ekonomicznych .....
a monarchia absolutna no cóż z chwilą kiedy ludzie "wynaleźli" rewolucje przestaje być możliwa ... :)
Tomasz Golinski
19-12-2006, 23:15
OK Demokracja to system polityczny niewątpliwie społeczny system polityczny ;) , ale istniejący w odpowiednich io sprzyjających warunkach społeczno-ekonomicznych .....Te "sprzyjające warunki" to eufemizm na państwowy system łupieżczy zwany socjalizmem? :lol:
a monarchia absolutna no cóż z chwilą kiedy ludzie "wynaleźli" rewolucje przestaje być możliwa ... :)Tak się wam demokratom tylko wydaje.
mario1275
20-12-2006, 00:13
hmm znów się pewnie rozpiszę za co z góry przepraszam :) - PiSu nie lubię - przedewszystkim za ich radykalizm jednak historia uczy nas że w pewnych sytuacjach są potrzebne działania na które w innych warunkach nie było by przyzwolenia problem polega jednak na tym że ich radykalizm rzejawia się głównie w tym co mówią a nie w tym co robią - praca jaką mają do wykonania i jaką deklarowali, że wykonają można by porównać do tego co w czasach prohibicji zrobił Eliot Ness tępiąc mafię. Niestety skończyło się na słowach a nasi "nietykalni" uwikłali się w układy jeśli nie stare to w nowe. Zadziwiające jest dla mnie to że mimo takiej a nie innej sytuacji politycznej gospodarka prze na przód - paradoksalnie ma to swoje plusy ponieważ zagraniczni inwestorzy z dużą tolerancją podchodzą do tego co dzieje się na naszej scenie politycznej i o ile w innej sytuacji pewne posunięcia rządu wiązały by się z natychmiastowym wycofaniem aktywów z giełdy to u nas tak się nie dzieje - po prostu gospodarka swoje a polityka swoje (zawsze mówię że polacy radzili sobie z zaborcami - mam na myśli wielkopolskę;)- więc z naszym rządem też sobie poradzimy) Można jednak się tylko domyślać jak rozwijała by sie nasza gospodarka gdyby rząd ADMINISTROWAŁ tym krajem prawidłowo i wpomagał przedsiębiorczych a nie pielęgnował nieudacznictwo. Swego czasu pewien holenderski bodajże ksiądz - Phill Bosmans zajmujący się problemami społecznymi w kapitaliźmie napisał bardzo mądrą rzecz: "Zadbajmy o to żeby bogatci byli jeszcze bogatsi tak żeby okróchy z ich stołu którymi żywią się biedni były jak największe"
Co do demokracji - są różne jej np demokracja ludowa :) która jest swego rodzaju masłem maślanym które z masłem nie ma nic wspólnego:) My mamy demokrację parlamentarną czyli decyzję podejmują w naszym imieniu osoby przez nas wybierane i jeżeli są jakieś słabe punkty tego systemu to nie są nimi ci wybrani tylko ci co wybierają - bo jaka część społeczeństwawie na kogo głosuje tzn - zna te osoby ich poglądy i czyny? Mówić można wiele - można udawać, że jest się osobą wykształconą można udawać, że ma się takie poglądy a nie inne ale gdzieś poza kamerami przy wyłączonych mikrofonach za zamkniętymi drzwiami wychodzi kto jest kim. I żenujące jest dla mnie jeżeli w rzadzie są osoby którym "słoma z butów wystaje" i nawet nie chodzi o to jakie kto ma wykszałcenie ale co sobą reprezentuje, ba nawet dalece bardziej żenujące jest dla mnie to jak zachowują się Ci prawnicy z doktoratami bo po chłopie po zawodówce mogę sie spodziewać wszystkiego - nawet opini w stylu że prostytutki nie można zgwałcić - ale jak magistrzy, doktorzy, profesorowie prawa używają języka i argumentów na poziomie wiejskiego głupka to krew mnie zalewa i niech nikt mi nie pisze że to nic nie oznacza bo spotykam wielu ludzi w swoim życiu i wielu z nich serdecznie nie lubiłem ale nigdy w życiu nie przyszło mi nawet na myśl żeby kogoś określać takim językiem a wychowałem się w robotniczej rodzinie i moi rodzice nie mieli nawet sredniego wykształcenia ale nauczyli mnie szacunku dla drugiego człowieka kimkolwiek by on był - bo nawet pijaczek z pod budki z piwem ma swoją godność i jest człowiekiem który może okazać siębardziej przydatny niż taki Pan Prezydent czy Premier.
mattnick
20-12-2006, 04:44
A tam od razu radykalizm...będzeimy mieli króla :) Jest już usrawa...wszystko tutaj...
http://wiadomosci.onet.pl/1453266,11,item.html
DoMiNiQuE
20-12-2006, 09:26
A tam od razu radykalizm...będzeimy mieli króla :) Jest już usrawa...wszystko tutaj...
Witajcie w Panstwie koscielnym
źródło (http://forum.bjork.pl/images/smiles/bless.gif)
To co wymyslaja nasi kochani politycy to jest zenada i dramat. Nie mam sily tego komentowac bo opadly mi z wrazenia wszystkie konczyny
źródło (http://forum.bjork.pl/images/smiles/doh.gif)
źródło (http://forum.bjork.pl/images/smiles/drama.gif)
Panowie kochani, ale co do tego ma Kościół :shock:
Witajcie w Państwie Giertycha, który ma 1% poparcia i chce zdobyć dodatkowe 3% na staruszkach i wiejskich proboszczach z dalekiej prowincji. Czy to dla Was jest aż tak nieprzejrzyste, czy może prowokujecie, bo nie lubicie chrześcijan :roll:
BTW dobrze wiecie, że to nie przejdzie - to czysty PR, i jak widać po waszych reakcjach - działa. A należałoby na to nasikać i nawet nie wspominać.
A Marek Jurek powinien być mianowany królewskim błaznem. :evil:
.......To co wymyslaja nasi kochani politycy to jest zenada i dramat. Nie mam sily tego komentowac bo opadly mi z wrazenia wszystkie konczyny..............
Dokładnie, ręce opadają.
Tych ludzi trzeba zbadać i dać im odpocząć, to nie jest robota dla nich.
DoMiNiQuE
20-12-2006, 11:53
Czy to dla Was jest aż tak nieprzejrzyste, czy może prowokujecie, bo nie lubicie chrześcijan :roll:
No ja osobiscie nie lubie :lol: ;) ale co to ma wspolnego z tym co te oszolomy w sejmie wyprawiaja? :shock:
BTW dobrze wiecie, że to nie przejdzie - to czysty PR, i jak widać po waszych reakcjach - działa. A należałoby na to nasikać i nawet nie wspominać.
Kubaman, ockij sie wreszcie ;) Za kazdym razem macie z Jacem jakies usprawiedliwienie dla duronty jaka obdarza nas PIS i LPR. Uwazasz, ze takie pomysly sa normalne? Nie boisz sie co oni moga wymyslij jutro? Ja juz sie boje sprawdzac poranne wiadomosci :rolleyes:
Tomasz Golinski
20-12-2006, 11:58
Królową już mamy i raczej nikomu to nie przeszkadza.
DoMiNiQuE
20-12-2006, 12:00
Królową już mamy i raczej nikomu to nie przeszkadza.
To znaczy, ze teraz matka jest krolowa a Syn bedzie krolem? To w ogole jest zgodne z prawem? :lol:
Tomasz Golinski
20-12-2006, 12:04
To znaczy, ze teraz matka jest krolowa a Syn bedzie krolem? To w ogole jest zgodne z prawem? :lol:
No wyobraź sobie. W UK są nawet dwie królowe, jedna jest córką drugiej. Co to się na świecie wyrabia.
Nie pozabijajcie się! I tak najważniejsze, to:
Polecam wszystkim fanom polityki!
http://fraglesi.wordpress.com/
Kubaman, ockij sie wreszcie ;) Za kazdym razem macie z Jacem jakies usprawiedliwienie dla duronty jaka obdarza nas PIS i LPR. Uwazasz, ze takie pomysly sa normalne? Nie boisz sie co oni moga wymyslij jutro? ale skąd taki wniosek? z czega ja mam się ocknąć? gdzie dałem jakiekolwiek usprawiedliwienie na robienie jakichkolwiek durnot :roll: Nie muszę się budzić z żadnego snu. Chodzi mi tylko o to, że się tak łatwo podniecacie. Przy okazji mieszając do tego strony czy osoby, które nie mają z tym nic wspólnego - i próbujecie upiec dodatkowo swoją pieczeń.
Kurde, no chyba nikt z was mi nie powie, że się przejął na serio tym bełkotem i propozycją :shock: To jest tylko po to, żeby wywołać pyskówki - no i się udaje pięknie. A i tak Kurski mówi bez żenady - "ciemna masa i tak to kupi" jak to zrobił w TokFM przy wyłączonym mikrofonie. Nie róbmy mu publiki.
.............Kurde, no chyba nikt z was mi ni e powie, że się przejął na serio tym bełkotem i propozycją :..............
Cała ta IV Rzeczypospoliota sprowadza się do bełkotu, trudno mi znaleźć w niej jakiś pozytywny przekaz. Dziennikarze chyba też mają z tym problem i dlatego taki jest jej obraz w mediach. BTW,media i tak są jeszcze delikatne, gdyby faktycznie chcialy i były "w układzie" z opozycją wykończyłyby taką władzę raz dwa.
Jestem wykształconym człowiekiem i w większości przebywam w środowisku ludzi mi podobnych , trudno mi jest spotkać człowieka, który jeszcze próbuje tej władzy bronić. Moim zdaniem Kaczyńscy i spółka są skompromitowani, takie pomysły jak dzisiejszy tylko to potwierdzają.
Twoją postawę Kubaman, przy całym szacunku dla Ciebie, odbieram jako próbę obrony własnych nadzieji i złudzeń. Odpuść sobie, ja już to zrobiłem, wiem, że PiS, SO, i LPR nie tworzą Polski dla mnie.
Wzorem obywatela jest urządnik, pracownik na państwowej posadzie, rolnik i bezrobotny. Jestem niestety przedsiębiorcą, muszę poczekać na lepsze czasy.
Tomasz Golinski
20-12-2006, 20:05
Cała ta IV Rzeczypospoliota sprowadza się do bełkotu, trudno mi znaleźć w niej jakiś pozytywny przekaz.Kiedy było inaczej? Chyba ostatnio za Jagiełły.
Dziennikarze chyba też mają z tym problem i dlatego taki jest jej obraz w mediach. BTW,media i tak są jeszcze delikatne, gdyby faktycznie chcialy i były "w układzie" z opozycją wykończyłyby taką władzę raz dwa.Dziennikarze doskonale wiedzą, co się dzieje. Media są całkowicie jednak niezdarne w tym co robią. Wyciągają jakieś pseudo-afery sprzed kilku lat licząc, że ktoś się tym przejmie. Nie rozumiem jak inteligentny człowiek może mówić o jakiejkolwiek seks-aferze bez ośmieszania się.
DoMiNiQuE
21-12-2006, 09:41
Kiedy było inaczej? Chyba ostatnio za Jagiełły.
Nasi politycy maja podobne podejcie. Skoro "przed nami" byl syf to po co mamy sie starac :roll:*
* - ulubiona emotka Viteza ;-)
[...] Skoro "przed nami" byl syf to po co mamy sie starac :roll:*
* - ulubiona emotka Viteza ;-)
no, to tak a propos syfu ;-)
a jak wam się podoba :
"Jezus Królem Polski"
Bardzo chcemy być państwem wyznaniowym ..... ?
DoMiNiQuE
21-12-2006, 10:37
Bardzo chcemy być państwem wyznaniowym ..... ?
Ja mysle, ze juz od dawna nim jestesmy :x
[...]
Bardzo chcemy być państwem wyznaniowym ..... ?Ja mysle, ze juz od dawna nim jestesmy :x
A niby co my wyznajemy???
No, chyba że masz na myśli wiarę klonów
w wiekuistą możliwość sterowania państwem
przy pomocy radia co ma ryja...
DoMiNiQuE
21-12-2006, 11:13
A niby co my wyznajemy???
No, chyba że masz na myśli wiarę klonów
w wiekuistą możliwość sterowania państwem
przy pomocy radia co ma ryja...
Wg Ciebie nie jestesmy Panstwem wyznianiowym?
Elementy państwa wyznaniowego:
materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi (czy wg Ciebie ksieza nie sa uprzywilejowani?)
uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa) (finansowanie budowy jakies dziwnej swiatyni opatrznosci bozej nie jest wg Ciebie finansowaniem kosciola?)
dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej) (tego nie trzeba komentowac)http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%84stwo_wyznaniowe
Wg Ciebie nie jestesmy Panstwem wyznianiowym?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%84stwo_wyznaniowe
Oj, trochę demonizujesz... ;-)
Cytat:
Napisał wikipedia
Elementy państwa wyznaniowego:
materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi (czy wg Ciebie ksieza nie sa uprzywilejowani?)
Póki co tylko jeden ksiądz jest wolny od Urzędu Skarbowego.
Nawet Izba Skarbowa trzyma się z dala od Torunia... ;-)
Reszta jeszcze płaci podatki i jest sądzona za przewinienia.
uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa) (finansowanie budowy jakies dziwnej swiatyni opatrznosci bozej nie jest wg Ciebie finansowaniem kosciola?)
To też tylko jeden przykład...
No, może i drugi by się znalazł - radio i telewizja pseudokatolickiego o.Dyrektora ma pierwszeństwo w głoszeniu prawdy o tym, co się dzieje w kraju i na świecie... ;-)
dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej) (tego nie trzeba komentowac)
Oj, ustawa o zamknięciu ust niezależnej prasy i telewizji,
jeszcze nie została przegłosowana (chyba?!)...
Wystarczy wyeliminować dwa drobne czynniki
(no, może trzy, choć jeden jakby skserowany),
a wszystko wróci do normy...! ;-)
DoMiNiQuE
21-12-2006, 11:41
Wystarczy wyeliminować dwa drobne czynniki
(no, może trzy, choć jeden jakby skserowany),
a wszystko wróci do normy...! ;-)
Jakie to proste! A juz zaczalem tracic nadzieje :mrgreen:
Niedługo już będzie wiadomo do jakiej partii będzie zapisany Jezus, myślę że do LPR, ale ponoć PIS nie odpuszcza i też go chce na członka.:lol:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8652163&rfbawp=1166694057.906&ticaid=12e5b&_ticrsn=3
Niedługo już będzie wiadomo do jakiej partii będzie zapisany Jezus, myślę że do LPR, ale ponoć PIS nie odpuszcza i też go chce na członka.:lol:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8652163&rfbawp=1166694057.906&ticaid=12e5b&_ticrsn=3
Chwila! Toż przecie Jezus był cieślą,
najlepszych kumpli miał wśród rybaków
i przygarnął do swego grona prostytutkę...
Biorąc to wszystko pod uwagę,
powinna to być partia Andrzeja!
Jedynie tam są sami prości ludzie
i do tego paniom lekkich obyczajów
wspaniałomyślnie pracę u siebie dają)...!
;-)
dominque, a co powiesz o Włoszech? Albo w Hiszpanii? Meksyku? W UK królowa jest głową kościoła :o
Określenie państwo wyznaniowe w potocznym rozumieniu (see wikipedia!) jest stosowane jako zarzut, jako obelga wręcz (i odnosi sie do ultra fanatyzmu muzułmańskiego) - i tak je tutaj odczytuję. A nie spodziewam się po tobie takiej opinii odnośnie wspomnianych Włoch.
BTW, to że obywatel Rydzyk nie płaci (podobno?) podatków nie znaczy, że kler jest uprawniony. Tak jak fakt niepłacenia przez 40% właścicieli pojazdów obowiązkowego ubezpieczenia OC nie oznacza, że nagle stało się ono nieobowiązkowe. To łamanie prawa i brak jego egzekwowania.
Napisalem "najczesciej" no właśnie o tym mówię, wszak tego nie wiesz.
rysiaczek
21-12-2006, 14:42
a ja wam powiem tak (szczegolnie - Kubek, Nemeo) - watek wam zaczyna schodzic na bardzo niewlasciwe tory... powsciagliwosci wiecej prosze. rzeczowej dyskusji.
mario1275
21-12-2006, 14:54
oo rysiaczek aspiruje do roli admina;) nie bierzmy tego panowie tak serio bo jesli zaczniemy ich (polityków) traktować poważnie to wtedy będzie naprawdę źle - dopóki myślimy o nich jak o kabarecie wszystko wydaje siebyć na właściwym miejscu - mamy pracę, gospodarka się rozwija, bezrobocie spada (nieistotne z jakich powodów;)) a codziennie między 18.00 a 20.00 pokazują na różnych kanałach kabaret:) - jak widzicie miał rację Einstain mówiąc że wszystko jest względne:)
a ja wam powiem tak (szczegolnie - Kubek, Nemeo) - watek wam zaczyna schodzic na bardzo niewlasciwe tory...
??? jak to niewłaściwe tory???
Wątek zwie się POLITYCZNYM - "Prawdziwe oblicze",
więc o tym politycznym obliczu sobie dyskutujemy...! :-)
[...]powsciagliwosci wiecej prosze.
Przecież nikogo nie obrażamy!
Niczyich uczuć nie urażamy!
Nawet nazwiskami nie operujemy! ;-)
[...]wiecej prosze. rzeczowej dyskusji.
Mnie się zdaje, że bardzo rzeczowo
opiniami się dzielimy... :-)
Są przykłady, cytaty, opisy własnych przemyśleń...
A że rozmowa toczy się z przymrużeniem oka,
to tylko po to, by nie dać się zwariować
i ... uniknąć rozprawy za zniesławienie... ;-)
rysiaczek
21-12-2006, 15:16
??? jak to niewłaściwe tory???
Wątek zwie się POLITYCZNYM - "Prawdziwe oblicze",
więc o tym politycznym obliczu sobie dyskutujemy...! :-)
Wlasnie! I przy politycznym please zostancie, religii w to nie mieszajcie:) Oczywiscie wszystko traktuje z ;) za co i was szanuje:)
Wlasnie! I przy politycznym please zostancie, religii w to nie mieszajcie:) Oczywiscie wszystko traktuje z ;) za co i was szanuje:)
Przecież pytanie : członkiem jakiej partii politycznej zostanie Jezus, jest jak najbardziej związane z polityką.:lol:
rysiaczek
21-12-2006, 15:39
Przecież pytanie : członkiem jakiej partii politycznej zostanie Jezus, jest jak najbardziej związane z polityką.:lol:
na pewno wiesz, ze czlonkiem partii mozna zostac z wlasnej woli. Spytaj Jezusa, nie dywaguj. :rolleyes:
Tomasz Golinski
21-12-2006, 16:21
dominque, a co powiesz o Włoszech? Albo w Hiszpanii? Meksyku? W UK królowa jest głową kościoła :o
Nasz prezydent tez jest z urzędu formalnie głową jakiegoś kościoła protestanckiego.
Oj niektórzy z nas to chyba nwet honor oddadzą za te kaczki. (i go stracą).
Dlaczego zgubiliśmy rozum? Jak można bronić takich kretynów... :-(
Tu nie ma o czym dyskutować. Zamknijcie lepiej ten wątek wpiz... bo naprawdę wstyd.
Przetrwać i nigdy więcej do tego nie wracać. brrr... :-(
Tomasz Golinski
21-12-2006, 17:08
Właśnie, dlaczego zgubiliscie? :twisted: NMSP
Spytaj rysiaczka.:D
W związku z tym (żeby się odciąć kolejny raz) życzę Wam na te święta cudownych, kiczowatych (kicz jest piękny) wzruszeń, w jak najszerszym rodzinnym gronie, tak żebyście nie zapomnieli o nikim bliskim - i w drugą stronę - żeby nikt bliski Wam nie wadził a wręcz przeciwnie. Naprawdę rodzinnych świąt! Zachowajcie jak najwięcej z Waszych rodzinnych tradycji, nie dajcie ich nikomu zabrać, ni wyśmiać.
Katolikom - świąt pełnych ciepłych uniesień, modlitwy, rozsądku (nie dajcie się rydzykom) a gdańszczan - zapraszam na pasterkę do ruin św. Jana (gdzie i ja będę). Zapewniam, że będzie cudowna, niepowtarzalna atmosfera.
Pozostałym - spełnienia marzeń w święta i ogólnie wszystkim - czasu pojednania, bez złości, bez polityki!!! - może bez telewizji? ;-)
A pod choinką - masę sprzętu marki... CANON! :-D
Pozdrawiam kanonierów!
Właśnie, dlaczego zgubiliscie? :twisted: NMSP
popieram, Tomek ma rację.
Rozum to się gubi, kiedy rzeczowe argumenty zaczynają nam nie wystarczać do rozmowy, która aspiruje do miana rzeczowej i kulturalnej. Powoływanie się na emocje, obrażanie lub kpina z oponenta lub przedmiotu dyskusji, kąśliwe uwagi nie na temat, angażowanie stron niezwiązanych z tematem ale podnoszących poziom reakcji, czy po prostu manipulowanie faktami i mylne przytaczanie określeń, cytatów lub faktów - to wszystko to tak na prawdę "zgubienie rozumu". Jeśli rozmowa będzie na wysokim poziomie mogę być nawet adwokatem diabła :twisted: I z przyjemością będę bronił argumentów w dyskusji - bo skoro rozmawiamy o głupcach, to czy sami nie powinnśmy nie zachowywać się jak głupcy? Ciekaw jestem ilu z Was bez argumentów poniżej pasa, czy z dziedzin nie podlegających obiektywnej ocenie poradziłoby sobie choćby z Lepperem :roll: Bo on potrafi się zachowywać prostacko - zazwyczaj celowo - ale jest nieprzeciętnie inteligentny. Dlatego - niestety - jeszcze długo będziemy o nim słyszeć w wiadomościach.
Ciekaw jestem ilu z Was bez argumentów poniżej pasa, czy z dziedzin nie podlegających obiektywnej ocenie poradziłoby sobie choćby z Lepperem :roll: Bo on potrafi się zachowywać prostacko - zazwyczaj celowo - ale jest nieprzeciętnie inteligentny.
Errm.. Lepper nie, on raczej powtarza jak katarynka te same frazesy - inteligencja powiedzmy coś jak Bush, tylko poziom jakby trochę nie ten ;-). Natomiast taki Giertych... o to jest dobry przykład na to, co napisałeś. Ja się znacznie bardziej obawiam takich typów.
Tomasz Golinski
21-12-2006, 22:58
Ostatnio widziałem jak Begerowa rozmawiała z dziennikarką. Byłem strasznie zaskoczony, bo okazało się, że przewyższa ją inteligencją i cwanością.
Ciekaw jestem ilu z Was bez argumentów poniżej pasa, czy z dziedzin nie podlegających obiektywnej ocenie poradziłoby sobie choćby z Lepperem :roll: Bo on potrafi się zachowywać prostacko - zazwyczaj celowo - ale jest nieprzeciętnie inteligentny. Dlatego - niestety - jeszcze długo będziemy o nim słyszeć w wiadomościach.
To cwaniactwo raczej, nie inteligencja - a nam raczej grozi że Lepper kiedyś zostanie jednak prezydentem. A wtedy "irasiad" będzie się wydawał świętym...
Tomasz Golinski
21-12-2006, 23:00
A wtedy "irasiad" będzie się wydawał świętym...
Relatywnie to już tak on wygląda, na tle poprzednich, zwłaszcza ostatniego i pierwszego.
Relatywnie to już tak on wygląda, na tle poprzednich, zwłaszcza ostatniego i pierwszego.
Coś razem z Kubamanem macie małe wymagania. Wystarczy że nie będzie czerwony i już. Tylko jakoś mi to pozostaje w sprzeczności z pięknymi hasłami patriotyzmu, dumy narodowej itd, które to Kubaman chętnie głosi.
Sorry, mam trochę większe wymagania niż warunek aby prezydent - obojętnie jaki buras - byle nie czerwony.
Śmieszne, wyszło na to, że chyba jestem niepoprawnym marzycielem...
Tomasz Golinski
21-12-2006, 23:14
Coś razem z Kubamanem macie małe wymagania. Wystarczy że nie będzie czerwony i już. Tylko jakoś mi to pozostaje w sprzeczności z pięknymi hasłami patriotyzmu, dumy narodowej itd, które to Kubaman chętnie głosi.
Sorry, mam trochę większe wymagania niż warunek aby prezydent - obojętnie jaki buras - byle nie czerwony.
Śmieszne, wyszło na to, że chyba jestem niepoprawnym marzycielem...
Przecież nic dobrego o nim nie napisałem. To, że ktoś jest lepszy od gangstera Jaruzelskiego, lub cwaniaka Kwacha, to jeszcze żaden komplement. O Kaczorze jestem raczej kiepskiego zdania, ale dużo gorszego o jego absurdalnych krytykach. Zresztą Kaczor też jest socjalistą, więc podejrzany :twisted:
Przecież nic dobrego o nim nie napisałem. To, że ktoś jest lepszy od gangstera Jaruzelskiego, lub cwaniaka Kwacha, to jeszcze żaden komplement. O Kaczorze jestem raczej kiepskiego zdania, ale dużo gorszego o jego absurdalnych krytykach. Zresztą Kaczor też jest socjalistą, więc podejrzany :twisted:
uffffff ;-)
Errm.. Lepper nie, on raczej powtarza jak katarynka te same frazesy - inteligencja powiedzmy coś jak Bush, tylko poziom jakby trochę nie ten ;-). Natomiast taki Giertych... o to jest dobry przykład na to, co napisałeś. Ja się znacznie bardziej obawiam takich typów.
Dokładanie, Leper to szczęściarz, typowy Dyzma w trudniejszej rozmowie z lepszym dziennikarzem ma strach w oczach. Za to Giertych to typowy cynik, a ci są w polityce najgorsi.
iREm no a ja się tyle napisałem o rzeczowej dyskusji. Gdzie ja napisałem, że mi Kaczyński pasuje? I to nie ja ale Tomek wymienił poprzedników jako przykłady negatywne (choć sie zupełnie zgadzam. Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał). A ty mi tu inputujesz raz dwa trzy różne poglądy, których nie mam ani nie dałem powodu do takiego podejrzenia.
Powtórzę - chcesz pokazać głupotę i miernotę Leppera - nie stosuj jego metod w rozmowie :!:
Dokładanie, Leper to szczęściarz, typowy Dyzma w trudniejszej rozmowie z lepszym dziennikarzem ma strach w oczach. Za to Giertych to typowy cynik, a ci są w polityce najgorsi.
Dobra, macie i może rację - to nie inteligencja, ale przebiegłość. Ale powiem Wam, że gdy słucham rozmów Leppera w TokFM, gdzie często bywa - to aż mnie ciarki przechodzą, bo czasem nie sposób się zorientować, że się znim zgadzam. Dopiero myśl - to on, powoduje refleksję. Jest cwany i rzeczowy, traktowanie go przez elity jak chłopiny a la Kononowicz dało mu sznsę znaleźć się tam gdzie dzisiaj jest.
Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał
Ja nie jestem pewny, czy "poza" tu pasuje ;-) W tym wypadku to bardziej właśnie element tego "obeznania" :mrgreen:
mario1275
21-12-2006, 23:58
co do prezydenta to w naszym kraju pełni on rolę głównie reprezentacyjną i głównym jego zdaniem jest udzielanie się polityce zagranicznej - Pan Lech K. nijak mi do tej funkcji nie pasuje i to za równo przez prezencję (gorzej to już trudno sobie wyobrazić) jak i poglądy - jawna niechęć do Niemiec i o ile może mieć jakieś osobiste animozje do tego narodu (co wydaje mi się IMHO idiotyczną postawą) to jako polityk i reprezentant naszego kraju powinien starać się zachować jak najlepsze stosunki z naszymi sąsiadami tym bardziej że o ile nie mieć w nich swoich przyjaciół nie jest za dobrze to robić sobie z nich wrogów to już tragedia bo zarówno Niemcy jak i Rosja mogą nas mieć głęboko w d.. a my ich nie za bardzo i to ze względu na interes wielu obywateli którzy prowadzą lub chcą prowadzić interesy z tymi krajami. Zaraz ktoś napisze że nie możemy się podkłąać że mamy swoją godność ale że tak zacytuję pewien znany kabaret "to sobie ją schowaj (godność) bo ci w pracy przeszkadza" - i tak to wygląda - wszyscy na około robią interesy a my machamy szabelkami w obronie godności. W polityce można wiele osiągnąć ale musi to być przemyślane działanie na wielu frontach często nie wprost a nie obrażanie się na cały świat bo ktoś naszego polityka nazwał ziemniakiem.
A co do Leppera i Giertycha to groźni przeciwnicy ponieważ są wyuczeni swojej linii to troszkę jak ze świadkami Jehowy -są szkoleni do tego żeby przekonać. Ktoś kto nie zna i nie rozumie Pisma Świętego musi skapitulować w dyskusji i albo przyjąć ich argumentację albo mimo wszystko trwać w swoim bo nie wygra z nimi na argumenty. Ale podobnie jest z faszystami, komunistami itp. przy ograniczeniu argumentów do pewej sfery jesteśmy wstanie udowodnić każdą tezę.
Ja nie jestem pewny, czy "poza" tu pasuje ;-) W tym wypadku to bardziej właśnie element tego "obeznania" :mrgreen:
nie no ja właśnie tak to traktuję :) - tylko IMHO tę doskonałą wiedzę n/t kamaratów z Moskwy wykorzystał niewłaściwie dla swojego wizerunku (i Polski).
Tomasz Golinski
22-12-2006, 00:08
To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności? Co za demokratyczne czasy...
zaraz - gubię się. Dlaczego niby wolę? I od czego?
Kwaśniewski IMHO miał tę jedną zaletę porównując do Kaczyńskiego - poważną - że był obeznany w świecie i miał kontakty. Dlatego kiedy jechał do Niemiec potrafił sobie założyć słuchawki sam, czy w USA spotykał się raz na kwartał z Buschem w sprawie Iraku. Kaczyńskiego nikt nie rozpoznaje, a i jemu się nie spieszy do pokazywania się, czuje się niewygodnie IMHO z koniecznością zaistnienia w establishmencie, to nie jest typ szołmana.
Cynizmu Kwacha nie porównuję do - błędnie rozumianego ale IMHO szczerego - patriotyzmyu Kaczora. To nie podlega dyskusji.
Tomasz Golinski
22-12-2006, 00:31
zaraz - gubię się. Dlaczego niby wolę? I od czego? Przepraszam, pomieszanie. Odpisywałem na post Mario.
DoMiNiQuE
22-12-2006, 09:25
Tomek, cieszysz sie? ;-)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3809512.html?skad=rss
iREm no a ja się tyle napisałem o rzeczowej dyskusji. Gdzie ja napisałem, że mi Kaczyński pasuje? I to nie ja ale Tomek wymienił poprzedników jako przykłady negatywne (choć sie zupełnie zgadzam. Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał). A ty mi tu inputujesz raz dwa trzy różne poglądy, których nie mam ani nie dałem powodu do takiego podejrzenia.
Powtórzę - chcesz pokazać głupotę i miernotę Leppera - nie stosuj jego metod w rozmowie :!:
Dobra, macie i może rację - to nie inteligencja, ale przebiegłość. Ale powiem Wam, że gdy słucham rozmów Leppera w TokFM, gdzie często bywa - to aż mnie ciarki przechodzą, bo czasem nie sposób się zorientować, że się znim zgadzam. Dopiero myśl - to on, powoduje refleksję. Jest cwany i rzeczowy, traktowanie go przez elity jak chłopiny a la Kononowicz dało mu sznsę znaleźć się tam gdzie dzisiaj jest.
No kurczę! Bardzo się cieszę, że choć raz mamy podobne zdanie! Bardzo mi miło. Za leperowskie metody - sorry, ale nie wynika to z cwaniactwa tylko z nadmiaru emocji. Poza tym troszkę wyjechałem poza dzisiejszą dyskusję, pamiętając Twoje poprzednie wypowiedzi. Przepraszam raz jeszcze. Serio, cieszę się że choć tu mamy podobne zdania. :-)
A tak z czystej ciekawości - kto lubi Rokitę? Bo ja wprawdzie sympatyzuję bardziej z PO, ale tam też jest niezły podział. Tuskowi trochę odbija...
To jest chyba taka nasza specyfika, że w "normalnych" czasach nie stać nas na wydanie z siebie godnego reprezentanta, awansujemy na prezydentów cwaniaków i ludzi, którzy obiektywnie się do tego nie nadają.
Osobiscie nigdy nic do Kaczyńskiego nie miałem, z wieloma jego pogladami się zgadzam jednak tą prezydenturę oceniam jako kompletnie nie udaną.
L.K. idzie od wpadki do wpadki, otoczył się miernymi ludzmi, wazeliniarzami, którzy nikt nie potrafią powiedzieć mu prawdy w oczy, jest to prezydentura amatorska.
Zastanawia mnie, jak to będzie wyglądało gdy władzę weźmie dzisiejsza opozycja, pamiętajmy, że oprócz reprezentacji prezydent dysponuje także prawem weta, a to potężna broń. Ciekawi mnie czy L.K. pozwoli nowej władzy realizować swoje pomysły, czy razem z bratem będą wszystko blokować.
rysiaczek
22-12-2006, 12:41
Gwoli wyjasnienia (skoro przy tablicy): nie bronie Leppera, Giertycha, Rydzyka czy kogolwiek innego - Ci ludzie sa mi calkowicie obojetni (ze wskazaniem na: nie chce ich widziec i slyszec - polityka jest mi obca, nie sa odpowiedni do funkcji, jakie sa im powierzone). Bronie wartosci religijnych, ktorymi zaczeliscie sie wycierac.:rolleyes:
@Nemeo nie przystoja do Ciebie takie zagrywki. Albo totalnie zostalem niezrozumiany przez Ciebie, albo Twoj poziom wypowiedzi spadl do piwnicy (mam nadzieje na to pierwsze). Jezeli masz jeszcze jakies uwagi co do mojego _gubienia_rozumu_ to na PM prosze.:twisted: Nie psuj skadinad dobrego watku.
Tomek, cieszysz sie? ;-)
co prawda nie wiem czy Tomek się cieszy (bo i z czego niby?) ale temat nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Ot, kolejna próba reanimowania zdechłej inicjatywy łączącej postkomunistów z częścią byłej Solidarności skupionej wokół Unii Wolności, próbująca stworzyć coś "ponad podziałami" a de facto stanowiąca przedłużenie pewnych polityczno-biznesowych powiązań pierwszej połowy lat 90tych. Ostatnie wybory pokazały jakie szanse ma taki układ - Demorkaci.pl nawet nie zawalczyli.
mario1275
22-12-2006, 15:27
To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności? Co za demokratyczne czasy...
jeżeli uważasz że polityka np USA, Niemiec czy Francji jest prostacka i bez godności to tak - taka bym wolał. A cynizm jest związany chyba organicznie ze słowem polityka.
Jak to było? :"Czy lepiej być patriotą idiotą czy kosmopolitą naimitą?":)
a ja zapytam inaczej - czy lepiej być obywatelem kraju którego politycy są sprawni (mimo że cyniczni) czy są patriotami idiotami? Ja wolałbym żeby politycy tak urządzili kraj i jego stosunki z zagranicą żebym będąc patriotą mógł być dumny ze swojego kraju i nie musiał się wstydzić rozmawiając ze znajomymi z zagranicy.
Tomasz Golinski
22-12-2006, 19:56
Tomek, cieszysz sie? ;-)
Nic nowego :) Platforma już straciła poparcie Olechowskiego, a że z Kwaśniewskim? Cóż, Olechowski był agentem Wywiadu, więc nic w tym dziwnego.
DoMiNiQuE
25-01-2007, 14:13
Az wyc sie czlowiekowi chce jak sobie pomysli w jakim kraju przyszlo mu zyc :evil:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3875054.html?skad=rss
Az wyc sie czlowiekowi chce jak sobie pomysli w jakim kraju przyszlo mu zyc :evil:
cóz.. Szejkoiwie tez finansuja meczety ;)
jak dobiorą sie do II filaru, a zapowiada się .... to juz naprawde przechyli czare goryczy ....
Polska spełnia wszystkie kryteria państwa wyznaniowego ... bleee
-materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi
-uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa)
-dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej)
DoMiNiQuE
25-01-2007, 14:21
cóz.. Szejkoiwie tez finansuja meczety ;)
Za nasze pieniadze? Ktos tu ostatnio (chyba nawet w tym watku) probowal mi wmowic, ze nie jesmy Panstwem wynaniowym. Wlasnie widac :evil:
Edit:
Doleje troche oliwy do ognia
Chrześcijański czy katolicki system wartości jest jedynym powszechnie przyjętym systemem wartości w naszym kraju i nie ma on alternatywy
Zenada!
zrodlo: http://wiadomosci.onet.pl/1385431,240,1,kioskart.html
mattnick
25-01-2007, 14:25
czy Adminem tej świątyni ma zostać Rydzyk ??
Nic nowego :) Platforma już straciła poparcie Olechowskiego, a że z Kwaśniewskim? Cóż, Olechowski był agentem Wywiadu, więc nic w tym dziwnego.
widzisz nie ma Cie to nie odpowiesz... ale dzis rano w tvn24 Olechowski jak najbardziej potwierdziłswoje poparcie dla PO :D a ze był agentem...
powiem Ci tematyka agentów tego typu jest dla mnie odrobine smieszna...
nie był ubekiem tylko agentem wywiadu gospodarczego... jest pewna grupa agentów o ktorej na całym swiecie mówi sie z szacunkiem tylko w Polsce ma to dziwną konotacje...
jak wiadomo powszechnie ponad połowa reporterów i fotoreporterów wojennych jest w jakis sposob powiązana z agencjami bezpieczeństwa państw ktore reprezentują i chyba to nie jest nic złego a tym bardziej dziwnego biorac pod uwage iż maja oni dostep czesto do takich źródeł informacji do ktorych etatowi agenci nigdy nie uzyskaliby dostepu... dla tego tak jak to miało ostatnio w przypadku Wołoszańskiego miejsce robienie z czegos takiego tragedi jest... no smieszne po prostu :) wcale ale to wcale nie byłbym ździowiony gdyby pewnego dnia okazało sie ze nieodżałowany Ryszard Kapuściński okazał sie jakimś wspołpracownikiem wywadu i nie byłoby to nic nagannego w końcu to człowiek ktory posiadał ogroną wiedze do ktorej czesto tylko on miał dostęp, dlatego operowanie w tak negatywnym kontekscie informacją o czyjejś nieukrywanej działaności wywiadowczej Tomku nie ma sensu w zadnym kraju.... niestety poza Polską :)
To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności?
jeżeli pod pojęciem cyniczną masz na mysli wyrachowaną i skalkulowaną na zimno wdązeniu do celu to tak...
jeżeli pod pojęciem prostacką masz na mysli skuteczna i praktyczną to tak...
jeżeli pod pojęciem z godnoscia masz na mysli znów bycie "pawiem i papugą" to dziekuje juz to przerabialismy...
Właśnie to przeczytałem, jakim prawem publiczne pieniądze są rozpier....alane na jakieś świątynie kapiące złotem.
Po co dawać kasę na służbę zdrowia, biednych czy na walkę z bezrobociem.:twisted: :twisted: :twisted:
Może w PIS-owskiej wersji pisma świętego, Jezus mówi zabieracie biednym i budujcie mi świątynie na każdym rogu.:lol:
jak tak dalej pójdzie to nasza agentura będzie najśmieszniejsza na świecie ...
w Polsce bycie agentem wywiadu nawet III RP uznawane jest z haniebne ... cóż co kraj to obyczaj ... niedługo będą tam same matoly bo kto normalny będzie chciał pracować z nadzieją że za 15 lat stanie się to dlaniego wielkim wstydem ....
Jeśli ktoś próbuje udowodnić że wywiady innych krajów są szlachetne i takie praworządne to jest zwykłym idiotą ... wszystkie mordują, oszukują wykorzystują i niszczą ludzi tylko nasz ma być świętszy od wszystkich świętych ...
DoMiNiQuE
25-01-2007, 14:43
Mnie w tej chwili najbardzie zastanawia co Tomasz G bedzie mial do powiedzenia w obronie tego wspanialego pomyslu. Osobiscie wierze w niego i wiem, ze czyms nas zaskoczy ;)
Co wam to daje, że tak robicie we własne gniazdo??? Może nie czujecie, że to wszystko wasze? A może nie czujecie, że to niestosowne? Jak nie czujecie to mordy w kubeł, bo nie macie prawa!
Nie życzę sobie żeby mnie i innych tutaj ktoś obrażał! To jest polskie forum PUBLICZNE a nie rynsztok jakiś. Nawet w prawdziwym Hyde Parku by was wyśmiali (jeśli nie opluli), bo trzeba mieć jeszcze troche kultury i przyzwoitości, jakiś kręgosłup, cokolwiek wartościowego, żeby coś sobą reprezentować. Może małpom takie zachowanie przystoi (chociaż one też szanują swój drzewostan), wiec do buszu proszę - droga wolna! Rozsądnych ludzi już nie biorą te tanie zagrywki ojców i dzieci niezłomnej propagandy, wzorowanej jeszcze chyba na tej z Moskwy... Bo dzięki niej (o zgrozo) niektórzy nauczyli sie już myśleć SAMODZIELNIE!
Jeśli ktoś popełnia błąd, to trzeba go nazwać, zrozumieć lub zganić, ale tylko ten błąd a nie ślepo bluzgać wszystkich, którym jeszcze na czymś zależy, z czymś się utożsamiają i pamiętają jeszcze co to honor osoby czy narodu we wszechogarniającym rozlewisku sarkazmu...
Jeszcze raz zapytam - po co wam to?? Zastanówcie się dobrze zanim znowu popłyniecie z prądem totalnego konformizmu! Myślenie nie boli - pogarda owszem.
Adresaci wiedzą do kogo piję. Nieadresaci dobrze wiedzą, że ich pomijam. - Wszystkich szanuję i o to samo proszę.
mattnick
25-01-2007, 16:43
Wiesz co to jest demokracja ??
DoMiNiQuE
25-01-2007, 16:43
Sorry ewg, ale wiekszego belkotu dawno nie slyszalem. No moze poza przemowieniami naszego premiera i ojca dyrektora.
mattnick
25-01-2007, 16:45
Jamam stracha bo ostatnio się dowiedziałem, ze w mojej szkole miała kiedyś siedzibę Loża Masońska...jak tak dalej pójdzie to może mi maturę cofną...:*(
Co wam to daje, że tak robicie we własne gniazdo??? Może nie czujecie, że to wszystko wasze? A może nie czujecie, że to niestosowne? Jak nie czujecie to mordy w kubeł, bo nie macie prawa!
Nie życzę sobie żeby mnie i innych tutaj ktoś obrażał! To jest polskie forum PUBLICZNE a nie rynsztok jakiś. Nawet w prawdziwym Hyde Parku by was wyśmiali (jeśli nie opluli), bo trzeba mieć jeszcze troche kultury i przyzwoitości, jakiś kręgosłup, cokolwiek wartościowego, żeby coś sobą reprezentować. Może małpom takie zachowanie przystoi (chociaż one też szanują swój drzewostan), wiec do buszu proszę - droga wolna! Rozsądnych ludzi już nie biorą te tanie zagrywki ojców i dzieci niezłomnej propagandy, wzorowanej jeszcze chyba na tej z Moskwy... Bo dzięki niej (o zgrozo) niektórzy nauczyli sie już myśleć SAMODZIELNIE!
Jeśli ktoś popełnia błąd, to trzeba go nazwać, zrozumieć lub zganić, ale tylko ten błąd a nie ślepo bluzgać wszystkich, którym jeszcze na czymś zależy, z czymś się utożsamiają i pamiętają jeszcze co to honor osoby czy narodu we wszechogarniającym rozlewisku sarkazmu...
Jeszcze raz zapytam - po co wam to?? Zastanówcie się dobrze zanim znowu popłyniecie z prądem totalnego konformizmu! Myślenie nie boli - pogarda owszem.
Adresaci wiedzą do kogo piję. Nieadresaci dobrze wiedzą, że ich pomijam. - Wszystkich szanuję i o to samo proszę.
a tak z ciekawosci... to o czym to? bo związku z dyskusją ne widze :roll:
mattnick
25-01-2007, 16:58
a tak z ciekawosci... to o czym to? bo związku z dyskusją ne widze :roll:
może mają takie gotowce...:)
ewg o czym ty właściwie piszesz, przecież to jakiś kompletny bełkot rodem z radia ma ryja.:lol:
RM? Nie wiedziałem, że słuchacie innej propagandy. Chyba też zacznę...
To jest polskie forum PUBLICZNE a nie rynsztok jakiś.
O... ciekawe... dla uscislenia ( http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3 ) - forum jest prywatne a nie publiczne. Jest tylko publicznie dostepne, a to taka roznica jak wypisane w linku powyzej - demokracja nie ma tu zastosowania.
A rynsztok sam robisz piszac do uzytkownikow tego forum per "mordy w kubel" - jak chcesz dyskutowac to na poziomie a nie z taka piana na pysku. Jakos w takim stylu wypowiedzi nie widze bys 'szanowal wszystkich' .
Przepraszam - poniosło mnie.
No to jak? Będą nowe wybory??? Ile $$$ znowu to pochłonie? Pewnie nie mało...
Decyzja jeszcze nie podjęta, ale skoro pisiory już szykują swojego kandydata...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3877664.html
Na szczęście coraz bliżej dnia, w którym wstanę, ********ę drzwiami i wyjadę...
z wyborami w wawce to HGW(znana równiez jak Bufetowa) jest sama sobie winna i mnie zadna argumentacja nie przekona... a wyłozyłą sie na poprawce uchwalonej przez PO i SLD... i mimo ze głosowałem całe zycie(i dalej będę) na liberalów i Tuska to tu racji nie mają... Gronkwiec dała d... i czarowanie rzeczywistosci nic nie pomoże...
Dużo różnych rzeczy można o niej powiedzieć, ale trudno się z nią nie zgodzić.
http://wiadomosci.onet.pl/1477160,11,item.html
DoMiNiQuE
01-02-2007, 12:16
Dużo różnych rzeczy można o niej powiedzieć, ale trudno się z nią nie zgodzić.
http://wiadomosci.onet.pl/1477160,11,item.html
Jednak sa jeszcze politycy, ktorzy nie wchodza klerowi bez wazeliny w cztery litery ...a juz zaczynalem tracic nadzieje.
Katole kontratakują - kontynuacja obłudy katolickiej.:lol:
http://wiadomosci.onet.pl/1477889,11,item.html
DoMiNiQuE
02-02-2007, 11:39
Katole kontratakują - kontynuacja obłudy katolickiej.:lol:
http://wiadomosci.onet.pl/1477889,11,item.html
Klerodupowlazy sie oburzyly, to straszne! :lol:
ale to jest jeszcze lepsze ok 1000 wpisów
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,27231314,75180674,2896961,0,forum.html
ale to jest jeszcze lepsze ok 1000 wpisów
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,27231314,75180674,2896961,0,forum.html
I to jest właśnie najlepszy dowód na to jak wielki jest rozłam wśród katolików.
Tomasz Golinski
04-02-2007, 20:35
Przecież tu nie chodzi o wiarę, kler, kościół, czy katolików, a o socjalizm. Cyt z innego blogu:
Tak: dokładanie z kieszeni podatnika do Świątyni Opatrzności, szpitali, teatrów, skupu wieprzowiny, hektara pola,itd. - uważam za przestępstwo. W sprawie pierwszej w ogóle nie rozumiem problemu: w Polsce jest ponad 20 mln rzymskich katolików - i wystarczy dać po 2 zł na mszy... Niektórzy odmówią lub zapomną, niektórzy, w tym ja, dadzą 20 - i fertig. Jakim prawem ściąga się pieniądze z muzułmanów, żydów, ateistów, protestantów, prawosławnych - a i katolików, którzy tej Świątyni (nawiasem pisząc: to był pomysł masonerii!!) wcale sobie nie życzą?
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID171869228,index.html
Jak nie wiecie jak można prze....dolić kolejne 12 milionów z budżetu państwa to polecam artykuł :
http://wiadomosci.onet.pl/1486263,11,item.html
DoMiNiQuE
15-02-2007, 10:24
Jak nie wiecie jak można prze....dolić kolejne 12 milionów z budżetu państwa to polecam artykuł :
Mnie juz nic w tym wyznaniowym panstwie nie zdziwi :sad:
Edit:
źródło (http://e.pardon.pl/pa210/1176c98a0010cab045ca5361/f35e998ccb0be98f9a9d64ea276783b1.jpg)
A rydzyk to niby ma niedobór kapusty??
Rydzyk to nakaz wydania oświadczenia majątkowego powinien dostać.
Mnie juz nic w tym wyznaniowym panstwie nie zdziwi :sad:
Edit:
źródło (http://e.pardon.pl/pa210/1176c98a0010cab045ca5361/f35e998ccb0be98f9a9d64ea276783b1.jpg)
Przecież tu nie chodzi o wiarę, czy też inne szczytne cele. To jest normalna transakcja handlowa (nota bene za nasze pieniądze!), a towarem są głosy moherowych wyborców!!!
Właśnie wpadłem na pomysł, żeby sobie powiercić w przydomowym ogródku, może znajdę jakąś ropę albo złoto:lol: , tylko potrzebne mi 12 milionów, nie wiecie skąd je wziąść ?:twisted:
DoMiNiQuE
15-02-2007, 10:39
Przecież tu nie chodzi o wiarę, czy też inne szczytne cele. To jest normalna transakcja handlowa (nota bene za nasze pieniądze!), a towarem są głosy moherowych wyborców!!!
Uwazasz, ze finasowanie kosciola przez panstwo jest w porzadku? Niech sobie handluja moherem ile chca, ale nie za nasze pieniadze.
Uwazasz, ze finasowanie kosciola przez panstwo jest w porzadku? Niech sobie handluja moherem ile chca, ale nie za nasze pieniadze.
Wręcz przeciwnie! Oburza mnie to tak, jak i Ciebie! Chciałem tu uzmysłowić wszystkim, o co tu naprawdę chodzi (i, niestety, dzieje się to w zgodzie z prawem :cry:).
A czy nie wydaje Wam się, że te kilkadziesiąt milionów dla pomysłów Muchomorka to mała cena za poparcie w wyborach? Politycy najmiłościwiej panującego nam okupanta już udowodnili, że nie ma dla nich granic podlizywania się elektoratowi jedynego słusznego radia (próba ogłoszenia Jezusa królem Polski), wobec czego nie zdziwiłbym się, gdyby z pomysłami na dobre wydanie cudzych pieniędzy poszli dalej, np. w kierunku wypłacania pensji księżom itp. To by było kilkadziesiąt milionów (jeśli nie więcej), ale co miesiąc.
Poza tym polecam uświadomienie sobie tego faktu (tzn. obserwujemy spłatę długu) zwolennikom teorii o państwie wyznaniowym. Wprawdzie do laickiej Francji nam daleko, ale wpływ administracji Kościoła Katolickiego na politykę ogranicza się do żądań Muchomorka (i włażenia mu w d z wdzięczności) popartych jego ślepym, ale niezbyt dużym na dobrą sprawę elektoratem. Za dużo Wybiórczej Panowie...
DoMiNiQuE
15-02-2007, 10:55
Poza tym polecam uświadomienie sobie tego faktu (tzn. obserwujemy spłatę długu) zwolennikom teorii o państwie wyznaniowym.
To juz nie jest teoria. Polaska zaczyna posiadac wszystkie cechy panstwa wyznaniowego i nie wmowisz mi, ze biale jest biale a czarne jest czarne :lol:
To juz nie jest teoria. Polaska zaczyna posiadac wszystkie cechy panstwa wyznaniowego i nie wmowisz mi, ze biale jest biale a czarne jest czarne :lol:
Polska za rządów kurduplo-directores nie stała się bardziej wyznaniowa niż byla wcześniej (religia w szkołach to przecież nie ich dzieło). Ponadto na tle innych krajów wciąż mamy dość tolerancyjne prawo (u nas nie przysięga się na Biblię, a premier nie musi być katolikiem, patrz Buzek).
Czy możesz mi uściślić, co, poza wydawaniem prywatnych pieniędzy, wydarzyło się w ciągu ostatniego roku, co umocniłoby pozycję Kościoła (a nie Muchomorka)? Jakoś moherki mimo łamania transparentów nie utrzymały Wielgusa na stanowisku...
DoMiNiQuE
15-02-2007, 11:56
Czy możesz mi uściślić, co, poza wydawaniem prywatnych pieniędzy, wydarzyło się w ciągu ostatniego roku
A musialo cos wiecej? To co sie wydarzylo do tej pory Ci nie wystarczy?
co umocniłoby pozycję Kościoła (a nie Muchomorka)?
A Ty widzisz tu jakas roznice? Dla mnie Rydzyk=Kosciol, ba w dodatku ten jedyny sluszny i poprawny politycznie.
Poza tym, bardzo niespodobaly mi sie slowa premiera, ktore osatnio wypowiedzial na jakims przemowianiu:
Chrześcijański czy katolicki system wartości jest jedynym powszechnie przyjętym systemem wartości w naszym kraju i nie ma on alternatywy
Brawo :/
Odrzućmy emocje i porozmawiajmy o faktach: premier, który obiecał, że nie będzie premierem (tak więc nie przywiązywałbym szczególnej wagi do jego słów), finalizuje na naszych oczach transakcję polegającą na kupieniu głosów od jednego z hierarchów kościelnych, który dzięki swojej rozgłośni potrafił je dostarczyć. Pomijając to, że to czyste skur* to ani to umacnia pozycję Kościoła (śmiem twierdzić, że nawet odwrotnie), ani czyni Polskę krajem bardziej wyznaniowym, niż była do tej pory.
A jeśli chodzi o utożsamianie Rydzyk-Kościół to powinieneś pójść dalej i stwierdzić, że wszyscy jesteśmy idiotami, bo jak historia pokazuje, tutaj, wśród forumowiczów CB paru się takich trafiło... Sam przyznasz, że to trochę niepoważne.
Ja się z Waszą oceną faktów zgadzam i nie zamierzam nikogo bronić (podpisuję się pod słowami Marka Kondrata: "Nie mamy problemu z Bogiem, tylko z jego administracją"), ale powtarzanie stereotypów o państwie wyznaniowym nie ma większego sensu. Są kraje w Europie, gdzie wpływ jedynej słusznej religii na funkcjonowanie państwa jest większy.
człowiek marźnie a wy grosza na ogrzewanie załujecie... wstyd :D
Myślałem że Owsiak dorzuci z WOŚP drugie 12 milionów np. na marmury do Rydzykowej uczelni, ale chyba nic z tego :
http://muzyka.onet.pl/10172,1487189,newsy.html
DoMiNiQuE
22-02-2007, 09:58
Gdzie by Kaczor nie pojechal to wstyd dla Polski http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3936005.html?skad=rss
To co? Kiedy przechodzimy na homoseksualizm? :lol:
Gdzie by Kaczor nie pojechal to wstyd dla Polski
Masz rację, ciągle się trzeba wstydzić za tych palantów.
Jak nie Giertych z ze swoją "chorą teorią ewolucji" to kaczor ze swoimi średniowiecznymi poglądami.
Kiedy te oszołamy przestaną ośmieszać Polskę na arenie międzynarodowej.:evil:
Tomasz Golinski
22-02-2007, 12:59
Szkoda, że Europa jest tak zdegenerowana, że prawda ich oburza... Prezydent powiedział parę truizmów i cała lewicowa banda się oburza. Śmieszne.
Zresztą, to nie Europa się oburza, a jakieś organizacje degeneratów :lol:
DoMiNiQuE
22-02-2007, 13:11
No ale przyznasz, ze z tym przechodzeniem na homoseksualizm to nie zablysnal? :lol:
Avadra_K
22-02-2007, 13:11
Zresztą, to nie Europa się oburza, a jakieś organizacje degeneratów :lol:
No i tu się mylisz :mrgreen: A czy wg. Twojej opinii i oceny za bardzo wybitne dzieło M. Girtycha obużają się na Polskę grupy ekstremistów i organizacje zdegenerowane do cna czy może Parlament europejski:?: :?: :?:
Tomasz Golinski
22-02-2007, 13:21
No ale przyznasz, ze z tym przechodzeniem na homoseksualizm to nie zablysnal? :lol:
Ale o co chodzi? Powiedział, że jak będzie więcej gejów, to ludzkość wymrze. To chyba truizm.
No i tu się mylisz :mrgreen: A czy wg. Twojej opinii i oceny za bardzo wybitne dzieło M. Girtycha obużają się na Polskę grupy ekstremistów i organizacje zdegenerowane do cna czy może Parlament europejski:?: :?: :?:
Parlament europejski jest do cna zdegenerowany :twisted: Publikacji Giertycha nie czytałem, mam ciekawsze lektury. Ale to zdanie, które wszyscy cytują jest oczywistością. Jeśli nie jesteś przekonany, to zajrzyj chociaż do wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Getto
Idea odseparowania Żydów od innych narodowości zrodziła się wśród żydowskiej diaspory już w starożytności. Niektóre gminy żydowskie i autorytety religijne, domagały się wówczas od swoich współwyznawców przestrzegania szeregu ograniczeń w kontaktach z innowiercami, dotyczących m.in. wspólnego zamieszkania czy też nauczania. Żydzi próbowali także bez powodzenia skłonić Cesarstwo Rzymskie do pomocy przy egzekwowaniu tych zakazów.
PS. Za Gwiazdowskim podam przykład całkowitej degeneracji struktur europejskich: otóż KE zarządała od Szwajcarii podniesienia podatków! I jakoś to nikogo nie oburza. Jakby Moskwa zarządała od Japonii zmiany podatków, czegokolwiek, to byłby skandal międzynarodowy. http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=1453
DoMiNiQuE
22-02-2007, 13:26
Ale o co chodzi? Powiedział, że jak będzie więcej gejów, to ludzkość wymrze. To chyba truizm.
Z tego co wiem homoseksualizm to cecha wrodzona. Na to sie nie przechodzi, to nie religia.
Tomasz Golinski
22-02-2007, 13:27
Z tego co wiem homoseksualizm to cecha wrodzona. Na to sie nie przechodzi, to nie religia.
Z tego co wiem, to jest choroba. Do tego uleczalna. Ponadto każdy ma wolny wybór partnera, więc może sobie wziąć chłopca lub dziewczynkę.
DoMiNiQuE
22-02-2007, 13:30
Do tego uleczalna.
Uleczalna? Sa juz na lekarstwa? Ale ta medycyna idzie do przodu ;)
Z tego co wiem, to jest choroba. Do tego uleczalna.
Wypisywanie takich rzeczy, też można nazwać chorobą, ale niestety nie wiem czy uleczalną.:lol:
Avadra_K
22-02-2007, 13:48
Tomasz,
Mnie nie chodzi o jedno zdanie (zresztą jest to, powiedzmy prawie książkowa definicja :idea: ). Tu chodzi o całkowity wydźwięk tego "dzieła", którego całe brzmienie jest mocno zbliżone do publikacji niektórych polityków niemieckich z lat 33-42. Brakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacji
Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową.
ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu :???: - Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.
Co do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.
Co się zaś tyczy polityki fiskalnej UE :twisted: - jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże :twisted:
DoMiNiQuE
22-02-2007, 14:15
Proponuje porownac sobie wyniki sondazy :lol:
źródło (http://images20.fotosik.pl/82/e6611a673a9ce975.jpg)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3937985.html
Avadra_K
22-02-2007, 14:25
Tu nie ma co porównywać - poprostu dramat.
Tomasz Golinski
22-02-2007, 15:15
Uleczalna? Sa juz na lekarstwa? Ale ta medycyna idzie do przodu ;)Ano, psychiatrzy w USA mają w tym spore sukcesy.
Tomasz,
Mnie nie chodzi o jedno zdanie (zresztą jest to, powiedzmy prawie książkowa definicja :idea: ). Tu chodzi o całkowity wydźwięk tego "dzieła", którego całe brzmienie jest mocno zbliżone do publikacji niektórych polityków niemieckich z lat 33-42.Rozumiem, że czytałeś? To może podaj jakiś przykład. A przypomina również dzieła Dmowskiego.
Brakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacjiAha, czyli morderca, tylko że nie zabił jeszcze :lol:
Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową. I słusznie. Im mniej rząd wtrąca się w działania ludzi tym lepiej. Przecież to byłaby cenzura!
ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu :???:To faszyzmu, czy narodowego socjalizmu (skoro pisałeś o Niemcach).
- Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.Wiele rzeczy powiedział głupio, np, ostatni kretynizm, że "samozatrudnienie to paranoja". Ale w podanych przykładach nie widzę nic złego.
Co do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny :lol:
Co się zaś tyczy polityki fiskalnej UE :twisted: - jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże :twisted:No, Szwajcaria przeszkadza im rabować swoich obywateli :lol: Ale przecież w Szwajcarii podatki nie są jeszcze takie niskie. W domu mogę zajrzę do papierów, ale stopa opodatkowania była chyba dwucyfrowa. Przecież to dąży do światowego totalitaryzmu.
Proponuje porownac sobie wyniki sondazy :lol:
Też źle oceniam :twisted:
DoMiNiQuE
22-02-2007, 15:33
Też źle oceniam :twisted:
No nie podejrzewalem Cie o cos innego ;)
Chodzi mi tylko o procentowa roznice w sondazach :)
Na stronie GW w tej chwili oddane jest ponad 4200 glosow z czego 95% jest na "zle". Tlumaczyc to mozna tylko tym, ze wyznawcy jedynej slusznej moherowej wiary nie odwiedzaja tej masonskiej strony ;)
Tomasz Golinski
22-02-2007, 17:06
Czytałem z ciekawości, żeby wiedzieć o czym znajomi mówią jak do mnie dzwonią. Wybacz - nie uznałem za potrzebne uczyć się na pamięć cytatów.Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.
Nic takiego nawet nie sugerowałem - mówiłem tylko o podobieństwach i różnicach.Piszesz, że coś wygląda jak propaganda niemiecka (w domyśle nazistowska) mimo, że kluczowych elementów narodowego wydania socjalizmu tam nie ma (w wersji hitlerowskiej). Oczywiście, że Giertych jest narodowym socjalistą w sensie bezpośredniego znaczenia słów, ale złe w tym zestawieniu jest słowo socjalistą, a nie narodowym.
Jasne a komentarze nt. spotkania Tuska i Merkel a także obsady (ustapienie jednego w zamian za inne) stanowisk w unijnym parlamencie oraz wycinanie artykułów prasowych i zakaz publikacji, jak również szkalowwanie wydawców i dziennikarzy w czasie publicznych wystąpieć to może nie cenzura, tylko co? sugestia dla narodu.Przecież nic o tym nie mówiłem.
O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny
Nie to miałem na myśli.To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.
Nie przeszkadza, co do rabunku - bez przesady - brać to wszyscy (poza nami - bo my nie jesteśmy w stanie wykorzystać funduszy unijnych w całości), ale dawać to już nie tak chętnie.A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.
Avadra_K
22-02-2007, 17:36
Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.
To że on się wypowiada jako Polak, europarlamentarzysta, wybrany wolą narodu (nie raczył dopisać, że nie całego a zaledwie kilkuprocentowej jego częsci), a ludzie pytają czy u nas tak wszyscy czy tylko Ci którzy reprezentują Polskę na świecie (i nie mam na myśli sportowców).
To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.
Bardzo proszę (przykłady które są i były (przynajmniej dla mnie niedozakceptowania) po pierwsze wyjątkowa stronniczość (prezydent tylko 1 ugrupowania politycznego, który nie zamierza podpisywać żadnych ustaw gdyby nie były one po myśli koalicji - rząd w takim wypadku ma kierować za pomocą rozporządzeń RM),
po wtóre polityka międzynarodowa i reprezentowanie Polski na arenie miedzynarodowej (a raczej jej brak - np. Davos) bo akurat był z szalenie ważną wizytą w Turcji, tylko po co bo jakoś nie było zadnych komentarzy czego tam dokonał, ale tłumaczył że miał ważne powody - pytam jakie to powody były ważniejsze od spotkania się ze swiatowymi przywódcami, przedstawicielami businessu i finansjery swiatowej.
Nieprzemyslane zmiany kadrowe w radzie Ministrów (tylko proszę nie pisz, że to na wniosek Premiera - wiem o tym)
O bracie bliźniaku/premierze się nie wypowiem
A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.
Kolejny skrót z mojej strony - przepraszam - Miłem na myśli to, że pieniądze które trafiają do kasy unijnej służą później m.in do dotowania członków unii, a w przypadku kiedy większość śroków pieniężnych unii (pochodzących pośrednio również z podatków) zacznie spoczywać na numerycznych kontach w Szwajcarii, nie bedzie z czego dotować. Wymagamy, chcemy liczymy na.... zapominamy natomiast, że najpierw trzeba coś dać do tej kasy - ale to taki drobny akcent okołotematyczny.
Tomasz Golinski
22-02-2007, 19:05
To że on się wypowiada jako Polak, europarlamentarzysta, wybrany wolą narodu (nie raczył dopisać, że nie całego a zaledwie kilkuprocentowej jego częsci), a ludzie pytają czy u nas tak wszyscy czy tylko Ci którzy reprezentują Polskę na świecie (i nie mam na myśli sportowców).
Mamy kilkunastu europarlamentarzystów. Każdy ma inne zdanie i każdy się wypowiada jako Polak wybrany wolą narodu. Podobnie z posłami. Mnie bardziej oburzają inni europarlamentarzyści, ale cóż. Większość chce demokracji to ma.
Bardzo proszę (przykłady które są i były (przynajmniej dla mnie niedozakceptowania) po pierwsze wyjątkowa stronniczość (prezydent tylko 1 ugrupowania politycznego, który nie zamierza podpisywać żadnych ustaw gdyby nie były one po myśli koalicji - rząd w takim wypadku ma kierować za pomocą rozporządzeń RM),
po wtóre polityka międzynarodowa i reprezentowanie Polski na arenie miedzynarodowej (a raczej jej brak - np. Davos) bo akurat był z szalenie ważną wizytą w Turcji, tylko po co bo jakoś nie było zadnych komentarzy czego tam dokonał, ale tłumaczył że miał ważne powody - pytam jakie to powody były ważniejsze od spotkania się ze swiatowymi przywódcami, przedstawicielami businessu i finansjery swiatowej.Przecież zmieniłeś temat! Pisalismy o konkretnym przykładzie, który uznałeś, że oburza wszystkich normalnych. I nie wiem poza tym, skąd przekonanie, że prezydent musi się spotykać z takimi gremiami jak przedstawiciele biznesu i finansjery!
Nieprzemyslane zmiany kadrowe w radzie Ministrów (tylko proszę nie pisz, że to na wniosek Premiera - wiem o tym)Skąd wiesz, że nie przemyślał?? Stąd, że twoje przemyślenia byłyby inne?
Kolejny skrót z mojej strony - przepraszam - Miłem na myśli to, że pieniądze które trafiają do kasy unijnej służą później m.in do dotowania członków unii, a w przypadku kiedy większość śroków pieniężnych unii (pochodzących pośrednio również z podatków) zacznie spoczywać na numerycznych kontach w Szwajcarii, nie bedzie z czego dotować. Wymagamy, chcemy liczymy na.... zapominamy natomiast, że najpierw trzeba coś dać do tej kasy - ale to taki drobny akcent okołotematyczny.Masakra! Przecież w Europie są jeszcze pieniądze prywatne! Nie wszystko jeszcze pochodzi z budżetu i kradzieży. A do kasy owszem, trzeba dać. Stąd wniosek, że korzyści finansowe z przystąpienia do Wspólnoty są wątpliwe...
DoMiNiQuE
23-02-2007, 09:28
Czyzby SB powolano na nowo do zycia?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3940624.html?skad=rss
Tomek : homoseksualizm leczy sie z miernymi wyniakmi i te statystyki podawane są z grupy tych którzy CHCĄ zmienić swoje preferencje (z różnych przyczyn np społecznych) nie uwzględnia się populacji 95% osób którzy takiej terapi nie chcą podiąć bo im dobrze tak jak jest ... jest to klasyczny błąd metodologiczny i typowy dla propagandy antyhomoseksualnej ...
homoseksualizm jest dwojakiego rodzaju : biologiczny spowodowany rozwojem płodowym oraz nabyty (środowiskiowo) ... jak się można domyślić wyniki pozytywne osiągane są jedynie w drugiej grupie.
Tak się składa że znam człowieka dr. z KUL który prowadził badania i tak samo wyciągał wnioski na populacje z grupy osób które CHCIAŁY poddać się terapii co nawet nie jest błędne, to świadome wprowadzanie w błąd i robienie polityki.
No cóż w stanach lobby coraz silniejsze uważa człowieka za istote biologicznie wyższą od innych gatunków co jest kuriozalne i głupie ale cóż można słuchać kogo się chce ...
pa
Tomasz Golinski
23-02-2007, 12:23
Tomek : homoseksualizm leczy sie z miernymi wyniakmi i te statystyki podawane są z grupy tych którzy CHCĄ zmienić swoje preferencje (z różnych przyczyn np społecznych) nie uwzględnia się populacji 95% osób którzy takiej terapi nie chcą podiąć bo im dobrze tak jak jest ... jest to klasyczny błąd metodologiczny i typowy dla propagandy antyhomoseksualnej ... Popmart, przecież to oczywiste, że leczy się tych, którzy chcą się wyleczyć. To tak jakby powiedzieć, że kataru się nie da wyleczyć, bo ci którzy nie chcą wyzdrowieć i ganiają bez czapki na mrozie wciąż chorują. Tak czy inaczej, leczy się.
homoseksualizm jest dwojakiego rodzaju : biologiczny spowodowany rozwojem płodowym oraz nabyty (środowiskiowo) ... jak się można domyślić wyniki pozytywne osiągane są jedynie w drugiej grupie.Cóż, to tylko twój domysł, jak widzę.
No cóż w stanach lobby coraz silniejsze uważa człowieka za istote biologicznie wyższą od innych gatunków co jest kuriozalne i głupie ale cóż można słuchać kogo się chce .. Nic nie rozumiem, przecież człowiek ewidentnie jest biologicznie wyższy od innych gatunków. Choćby ma więcej mózgu.
no i tu się mylisz owszem leczy się tych co chcą ale nie wysuwa się wniosków "homoseksualizm jest w dużej mierze uleczalny ..."
na populacje z takiej grupy ponieważ jest ona niereprezentatywna dla danej populacji - poważny błąd metodologiczny !!! dwója
jeśli wybrałbyś losową reprezentatywną próbkę dla populacji wyniki byłyby baaaaardzo słabiutke ;)
wyniki tgz uleczeń są wątpliwe i nie potwierdzane w późniejszych latach ... a samca z mózgiem ukształtowanym jak u samicy (są dość spore różnice w budowie i funkcjonowaniu, itp) nie można "wyleczyć” terapią co najwyżej ludzie są w stanie sobie wmówić za pomocą odpowiednich metod .... co z reguły nie jest trwałe ...
a większa złożoność mózgu nie świadczy o wyższości gatunku szczególnie w skalach które ustala sam ów gatunek ...
Ciekawe czy jak kler wtopi 40.000.000 PLN przeznaczonych na budowę "Świątyni Pychy i Próżności" to dostanie od kaczora następne 40.000.000 PLN ?
http://wiadomosci.onet.pl/1506112,11,item.html
DoMiNiQuE
21-03-2007, 10:08
A jak myslisz? Ze to sie skonczy na 40stu bankach? Watpie.
snowboarder
21-03-2007, 19:42
Tydzien temu anchor CNN Thomas Roberts ujawnil, ze prawie
20 lat temu byl wykorzystywany seksualnie przez ksiedza Jeffa Toohey.
Opisal dokladnie dramat jego zycia i wyjasnil jak trudno bylo mu
te fakty ujawnic jak rowniez dlaczego w koncu to zrobil:
http://www.cnn.com/2007/US/03/09/roberts.btsc/index.html
We wrzesniu 2006 BBC ujawnilo kulisy cover-up groznych przestepstw
kryminalnych popelnionych przez ksiezy, w tym i przede wszystkim
przestepstw na tle seksualnym. W 1962 uwczesny tzw "ojciec swiety"
Jan 23 podpisal dokument "Crimen Sollicitationis", ktory nakazuje
pelna tajemnice w wypadku odkrycia takich zbrodni. Na strazy tego
dokumentu i jego przestrzegania stal przez 20 lat aktualny
"ojciec swiety" Ratzinger.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/panorama/5389684.stm
22 Grudnia 2005 Sad w Houston oddalil pozew przeciwko Ratzingerowi
tlumaczac sie jego immunitetem jako glowy panstwa. Wlaczyl sie
w sprawe sam Departament Stanu:
http://www.unknownnews.org/0512271223Ratzinger.html
To tylko jeden z przykladow, pozwow przeciwko Watykanowi bylo duzo wiecej.
Niestey polityka i potrzeba glosow katolickich wyborcow zawsze brala
gore.
Pytanie z gatunku dodatkowych - kto przez ten czas byl "ojcem
swietym"? Podpowiedz - najwiekszy Polak i czlowiek wszechczasow,
przygotowywany aktualnie w ekspresowym tempie do prawdziwej
swietosci (dziwne, bo to znaczy, ze ojciec "swiety" nie jest swiety)?
To tylko pare faktow, ktore na szybko zebralem. Watek mozna ciagnac
w nieskonczonosc przechodzac do wielu grozniejszych tematow
niz sex scandal. Wiadomo, ze gdy ktos naprawde chcial "naprawic"
kosciol konczyl jak poprzednik "wielkiego Polaka"....
Czy jest szansa na wyzwolenie swiata z najwiekszej przestepczej ogranizacji
wszechczasow? Przyklady wielu krajow (Holandia, Francja) pokazuja, ze tak.
Niestety Polska nie ma na to zadnych szans, wszystko, co teraz robione
jest przez tzw rzad to maksymalna polaryzacja spoleczenstwa, by
zbudowac zaplecze tepych i zaslepionych fanatykow gotowych na smierc
w obronie swojego kosciola a przy okazji wybierajaca w wyborach jedyna
"prawdziwie polska" opcje...
DoMiNiQuE
22-03-2007, 10:05
snowboarder, materialami na temat tego co KK ma za uszami moge Was zarzucic, ale co z tego skoro wiekszosc w to nie uwierzy albo powie, ze to margines :/ Polacy i tak slepo beda bronic KK bo tak trzeba.
Aby podtrzymac moja teze, ze IV RP to panstwo wyznaniowe podaje link do kolejnego chorego pomyslu prawicowych komunistow z PIS
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4004687.html?skad=rss
O dziwo prawie same swieta koscielne, co mnie one moge obchodzic? :evil:
Edit:
no to jeszcze dodam, ze w IVRP faszyzm jest popierany przez wladze http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4004230.html?skad=rss :|
Z tego co wiem, to jest choroba. Do tego uleczalna. Ponadto każdy ma wolny wybór partnera, więc może sobie wziąć chłopca lub dziewczynkę.
Choroba, tak? Uważasz, że można nią kogoś zarazić?
DoMiNiQuE
22-03-2007, 10:39
Choroba, tak? Uważasz, że można nią kogoś zarazić?
Nie, ale mozna sie z nia urodzic.
Hej Nemo! Zaloz od razu "watek teczowo-antyklerykalny na CB" i wszystko jasne. A nie taki tam watek polityczny...;-)
Pozdrowka!
DoMiNiQuE
22-03-2007, 11:07
Hej Nemo! Zaloz od razu "watek teczowo-antyklerykalny na CB" i wszystko jasne. A nie taki tam watek polityczny...;-)
Pozdrowka!
Ja tam nie widze potrzeby. U nas i tak rzadzi kosciol a granica miedzy polityka a klerem zaczyna sie zacierac.
Nie, ale mozna sie z nia urodzic.
Co prawda nie jestem po medycynie, ale chyba każdą chorobą można się zarazić, ewentualnie zachorować bez zarażenia sie, ale jednak. Mam rację? A jeśli nie - nie jest to choroba.
Zespół Downa..?
Hemofilia..?
Fetyloketonuria..?
Zespół Downa..?
Hemofilia..?
Fetyloketonuria..?
a nie są to raczej wrodzone upośledzenia? Bo leczyć się chyba tego nie da?
DoMiNiQuE
22-03-2007, 12:18
a nie są to raczej wrodzone upośledzenia? Bo leczyć się chyba tego nie da?
chuckyy, ale co chcesz udowodnic? Ze homoseksualizm, jest w 100% normalny? Nie, nie jest. Jest wynikiem pewnych zaburzen, a zaburzenia to nie jest rzecz "normalna". Wystarczy o tym poczytac np. bardzo pobieznie tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm
Fakt, zostal wykreslony z listy chorob, no ale czemu sie tu dziwic, stowarzyszenia homoseksualistow robia swoje. Poza tym ja osobiscie nie mam nic przeciwko homoseksualistom, ale lubie nazywac rzeczy po imieniu.
Wydaje mi sie, ze ten offtop jest tutaj niepotrzeby. Porozmawiajmy moze o naszej kochanej polityce ;)
chuckyy, ale co chcesz udowodnic? Ze homoseksualizm, jest w 100% normalny? Nie, nie jest. Jest wynikiem pewnych zaburzen, a zaburzenia to nie jest rzecz "normalna". Wystarczy o tym poczytac np. bardzo pobieznie tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm
Fakt, zostal wykreslony z listy chorob, no ale czemu sie tu dziwic, stowarzyszenia homoseksualistow robia swoje. Poza tym ja osobiscie nie mam nic przeciwko homoseksualistom, ale lubie nazywac rzeczy po imieniu.
Wydaje mi sie, ze ten offtop jest tutaj niepotrzeby. Porozmawiajmy moze o naszej kochanej polityce ;)
Nie mówie, ze jest normalny. Po prostu nie uważam tego za chorobe i wg mnie homofobia jest bardziej szkodliwa niż homoseksualizm sam w sobie :)
EOT
A polityka - wczoraj Jurek zaproponowal super rzecz - całkowity zakaz pornografii. Wszyscy, którzy focą akty staliby sie przestępcami :) Nawet za samo posiadanie zdjęć tego typu :D
Ja tam nie widze potrzeby. U nas i tak rzadzi kosciol a granica miedzy polityka a klerem zaczyna sie zacierac.
Zgadza się, do tego stopnia zatarła się ta granica, że czasami słuchając wiadomości, wydaje mi się, że, nowe pomysły naszej władzy są wyjęte żywcem z radia ma ryja.:lol:
DoMiNiQuE
22-03-2007, 12:28
Nie mówie, ze jest normalny. Po prostu nie uważam tego za chorobe
Skoro nie jest wg Ciebie normalny, to jaki? ;)
i wg mnie homofobia jest bardziej szkodliwa niż homoseksualizm sam w sobie :)
Tutaj sie zgadzam, ale manifestowanie, ze jest sie homeseksualista tez nie jest imo na miejscu.
A polityka - wczoraj Jurek zaproponowal super rzecz - całkowity zakaz pornografii. Wszyscy, którzy focą akty staliby sie przestępcami :) Nawet za samo posiadanie zdjęć tego typu :D
Rzadza nami chorzy ludzie. Niech sie lepiej wezma za zoofilie, wtedy Jarek z kotem poleci :lol:
Skoro nie jest wg Ciebie normalny, to jaki? ;)
miał być EOT, więc zostawmy to :D
Blagam,dajcie spokoj z ta polityka i cala reszta,tyle tego wszedzie pelno.
Szkoda energi na dyskusje i tak nikt nikogo nie przekona .
Zgadza się, do tego stopnia zatarła się ta granica, że czasami słuchając wiadomości, wydaje mi się, że, nowe pomysły naszej władzy są wyjęte żywcem z radia ma ryja.:lol:
Tylko czyja to jest "wina"? Kościoła? Ludzi wierzących, katolików? Prymasa? Czy może Giertycha, który na w tyłku nauki JP2, czego nieustannie daje dowody.
BTW, jeśli ktoś za stanowisko Kościoła przyjmuje z uporem stanowisko RM, to jest to nie fair. Sam Kościół w Polsce (a i nie tylko) ma z tym radiem sporo problemów, podobnie jaki kiedyś biskup Gocłowski z księdzem Jankowskim. O postawach samych członków Kościoła nawet nie mówiąc.
BTW, jeśli ktoś za stanowisko Kościoła przyjmuje z uporem stanowisko RM, to jest to nie fair. Sam Kościół w Polsce (a i nie tylko) ma z tym radiem sporo problemów, podobnie jaki kiedyś biskup Gocłowski z księdzem Jankowskim. O postawach samych członków Kościoła nawet nie mówiąc.
Kościół ma problemy na swoje własne życzenie. Kiedyś RM było mu na rekę i przymykali oko na Rydzyka i jego wybryki. Teraz Rydzyk obrósł w siłę i kościół nie ma szans na łatwe pozbycie się go. Zresztą problem jest nie tylko z Rydzkiem. Ks. Jankowski też sobie poczynał - nie patrząc na karcące słowa od zwiechników.
masz rację, po pierwsze sytuacja nie jest łatwa z powodu zaniedbań w kościele, po drugie nie jest łatwa ze względu na ciągłe ataki i postawe obronną w Kościele. Jak wszędzie indziej trafiają się złodzieje, dziecioroby, nawet biskupi agenci. Ale wrzucanie do jednego wora wszystkich - nawet w ramach samego kleru - to nadużycie. Nie wspominając o wiernych, którzy przyjmują postawy od intelektualnych otwartych dyskusji dominikańskich do antysemityzmu czy fobii Giertycha.
masz rację, po pierwsze sytuacja nie jest łatwa z powodu zaniedbań w kościele, po drugie nie jest łatwa ze względu na ciągłe ataki i postawe obronną w Kościele. Jak wszędzie indziej trafiają się złodzieje, dziecioroby, nawet biskupi agenci. Ale wrzucanie do jednego wora wszystkich - nawet w ramach samego kleru - to nadużycie. Nie wspominając o wiernych, którzy przyjmują postawy od intelektualnych otwartych dyskusji dominikańskich do antysemityzmu czy fobii Giertycha.
nie wrzucam. Znam wielu księży, którzy są w porządku - z kilkoma nawet zdazyło mi się nieźle popić na imprezach, hehe
Jednak to, że jest wiele jednostek bardzo dobrych, nie zmienia faktu, że kościół jako instytucja, wypada w moich oczach fatalnie. Przede wszystkim ze względu na jego władze oraz jej zaniedbania, tuszowania, maskowania i wciskanie się do polityki.
Blagam,dajcie spokoj z ta polityka i cala reszta,tyle tego wszedzie pelno.
Szkoda energi na dyskusje i tak nikt nikogo nie przekona .zawsze mozna nie otwierac tego wątku ;)
i wciskanie się do polityki.
kilka posów wyżej napisałem, że ja mam takie odczucie, że obecnie to polityka się wciska do Kościoła a nie odwrotnie. Różne polityczne byty wykorzystują do celów politycznych wartości i wizerunek Kościoła. W drugą strone jakoś pędu nie widze obecnie.
kilka posów wyżej napisałem, że ja mam takie odczucie, że obecnie to polityka się wciska do Kościoła a nie odwrotnie. Różne polityczne byty wykorzystują do celów politycznych wartości i wizerunek Kościoła. W drugą strone jakoś pędu nie widze obecnie.
Ciekawa teoria. Kościół oczywiście broni się przed tym rękoma i nogami :P
nie :)
stoi okrakiem ale to akurat potrafię zrozumieć
Tomasz Golinski
22-03-2007, 19:19
Niemcy też mają problem z ingerencją religii w życie państwa http://www.eurojihad.org/Article8478.html
DoMiNiQuE
22-03-2007, 19:33
Niemcy też mają problem z ingerencją religii w życie państwa http://www.eurojihad.org/Article8478.html
To jest problem islamu a nie niemiec. Kazdy religie wybiera dobrowolnie, wiedziala na co sie godzi skoro "W Koranie jest napisane, że mężczyzna ma prawo bić kobietę" - to ze tak powiem choc zabrzmi to okrutnie - jej problem.
Edit:
U nas dla odmiany niedawno sad chcial skazac (czy tez moze i skazal, nie wiem jak to sie skonczylo) pewnego roma, ktory wspolzyl ze swoja 14-sto letnia malzonka. Skora dla ich "kultury" jest to rzecz naturalna to jakim prawej ktos w ich zycie ingeruje?
Tomasz Golinski
22-03-2007, 19:37
Chyba żartujesz. Nagle w kraju można nie przestrzegać prawa, jeśli religia na to pozwala? Więc najlepiej to pewnie sataniści w Niemczech mają. Pewnie nawet mordować sąd im pozwoli.
DoMiNiQuE
22-03-2007, 19:44
Chyba żartujesz. Nagle w kraju można nie przestrzegać prawa, jeśli religia na to pozwala? Więc najlepiej to pewnie sataniści w Niemczech mają. Pewnie nawet mordować sąd im pozwoli.
Wiem, ze to jest temat kontrowersyjny i wcale nie twierdze, ze go popieram. Sam ciegle powtarzasz, ze Panstwo ogranicza Twoja swobode obywatelska na kazdym kroku. A co by bylo gdybys byl islamista? Nigdy nie bede popieral krzywdzenia czlowieka.
Co to satanizmu to akurat nie widze zwiazku z tematem, chyba, ze masz na mysli pseudosatanistow biagajacych po cmentarzach.
Tomasz Golinski
22-03-2007, 19:48
Sam ciegle powtarzasz, ze Panstwo ogranicza Twoja swobode obywatelska na kazdym kroku.Od tego Państwo jest :)
A co by bylo gdybys byl islamista?Szukałbym państwa, którego system prawny pasuje do mojej wiary, np. Niemiec :D
Nigdy nie bede popieral krzywdzenia czlowieka.A ja nie miałbym nic przeciwko, gdyby odbywało się to za zgodą obu stron. Ale wtedy wolność byłaby argumentem, a nie religia.
Co to satanizmu to akurat nie widze zwiazku z tematem, chyba, ze masz na mysli pseudosatanistow biagajacych po cmentarzach.
Też "religia", też ma pewne zasady, przy których bicie żon to pewnie soft jest. Ale nie jestem specjalistą, więc mogę się mylić :)
monisiek
22-03-2007, 21:40
U nas dla odmiany niedawno sad chcial skazac (czy tez moze i skazal, nie wiem jak to sie skonczylo) pewnego roma, ktory wspolzyl ze swoja 14-sto letnia malzonka. Skora dla ich "kultury" jest to rzecz naturalna to jakim prawej ktos w ich zycie ingeruje?
dostal 8 miesiecy w zawiasach na 3 lata (chyba). sedzia uwzglednil, ze to rom i taka jest ich kultura. a zona ma obecnie 18 lat.
DoMiNiQuE
22-03-2007, 21:44
dostal 8 miesiecy w zawiasach na 3 lata (chyba). sedzia uwzglednil, ze to rom i taka jest ich kultura. a zona ma obecnie 18 lat.
No widzisz, nie taka zla ta Polska jak DoMiNiQuE ja maluje :grin:
zastanawia mnie dlaczego to się jeszcze tutaj nie pojawiło..
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4005474.html
hehe tez czekalem ze ktos to tutaj wrzuci ... a tu taka posucha :lol:
wreszcie ktos powiedzial to co wszyscy wiemy...
pewien sms ze szkla kontaktowego (z wczoraj)
zapraszam na dyskretna kolacje, Aleksander G
Tomasz Golinski
24-03-2007, 02:35
A coś z tego "newsa" was zaskoczyło? :shock:
zaskoczyło mnie, że jakoś nikt z aktywnych dyskutantów nie podjął tematu
Wszak dosyć ciekawy w kontekście "Prawdziwego oblicza" postkomunistów w Polsce
A coś z tego "newsa" was zaskoczyło? :shock:
tak - sam news - to ze wszyscy o tym wiedza to jedno, a to ze Oleksy o tymm powiedzial a A.G. nagral i udostepnil... to jest zaskakujace... dlaczego? a no dlatego ze:
A.G. - jest spalony w polityce - nie zrobi juz zadnego biznesu z SLD ani z innymi
Oleksy - rowniez, dostal etykiete zdrajcy (czyli jednak mowil prawde) inaczej dostal by etykiete klamcy :twisted:
SLD - musi mocno kombinowac zeby z tego wybrnac... i pewnie wybrnie :evil:
snowboarder
25-03-2007, 01:06
Wiesz co jest zalamujace? Ze postkomunisci w ogole sa jeszcze
jakims tematem rozmow. Ze w ogole jeszcze istnieja.
Ze po 50 latach komuny sowieckiej nie znikneli na zawsze.
A wiesz dlaczego? Bo Polacy nie potrafili tak zajac sie swoim
wolnym krajem, by wszystko bylo wspaniale. Kompromitacja
jest, ze post-komunista Kwasniewski jest uznany za najepszego
prezydenta wolnej Polski. A teraz aktualny "rzad"
i za przeproszeniem "prezydent" robia wszystko, by jak najwiecej ludzi
wspominalo komune z rozrzewnieniem... Dno.
http://wiadomosci.onet.pl/1508288,11,item.html
Jestem ciekawy, co "świętojebliwa" Barbara Giertych by zrobiła, gdyby miała urodzić dziecko poczęte w wyniku gwałtu.:lol:
Ciekawe czy Romek Giertych,wychował by je, jak swoje.:lol:
Tomasz Golinski
25-03-2007, 03:17
Wiesz co jest zalamujace? Ze postkomunisci w ogole sa jeszcze
jakims tematem rozmow.
Przecież to europejski standard. W rządzie francuskim - komuniści, włoskim - komuniści, rosyjskim - komuniści. Ba, Włosi mają chyba nawet jakiegoś mordercę-terrorystę na posadzie (chyba) ministerialnej. Stąd wniosek, że jednak w Polsce wcale nie jest takie dno... Może być niestety gorzej.
Jestem ciekawy, co "świętojebliwa" Barbara Giertych by zrobiła, gdyby miała urodzić dziecko poczęte w wyniku gwałtu.:lol:
Ciekawe czy Romek Giertych,wychował by je, jak swoje.:lol:
Jak rozumiem, wg Ciebie byłoby to śmieszne?
Jak rozumiem, wg Ciebie byłoby to śmieszne?
Nie byłoby to śmieszne, poprostu jestem ciekawy, co wtedy by zrobili fanatycy pokroju Giertychów.
Nie byłoby to śmieszne, poprostu jestem ciekawy, co wtedy by zrobili fanatycy pokroju Giertychów.
slyszalem ich argumenty - po urodzeniu dziecka od razu matka zrzeka sie go (jesli taka jej wola) i oddaje do adopcji - jest tylu chetnych na zdrowe dziecko... a w trakcie niechcianej ciazy? pomoc panstwa.
myslisz, ze to zle rozwiaznie problemu?
a dla mnie w tym całym oburzeniu na Oleksego jedno smieszy... kazdy z nas bluzga jedni czesciej inni rzadziej ale każdy... tak samo jak kazdy jak popije w chwili słabosci cos powie obelżywego o innym do kogo ma własnie żal... to sie zdarza i jest normlane choc moze nie powinno.. wiec całęgo tego zadęcia nie qmam bo sie q.. dziewice orleańskie same znalazły... jest to po prostu żałosne
a co do baby Giertycha...
Tomek tak... to by było smieszne w swoim absurdzie i ironi losu... choc nikt jej tego nie zyczy jak i zadnej innej kobiecie by była jasnosc tak samo jak sprawa dotyczyłaby jego córki czy córek bo nie wiem jak tam jego rodzina dokladnie wygląda... mysle ze Roman pierwszy obrońca życia zagryzł by goscia wyrywając mu jaja i jeszcze bijace serce
czyli poza bluzganiem i językiem rynsztoka Oleksy nie powiedział nic, co ma jakieś znaczenie dla osób, które w tym wątku wyrażają święte oburzenie? ciekawe..
czyli poza bluzganiem i językiem rynsztoka Oleksy nie powiedział nic, co ma jakieś znaczenie dla osób, które w tym wątku wyrażają święte oburzenie? ciekawe..
Myślę, że to dopiero początek. Teraz się zacznie. A właściwie skończy. I dobrze. A z rzeczy których oczekujesz - to tak, ja mogę pierwszy - MIAŁEŚ RACJĘ. Przyznaję. Wprawdzie nigdy na nich nie zagłosowałem, ale nie myślałem że to może AŻ TAK WYGLĄDAĆ...
coż, marna to satysfakcja, szkoda kraju
jedyny plus, że możę będzie to lekiem na niepamięć
no a co tam takiego było odkrywczego czgo ktos juz nie powiedział czy nie napisał?
NIC! troche mi to przypomina histerie na węgrzech po tym jak premier powiedział ze oszukiwał.... jakim skończonym idiotą trzeba byc by wierzyc ze oni zrealizują to co obiecują szczególnie ci z lewej strony ktorzy pieprza o utopii tyle ze ludzie wolą słuchac iż cos dostaną bez pracy wiec tak naprawde sami sie oszukują i ten sam mechanizm działa tutaj kiedy wiadomo jak wygląda naprawde polityka gdzioe kazdy odwala wielką szopke na poza kamerami to zwykłe bagienko...
nie rozumiem cię
w tym wątku kilku kolegów bardzo namiętnie piętnuje grzechy i grzeszki PISu, prawicy oraz wyjątkowo chętnie kościoła katolickiego. W tym kontekście uważam za bardzo ciekawe informacje podane przez Oleksego, które oczywiście tylko potwierdzają to, czego wszyscy się domyślaliśmy o SLD. I dziwię się, że niektórzy nabrali wody w usta.
Jeśli jednak uważasz iż przyłapanie kogoś na opowiadaniu o tym jest rzeczą normalną to ja się dziwię. Podobnie jak w normalnym kraju po tym co się stało na Węgrzech ktoś zostałby na politycznym cmentarzu. Fakt, że dalej radzi sobie świetnie jest dla mnie jedynie dowodem na to, że wielu ludzi z krajów byłego bloku sowieckiego to ludzie socjalizmu, przesiąknięci wpajanymi im mini-wartościami i mini-etyką. Mnie to razi.
Tomasz Golinski
25-03-2007, 23:27
mysle ze Roman pierwszy obrońca życia zagryzł by goscia wyrywając mu jaja i jeszcze bijace serce
Czyli okazałby się zwolennikiem kary śmierci, ale zastosowanej do tego, który ponosi winę. Trudno, żeby za przestępstwo gwałciciela karać dziecko... Czyli sytuacja byłaby najbardziej normalna.
A jak myslisz? Ze to sie skonczy na 40stu bankach? Watpie.
Znowu trzeba będzie dołożyć z naszych pieniędzy 20 baniek.
http://wiadomosci.onet.pl/1511378,11,item.html
DoMiNiQuE
30-03-2007, 09:21
Prorok ze mnie czy co? ;)
mattnick
30-03-2007, 12:45
To i ja się wyżalę...ustawa odnośnie przenoszenia do rezerwy...teraz (od stycznia 2007) przenoszą z "12 miesiącem" czyli w grudniu...obroniłem się 14 marca 2007...zgodnie z ustawą przeniosą mnie do rezerwy w dniu 7 grudnia 2007. Nadmienię tylko, że z zawodu jestem nauczycielem. Nikt mnie do pracy bez uregulowanej służby wojskowej nie przyjmie, a kiedy zaczyna się rok szkolny to chyba każdy wie...we wrześniu. Ergo ? Wspaniała ustawa pozbawiła mnie wykonywania wyuczonego zawodu do września 2008...to półtora roku...
monisiek
30-03-2007, 19:19
jesli mozna to ja podlacze watek miedzynarodowy, jakby nie bylo rowniez polityczny. sorki za lekka zmiane tematu :)
http://wiadomosci.onet.pl/1512008,12,item.html
i jeszcze bardzo ciekawy artykul:
http://wiadomosci.onet.pl/1329939,2678,kioskart.html
A te 60 'baniek' co przejeBALI* na Laboratorium Frakcjonowania Osocza to nikogo nie boli?? :lol:
Polska mistrzem Polski!!!! :lol:
*wyspa w Indonezji
A te 60 'baniek' co przejeBALI* na Laboratorium Frakcjonowania Osocza to nikogo nie boli?? :lol:
ano widać nie, bo je przejeBALI* nie ci do których niektórzy mają pretensje o całe zło świata.
wreszcie jakas dobra wiadomosc
czas zrobic porządek z muł(ł)ami...
ale lewacka europa pewnie znów sie obruszy... bo nie rozumieją ze czasem męzczyzna musi zrobic to co musi....
monisiek
30-03-2007, 22:35
przeczytaj sobie jeszcze ten artykul http://wiadomosci.onet.pl/1329939,2678,kioskart.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wreszcie jakas dobra wiadomosc
czas zrobic porządek z muł(ł)ami...
ale lewacka europa pewnie znów sie obruszy... bo nie rozumieją ze czasem męzczyzna musi zrobic to co musi....
to znaczy co????:shock:
http://wiadomosci.onet.pl/1512120,12,item.html
nic tylko pozazdrościć demokracji i swobody obywatelskiej mieszkańcom cywilizowanego świata..
Cóż, bardziej estetyczne rozwiązanie niż podcinanie sobie żył w domowym zaciszu. Wg mnie jest czego zazdrościć.
http://wiadomosci.onet.pl/1512120,12,item.html
Czy naprawdę już nikt nie korzysta z kalendarza? Hint: w niedzielę gazety rzadko wychodzą, więc wydania sobotnie zwykle są dwudniowe...
Tomasz Golinski
31-03-2007, 12:39
Nie bardzo rozumiem tej sprawy. Przecież trucizny są dostępne normalnie w sprzedaży. Ich sprzedaż również jest legalna w Polsce.
chyba sie *********** musial wczoraj dowartosciowac, bo wyrwal sie z takim tekstem
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4021033.html
smieszny ten kraj
panowie wstaja, panie siedza a koty ...... ?
nic tylko pozazdrościć demokracji i swobody obywatelskiej mieszkańcom cywilizowanego świata..
Takie organizacje są tak naprawdę dwie i z tą konkretną rzeczywiście są jakieś afery (nie pamiętam szczegółów).
Natomiast co co zasady - tak, jak najbardziej jest czego zazdrościć. Oglądałem swego czasu reportaż z takiego "wspomaganego samobójstwa". Jeśli kiedyś zdarzyłoby mi się (odpukać) być nieuleczalnie, ciężko chorym, to dokładnie w taki sposób - w spokoju, obok najbliższych, z uśmiechem ulgi - chciałbym się pożegnać z tym światem.
monisiek
31-03-2007, 23:15
chyba sie *********** musial wczoraj dowartosciowac, bo wyrwal sie z takim tekstem
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4021033.html
smieszny ten kraj
panowie wstaja, panie siedza a koty ...... ?
sam link nie wystarczy, w momencie gdy kliknelam na twoj link pokazal mi sie news o jakis uczennicach w australii. jesli chodzi o kaczke to trzeba kliknac na informacje z kraju i tam bardzo latwo odnalezc odpowiedni filmik.
swoja droga, kaczka - mistrz cietej riposty - szkoda tylko, ze nie na temat.
jak dla mnie jest ten pan jest zenujacy.
tak, jak najbardziej jest czego zazdrościć.
muflon, szkoda tylko, że potrzebujesz do tego firmy, która za to bierze kasę. I jak czytamy zabija nieszczęśliwie zakochane nastolatki, ludzi w depresji, świrów którzy chcą nietypowo zakończyć życie itd, itp. Jak w takiej sytuacji połączyć takie usługi z etyką lekarską? Może lekarze nie muszą ratować życia ludzkiego za wszelką cenę, tylko jak ktoś bezie miał być upośledzony (ciężko) to go po prostu dobiją? Wedle jakich zasad?
Hitler się zza grobu śmieje - wszak chciał ulżyć wszystkim upośledzonym..
Tomasz Golinski
31-03-2007, 23:50
Kubaman, a sprzedawcy żyletek też są mordercami?
a podcinają ci nimi żyły?
Tomasz Golinski
01-04-2007, 00:21
W tym tekście nie jest nigdzie napisane, że trucizna jest aplikowana chętnemu - jest mu tylko podawana - jak żyletka w sklepie.
A nawet jeśli mu wstrzykują tą truciznę, to również nic w tym złego, gdyż dorośli ludzie muszą być odpowiedzialni za swoje czyny i chcącemu nigdy nie dzieje się krzywda. Jeżeli to ma być przestępstwo - to kto ma być ofiarą?
Zła w tej sytuacji jest cała otoczka, atmosfera przyzwolenia itd. - nie sam proceder. Samobójstwa zawsze istniały, wspomagane również. Były jednak traktowane jako coś godnego pogardy, kompromitującego (w naszej cywilizacji). Teraz dodaje się taką niemoralną otoczkę haseł o dobrej śmierci itd i to jest źródło degeneracji. Jest to problem moralny, obyczajowy - a takich nigdy prawnie nie da się rozwiązać.
Edit: Niedoszłych samobójców też należy wsadzać do więzień za usiłowanie morderstwa?
sam link nie wystarczy, w momencie gdy kliknelam na twoj link pokazal mi sie news o jakis uczennicach w australii. jesli chodzi o kaczke to trzeba kliknac na informacje z kraju i tam bardzo latwo odnalezc odpowiedni filmik.
swoja droga, kaczka - mistrz cietej riposty - szkoda tylko, ze nie na temat.
jak dla mnie jest ten pan jest zenujacy.
sorki, juz sie poprawiam, dzisiaj z moja percepcja nie jest najlepiej, z rana mialem klopoty z ogolna koncentrcja na czymkolwiek, wiec sie zabralem za wiosenne porzadki, pozniej mialem male klopoty z tym linkiem a w ciagu ostatniej godiznki z flickrem, to chyba porpostu nie moj dzien i juz, a wiec wklejam poprawny link:
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4026907.html
********* wstal chyba lewa noga
Niedoszłych samobójców też należy wsadzać do więzień za usiłowanie morderstwa?
zazwyczaj się ich ratuje, poświęcając na to siły, czas i pieniądze. Walcząc o życie. I dlatego nie widzę możliwości pogodzenia tego z legalnym, wesołym i rozreklamowanym udostępnianiem śmierci na zawołanie.
Zgadzam się, że problem istniał, i będzie istnieć. Nie znaczy to , że należy udostępniać "salony śmierci" wszystkim, którzy nie potrafią połknąć 50 tabletek nasennych. W kontekście pieniędzy dla mnie to namawianie do popełniania samobójstwa, a nie próba ratowania nieszczęśnika.
Skrajnie, ale mam taką perspektywę: za kilkadziesiąt lat zamiast leczyć pedofilii będzie się w "cywilizacji" produkować dla nich roboty doskonale imitujące gwałcone dziecko. Kasa, fun i " czyste ręce".
Coś zupełnie z innej beczki.
Wiecie dlaczego kościół zabrania używania prezerwatyw, pomimo szerzącej się epidemii AIDS ?
Bo najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby jest woda święcona.:lol:
http://www.tvn24.pl/-1,1501499,wiadomosc.html
Tomasz Golinski
05-04-2007, 14:04
Fajny artykuł, jak z Trybuny. Nie wiadomo, kto, co i gdzie - ale konkluzje muszą być jasne.
Pocałujcie mnie w dupę, pajace! - taki odautorski komentarz
dodał do swojego oświadczenia lustracyjnego prof. Jan Turulski
z Instytutu Chemii Uniwersytetu w Białymstoku - podaje portal Gazeta.pl
http://wiadomosci.onet.pl/1520374,11,item.html
:-)
Robson01
19-04-2007, 11:41
Coś zupełnie z innej beczki.
Wiecie dlaczego kościół zabrania używania prezerwatyw, pomimo szerzącej się epidemii AIDS ?
Bo najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby jest woda święcona.:lol:
http://www.tvn24.pl/-1,1501499,wiadomosc.html
Ewentualnie szklanka wody "zamiast".:sad:
Viracocha
19-04-2007, 11:46
Ewentualnie szklanka wody "zamiast".:sad:
No tak, ale to przed zarażeniem...