PDA

Zobacz pełną wersję : Cash Back od 1.10.07

Strony : [1] 2 3

sv
22-09-2007, 10:46
http://www.photouniversal.de/template/download/Canon_CashBack2007.pdf

schabu
22-09-2007, 11:08
na 35L nie ma:(

Yuri47
22-09-2007, 11:19
EOS 5D + 24-105 LISU KIT ...............................250,-EUR

Wow, jakaś nowa technologia LISU? Może coś dla fotografów przyrody? :D

grzbiet
22-09-2007, 11:23
Dzięki za info! Hurrra, jest kaszbek na Macro Ring Lite MR-14EX ... 30,-EUR. A może jeszcze tak jak zapowiadają spadną ceny w IV kwartale? I złoty się umocni? Nieźle, nieźle... może być.

mabok
22-09-2007, 17:15
Ciekawy jest cashback na względnie popularne obiektywy 17-40 i 70-200 f/4.
Zakładając, że średnie allegrowe ceny to odpowiednio 2400 zł i 2200 zł po odjęciu zostaje niewiele ponad 2000 zł za 17-40 i niewiele ponad 1800 zł za 70-200 f/4 czyli bardzo korzystnie (jak na Polskę). :-)

asdfasfd
22-09-2007, 17:32
Dzięki za informację! 260 zł w kieszeni to zawsze coś, ale cena 40D do stycznia i tak pewnie spadnie.

Dają największe zniżki na 24-70 i 70-200... będą nowe wersje z IS i najnowszym IS? Jeżeli dają takie zniżki to znaczy, że chcą się ich pozbyć. Jak zwykle sprzedawcy i tak pewnie podwyższą cenę o wartość zwrotu pieniędzy.

emisiaczek
22-09-2007, 19:58
tylko zobacz co za cholerstwo musisz kupic do 40d zeby sie zalapac ;)

faktycznie sprzedaz 70-200 4L skoczy w pl jeszcze bardziej

Kolekcjoner
22-09-2007, 20:15

(....)

Nie jest tak najgorzej 100 - tka jest całkiem całkiem. Po za tym moja luba coś przebąkuje, że chciałaby spacerzooma więc ten 17-85 mógłby być. A że przy okazji dodają do niego body :lol: to czemu nie wziąć?

emisiaczek
22-09-2007, 20:22
oj chyba wolalbym 28-135 f/3.5-5.6 IS USM w miejsce 17-85

rasialdo
22-09-2007, 20:27
... A może jeszcze tak jak zapowiadają spadną ceny w IV kwartale? I złoty się umocni? Nieźle, nieźle... może być.

...ale cena 40D do stycznia i tak pewnie spadnie...

Panowie, czy jest coś o czym nie wiem i mógłbym prosić o rozwinięcie myśli:confused:

KvM
22-09-2007, 20:30
Ciekawy jest cashback na względnie popularne obiektywy 17-40 i 70-200 f/4.
Zakładając, że średnie allegrowe ceny to odpowiednio 2400 zł i 2200 zł po odjęciu zostaje niewiele ponad 2000 zł za 17-40 i niewiele ponad 1800 zł za 70-200 f/4 czyli bardzo korzystnie (jak na Polskę). :-)

A nie trzeba mieć do tego faktury? Cena z fakturą na 70-200 f/4 to tak koło 2450zł

emisiaczek
22-09-2007, 20:36
no to liczmy 2400 -22% -100E ;)

wojkij
22-09-2007, 21:10
To sprawdzona informacja? By dostac zwrot trzeba zakupic body + obiektyw(nie znam niemieckiego niestety)?

Kolekcjoner
22-09-2007, 21:14
oj chyba wolalbym 28-135 f/3.5-5.6 IS USM w miejsce 17-85
Tyle że zakres tego pierwszego obiektywu przy cropie dla niej bez sensu.

To sprawdzona informacja? By dostac zwrot trzeba zakupic body + obiektyw(nie znam niemieckiego niestety)?

No właśnie też pytam. :?:

asdfasfd
22-09-2007, 22:50

Już mi się odechciało tego zwrotu...

sv
22-09-2007, 23:35

nie trzeba

Kolekcjoner
23-09-2007, 00:20
No to wygląda na to, że 40-tkę można mieć za ok. 3800 - nieźle :).

MARANTZ
23-09-2007, 00:26
Za 3800 to można mieć już teraz ;)
Oddają 200 Euro za 70-200/2.8 IS... oj chyba się zapożyczę i w końcu kupię :D

Obiektyw
23-09-2007, 01:26
obiektywy-ok.

Co do 40d (5d to jednak poza zasiegiem, do mojej pracy i przyjemnosci) beda obnizki, D300 ma troszke ciekawsze parametry i mimo, iz jest drozszy pewnie odwroci uwage kupujacych pierwsze powazniejsze lustro. W Paryzu czekaja mnie targi foto i wszystkie gazety (razem z moim ulubionym RPhoto) analizuja ostatnie puszki, parametry, fotki testowe i strategie... i z tego co czytam to Nikon dal czadu w stosunku do puszek Canona. Chociaz d300 zdaje sie miec na pokladzie CMOSa "dziwnie" podobnego do SONY 700 co tez odnotowano. Pentax spozni sie ze swoim modelem pro na targi (teoretycznie wyjdzie w polowie pazdziernika).

Generalnie 40d jest oceniany jako "puszka prawie-pro, o mozliwosciach prawie-ekspert). Jak to odczytywac? Podzial rynku (czytajac prase profesjonalna) teoretycznie jest nastepujacy:
modele najtansze(tworzywo i szklo najczesciej kit), semi pro (lepsza puszka+ szkla dodatkowo) i pro (... bez wnikania: najdrozsze, wypasione modele). 40d jest na razie opisywany jako model, ktory trzeba wyprobowac, bo nie wiadomo co to jest. Czterdziestka jest mocno promowana (w jednym czasopismie nawet dwukrotnie?-no niezle) ...ale to Nikon przejsciem na CMOS w sredniej klasie, uszczelnieniem 300-tki i pelnoobrazkowa trojka wzbudza wiecej emocji. Nie bede sie rozdrabnial, ale N dorzucil jeszcze szkla.

Podkresla sie (w przedzien targow na Pt de Versailles), ze to dawno nieogladane starcie w klasie pro i semi pro. ...z czego nawet w przychylnych pismach dla marki C podkresla sie, ze 40 niestety, dobre lub nie, ma tylko 10 Mpx wobec 12 w d300 i Alpha 700, ze nie ma powazniejszych uszczelnien i wykonanie puszki zbliza ja do klasy nizej niz pro. W dwoch analizach zwrocono uwage na, owszem, szybkostrzelnosc... ale i na zatykajcy sie bufor. Tzn.moze niedoslownie ale po obiecanej serii x klatek na sekunde bufor szybko sie zatyka.

Bez szalenstwa. To jest jak polityka. Puszki macie sprawne? Szkla jeszcze troche ostrza? Spokojnie. To tylko ksiegowi N, C, S i innych marek cisna.Ilez zdjec zrobilem Zenitem a potem STARTem gdzies w locie ocierajac sie o Lubitela? Fajnie miec super puszke (no coz,do zmiany szkiel i tak tylko na C) ale jeszcze fajniej nie dac sie zdolowac.

Chodzi i tak tylko o swiatlo. ...a Panasonic (jak sie okazuje lider na rynku kompaktow we Francji) olal wyscig i po "awangardowym" lustrze wypuszcza wlasnie polaczenie bridge'a z lustrem (odchylany ekran, znosna cena i 4:3 (dla pikanterii, bo to taka fiozofia... i tak 4:3 na razie sa slynne ...dzieki szumom)

Vitez
23-09-2007, 01:56
obiektywy-ok.

Co do 40d (CIACH)

Ale... jestes pewien ze twoj post dotyczy cashbacku Canona?

Kolekcjoner
23-09-2007, 02:03
obiektywy-ok.

Co do 40d (5d to jednak poza zasiegiem, do mojej pracy i przyjemnosci) beda obnizki, D300 ma troszke ciekawsze parametry i mimo, iz jest drozszy pewnie odwroci uwage kupujacych pierwsze powazniejsze lustro. W Paryzu czekaja mnie targi foto i wszystkie gazety (razem z moim ulubionym RPhoto) analizuja ostatnie puszki, parametry, fotki testowe i strategie... i z tego co czytam to Nikon dal czadu w stosunku do puszek Canona. Chociaz d300 zdaje sie miec na pokladzie CMOSa "dziwnie" podobnego do SONY 700 co tez odnotowano. Pentax spozni sie ze swoim modelem pro na targi (teoretycznie wyjdzie w polowie pazdziernika).

Generalnie 40d jest oceniany jako "puszka prawie-pro, o mozliwosciach prawie-ekspert). Jak to odczytywac? Podzial rynku (czytajac prase profesjonalna) teoretycznie jest nastepujacy:
modele najtansze(tworzywo i szklo najczesciej kit), semi pro (lepsza puszka+ szkla dodatkowo) i pro (... bez wnikania: najdrozsze, wypasione modele). 40d jest na razie opisywany jako model, ktory trzeba wyprobowac, bo nie wiadomo co to jest. Czterdziestka jest mocno promowana (w jednym czasopismie nawet dwukrotnie?-no niezle) ...ale to Nikon przejsciem na CMOS w sredniej klasie, uszczelnieniem 300-tki i pelnoobrazkowa trojka wzbudza wiecej emocji. Nie bede sie rozdrabnial, ale N dorzucil jeszcze szkla.

Podkresla sie (w przedzien targow na Pt de Versailles), ze to dawno nieogladane starcie w klasie pro i semi pro. ...z czego nawet w przychylnych pismach dla marki C podkresla sie, ze 40 niestety, dobre lub nie, ma tylko 10 Mpx wobec 12 w d300 i Alpha 700, ze nie ma powazniejszych uszczelnien i wykonanie puszki zbliza ja do klasy nizej niz pro. W dwoch analizach zwrocono uwage na, owszem, szybkostrzelnosc... ale i na zatykajcy sie bufor. Tzn.moze niedoslownie ale po obiecanej serii x klatek na sekunde bufor szybko sie zatyka.

Bez szalenstwa. To jest jak polityka. Puszki macie sprawne? Szkla jeszcze troche ostrza? Spokojnie. To tylko ksiegowi N, C, S i innych marek cisna.Ilez zdjec zrobilem Zenitem a potem STARTem gdzies w locie ocierajac sie o Lubitela? Fajnie miec super puszke (no coz,do zmiany szkiel i tak tylko na C) ale jeszcze fajniej nie dac sie zdolowac.

Chodzi i tak tylko o swiatlo. ...a Panasonic (jak sie okazuje lider na rynku kompaktow we Francji) olal wyscig i po "awangardowym" lustrze wypuszcza wlasnie polaczenie bridge'a z lustrem (odchylany ekran, znosna cena i 4:3 (dla pikanterii, bo to taka fiozofia... i tak 4:3 na razie sa slynne ...dzieki szumom)

Nie wszystko rozumiem z tego co napisałeś - używasz jakichś strasznych skrótów myślowych. To co napisałeś jest bardzo ciekawe ale chyba nie bardzo łaczy się z tematem tego wątku - choć może nie mam racji - (dobrze że nie jestem modem :lol:).

Wreszcie ad rem ;). IMHO jeśli ceny (w zł) będą wygladały tak, że 40D - 3800 (po cashbacku) albo jeszcze mniej, Sony - 5200 (za sony.de), a Nikon D300 (ok. 6500-6900) to Canon choćby skały sra...y będzie się sprzedawał jak świeże bułeczki, Sony kiepsko, a Nikon na początku bardzo dobrze, później co raz gorzej. Te analizy gazetowe coś mi się mocno nie zgadzają z powyższą logiką co przypuszczam jest spowodowane czystym marketingiem, a nie jakimiś racjonalnymi analizami. Do tego dochodzi jeszcze fakt fundamentalny. Canon już zdobywa rynek, a konkurencja wciąż jest w gazetach. Uważam że to ma kolosalne znaczenie. Niestety obawiam się, że to właśnie pozwoliło canonowi znów wygrać tę rundę i to mimo, że wydawało się, że po nowościach konkurencji są na zupełnie straconej pozycji. Z tego co słyszałem to w obecnych rankingach sprzedaży znów znaleźli się na pierwszym miejscu. Ciekawe jakie będą te wyniki za cały 2007 rok?
Jeśli to wszystko będzie szło tak jak dalej to powinni przyznać jakąś specjalną nagrodę dla marketingowców Canona za takie rozegranie tej rundy.

Co do tych buforów to ktoś chyba coś kiepsko policzył ;). A co do 12 mpx to zobacz jakie mydełko produkuje A700 z obecnym softem. Przy czym to są ciągle wszystko porównania papierowe.

Edit: Vitez - o cenach jest, więc może się łączy :D?

Vitez
23-09-2007, 02:20
Edit: Vitez - o cenach jest, więc może się łączy :D?

Jasne... jak wykombinuje gdzie przerzucic lub tytul dla nowego watku to sie rozlaczy :p .

Adam Kasprzak
23-09-2007, 10:18
ja chętnie bym zobaczył*jakieś*potwierdzenie z innego linku tego cashbacku ;)
Od 3 miesięcy haruje na 5D, a teraz, jeżeli to prawda, dostanę 200EURO z powrotem, świat byłby piękny ;)

pmagdalena
23-09-2007, 11:07
ja nadal czekam na pierwszy zwrot wiec juz chyba sie nie dam "nabrać " na kolejny :(

Adam Kasprzak
23-09-2007, 11:54
może coś źle zrobiłaś, mi przysłali po ok. miesiącu

pmagdalena
23-09-2007, 11:57
nie no oki zrobiłam nawet meial dostałam ze w ciagu trzech tygodni kasa dotrze a juz miesiac mija i nic

ArturBonoVox
23-09-2007, 12:08
Magda nie wymagaj za wiele od leniwych irlandczykow, lenie leniwe !

c42
23-09-2007, 12:10
no cieszy mnie ta nowa promocja :D kupilem co prawda tydzien przed oficjalna data 24-70 i tak sobie pomyslalem patrzac na naklejke z numerami na pudelku ze chyba cos sie swieci... teraz musze tylko poprawic date na rachunku i bedzie dobrze :D

ps. czy ktos moze dac bezposredniego linka odnosnie tej promocja na strone canona? szukam i jak narazie wszedzie mam informacji odnosnie poprzedniej akcji ze juz jest zakonczona....

edit http://canoneos40dcompetition.onlinerebates.com/intro.aspx
jest promocja ale nie taka o ktorej rozmawiamy w tym watku... dziwi mnie ze mam kupic nowe 40d zrobic serie zdjec, poslac je do irlandii i byc moze wygram nowe 40d :D ja to jestem dzisiaj wczorajszy ;-)

pmagdalena
23-09-2007, 12:10
Magda nie wymagaj za wiele od leniwych irlandczykow, lenie leniwe !

Poczekam w takim razie a jak kolejny zwrot sie pokaze to moze skorzystam :)

canik
23-09-2007, 12:34
a Nikon D300 (ok. 6500-6900) to Canon choćby skały sra...y będzie się sprzedawał jak świeże bułeczki
wydaje mi sie,ze cena d300 pod koniec roku bedzie oscalowac w granicy 5200 zł...i w sumie nie ma sie co dziwić bo ponad dwuletni nikon d200 wciaz na tle d40 wyglada bardzo dobrze i swoje kosztuje.Pozatym szkła w systemie nikona są nieco tansze np. swietne 70-300 ze stabilizacja w obu systemach kosztuja odpowiednio około 1700 nikon i ponad 2000 canon.Z innymi szkłami jest bardzo podobnie warto to takze wziasc pod uwagę.

Czy informacje na temat cashbacku są już potwierdzone przez canona?
Czy osoby które zakupiły badz zakupią 40d we wrzesniu tez moga liczyc na cashback?

towersivy
23-09-2007, 13:44
wydaje mi sie,ze cena d300 pod koniec roku bedzie oscalowac w granicy 5200 zł...i w sumie nie ma sie co dziwić bo ponad dwuletni nikon d200 wciaz na tle d40 wyglada bardzo dobrze i swoje kosztuje.Pozatym szkła w systemie nikona są nieco tansze np. swietne 70-300 ze stabilizacja w obu systemach kosztuja odpowiednio około 1700 nikon i ponad 2000 canon.Z innymi szkłami jest bardzo podobnie warto to takze wziasc pod uwagę.

Czy informacje na temat cashbacku są już potwierdzone przez canona?
Czy osoby które zakupiły badz zakupią 40d we wrzesniu tez moga liczyc na cashback?

Jeśli patrzy się na rynek amatorski to zgoda, ale rynek profi wygląda nieco inaczej.

Pzdr.

Adam Kasprzak
23-09-2007, 13:58
nie ma się na razie co podniecać, informacja nie jest potwierdzona...

Nawrot
23-09-2007, 14:07
Za 3800 to można mieć już teraz ;)

40D - za 3800? W polsce? Z VAT? Jestem bardzo ciekaw gdzie ;-)

ArturBonoVox
25-09-2007, 00:53
Ktos juz cos wie wiecej na temat tych zwrotow?

Kolekcjoner
25-09-2007, 01:17
Póki co tylko tyle, że to prawda :).

Adam Kasprzak
25-09-2007, 08:18
jakiś koleś walnął założył*nowy temat i walnął*posta, że z dobrze poinformowanego źródła wie, że od 1szego października jest cashback na 40D, a o reszte się*nie pytał. :D coraz bardziej zaczynam w to wierzyć :D

Zigi
25-09-2007, 08:25
A nie mógłby canon po ludzku zjechać z ceną zamiast takie kombinację robić? Jasne że tak może sobie canon napisać iż promocja jest a gro ludzi z niej nie skorzysta. Wcale nie mam ochoty nic wysyłać czekać na zwrot i do tego płacić poczcie czy bankowi podczas gdy mógłbym za określony sprzęt ot mniej zapłacić.

Adam Kasprzak
25-09-2007, 08:29
o to właśnie chodzi. Ile canon by stracił, jeżeli miałby obniżyć ceny. A tak ten miesiąc mają twoje pieniądze i procentują im na koncie :) Pewnie nic na takiej promocji nie tracą, tylko po prostu nic nie zyskują. Ale ja bardzo chętnie odzyskam 800zł*za 5D, może być*nawet za miesiąc ;)

akustyk
25-09-2007, 08:45
A nie mógłby canon po ludzku zjechać z ceną zamiast takie kombinację robić?

nie.

1. przez ten miesiac zarabia dodatkowa kase.
2. sprzedawcy moga obracac sprzetem cennikowo drozszym, czyli maja wieksze zarobki przy takiej samej marzy. biorac pod uwage fakt, ze sprzedawca to dokladnie ta strona, ktora producent musi najbardziej dopiescic, bo inaczej zaproponuje klientowi jakis model z uszczelnionym korpusem "firmy, ktora produkuje tylko aparaty, i czy ktos widzial telewizor albo drukarke tej firmy?" (cytat pana z Nie dla idiotow :mrgreen: )
3. uzytkownik jest tak czy siak szczesliwy, bo sumarycznie placi mniej
4. a cena bazowa produktu pozostaje wysoka. czyli potem wygodnie mozna utrzymywac podobna cene nowych modeli z bajka: "panie, ale normalna cena tego sloika to bylo xxxx zl, to co - nowy ma kosztowac mniej?"
5. to bardzo wygodny sposob na wypychanie syfu. vide ostatni cash-back, w ktorym 17-85 mozna bylo kupic za jakies 2/3 ceny (i tak za drogo, ale wyraznie korzystniej niz wczesniej)

MacGyver
25-09-2007, 09:18
A nie mógłby canon po ludzku zjechać z ceną zamiast takie kombinację robić? ...
A co zrobić z egzemplarzami, które już wcześniej rozeszły się po dystrybutorach, hurtownikach i detalistach ? Wtedy oni musieli by dostawać cash back :-)

Mumin
25-09-2007, 09:38
Po pierwsze witam. Chciałem zakupić moją pierwszą L (17-40) i jednocześnie skorzystać z dobrodziejstwa zwrotu czy muszę zakupić obiektyw w okresie trwania promocji ? czy mogę już teraz a kody wysłać w październiku ? czy są to może jakieś specjalne pudełka. Nie muszę chyba dodawać że wolał bym już teraz bo nie mogę się już doczekać :)

marekb
25-09-2007, 09:55
liczy sie data zakupu 01.10-31.12

Adam Kasprzak
25-09-2007, 10:26
proponuję najpierw zadzwonić do canona i spytać, czy taka promocja wogóle istnieje (będzie istnieć);)

mc24
25-09-2007, 10:45
Chociaz d300 zdaje sie miec na pokladzie CMOSa "dziwnie" podobnego do SONY 700 co tez odnotowano.

D300:

• 23.6 x 15.8 mm CMOS sensor
• 13.1 million total pixels
• 12.3 million effective pixels

Alpha 700:

• 23.5 x 15.6 mm CMOS sensor 'Exmor'
• 13.05 million total pixels
• 12.25 million effective pixels

Rzeczywiscie, podobny.

Matematyka na matury! :-P

myst
25-09-2007, 10:58
proponuję najpierw zadzwonić do canona i spytać, czy taka promocja wogóle istnieje (będzie istnieć);)

Pani w Canon Polska stwierdziła, że nie jest to jeszcze oficjalna informacja, natomiast może potwierdzić, że na 80% będzie ten cash-back.
pzdr
Maciek

Kraszan
25-09-2007, 11:05
Czy przy zakupie na fakturę również przysługuje zwrot?

Pitek
25-09-2007, 11:12
Czy przy zakupie na fakturę również przysługuje zwrot?

tak, przysługuje

Kolekcjoner
25-09-2007, 13:56
(....)
5. to bardzo wygodny sposob na wypychanie syfu. vide ostatni cash-back, w ktorym 17-85 mozna bylo kupic za jakies 2/3 ceny (i tak za drogo, ale wyraznie korzystniej niz wczesniej)

Tak szczególnie dotyczy to takich "badziewi" jak np. 70-200/2.8IS czy 24-70 :lol:. W tym cashbacku dominują dobre i bardzo dobre szkła. Gdyby producent myślał o sprzęcie, który produkuje tymi kategoriami to by nigdy nic nie sprzedali.
Akustyk to szkło dla wielu ludzi ma zupełnie wystarczająca jakość. To na tym forum żyjemy w świecie powiększeń 100% i szumofobii stosowanej :D. Świat zewnętrzny rządzi się innymi prawami.

akustyk
25-09-2007, 14:02
Tak szczególnie dotyczy to takich "badziewi" jak np. 70-200/2.8IS czy 24-70 :lol:. W tym cashbacku dominują dobre i bardzo dobre szkła. Gdyby producent myślał o sprzęcie, który produkuje tymi kategoriami to by nigdy nic nie sprzedali.

zgadzam sie, ze w tym cash-backu jest to rozsadniejsze.
w poprzednim zwroty byly nieproporcjonalnie wysokie w przypadku sprzetu nie cieszacego sie najlepszymi opiniami. w tym jest to juz jakby rozsadniej

albo moze przeredagowujac: w tamtym cash-backu bylo wiecej zachet do zakupu sprzetu z nizszej polki (dosc duza, przedluzona obnizka na trabanta, duza obnizka na 17-85, itd.). w tym maja jakby nieco lepiej byc adresowane potrzeby osob szukajacych czegos lepszego

EDIT: no, to co doedytowales, to mniej wiecej sie zbiega z tym, co ja mam na mysli :) wczesniej byly glowne fajerwerki dla odbiorcy masowego, w tym bedzie nieco wiecej mieska :)

tak czy siak, wychodzi na to, ze moj prezent na gwiazdke bedzie tanszy o zestaw porzadnych filtrow do niego :)

Tak szczególnie dotyczy to takich "badziewi" jak np. 70-200/2.8IS czy 24-70 :lol:.
[...]
Akustyk to szkło dla wielu ludzi ma zupełnie wystarczająca jakość.

hehe... czy slusznie sie domyslam, ze z ta wystarczajaca jakoscia to nie miales 24-70 na mysli?

Kolaj
25-09-2007, 14:16
tak czy siak, wychodzi na to, ze moj prezent na gwiazdke bedzie tanszy o zestaw porzadnych filtrow do niego :) To samo sobie pomyślałem :)

Dorn
25-09-2007, 14:33

Pani w Canon Polska stwierdziła, że nie jest to jeszcze oficjalna informacja, natomiast może potwierdzić, że na 80% będzie ten cash-back.
pzdr
Maciek

A ja, ze swej strony, proponuje przeczytać cały tekst, który jest napisany w pdf-ie a 1 posta (http://www.photouniversal.de/templat...shBack2007.pdf)
Tam jest wyraźnie i nawet pogrubioną czcionką napisane:
"...Umfassende Informationen ... werden ab 1.Oktober 2007 unter dem folgenden Link zu finden sein:
www.canon-europe.com/2007promotions"

Czyli pewnie od 1.10.2007 będzie uruchomiony link i będą informacje.
A Pani w Canon Polska to może i nawet już wie, ale nie mówi, bo może nie ma pozwolenia i odpowiada enigmatycznie.

Pewnie do października trzeba poczekać.

Kolekcjoner
25-09-2007, 14:35
(....)hehe... czy slusznie sie domyslam, ze z ta wystarczajaca jakoscia to nie miales 24-70 na mysli?

Wszystko to jest rzecz względna :mrgreen:. Ale miałem na myśli co innego i myślę, że bardzo dobrze wiesz co :D.

sachy
26-09-2007, 14:30
Z dobrego źródła wiem że za obiektyw 70-200 f/4 L USM będzie 570,0 zł zwrotu :)

Adam Kasprzak
26-09-2007, 16:38
:shock:
kurde, wszyscy się*czają... "z dobrego źródła"
Mi siostra powiedziała, że za 5D będzie 1200zł zwrotu, a to dobre źródło...

Robson01
26-09-2007, 18:07
:shock:
Mi siostra powiedziała, że za 5D będzie 1200zł zwrotu, a to dobre źródło...

Trzymam Cię za słowo.

Adam Kasprzak
26-09-2007, 18:44
a ja 7letnią moją*siostre.

c42
27-09-2007, 10:16
Hura bedzie cashback! wlasnie czytam na firmowym kompie emaila z firmy Foto-nova ze od 1 pazdziernika rusza znow akcja cashbacku w Canon :-) tak wiec na dniach bedziemy dokladnie wiedzieli co bedzie w promocji :-)

edit:
w mailu mialem zalacznik co dotyczy promocja i jaki jest zwrot... chcialem tutaj to wkleic ale wszystko mi sie rozjechalo a recznie nie chce mi sie edytowac tej tabelki...

najwazniejsze pozycje ;-)

EOS 5D Body - 770
EOS 40D Body - 270
EF 70-200mm f/2.8L IS USM - 770
EF 70-200mm f/4L IS USM - 575
EF 70-200mm f/2.8L USM - 575
EF 24-70mm f/2.8L USM - 540
EF 70-200mm f/4L USM - 380
EF 24-105mm f/4L IS USM - 190
EF 85mm f/1.2L II USM - 380
Speedlite 580EX II - 190 (hura!)

LepP
27-09-2007, 11:38

Ta linijka też mnie szczególnie cieszy:-)

marekb
27-09-2007, 11:45
najwazniejsze pozycje ;-)

EOS 5D Body - 770
EOS 40D Body - 270
EF 70-200mm f/2.8L IS USM - 770
EF 70-200mm f/4L IS USM - 575
EF 70-200mm f/2.8L USM - 575
EF 24-70mm f/2.8L USM - 540
EF 70-200mm f/4L USM - 380
EF 24-105mm f/4L IS USM - 190
EF 85mm f/1.2L II USM - 380

jeszcze żeby to w ojro było...:mrgreen:

a swoją drogą 70-200 f4 to prawie 20%

Fotos
27-09-2007, 12:07
Znajac polskich dystrybutorow to sobie najpierw dodadza cashback do ceny, a potem napisza ze jest "zwrot z Canona" :-) W niektorych sklepach sprzet ze zwrotem zawsze dziwnie drozeje.

Adam Kasprzak
27-09-2007, 12:15
dlatego trzeba od razu pierwszego kupować ;)
Canon 5D już można za 7500 (8250-770) kupić z fakturą :D, czyli pod odliczeniu vatu ok 5500 :D w końcu normalna cena ;)

mor_feusz
27-09-2007, 12:38
jeszcze żeby to w ojro było...:mrgreen:

a swoją drogą 70-200 f4 to prawie 20%
albo funciakach :)

Kolekcjoner
27-09-2007, 14:51
Znajac polskich dystrybutorow to sobie najpierw dodadza cashback do ceny, a potem napisza ze jest "zwrot z Canona" :-) W niektorych sklepach sprzet ze zwrotem zawsze dziwnie drozeje.

Dlatego się w tych sklepach nie kupuje :mrgreen:.

grzanka
27-09-2007, 16:05
byl cash back przed nadejsciem 40D

jest cash back teraz przed wyjsciem nastepcy 5D :D

Kolekcjoner
27-09-2007, 16:13
byl cash back przed nadejsciem 40D

jest cash back teraz przed wyjsciem nastepcy 5D :D

No ale na 5D też wtedy był :). A 5D mkII jak nie było tak niema :(;).

Adam Kasprzak
27-09-2007, 17:59
ja za dzięki temu cashbackowi będę mógł*dokupić 50mm do 5D. DObry pomysł ten cash back

grzanka
27-09-2007, 19:15
No ale na 5D też wtedy był :). A 5D mkII jak nie było tak niema :(;).

no odbieram ten cash back jako znak, wtedy znak przed nadejsciem 40D i tak sie tez stalo. A teraz znak przed nadejsciem 5D Mk II. Wszystko by sie zgadzalo. Koncem grudnia koniec promocji. 2 miesiace czekania i w marcu pojawienie sie na targach nowego 5D :lol:

lempl
28-09-2007, 23:22
A orientujecie się może jak wygląda sytuacja ze zwrotem przy zakupie za granicą? Przykładowo zakup w UK, zwrot w IRL;)

marekb
28-09-2007, 23:25
no ciekawe bo pisze sie własnie do Irl...:) to jak masz ma miejscu to możesz zanieść i od razu żeby kase dali...:D:D

ArturBonoVox
28-09-2007, 23:30
Ciekawe czemu wlasnie wybrali sobie irlandie na centrum cash backu. Przeciez irysy to leniuchy i brak kompetencji. Takich leni i minimalistow to swiat nie widzial:)

marekb
28-09-2007, 23:35
Nigdy tam nie byłem,ale skoro mówisz...

wojkij
28-09-2007, 23:36
A orientujecie się może jak wygląda sytuacja ze zwrotem przy zakupie za granicą? Przykładowo zakup w UK, zwrot w IRL;)

W ostatnim cashbacku w regulaminie(polskim) taka sytlacja byla okreslona. Kraj zakupu musial pokrywac sie z krajem zamieszkania. A czy w praktyce tak bylo to nie wiem.

c42
28-09-2007, 23:43
W ostatnim cashbacku w regulaminie(polskim) taka sytlacja byla okreslona. Kraj zakupu musial pokrywac sie z krajem zamieszkania. A czy w praktyce tak bylo to nie wiem.

rachunek mialem niemiecki a pieniazki trafily do polski...

lempl
29-09-2007, 00:39
Coś ostatnio wolno myślę. Sprawdziłem u źródła i wygląda na to, że kody i rachunek trzeba będzie wysłać do UK i to oni zrobią przelew do IRL.

c42, dobrze zrozumiałem, że cashback dostałeś z niemiec?

ripek
29-09-2007, 10:29
na 35L nie ma:(

ale na 85/1.2 jest :twisted:
Specjalnie na tą okazję opóźniam wystawienie faktury ...

emisiaczek
29-09-2007, 11:15
Cos ci to pomoze jak liczy sie data wystawienia i czy czasem nie musi to byc szklo z kuponem ?

c42
29-09-2007, 11:16
c42, dobrze zrozumiałem, że cashback dostałeś z niemiec?

aparat kupiony w niemczech, list wyslany do irlandii a pieniazki trafily do polski... tak wiec chyba nie ma powiazania miejsca zakupu z miejscem zamieszkania... to bylyby dziwne praktyki w UE...

Cos ci to pomoze jak liczy sie data wystawienia i czy czasem nie musi to byc szklo z kuponem ?

wsumie to poprzednio nie bylo zadnych kuponow tylko trzeba bylo miec paragon z data i wyciac kody z pudelka... nie wyobrazam sobie zeby Canon 30wrzesnia naklejal kupony na kazdy promocyjny zestaw wliczajac w to sprzet u hurtownikow i sprzedawcow...

emisiaczek
29-09-2007, 11:48
rozne cash backi byly ... obys mial racje

marekb
29-09-2007, 11:54
ostatnio sie wycinało kod kreskowy, i kopie paragonu lub faktury dołączało

Premislaus
29-09-2007, 12:16
ostatnio sie wycinało kod kreskowy, i kopie paragonu lub faktury dołączało

Przecież to Unia. Promocja dotyczy całej EU, więc nie jest ważne gdzie kupisz i gdzie chcesz pieniądze otrzymać. Ważne żeby to była UE.

Cyborg
29-09-2007, 12:23

Nie tylko u nas stosuje się te praktyki:
"As ever, expect a few dealers to up their prices so as to restore their own margins ;-)" (http://northlight-images.co.uk/cameras/Canon_5d2_3d_7d.html)
Przy okazji jest potwierdzenie tego cashback z innego źródła.

emisiaczek
29-09-2007, 12:53
oki powiedzmy ze kupujecie na fakture. w sklepie grzecznie, gotowka, gdzie maja wyslac cash back ... dowolne konto moze byc?

marekb
29-09-2007, 14:42
ja podałem firmowe i zwrócili..

Adam Kasprzak
29-09-2007, 17:38
nie wiem, czy już ktoś wklił, ale jest potwierdzenie na polskiej stronie
http://canon2007promotions.onlinerebates.com/intro.aspx?country=po&view=promos

Oferta zwrotu części gotówki Zwracana kwota
EOS 400D body 270 zł
EOS 40D body 270 zł
EOS 5D body 770 zł
EF 70-200mm f/2.8L IS USM 770 zł
EF 70-200mm f/4L IS USM 575 zł
EF 70-200mm f/2.8L USM 575 zł
EF 24-70mm f/2.8L USM 540 zł
EF 85mm f/1.2L II USM 380 zł
EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM 380 zł
EF 17-40mm f/4L USM 380 zł
EF 70-200mm f/4L USM 380 zł
EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM 300 zł
EF 50mm f/1.2L USM 270 zł
EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM 230 zł
EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM 230 zł
Speedlite 580EX II 190 zł
EF 24-105mm f/4L IS USM 190 zł
EF 100mm f/2.8 Macro USM 115 zł
Macro Ring Lite MR-14EX 115 zł
EF-S 60mm f/2.8 Macro USM 80 zł
EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 115 zł

Kolekcjoner
30-09-2007, 00:58
nie wiem, czy już ktoś wklił, ale jest potwierdzenie na polskiej stronie
http://canon2007promotions.onlinerebates.com/intro.aspx?country=po&view=promos

No widzisz, a taki byłeś sceptyczny ;) co do tej promocji :).

Adam Kasprzak
30-09-2007, 09:29
kurcz, tą stronę z promocjami odwiedzalem kilka razy dziennie :P

jatzzek
30-09-2007, 10:20
Maly OT:

Wczoraj bylem w dwoch sklepach Canon (Warszawa, Galeria Mokotow i Zlote Tarasy). Na polkach byly glownie Nikony(!) i Sony oraz ... jeden korpus marki Canon, mianowicie flagowy 400D. Sklep markujacy sie logiem Canon sprzedaje towar konkurencji :) Czy szefem firmowych sklepow Canon w Polsce jest agent Nikona?

KMV10
30-09-2007, 11:21
Ciekawe, bo na stronie 2 dot. promocji, przed właściwym formularzem z danymi, Canonowcy napisali sobie tak
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez firmę Canon moich danych osobowych, podanych w tym formularzu, dla celów zarządzania promocją „EOS 30D - zwrot części zapłaty”"

30D????? Mają dwie promocje w roku i nawet formularz nie mogą uaktualnić, żeby nie wprowadzać ludzi w zakłopotanie... :shock:

ghost7
30-09-2007, 17:46
Ciekawe, bo na stronie 2 dot. promocji, przed właściwym formularzem z danymi, Canonowcy napisali sobie tak
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez firmę Canon moich danych osobowych, podanych w tym formularzu, dla celów zarządzania promocją „EOS 30D - zwrot części zapłaty”"

30D????? Mają dwie promocje w roku i nawet formularz nie mogą uaktualnić, żeby nie wprowadzać ludzi w zakłopotanie... :shock:

Co racja to racja. Ta Polska bedzie zawsze 100 lat do tyłu !!!!!!!!!

Kolekcjoner
30-09-2007, 21:24
W ogóle jak tak patrzę co się dzieje to Canon Polska to jakieś kompletne nieporozumienie.

arra
01-10-2007, 06:16
Maly OT:

Wczoraj bylem w dwoch sklepach Canon (Warszawa, Galeria Mokotow i Zlote Tarasy). Na polkach byly glownie Nikony(!) i Sony oraz ... jeden korpus marki Canon, mianowicie flagowy 400D. Sklep markujacy sie logiem Canon sprzedaje towar konkurencji :) Czy szefem firmowych sklepow Canon w Polsce jest agent Nikona?

Tak jest w wiekszosci popularnych sklepow foto, maja to co sie dobrze sprzedaje, masz im to za zle? ;)

lempl
01-10-2007, 06:37
Ja mam jakies dziwne wrazenie, ze okres dominacji milosciwie nam panujacego dobiega powoli konca.

jatzzek
01-10-2007, 07:54
Tak jest w wiekszosci popularnych sklepow foto, maja to co sie dobrze sprzedaje, masz im to za zle? ;)

Nie o to chodzi. Jesli to nie sa firmowe sklepy Canon, wtedy normalne jest, ze sprzedawac moga co chca. Ale te sklepy firmuja sie ogromnym logo Canon (co sugeruje, ze jednak sa firmowe), chociaz sprzet tej marki jest tam w zdecydowanej mniejszosci. W firmowych salonach samochodowych byloby to niedopuszczalne.

PS. Sprzedawca w takim sklepie zapytal mnie czego szukam. Odpowiedzialem, ze Canona 40D. A jego odpowiedz brzmiala: "Canon 40D nie jest jeszcze w sprzedazy". Nie powiedzial 'nie mamy go jeszcze w sprzedazy' ale, ze w ogole "nie jest jeszcze w sprzedazy". Usmialem sie w srodku :)

Vitez
01-10-2007, 14:33
PS. Sprzedawca w takim sklepie zapytal mnie czego szukam. Odpowiedzialem, ze Canona 40D. A jego odpowiedz brzmiala: "Canon 40D nie jest jeszcze w sprzedazy". Nie powiedzial 'nie mamy go jeszcze w sprzedazy' ale, ze w ogole "nie jest jeszcze w sprzedazy". Usmialem sie w srodku :)

Oni chyba razem jakies dziwne przeszkolenie w Canon Polska przechodza, ze jak czegos nie ma w Canon Polska to nie jest w sprzedazy.
To samo uslyszalem ze 3 tyg temu na Żytniej jak spytalem o dostepnosc matowek do 40D:
S(erwisant) "beda jak 40D bedzie w sprzedazy"
J(a) "to 40D nie jest jeszcze w sprzedazy?"
S "no nie"
J "a to dziwne bo juz od tygodnia go uzywam"
... pan zrobil dziwna mine i nie kontynuowal tematu.

ms714033
01-10-2007, 21:34
W ogóle jak tak patrzę co się dzieje to Canon Polska to jakieś kompletne nieporozumienie.

Niestety to nie tylko W Canon Polska.
Rozmawiałem z gościem prowadzącym sklep, który miał mi sprowadzić i sprzedać C70-300 IS USM. Facet powiedział mi, że odkąd Canon Europe przeniósł się do naszych południowych sąsiadów to wszystko stanęło do góry nogami.

P.S. Czekałem na obiektyw 3 miesiące po czym zrezygnowałem bo gościu nie mógł doprosić się dostawy tych obiektywów.

Kolekcjoner
01-10-2007, 21:54
Niestety to nie tylko W Canon Polska.
Rozmawiałem z gościem prowadzącym sklep, który miał mi sprowadzić i sprzedać C70-300 IS USM. Facet powiedział mi, że odkąd Canon Europe przeniósł się do naszych południowych sąsiadów to wszystko stanęło do góry nogami.

P.S. Czekałem na obiektyw 3 miesiące po czym zrezygnowałem bo gościu nie mógł doprosić się dostawy tych obiektywów.

Tyle że w wielu sklepach to szkło jest dostępne więc może wybrałeś zły sklep.

KMV10
01-10-2007, 22:15
Tyle że w wielu sklepach to szkło jest dostępne więc może wybrałeś zły sklep.
Najczęściej z gwarancją od TIP-a co nie wszystkich satysfakcjonuje. Tych egzemplarzy z gwarancja C-PL jest jak na lekarstwo w sprzedaży.

maeco
01-10-2007, 23:00
Witam,
orientuje się ktoś jak wygląda sprawa cash back w przypadku zakupu obiektywu w terminie objętym promocją, ale braku paragonu lub faktury? Chodzi mi o to, czy sprawa jest beznadziejna, czy honorują np. coś w rodzaju umowy kupna-sprzedaży? Może ktoś już "ćwiczył" coś podobnego.

Robson01
02-10-2007, 10:31
Przecież jest wyraźnie podane co jest potrzebne do zwrotu kasy. I żadne umowy kupna-sprzedaży nie są podane jako dowód zakupu. Moim zdaniem takie coś nie przejdzie.

ms714033
02-10-2007, 12:43
Najczęściej z gwarancją od TIP-a co nie wszystkich satysfakcjonuje. Tych egzemplarzy z gwarancja C-PL jest jak na lekarstwo w sprzedaży.

Aha!!! Najczęściej na Allegro aukcje tego obiektywu są "prywatne" i jak się dowiadywałem o szczegóły to goście mówili: "nie mamy ich, ale wie pan to taka reklama ..."

Jak już aukcja nie jest "prywatna" to obiektyw pochodzi z zestawu od którego został odłączony i jest sprzedawany oddzielnie.

qdlaty
02-10-2007, 14:19
czy ktoś już widział gdzieś, najlepiej w necie, 17-40 4L z cash back ?

kosa14
02-10-2007, 15:00
ja wąsnie czekam na 40d. Mam pytanie jak mozna odebrac ten Cash Back????

ghost7
02-10-2007, 15:37
Pytanko. Jak bym np dzis zakupił np w EuroAGD Canona 40D to otrzymałbym na niego zwrot??? liczy się tylko data zakupu czy może jeszcze musi być egzemplarz objęty promocją? Pamiętam że pudło od 400D było z naklejkami Cash Back i ulotkami???

dickory dare
02-10-2007, 15:52
Pytanko. Jak bym np dzis zakupił np w EuroAGD Canona 40D to otrzymałbym na niego zwrot??? liczy się tylko data zakupu czy może jeszcze musi być egzemplarz objęty promocją? Pamiętam że pudło od 400D było z naklejkami Cash Back i ulotkami???

cashback jest na dany model a nie egzemplarz. i od 1.10.2007.

ghost7
02-10-2007, 16:13
cashback jest na dany model a nie egzemplarz. i od 1.10.2007.

Ok ok może się nie precyzyjnie wyraziłem, ale rozumie że liczy się przedewszystkim kiedy została wystawiona faktura (po 01.10.2007r!!) a nie jakaś świeża dostwa MODELI 40d już objętych promocją???

dickory dare
02-10-2007, 16:30
Ok ok może się nie precyzyjnie wyraziłem, ale rozumie że liczy się przedewszystkim kiedy została wystawiona faktura (po 01.10.2007r!!) a nie jakaś świeża dostwa MODELI 40d już objętych promocją???

no tak, koniec końców liczy się data wystawienia faktury - czyli od 1.10.2007 a nie nalepki na pudle o cashbacku czy ich brak. ale to wszystko jest IMO :)

Atris
02-10-2007, 16:59
Tu: http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/howtoclaim.aspx

Wszystko wyjasnione krotko i zwiezle.

itam86
02-10-2007, 18:13
Mam takie pytanie:kupiłem aparat 400d 30.06.2007 i oczywiscie nie wysałałem tych wszystkich papierów.Czy jak wyśle im teraz to coś dostane??mi wydaje sie ze niestety nie :/

Kolekcjoner
02-10-2007, 19:01
Mam takie pytanie:kupiłem aparat 400d 30.06.2007 i oczywiscie nie wysałałem tych wszystkich papierów.Czy jak wyśle im teraz to coś dostane??mi wydaje sie ze niestety nie :/

Musisz mieć fakturę lub paragon z października.

-MM-
02-10-2007, 19:18
Zastanawiam się czy rachunek, fakturka musi być z terenu UE? Hę?

msp
02-10-2007, 19:26

http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/terms.aspx

i wszystko jasne.

Czyli w skrócie:
Jako obywatel EEA lub Szwajcarii kupujesz sprzęt na terenie EEA lub Szwajcarii pod warunkiem że był to sprzęt sprzedany przez CANON w krajach EEA lub Szwajcarii.

-MM-
02-10-2007, 19:29
:) Dzięki, no to czas szukać sklepów :-P

Kolekcjoner
02-10-2007, 19:34

Raczej na pewno. Cashback dotczy Unii. Z tego co wiem to w stanach nie ma tej promocji. Ma być coś innego.

JarQ
02-10-2007, 19:34
Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)

jaco1
03-10-2007, 08:02
To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:

2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.

i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?

JarQ
03-10-2007, 08:59
To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:

2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.

i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?

Odpowiedź masz post wyżej

jaco1
03-10-2007, 09:09
Ten post wyżej nie jest odpowiedzią gdyż nie ma w nim WYRAŹNIE napisane czy FV - jest na firmę czy na osobę prywatną...

Przecież FV może otrzymać osoba prywatna luj np. jednoosobowa dzialałnoścgospodarcza gdzie nagłówek FV wygląda:

Jan Kowalski
ul. Kwiatowa 17
ble ble ble

A jak np. Fv jest:

STUDIO GRAFICZNE I FOTO
Jan Kowalski
ul. Kwiatowa 17

i właśnie chodzi mi o tą sprawę...

Bo zamiana FV mnie nie dotyczy bo w moim mieście nie mam gdzie kupić tego obiektywu - więc muszę przez net. A to co tutaj jest opisane to jest jawne oszustwo - więc niestety skarbówka nie daj Boże jak to wykryje - a kiedyś może... - to ten co wystawiał FV - będzie miał problemy...

Nie rozmawiajmy o oszustwie - bo na to kilka sposobów bym przedstawił...

Kolekcjoner
04-10-2007, 00:03
a jak mozna skorzystaćz tego cash back-u??

Ano normalnie. Kupujesz sprzęt z listy. Wysyłasz kody paskowe z pudełka wraz z wypełnionym formularzem ze strony Canona (odpowiedniej :?). Dołączasz paragon lub fakturę. I czekasz aż pieniądze wpłacą Ci na konto. Towar musi być kupiony na osobę fizyczną w UE.
Wszystko jest dokładnie opisane w regulaminie tej promocji.

EDIT: Chyba piszę to do nikogo :evil:.

comp
05-10-2007, 00:28
Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)

Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?
Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
Przynajmniej tak było w moim przypadku :(

Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy :evil:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!

Nood
05-10-2007, 02:20
Przynajmniej tak było w moim przypadku :(

Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy :evil:

to 20pln to akurat potraca bank za realizacje przelewu zagranicznego :]

marekb
05-10-2007, 07:17
olałbym taki sklep. przedwczoraj też dyskutowałem z jednym włascicielem sklepu który mówił, że nowe ceny dostali od canona, ale na szczescie to co mnie interesuje sie nie zmieniło..:) a przecież ten zwrot to ma byc promocja dla odbiorców koncowych a nie dla handlujacych. Złoty wysoko, a tu jeszcze podwy żki?? BOJKOTOWAC takie sklepy i pisać o nich głośno...!!!

paweleverest
05-10-2007, 09:34
olałbym taki sklep. przedwczoraj też dyskutowałem z jednym włascicielem sklepu który mówił, że nowe ceny dostali od canona, ale na szczescie to co mnie interesuje sie nie zmieniło..:) a przecież ten zwrot to ma byc promocja dla odbiorców koncowych a nie dla handlujacych. Złoty wysoko, a tu jeszcze podwy żki?? BOJKOTOWAC takie sklepy i pisać o nich głośno...!!!

Własnie takie zachowanie powinno być piętnowane może by zrobić osobny wątek a nawet dwa wątki:

1- lista sklepów polecanych
2- lista sklepów odradzanych

Przydało by się żeby ewentualni wpisujący podawali również przyczyne swojej oceny

Kubaman
05-10-2007, 09:54
przecież jest taki wątek w T&T od prawie roku

snafu
05-10-2007, 14:12
Cash Back: czy komuś udało się wypełnić formularz?

ja, po wypełnieniu mam komunikat:

"Podobać się rewia ten kolejne pola"

i dalej nic...

akustyk
05-10-2007, 14:14
"Podobać się rewia ten kolejne pola"

brzmi jak "Would you like to review the following fields?" po jakims bzdurnym translatorze.

czyli tak jakby deko niedopracowane :mrgreen:

icik
05-10-2007, 15:31
A jak sie ma ze zwrotem kasy gdy np. obiektyw jest z zestawu z 5D a sklep sprzedaje ten zestaw osobno. Cena wtedy jest bardzo atrakcyjna ale pytanie czy canon będzie honorował takie postepowanie. Zadziałał już ktoś w ten sposób?

Fostel
05-10-2007, 23:51
Uuu... a ja kupuję, w zasadzie już kupiłem (03-10-2007) 40D Body, ale na FV na firme... czyli CashBack przeszedł mi koło nosa :/

JarQ
06-10-2007, 00:03
Uuu... a ja kupuję, w zasadzie już kupiłem (03-10-2007) 40D Body, ale na FV na firme... czyli CashBack przeszedł mi koło nosa :/
Postaraj się trochę i nic straconego na prawdę.

schabu
06-10-2007, 00:09
w jakim sensie się postarać, bo jakoś nie kapuje. może dlatego że zmęczony jestem...

JarQ
06-10-2007, 00:40

Gdybym miał puste konto i zamiast 970zł przelano mi 950zł na pewno bym zauważył...
Schabu odpowiedziałem na PW

Adam Kasprzak
06-10-2007, 09:49
co z tego,*że na FVAT?
W poprzednim cashbacku miałem 2 rzeczy kupione na firme i kase przysłali.
Wczoraj wysłałem zwrot za 5D i mam nadzieję, że też zwrócą.

mario.w
07-10-2007, 20:40

Jakbyś chciał CashBack zaksięgować po bożemu, to miałbyś problemy. Papiery wysyłane do Canon/Ireland nie są poprawnymi dokumentami księgowymi. Tak naprawdę ktoś (C./IR ?) powinien Ci wystawić fakturę korygującą - ale oni to oczywiście zbędą milczeniem. Canon/PL nie ma żadnej umowy z C./IR w zakresie cashback, sprawdziłem (a właściwie moja księgowa sprawdziła - ja sam będę coś kupował na firmę).
Tak naprawdę najlepiej kupić sprzęt na firmę, odliczyć VAT i podatek dochodowy, a kasę z Irlandii (od innego podmiotu niż sprzedawca !) skierować na konto prywatne :-)

icik
08-10-2007, 12:08
A jak sie ma ze zwrotem kasy gdy np. obiektyw jest z zestawu z 5D a sklep sprzedaje ten zestaw osobno. Cena wtedy jest bardzo atrakcyjna ale pytanie czy canon będzie honorował takie postepowanie. Zadziałał już ktoś w ten sposób?

Przerabiał ktoś taki temat?

towersivy
08-10-2007, 12:48
Przerabiał ktoś taki temat?

To nie ma znaczenia czy szkiełko jest z kita lub tez nie, ponieważ białe pudło powinno zawierać naklejkę z numerkami szkiełka i to wystarczy do odzyskania zwrotu, jeśli naklejki nie ma to znaczy że zwrot zrobił ktoś za nas :)

Pzdr.

jatzzek
08-10-2007, 20:38
Przejrzalem "cashbackowe" watki ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Czy ktos znajacy sie na cashbackach moglby napisac ktory kod powinienem wyslac aby otrzymac zwrot?

Tak wygladaja moje kody (ponumerowane od 1 do 3):

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://fotokreatywni.pl/others/IMG_0075 copy.jpg)

ripek
08-10-2007, 20:51
Ja wyciąłem kawałek z 1 i 2 i zwrot będzie :) Lepiej wysłać za dużo niż za mało.

Adam Kasprzak
08-10-2007, 21:45
byle nie całe pudełko ;)

Cyborg
09-10-2007, 00:05
Należy wysłać sam kod z kodem towaru EAN (taki sam dla wszystkich egzemplarzy danego typu). Czyli ten z numerem 3 na zdjęciu jatzzeka, a w zasadzie to co jest pod tą naklejką.
Było o tym pisane na formum jako odpoweidź z UK. Sam sprawdzałem 3x i za każdym razem przyszła kasa :D.

jatzzek
09-10-2007, 07:01
Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.

Cyborg
09-10-2007, 09:42
Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.

Sorry! Nie nr 3 tylko 2!! :oops: To jest kod EAN towaru.
Pewnie wystarczy tylko wyciąć fragment z naklejką nr 2 i wysłać. Nie wiem czym różni się kod spod naklejki (tam też jest EAN) z tym na wierzchu. U mnie na żadnym z pudełek nie było w tym miejscu naklejki.

Kod zaczynający się od (21) to numer seryjny - nie trzeba go wysyłać.

jatzzek
09-10-2007, 20:18
Dobra czyli wysylam kod nr 2. Jeszcze jedno pytanie. W formularzu zgloszeniowym dostepnym na http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/main.aspx jest pole w ktorym trzeba podac nr fabryczny produktu. Czyli o ktory numer znowu chodzi? (w ogole to jest jakas masakra, uzywaja tylu roznych nazw na te kody i zadaja tak niespojne pytania). Czy mam po prostu przepisac ten numer z dolnej czesci korpusu?

sadaman
09-10-2007, 23:00
Witam
A który z kodów ma wysłać osoba która zakupiła zestaw Body z zestawu KIT?
Według sprzedawcy powinienem wysłać podobno ten mały kod na samej górze.
Jeden został wycięty poniewarz nie chcialem obiektywu.

źródło (http://images22.fotosik.pl/171/0a01e5b81b44af22.jpg)

Cyborg
10-10-2007, 00:45
Dobra czyli wysylam kod nr 2. Jeszcze jedno pytanie. W formularzu zgloszeniowym dostepnym na http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/main.aspx jest pole w ktorym trzeba podac nr fabryczny produktu. Czyli o ktory numer znowu chodzi?

Ten z korpusu. Powinien zgadzać się z tym od (21)...

(w ogole to jest jakas masakra, uzywaja tylu roznych nazw na te kody i zadaja tak niespojne pytania). Czy mam po prostu przepisac ten numer z dolnej czesci korpusu?

Nie ma to jak polskie tłumaczenie :smile:

ripek
10-10-2007, 00:47
Ludzie ale macie problem - wyślijcie wszystkie kody w razie wątpliwości tak jak ja. I zwrot dostałem.

Sadaman - z tego opakowania ktos juz wyciął kod - to ty ?

Cyborg
10-10-2007, 00:49
Witam
A który z kodów ma wysłać osoba która zakupiła zestaw Body z zestawu KIT?
Według sprzedawcy powinienem wysłać podobno ten mały kod na samej górze.
Jeden został wycięty poniewarz nie chcialem obiektywu.

Został wycięty numer seryjny szkła. Powinienś wysłać to co na naklejce (8 71..), a w zasadzie to co pod spodem.

sadaman
10-10-2007, 11:25
Ripek Napisał:

Sadaman - z tego opakowania ktos juz wyciął kod - to ty ?

Nie - kod został wycięty przez sprzedawce, ponieważ kupowałem samo Body bez szkła które było w zestawie. Wycięto numer seryjny szkła.

Cyborg Napisał:

Został wycięty numer seryjny szkła. Powinienś wysłać to co na naklejce (8 71..), a w zasadzie to co pod spodem.

Czyli rozumiem że nie musze się rozdrabniać i moge posłać w całości wyciętą największą naklejke?! Te na której są dwa kody kreskowe?!

Zastanawia mnie natomiast jedno...czy wysyłając te naklejke dostane zwrót za samo body czy może za body plus szkło?
Ponieważ wygląda na to że sprzedawca wyciął mało istotony kod.

Cyborg
10-10-2007, 12:11
Czyli rozumiem że nie musze się rozdrabniać i moge posłać w całości wyciętą największą naklejke?! Te na której są dwa kody kreskowe?!
IMHO tak.

Zastanawia mnie natomiast jedno...czy wysyłając te naklejke dostane zwrót za samo body czy może za body plus szkło?
A formularz, dowód zakupu i numer seryjny szkła?

towersivy
10-10-2007, 12:16
Ripek Napisał:

Nie - kod został wycięty przez sprzedawce, ponieważ kupowałem samo Body bez szkła które było w zestawie. Wycięto numer seryjny szkła.

Cyborg Napisał:

Jak masz na rachunku wyszczególniony obiektyw to dostaniesz za oba, nie wiem tylko po co cokolwiek wycinał, przecież szkiełko jest zaklejone naklejką z kodem szkiełka i ta własnie naklejka uprawnia do zwrotu, z pudła nic nie trzeba wycinać w przypadku zakupu szkiełka.

Pzdr.

sadaman
10-10-2007, 13:31
Towersivy napisal:

Jak masz na rachunku wyszczególniony obiektyw to dostaniesz za oba, nie wiem tylko po co cokolwiek wycinał, przecież szkiełko jest zaklejone naklejką z kodem szkiełka i ta własnie naklejka uprawnia do zwrotu, z pudła nic nie trzeba wycinać w przypadku zakupu szkiełka.

Cóż na dowodzie zakupu "paragon" widnieje tylko CANON 40D z ceną.
Więc trudno powiedzieć czy uznane to zostanie jako sam korpus czyj jako zestaw.
Jednak wydaje mi się że skoro wycinamy naklejkę z kodem kreskowym to w tym kodzie zapewne jest zawarte info czy jest to samo body czy kompletny zestaw...w końcu prócz formularza, dowodu zakupu i kodu nic innego nie wysyłamy - nawet kodu z numerem seryjnym body czy też obiektywu...prawda?

Brodi
10-10-2007, 13:38
Tylko dlaczego tak późno ta informacja się pojawia... Właśnie wróciłem z US lensem... Kupiłem i tak taniej niż z tym rabatem, ale te dodatkowe 100+ USD to zawsze coś a może nawet w PL bym kupił, żeby mieć gwarancję u nas...

Ale z drugiej strony... Ile straciłbym okazji do fotografowania :P To jest bezcenne :)

sadaman
12-10-2007, 14:59
Witam
Niema to jak Canon Polska.
Co powiecie na to - dziś dzwoniłem z ciekowości do Polskiego oddziału, gdzie bardzo miła pani poinformowała mnie iż jako że Canon w swojej promocji nie określił dokładnie o który z kodów chodzi...należy więc wyciąć i wysłać wszystkie kody kreskowe które są na pudełku...oczywiście powinieniem sobie wcześniej te część pudełka skserować :)
To już jakaś paranoja...a ja posłałem tylko ten jawiększy Kod z pudła:|

wakeford
12-10-2007, 16:03
...jak wiadomo Canon rozpoczął do 30.12.07. promocje Cash Back na część swojego asortymentu. Na oficjalnej stronie podającej warunki zwrotu pieniędzy wyszczególnione są warunki,jakie trzeba spełnić - nic w tym podejrzanego, gdyby nie to, że dzisiaj dzwoniłem do sklepu Fotoit w Warszawie i dowiedziałem się, że owszem, promocja jest, ale tylko na najnowszą partię produkcyjną, która opatrzona jest na opakowaniu specjaną naklejką z napisem "Cash Back". Nie wiem o co tu chodzi ??? Canon oficjalnie nic nie wspomina w warunkch promocji o takim warunku, a jedynie uzależnia zwrot od przedłożenia ksera rachunku z odpowiednią data zakupu.
Poza tym, nie wiem dlaczego Fotoit doliczył sobie prawie cały cash back do ceny sprzętu, przecież to promocja dla klienta a nie sprzedawcy, no ale może jestem na to za głupi...:shock:

lempl
12-10-2007, 16:32
I pewnie sprzedają sprzęt z wyciętym kodem paskowym, no bo przecież i tak się nikomu do niczego nie przyda:)
Może zapytaj w sklepie w którym mają kompetentnych sprzedawców. Odpowiedź powinna być bardziej satysfakcjonująca:)

trampek
12-10-2007, 18:57
No to byloby nie ladnie ze strony fotoit gdyby cos kombinowali.... ale trzeba sprawe wyjasnic zeby nikogo nie posadzic nieslusznie...

Kolekcjoner
12-10-2007, 19:07
A ten Fotoit to jedyny sklep w jakim mają sprzęt Canona? Przecież chyba nie ma obowiązku tam kupować - chyba, że się coś zmieniło ostatnio :roll:.

RASTLIN
12-10-2007, 19:09
ja kupowalem w FOTOit swoja 400 i wszytko bylo ok. w poprzedniej promocji cash back zasady byly takie ze sie kupowalo produkt wycinalo kod z opakowania ale z opakowania oznaczonego promocja cash back. wysylalo sie czekalo sie czekalo sie jeszcze troche sie czekalo az wkoncu dostalo sie email ze tobie zwroca i kaza byc cierpliwym no i sie czekalo czekalo czekalo az tu nagle pieniadze juz byly na koncie. ale trzeba bylo kupic prodult oznaczony promocja.
wiec nie sadze zeby teraz zmienili podstawowe warunki promocji.

gkocur
12-10-2007, 19:34
Ponieważ też jestem zainteresowany tą promocję, przeczytałem raz jeszcze warunki promocji na tronie Canona: słowa nie ma, że musi być jakieś specjalne pudełko czy seria. Jedyna warunki, to zakup w okresie 1.X-31.XII 2007 w wybranych krajach i wysłanie odpowiednich dokumentów i kodów wyciętych z pudełka w określonym terminie.

wakeford
12-10-2007, 19:45
...no i to, jak mówił mi gośc z Fotoit, nie wystarcza, musi być naklejka na pudełku: "cash back", a naklejkę taką posiadają tylko produkty z nowych serii.

Poza tym nie ma co sprawdzać co do cen: jeżeli jakiś produkt jest objęty promocją cash bach, Fotoit dolicza ok. 500 zł do ceny - to nie są żadne insynuacje i rzucanie pomówień, każdy może wejść na ich aukcje na Allegro i zobaczyć, ile kosztuje ten sam objektyw objęty promocją i ten sam bez promocji - oczywiście oba z fakturą Vat...
Pan poinformował mnie grzecznie w fotoit, że na pudełku musi być naklejka "cash back" i tylko produkty zapakowane w to pudełko objęte są promocją, czyli mówiąc inaczej: bez naklejki promocji nie ma - przynajmniej tyle usłyszałem w Fotoit.
Co do cen, to można łatwo sprawdzić, że ten sam produkt objęty promocją cash back w fotoit jest o ok. 500 zł droższy od tego samego bez promocji, mnie to ździwiło, bo nie ma o tym mowy na stronie canona, więc chwyciłem za telefon i osobiście wszytkiego się dowiedziałem.
Tłumaczyło by to ponikąd fakt , że niektórzy nigdy nie doczekali sie zwrotu pieniędzy od canona.....

Kolekcjoner
12-10-2007, 20:20
No to ja zapytam jeszcze raz czy Fotoit jest jedynym sklepem, w którym można kupić sprzęt Canona?
Trzeba kupić gdzie indziej i tyle.

lempl
12-10-2007, 20:29
Bzdura kompletna, naciągają ludzi. Kup gdzieś indziej, u kogoś kto nie cwaniaczy.

marekb
12-10-2007, 20:43
skreślam ten sklep ze swojej listy i mało brakowało a skreśliłbym ten u którego stale kupuje bo też napominali że canon drożeje...ale jakos zostalo po staremu.

arturs
12-10-2007, 20:48
...no i to, jak mówił mi gośc z Fotoit, nie wystarcza, musi być naklejka na pudełku: "cash back", a naklejkę taką posiadają tylko produkty z nowych serii.

[...]

Pan poinformował mnie grzecznie w fotoit, że na pudełku musi być naklejka "cash back" i tylko produkty zapakowane w to pudełko objęte są promocją, czyli mówiąc inaczej: bez naklejki promocji nie ma - przynajmniej tyle usłyszałem w Fotoit.
Co do cen, to można łatwo sprawdzić, że ten sam produkt objęty promocją cash back w fotoit jest o ok. 500 zł droższy od tego samego bez promocji, mnie to ździwiło, bo nie ma o tym mowy na stronie canona, więc chwyciłem za telefon i osobiście wszytkiego się dowiedziałem.
Tłumaczyło by to ponikąd fakt , że niektórzy nigdy nie doczekali sie zwrotu pieniędzy od canona.....
To co twierdzą w foto-it to brednie. A dowiedziałeś się w telefonicznie foto-it czy w Canon Polska czy w zasadzie Canon Europe?
Bo to chyba nie foto-it organizuje cashback..
A podnoszenie cen w związku z promocją to zwykłe naciąganie i cwaniactwo (bo o 500 zł każdy w sklepie zapłaci, a może nie wszyscy wezmą kasę od Canona bo może ktoś zapomnic czy przegapi..) pieniądze z poprzedniej promocji otrzymało pewnie już 99,99% ludzi którzy wysłali kody - i na sporej części pudełek nie było naklejek z informacją o cashbacku

Pozdrawiam
Artur

marekb
12-10-2007, 20:49
a gdzie ta lista sklepów co to je zlewać należy..??

KMV10
12-10-2007, 21:01
Fotoit mija się z prawdą w kwestii cash-backa.

wakeford
12-10-2007, 21:40
No to rozstrzygnijmy sprawę ostatecznie, żeby wiedzieć na czym stoimy, ja nie zamierzam dopłacać komuś 500 zł, bo to jest promocja dla klienta a nie dla sprzedawcy !!!

daniello
12-10-2007, 21:55
Z tego co pamiętam w poprzednim cash backu z tym sklepem były problemy,
dawali chyba jakieś lewe paragony czy faktury, które wyglądały jak zrobione w wordzie. Czyżby znowu coś kombinowali......

wakeford
12-10-2007, 22:13
No to dobrze, że o tym piszesz, bo ja chciałem zostawić tam 15 tys. zł i biorę wszytko na fakturę VAT , a słyszałem też o tych lewych paragonach i fakturach, nie wiedziałem , że Fotoit też.....

Może ktoś mi poleci jakiś uczciwy sklep ????????????????

smartb
12-10-2007, 22:23
To czy faktura jest lewa nie zależy, od tego, że została stworzona w wordzie, tylko od tego, że nie została zaksiegowana w książce przychodów i rozchodów, i fiskus może upomnieć się o odliczony vat. Dobry sklep to moze byc Fotokonsorcjum w centrum targowek na Glebockiej + widzialem, ze na allegro wystawiaja 40D za 4100 zl, czli prawie najnizej

Kubaman
12-10-2007, 22:27
a gdzie ta lista sklepów co to je zlewać należy..??

http://canon-board.info/showthread.php?t=17177.html

gkocur
12-10-2007, 22:28

Zaraz, ale kto robi tą promocję: Fotoit, czy Canon?
To dlaczego wierzysz w to, co wciska Ci jakiś gość, a nie wierzysz w to, co pisze Canon na swojej oficjalnej stronie?

Są wyraźnie podane warunki promocji, więc nie wiem gdzie problem.
A już ta historia z droższym towarem w innym pudełku to już naciąganie na całego. Idź kupować gdzie indziej i tyle.

smartb
12-10-2007, 22:48
Aż musiałem sprawdzić na allegro. Fotoit nie podniósł cen po 01.10.07, jak mieli 4199 za 40d tak mają i teraz, wiem, bo obserwowałem ceny u nich, bo cały sprzęt tam kupiłem (Łukasz pozdrowienia z Legionowa dodatkowe-5% się należy;-). Pewnie mieli body z USA, a nagadali klientowi, ze europejskie, więc jakoś musieli wybrnąć, albo sami nie wiedzieli. Teraz w każdym razie na allegro mają wystawioną 40D za 4199 z opisem, ze należy sie zwrot 270 od Canona - szybka odpowiedź na ten wątek - muszą chyba codziennie czytać. Ogólnie Fotoit to dobry sklep na ok 10 zakupionych aparatów /obiektywów /lamp nie zawiodłem się ani razu (nic po prostu nie zepsuło się odpukać)

BelYaal
12-10-2007, 23:14
Sciemniacze sa, bo gdy kupowalem 30D u nich, to wtedy niewazne bylo w jakim pudelku biore :) a zapytalem specjalnie bo mieli 30D w takim i takim, na wszelki wypadek wzialem wtedy z naklejka

Vitez
12-10-2007, 23:20
...jak wiadomo Canon rozpoczął do 30.12.07. promocje Cash Back na część swojego asortymentu.

No wlasnie... wiadomo... wiec po co nowy watek? :?

mario.w
13-10-2007, 19:50
To czy faktura jest lewa nie zależy, od tego, że została stworzona w wordzie, tylko od tego, że nie została zaksiegowana w książce przychodów i rozchodów, i fiskus może upomnieć się o odliczony vat. Dobry sklep to moze byc Fotokonsorcjum w centrum targowek na Glebockiej + widzialem, ze na allegro wystawiaja 40D za 4100 zl, czli prawie najnizej

Fotokonsorcjum ?... No właśnie w kwestii cash back ja bym ich nie posądzał o uczciwość. Kupiłem u nich parę dni temu (działają w internecie jako sklep fotoklik.pl) 2 obiektywy (10-22 i 24-105 L), specjalnie się upewniałem, czy są kody do c.b. na pudełku (odbierałem osobiście na Głębockiej, kody były zaklejone jakimiś nalepkami) - no i oczywiście zamiast kodów były dziury powycinane nożyczkami. W sklepie - ściemnianie opisywane wyżej ("tylko specjalnie oznaczone pudełka" itp). Na szczęście mam 10 dni na zwrot :-) i poszukanie czegoś innego.

lempl
13-10-2007, 22:16
Przepraszam, ale to już jest kradzież! Dobrze, że Ci nie wmawiali że sam je wyciąłeś. Pytanie, co robić z takimi oszustami?

smartb
14-10-2007, 10:32
No to pięknie z tym fotoklikiem/fotokonsorcjum. A co robić w takim przypadku-chyba jasne: nie kupować, nawet jak mają o 100/200/300 zł niżej, niż u innych sprzedawców

lempl
14-10-2007, 12:19
Moze takie rzeczy powinny byc zglaszane do Canon Polska albo do PIHu? Przeciez te sklepy bezkarnie okradaja ludzi.
Prosze, tutaj jest numer do PIHu w wawie: (0-22) 826-18-30, 826-42-09. :)

Kolekcjoner
14-10-2007, 17:09
Moze takie rzeczy powinny byc zglaszane do Canon Polska albo do PIHu? Przeciez te sklepy bezkarnie okradaja ludzi.

No bez checy :shock:. Każdy ma - póki co - prawo dawać cenę jaka mu się żywnie podoba. Inna sprawa czy to ktoś kupi?

lempl
14-10-2007, 19:00
Nie chodzi o cene, tylko o wycinanie i zaklejanie kodow. Przeciez nie wycinaja ich, zeby jest wyrzucic:roll: Moim zdaniem to jest zwykle okradanie nieswiadomych klientow.
Kupujesz towar na ktory PRODUCENT daje CI cashback i okazuje sie ze sprzedawca, zanim sie zorientowales, juz SOBIE Twoj cashback odebral.
Dla mnie jest to kradziez, niezaleznie od tego czy zlodziejami sa sprzedawcy na wlasna reke oszukujacy klientow czy wykonujacy tylko polecenia wlasciela sklepu.
Nie trawie zlodzieji i oszustow, ani dzialajacych jako osoby fizyczne ani jako prawne.
Tez mialem przygode z cashbackiem. Kupilem 40d od sklepu, ktory niby miescil sie w UK a w rzeczywistosci wysylal towar z HK. Wystawilem im negatywa i moze nastepna osoba sie juz nie natnie na ich swietna cene. Stracilem na tym zakupie 50euro, bo oczywiscie cashbacku nie dostane. Co prawda przeprosili i zaproponowali pelny zwrot kasy, ale ze za kilka dni jade do Hiszpanii nie skorzystalem z ich oferty. Sprawdzilem tez ich inne komentarze i sie okazalo, ze nie jestem pierwsza osoba ktora zlowili na ta sama przynete.
Zlodzieji i oszustow trzeba tepic, zeby chronic innych uczciwych obywateli.

arturs
14-10-2007, 19:07
Cenę tak, ale wycinanie kodów i zaklejanie pustych miejsc jakimiś naklejkami to już pozbawienie możliwości skożystania ze zwrotu czyli już może podpaść pod jakieś paragrafy..

Kolekcjoner
14-10-2007, 19:26
Nie chodzi o cene, tylko o wycinanie i zaklejanie kodow. Przeciez nie wycinaja ich, zeby jest wyrzucic:roll: Moim zdaniem to jest zwykle okradanie nieswiadomych klientow.
Kupujesz towar na ktory PRODUCENT daje CI cashback i okazuje sie ze sprzedawca, zanim sie zorientowales, juz SOBIE Twoj cashback odebral.
Dla mnie jest to kradziez, niezaleznie od tego czy zlodziejami sa sprzedawcy na wlasna reke oszukujacy klientow czy wykonujacy tylko polecenia wlasciela sklepu.
Nie trawie zlodzieji i oszustow, ani dzialajacych jako osoby fizyczne ani jako prawne.
Tez mialem przygode z cashbackiem. Kupilem 40d od sklepu, ktory niby miescil sie w UK a w rzeczywistosci wysylal towar z HK. Wystawilem im negatywa i moze nastepna osoba sie juz nie natnie na ich swietna cene. Stracilem na tym zakupie 50euro, bo oczywiscie cashbacku nie dostane. Co prawda przeprosili i zaproponowali pelny zwrot kasy, ale ze za kilka dni jade do Hiszpanii nie skorzystalem z ich oferty. Sprawdzilem tez ich inne komentarze i sie okazalo, ze nie jestem pierwsza osoba ktora zlowili na ta sama przynete.
Zlodzieji i oszustow trzeba tepic, zeby chronic innych uczciwych obywateli.

Racja - wyciananie kodów podchodzi pod sprzedaż produktu niepełnowartościowego - co najmniej powód do reklamacji.

mario.w
14-10-2007, 23:17

Do PIH i Canon/PL pewnie zadzwonię, aczkolwiek nie łudzę się, że aktywnie zareagują. Na pewno wyślę odpowiednie info do Canon/IRL, z numerem sprzętu i kopią dowodu zakupu, żeby NIE wysyłali kasy tym, co przyślą kody...
"Podpada pod paragrafy" - jasne, ale w polskiej rzeczywistości...

Re: Kolekcjoner "co najmniej powód do reklamacji" - dokładnie tak, tu już się nie opieram na 10 dniach, kiedy konsument może zwrócić bez tłumaczenia się, po prostu towar jest niezgodny z umową i tyle. CashBack 100%... Tyle że sprzęt trzeba oddać :-) i szukać innego sklepu...

ArturBonoVox
14-10-2007, 23:46
Do Irlandii? Nic nie zrobia:)

c42
15-10-2007, 17:17
czy kto juz wysylal kody na nowa promocje i dostal jakas odpowiedz od cwanona? ;-)

alfsky
15-10-2007, 20:24
czy kto juz wysylal kody na nowa promocje i dostal jakas odpowiedz od cwanona? ;-)

Wysyłałem w sobotę. Myślę że z tydzień trzeba poczekać zanim dojdzie.
Zresztą chyba się jeszcze nie odkopali od poprzedniej promocji, bo za aparat dopiero co przelew dostałem, a dostali 30 sierpnia. Jak coś odpiszą, dam znać

Jakub13
16-10-2007, 08:57
Witam wszystkich forumowiczów.
Wracajac do sklepu Fotoit. Kupilem u nich 30d w kwietniu czyli w poprzedniej promocji z fakura itp. Zgloszenie wyslalem dopiero w sierpniu :). I dostalem kaske kilka dni temu czyli po 2 miesiacach. Musze powiedziec ze tez sie zastanawialem czy to body jest z dystrybucji europejskiej itp. ale okazalo sie ze wszystko bylo OK.
Teraz kupilem u nich 580II i mam nadzieje ze tez dostane zwrot kasy. Nie zaobserwowalem w tym przypadku wzrostu cen lampy a interesowalem sie nia od sierpnia.
Pozdrawiam

ghost7
16-10-2007, 15:44
Witam,
mam takie pytanko. Zakupiłem Canona 40D samo body ale karton jest od zestawu z kitem C 17-85 (obiektyw ten został sprzedany oddzialnie) i tak sie zastanawiam jaką wybrać pozycje przy wypełnianiu formularza zgłoszeniowego, czy:

1. Wybarć zestaw Canon 40D + kit 17-85 (pojawia się tylko jedeno miejsce na nr fabryczny, a chyba powinny być dwa miejsca? a gdzie jest nr fab. obiektywu??? wypełnia się go oddzielnie mimo ze jest sprzedawany w komplecie)???
2. Wybrać samo body Canon 40D i podać nr fabryczny body?

Jak to się wypełnia jak masz zdekompletowany zestaw???
Z góry dzięki za pomoc.

CyberPL
16-10-2007, 16:00
Dołączam się do pytanie - bo mam identyczną sytuację co przedpiszca ;)

ArturBonoVox
16-10-2007, 20:06
Pojawila sie w watku dotyczacym cash back canon wypowiedz, ze cash backiem objeta jest ta partia produktow z naklejka cach back i ze tylko ona podlega zwrotowi gotowki. Odpowiedz brzmi: absolutnie. Dzis wyjasnilem to w samej Irlandii w sklepie, ktory jest glownym dystrybutorem marki Canon na terenie Irlandii. Czlowiek wykonal telefon do Canon UK. Cash backiem jest objety produkt promocyjny bez koniecznosci posiadania pudelka z nalepka cash back. Sa dwa warunki: produkt musi pochodzic z dystrybucji europejskiej i musi byc zakupiony na terenie europy. Tyle. Zadne nalepki nie sa wymagane!

ghost7
17-10-2007, 09:59
Witam,
mam takie pytanko. Zakupiłem Canona 40D samo body ale karton jest od zestawu z kitem C 17-85 (obiektyw ten został sprzedany oddzialnie) i tak sie zastanawiam jaką wybrać pozycje przy wypełnianiu formularza zgłoszeniowego, czy:

1. Wybarć zestaw Canon 40D + kit 17-85 (pojawia się tylko jedeno miejsce na nr fabryczny, a chyba powinny być dwa miejsca? a gdzie jest nr fab. obiektywu??? wypełnia się go oddzielnie mimo ze jest sprzedawany w komplecie)???
2. Wybrać samo body Canon 40D i podać nr fabryczny body?

Jak to się wypełnia jak masz zdekompletowany zestaw???
Z góry dzięki za pomoc.

Czy mogłby jakiś miły forumowicz będący w temacie odpowiedzieć na moje pytanie ??? :) Plizzz :)

marekb
17-10-2007, 10:52
ja podałem przy kicie nr body i dopisałem nr szkła i wysłałem wszystkie kody kreskowe

BelYaal
17-10-2007, 10:53
Sa dwa warunki: produkt musi pochodzic z dystrybucji europejskiej i musi byc zakupiony na terenie europy.

A jesli nasza rodzima firma sprowadzila pewnie po cichu ze stanow obiektyw, daje mi paragon, mam pudelko z kodem... jak wtedy bedzie?

c42
17-10-2007, 20:33
A jesli nasza rodzima firma sprowadzila pewnie po cichu ze stanow obiektyw, daje mi paragon, mam pudelko z kodem... jak wtedy bedzie?

kod z usa bedzie sie roznil od kodu europejskiego...

ArturBonoVox
18-10-2007, 00:21
BelYaal, kod kreskowy, ktory wycinasz, zawiera informacje dotyczace obszaru obrotowego. Dlatego USA nie wchodzi w gre i Canon Eu nie uzna Ci tego. Jesli nie masz pewnosci co do kodu zawsze w srodku znajduje sie karta gwarancyjna, bedziesz wiedzial z jakiego obszaru pochodzi sprzet. Pozdrawiam :)

BelYaal
18-10-2007, 08:19
ok. zle zrozumialem "Zwrot części zapłaty będzie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub w Szwajcarii. Canon nie zwróci części zapłaty za jakikolwiek inny produkt..."
ze niby mam nasz dowod zakupu, nasza fakture, to styknie...

Cyborg
18-10-2007, 12:46
Na większości pudełek Canona (np. szkła) widnieje zarówno kod towaru USA (UPC), jak i europejski (EAN).

Ponadto w Irlandii maja taki bur... Nieporządek mają :smile: że nawet data zakupu nie ma znaczenia. Byle „kopia dowodu zakupu” była OK.

sleep
29-10-2007, 23:40
Witam

Mam problem (no w sumie dylemat) z wysłaniem formularza zgłoszeniowego. Aparat kupiłem na firmę - spółdzielnia. Przy wypełnianiu formularza nie ma takiej opcji - jak firma etc. Jest tylko imię i nazwisko, inne pierdołki, data urodzenia....

Pytanie zasadniecze co mam wpisać w formularzu moję imię i nazwisko (prywatnir) reszta adres firmy i inne pierdoły z kontem firmowym. Na fakturze widnieje nazwa firmy i adres. Panienka z okienka - czyli z Canona nie może powiedzieć konkretnie co i jak ?:shock:

Co poradzicie z tym fantem zrobić. Jak wypełnić, żeby było dobrze?

Link do strony - http://www.canon.pl/promocje/foto-video/id,572.html

Dzięki za pomoc.

Kolekcjoner
30-10-2007, 01:00
Jeśli kupiłeś na firmę to nie możesz występować o zwrot :(.

monii
30-10-2007, 09:11
a mi sprzedawca powiedział że można występowac o zwrot.

i że spokojnie oddają kase. Co im za róznica czy firma czy nie. Podajesz konto osobiste i juz.

pozdr

Tomasz1972
30-10-2007, 09:18

i że spokojnie oddają kase. Co im za róznica czy firma czy nie. Podajesz konto osobiste i juz.

pozdr

Jasne ;)

W przypadku firmy zwrot musisz zaksięgować jako przychód .

tadek
30-10-2007, 09:35
jak ci przeleja na konto osobiste to kto o tym bedzie wiedzial ???

sleep
30-10-2007, 09:56
firma czy osoba prywatna nie ma znaczenia jest zwrot - Pani w Help Desk w Canonie tak powiedziała.

Najważniejsze żeby numery seryjne ze sprzętu zgadzały się z fakturą i tyle. No nic wyśle do nich z moim nazwiskiem na konto służbowe - druga strona medalu - numer konta IBAN + SWIFT - musi zgadzać się z nazwą firmy na fakturze. Ja jestem reprezentantem firmy więc będe dobrej myśli.

Pozdrawiam

monii
30-10-2007, 13:20
Dokładnie..

podajesz konto prywatne i po sprawie :D

pozdr

ps. A czy wysłać to zwykłym listem czy poleconym. Bo tak się zastanawiam że bezpieczniej poleconym.

Anna12_03
30-10-2007, 14:43
Co to ten IBAN i SWIFT ?
Siedziba banku to którą wpisać tam gdzie się mieszka czy tam gdzie zalożono konto jak to jest z bankiem PKO BP ?
Czy coś jest jeszcze ważnego do napisania co do przelewu ?
Pozdrawiam

tomek1906
31-10-2007, 10:00
IBAN albo SWIFT wystarczy jeden z dwóch, rozlicz na siebie i wpłać spółdzielni jak czujesz taką potrzebę :) swoją drogą przyspieszyli temat, poprzednie potwierdzenie (wcześniejsza promocja) dostałem po miesiącu, teraz w jeden tydzień :)

monii
31-10-2007, 10:25
Tomek
a wysyłałeś poleconym.
Bo mój list już przygotowany i nie wiem czy zwykłym czy poleconym.

pozdr.

albercikk
31-10-2007, 10:53
pozdr

to jak to w końcu jest można podać konto osobiste czy nie ?
bo kolega sleep napisał tak:

...ciach...druga strona medalu - numer konta IBAN + SWIFT - musi zgadzać się z nazwą firmy na fakturze. Ja jestem reprezentantem firmy więc będe dobrej myśli.

Pozdrawiam

skoro kupię na firmę to chyba nie mogę podać konta osobistego skoro numer konta IBAN + SWIFT - musi zgadzać się z nazwą firmy na fakturze ?

Pozdrawiam

monii
31-10-2007, 11:15
canona chyba nie bardzo interesuje czy konto jest firmowe czy nie.
nie sądze aby canon sie do tego przyczepił, to nie Polska.

Pozatym na mojej f-rze nie ma konta bankowego Firmy.

Sprzedawca też mówił ze może być konto osobiste, a to znajomy sprzedawca wiec kitu mi nie wciskał :)

pozdrawiam

tombas
31-10-2007, 13:36
przeglądam formularz, gdzie wpisac numer konta?

Anna12_03
02-11-2007, 09:25
Co to ten IBAN i SWIFT ?
Siedziba banku to którą wpisać tam gdzie się mieszka czy tam gdzie zalożono konto jak to jest z bankiem PKO BP ?
Czy coś jest jeszcze ważnego do napisania co do przelewu ?
Pozdrawiam

Hej ludziska czy tak trudno Wam odpowiedzieć.
Pozdrawiam

Tomasz1972
02-11-2007, 09:32
Hej ludziska czy tak trudno Wam odpowiedzieć.
Pozdrawiam

http://pl.wikipedia.org/wiki/IBAN
http://pl.wikipedia.org/wiki/SWIFT_%28bankowo%C5%9B%C4%87%29

Idziesz do banku i prosisz o te nr.

alfsky
02-11-2007, 10:03
A jak się nie chce z domu wychodzić:
http://www.zarabiaj.net/kody_swift.php
http://banki.e-praca.org/nrb_swift.php
Znalezione w googlach w mniej niż pół sekundy.

Mazaczo
04-11-2007, 14:58
No własnie,gdzie w formularzu wpisac numer konta?

GrzegorzS
05-11-2007, 09:24
No własnie,gdzie w formularzu wpisac numer konta?
po wybraniu formy wypłaty na konto otwiera się dalsza część strony gdzie wpisuje się numery

Kubak82
05-11-2007, 12:43
Najważniejsze żeby numery seryjne ze sprzętu zgadzały się z fakturą i tyle.

a co jesli ma sie tylko paragon na ktorym nie ma nr. seryjnych ?? aparat kupowany w euro rtv agd ..

terminator
05-11-2007, 13:34
Ja mam jeszcze lepiej. Podczas drukowania rachunku w kasie fiskalnej, gdzieś przyblokowało papier i rachunek jest niby czytelny ale zmemłany i tekst zwichrowany. No właśnie, a gdy kupiłem aparat z kitowym obiektywem na który jest przewidziany zwrot. Nie ma przecież żadnej wzmianki o obiektywie na rachunku?

tomek1906
05-11-2007, 14:55
wysłałem priorytetem

Robert_Ploch
05-11-2007, 17:20
o co chodzi z tym numerem seryjnym na fakturze? przy poprzednim cashbacku tez nie mialem numeru seryjnego na fakturze a zwrot dostalem... czyzby teraz cos sie zmienilo?

GrzegorzS
05-11-2007, 18:18
o co chodzi z tym numerem seryjnym na fakturze? przy poprzednim cashbacku tez nie mialem numeru seryjnego na fakturze a zwrot dostalem... czyzby teraz cos sie zmienilo?
a w którym miejscu jest napisane iż na rachunku ma być numer seryjny sprzętu?

Kubak82
05-11-2007, 19:03

no wlasnie nigdzie ale wole odniesc sie do informacji ktore pojawily sie na forum.. wlasnie przymierzam sie do wysylki i wole sie upewnic przed a nie po tym jak juz wrzuce koperte na skrzynki ;-)

tomek1906
05-11-2007, 21:35
upss wysłałem ale na fakturze nr. seryjnego nie było - zobaczymy czy zapłacą...

marekk_ok
05-11-2007, 22:45
O zwrot moze wystapic osoba/firma ktora zakupila sprzet - to wydaje sie logiczne. Jesli wyslemy fakture z danymi firmy a podamy numer konta nasz prywatny to podejrzewam ze moze Canon nie wyslac gotowki.
Aby przelew dotarl i bank w Polsce go zaakceptowal to musi sie zgadzac nazwa wlasciciela konta i numer bankowy. Jesli dojdzie przelew z danymi naszego konta i nazwa firmy (nie nasze nazwisko) to w banku w Polsce moze zostac on cofniety z powrotem do Canona.
Moze byc tez tak ze Canon wysyla kase na konto i nasze nazwisko ktore podamy w formularzu - nie weryfikujac danych z kopia rachunku/faktury ktory wyslalismy.
Jesli dane sa inne (faktura i dane do przelewu) i jesli Canon je weryfikuje to moze byc duzy problem z odkreceniem tego.

PS
Swoj zwrot otrzymalem dopiero po 4 miesiacach.

Robert_Ploch
05-11-2007, 23:37
w tym watku wczesniej pojawily sie takie informacje...

GrzegorzS
06-11-2007, 08:49
w tym watku wczesniej pojawily sie takie informacje...
no ale ten wątek dla firmy canon raczej nie stanowi wyroczni o decyzjach wypłacania zwrotu.

Robert_Ploch
06-11-2007, 19:38
no ale ten wątek dla firmy canon raczej nie stanowi wyroczni o decyzjach wypłacania zwrotu.

dlatego zapytalem sie, o co chodzi z tym numerem :)

JARCOS
06-11-2007, 20:16
Czy macie doświadczenie, jak to jest czy przy zakupie na firmę i wzięciu fakturki VAT przysługuje cashback ? Napisałem do Canona, ale ... zapomnieli pewnie odpowiedzieć.
Świt mi jeszcze takie rozwiązanie, że kupuję na paragon, paragon kseruję a w ciągu 7 dni na podstawie paragonu wystawian jest FV.
Ale może są inne możliwości ...

Pozdrawiam

Cyborg
06-11-2007, 20:32
Aby dostać cashback TRZEBA mieć fakturę albo paragon.

gkocur
06-11-2007, 21:37
Podobno po wysłaniu papierów dostaje się maila z potwierdzeniem. Ile to trwa mniej więcej? Ja wysłałem tydzień temu i cisza... Ma ktoś może jakies doświadczenie w tej dziedzinie?

paczka
07-11-2007, 00:15
ja aparat kupilem w kwietniu, zaraz wyslalem wszystko do irlandii. Po 3 tygodniach przyszedł maj, ze niedlugo bedę mial kasę. czekalem na nią 7 miesięcy. czekawe czy jestem rekordzistą.... Zniecirpliwony pisalem do Firmy Canon, co jest grane. odpowiedz Pani z Canon Polska brzmiała w skrócie: Ja nie wiem, jak się zbierze więcej osób wyślę majla z zapytaniem do Irlandii, ale prosze się uzbroić w cierpliwość, oni odposują najszybciej po miesiącu. ŻENADA

Mac
07-11-2007, 00:21
Ja dostałem kasę w cztery tygodnie, nie wiem dlaczego niektórzy z Was musieli tyle czekać.

JaBlam
07-11-2007, 00:33
ja aparat kupilem w kwietniu, zaraz wyslalem wszystko do irlandii. Po 3 tygodniach przyszedł maj, ze niedlugo bedę mial kasę. czekalem na nią 7 miesięcy. czekawe czy jestem rekordzistą.... Zniecirpliwony pisalem do Firmy Canon, co jest grane. odpowiedz Pani z Canon Polska brzmiała w skrócie: Ja nie wiem, jak się zbierze więcej osób wyślę majla z zapytaniem do Irlandii, ale prosze się uzbroić w cierpliwość, oni odposują najszybciej po miesiącu. ŻENADA

Pani z Canona to powinna isc na solidny kurs przygotowawczy bo w takim wypadku odpowiedz NIE WIEM jest karygodna. Po to ona tam jest ze MA wiedziec. Jak ja dzwonilem kiedys odnosnie kodow to mi powiedziala ze ona sie nie orientuje ale na stronie jest napisane. (to co bylo na stronie Canona nie bardzo pasowalo do tego co mialem na pudelkach) To ma byc pomoc od Canona? Adekwatna do pracy serwisu na Zytniej. Skoro ona NIE WIE to skad wie kiedy najszybciej odpisuja? Szkoda slow.

Wiecej osob to sie moze na wodke do knajpy albo na spotkanie CB zebrac, ale nie byc warunkiem tego czy baba zdecyduje sie wyslac maila zeby Ci na pytanie odpowiedziec. To to pewnie sam mozesz zrobic!

Ja dostalem cashback w przeciagu miesiaca , a na drugi obiektyw chyba kolo 6 tygodni.

Mac
07-11-2007, 08:20
No niestety tzw. customer care zostawia w Polsce bardzo wiele do życzenia.

tomek1906
08-11-2007, 12:15
w poprzedniej promocji czekałem prawie 3 mies. na kaskę.
potwierdzenie otrzymania kwitów w tej promocji dostałem do tygodniu, bardzo szybko, w poprzedniej akcji nie pamiętam dokładnie ale na pewno z miesiąc to trwało.
najprawdopodobniej chodzi o czas rozpoczęcia akcji, pierwsi którzy wysłali dostali szybko zwroty, potem się deczko skumulowało i czas się wydłużył.

Yoshitaka
08-11-2007, 19:29
Podobno po wysłaniu papierów dostaje się maila z potwierdzeniem. Ile to trwa mniej więcej? Ja wysłałem tydzień temu i cisza... Ma ktoś może jakies doświadczenie w tej dziedzinie?
Ja mam na razie takie, że od momentu wysłania papierów pocztą polską do otrzymania emaila z potwierdzeniem z Canona minęło 7 dni.
Ale kasy jak na razie nie widać :/

tomek1906
08-11-2007, 21:13
Czyli Yoshitaka kaska powinna nam wpaść w tym samym czasie :)

k4cper
09-11-2007, 00:02
słuchajcie .. mam takiego problema .. kupiłem ostatnio canona 400d i nie wiem co dokładnie wyciąć z tego pudełka... na stronie canona pisze: "Wytnij oryginalny kod paskowy, znajdujący się na pudełku każdego produktu objętego promocją." ale oryginalny ten 'pudełkowy' jest zaklejony naklejką z dwoma kodami kreskowymi i jeszcze nad tym są 2 inne kody.. a z resztą pokaże jak to wygląda:

źródło (http://img98.imageshack.us/img98/4313/img0162yd8.jpg)

wyciąć tylko tą duża naklejke? czy moze wszystko razem? no bo ja juz nie wiem :P

Miit
09-11-2007, 13:30
słuchajcie .. mam takiego problema .. kupiłem ostatnio canona 400d i nie wiem co dokładnie wyciąć z tego pudełka... na stronie canona pisze: "Wytnij oryginalny kod paskowy, znajdujący się na pudełku każdego produktu objętego promocją." ale oryginalny ten 'pudełkowy' jest zaklejony naklejką z dwoma kodami kreskowymi i jeszcze nad tym są 2 inne kody.. a z resztą pokaże jak to wygląda:

źródło (http://img98.imageshack.us/img98/4313/img0162yd8.jpg)

wyciąć tylko tą duża naklejke? czy moze wszystko razem? no bo ja juz nie wiem :P

Mam podobny problem jak kolega. Niech mi ktoś powie który numer mam wpisać jak kupiłem Canona 5D z kitem? Jeden jest numerem body, drugi jest numeren obiektywu trzeci nie wiem?

terminator
09-11-2007, 20:06
Z tego co słyszałem to ten kod, który prześwituje spod naklejki z kodem kita. Są tacy, którzy wycinają i wysyłają wszystkie kody, ale wtedy będziesz miał większą dziurę w pudełku..:lol:

k4cper
10-11-2007, 00:27
a jest ktos kto miał taką samą sytuację? i co wyciął i czy dostał kase już ? :)

Miit
10-11-2007, 21:24
Chyba wytnę wszystko. rozważam jeszcze wysyłkę całego pudełka :mrgreen:

Adam Kasprzak
10-11-2007, 21:34
ja już drugi raz wyciąłem wszystko co było kreskowane na pudełku :D
Za pierwszym razem przysłali kase - teraz czekam :)

mantiz
10-11-2007, 21:52
Podobnie wycinalem wszystkie kody. Na pieniadze czekalem dosyc sporo bo ponad 3 miesiace. Maila potwierdzajacego dostalem na trzy dni przed wplynieciem pieniedzy na konto

Yoshitaka
10-11-2007, 22:36
Są tacy, którzy wycinają i wysyłają wszystkie kody, ale wtedy będziesz miał większą dziurę w pudełku..:lol:

Można wyciąć bez robienia dziury. Jak chirurg naciąć lekko pudło wokół naklejki (nie na wylot !!) i podważyć naklejkę z kodem. Zostaje szpecący szary prostokąt, ale lepsze to rozwiązanie niż dziura.

k4cper
11-11-2007, 15:02
no to mamy forumowego chirurga :D

Nightranger
11-11-2007, 18:29
Cześć.
Tez niebawem będę wysyłał papiery do canona. Zastanawia mnie skad będą wiedzieli na jaki rachunek maja przelac pieniadze skoro w formularzu ze strony : http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/main.aspx nie ma pola, w którym wpisuje sie swój nr konta bankowego. Czy po rejestracji canon przysyła maila z takim zapytaniem?

Yoshitaka
11-11-2007, 18:38
Cześć.
Zastanawia mnie skad będą wiedzieli na jaki rachunek maja przelac pieniadze skoro w formularzu ze strony : http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/main.aspx nie ma pola, w którym wpisuje sie swój nr konta bankowego. Czy po rejestracji canon przysyła maila z takim zapytaniem?

Cześć!

Jak wypełnisz formularz to na jego końcu pojawi się opcja: "forma zapłaty" i jak wybierzesz przelew, podasz IBAN i SWIFT banku z numerem konta to ci przeleją.

A wygląda to tak:

źródło (http://zlosnik.pl/files/850843-cach.JPG)

krzysiek29
12-11-2007, 17:46
Czy dowodem zakupu sprzętu może być ksero faktury vat?
Czy ktoś dostał zwrot (cash back) a kupił sprzęt na fakturę .:?:

pozdrawiam Krzysiek

monii
12-11-2007, 23:15
Wysłałam tydzien temu forumularz o zwrot pieniążków

dzisiaj dostałam maila ze otrzymam w ciagu 20 dni przelew na konto.

Wysłałam im F-re na firme oraz prywatne konto bankowe..jak widać nie czepiali się.

pozdrawiam.

Nightranger
13-11-2007, 10:21
Yoshitaka dziękuję za szczegółowe informacje odnośnie konta bankowego. Kurcze duzo tych danych o banku

jim
13-11-2007, 15:46
... probowal ktos wyslac kody z produktow zakupionych w HK ? roznia sie ?
... prosze tylko o sprawdzone odpowiedzi ;-)
pozdro.