Zobacz pełną wersję : Cash Back od 1.10.07
Czy dowodem zakupu sprzętu może być ksero faktury vat?
Czy ktoś dostał zwrot (cash back) a kupił sprzęt na fakturę .:?:
pozdrawiam Krzysiek
Przecież FV jest dowodem zakupu :)
Yoshitaka
13-11-2007, 18:49
Yoshitaka dziękuję za szczegółowe informacje odnośnie konta bankowego. Kurcze duzo tych danych o banku
Ja to dużo? Nie wiem w jakim banku masz konto, ale np., na stronie Inteligo ja znalazlem to co trzeba i jeszcze wątpliwości google mi rozwiało.
Szukaj Swift i Iban konkretnego banku.
dolomity
13-11-2007, 19:06
Czy dowodem zakupu sprzętu może być ksero faktury vat?
Czy ktoś dostał zwrot (cash back) a kupił sprzęt na fakturę .:?:
pozdrawiam Krzysiek
Kupiłem na fakturę i dostałem zwrot. Od maila z zapowiedzią przelewu czekałem na przelew jedynie 2 miesiące.
MariusWA
13-11-2007, 19:07
A ja wysłałem dzis poleconym z potwierdzeniem odbioru i wartościowym dodatkowo na kwote sumy zwrotu .....ale pojechałem.... :-]
GrzegorzS
13-11-2007, 19:11
A ja wysłałem dzis poleconym z potwierdzeniem odbioru i wartościowym dodatkowo na kwote sumy zwrotu .....ale pojechałem.... :-]
co dało w sumie kwotę 6,6zł mniejszą od kwoty zwrotu ;-)
bezpieczeństwo ponad wszystko ;-)
januszP.
13-11-2007, 19:47
Wysłałem w piątek 09-11-2007 zwykły -priorytet. (kod kreskowy z białego pudełka 24-105 + kopię rachunku z niemieckiego sklepu) i dzisiaj otrzymałem wiadomość, że w terminie 20 dni powinienem dostać zwrot kasy na konto!
Jak widać nasze piorytety szły z gdańska razem:) Też dzisiaj dostałem maila od Canona.
yyy... czyli, że jak wchodze na necie na swoje konto bankowe i pisze tam, że mam numer rachunku: 06 1020 4913 0000 3636 5684 1345 to te pierwsze 10 cyfr to nr oddziału a dopiero 16 ostatnich to rachunku?
..czyli wg tego mój calutki IBAN to: PL06 1020 4913 0000 3636 5684 1345 ????
a kod SWIFT to jesli dobrze zrozumialem taki sam jest dla danego banku w calej polsce czyli u mnie w PKO BP: BPKOPLPW ? :P
(wymyslilem koncowe cyferki bo po co mam podawac numer swojego konta :D .. chyba ze ktos chce mi coś przelać no to podam ;) )
GrzegorzS
14-11-2007, 07:16
yyy... (...)
tak - bardzo dobrze - znaczy dostatecznie, siadaj ;-)
BelYaal, kod kreskowy, ktory wycinasz, zawiera informacje dotyczace obszaru obrotowego.
A może ktoś podać kod 70-200 f/4 L (nie numer seryjny tylko part no.) z dystrybucji europejskiej?
EDIT:
2578A009, znalazłem już.
dałęm ciała i w mijscu gdzie trzeba wybrać kraj , to zamiast Polski wybrałem Portugalię, i zarejestrowałem , ale jeszcze pocztą nie wysłałem, czy porawiać i rejestrować jeszcze raz czy zostawić jak jest a kasa i tak przyjdzie?
To ja mam pytanie z innej beczki. Kupował ktoś produkt na swoją firmę? Chodzi mi jak traktujecie przychód na konto - no bo wtedy firmowe - z tytułu zwrotu kasy otrzymanej od canona? Trzeba to jakoś księgować?
No cóż, jest to przychód w końcu. Więc zaksięgować by wypadało.
Niestety, nasi kochani ustawodawcy nie przewidzieli takiej instytucji jak cash-back, więc nie można wykluczyć jakiś radosnych "twórczości" jeśli chodzi o klasyfikację do podatku VAT... jak mi zwrócą to będę się musiał z tym zmierzyć :)
A ja sprzęt kupiłem na fakturę (na firmę), a dane do przelewu podałem prywatne. Zwrot przyszedł bezproblemowo,a ja mam spokój z księgowaniem:)
Tak Ci się tylko wydaje ;)
tomek1906
17-11-2007, 18:19
no to mija miesiąc od zakupu w cash back i trzy tygodnie od majlowego potwierdzenia zgłoszenia, kaski nie widać na razie
ja nawet jeszcze maila nie dostalem ale moze niecale 2 tygodnie od wyslania to jeszcze za wszesnie dla Canona :|
Michał Dobrowolski
17-11-2007, 23:09
Jak tak sobie poczytałem to zastanawiam się czy koperty przez okno nie wyrzucić, procedura jak przy wprowadzaniu kodu do wyrzutni rakiet balistycznych. Ale i tak forumowy chirurg był najlepszy ;) bez urazy.
Pozdrawiam!!!
A jesli kupilem produkt w hong kongu i mam na niego paragon, to tez moge sie starac o cash back?
Robson01
18-11-2007, 15:52
A czy Hong Kong jest wymieniony wśród państw objętych promocją?
Bo moim zdanim nie.
tomek1906
18-11-2007, 21:31
no w szoku jestem ... wpłynęło mi już! 360 plnów za 70-200 f4, miesiąc minął, ekspresowo :)
Filip fistudio
18-11-2007, 21:45
Fotokonsorcjum ?... No właśnie w kwestii cash back ja bym ich nie posądzał o uczciwość. Kupiłem u nich parę dni temu (działają w internecie jako sklep fotoklik.pl) 2 obiektywy (10-22 i 24-105 L), specjalnie się upewniałem, czy są kody do c.b. na pudełku (odbierałem osobiście na Głębockiej, kody były zaklejone jakimiś nalepkami) - no i oczywiście zamiast kodów były dziury powycinane nożyczkami. W sklepie - ściemnianie opisywane wyżej ("tylko specjalnie oznaczone pudełka" itp). Na szczęście mam 10 dni na zwrot :-) i poszukanie czegoś innego.
Ja brałem od nich 5D na firme z F-v przez fotoklik.pl, i przez telefon pytalem jak jest z cashback'iem przy takiej opcji. pani powiedziala ze na firme nie ma promocji, ale do faktury wystawiają paragon którego kserokopie dostane razem z F-v. wszystko przyszlo, pudelko cale, bez zadnych śladów majstrowania przy kodach wiec nie wiem z czego wynikają takie różnice w jakości obsługi. jutro wysylam list do canon ireland z nadzieją ze wszystko bedzie ok :).
PS. nie wiem czy kto to w ogole przeczyta, ale chcialem sie serdecznie ze wszystkimi przywitac, bo to moj pierwszy post tutaj napisany (a od czasu do czasu wpadalem poczytac)
pzdr
Filip
ja po dwóch tygodniach dostałem mejla a kilka dni potem zwrot. zaskoczony jestem, bo ja akurat mam takie szczęście, że spodziewałem się zwrotu po kilku miesiącach. jeżeli już miałbym go dostać:)
po prostu priorytetem wysyłać?
Tak, poleconym. Ewentualnie kurier (droższa, pewniejsza wersja) albo zwykły list (tanio, czyli wiadomo jak :) )
no to ja powiem, ze na fakture tez jest cashback. dostalem jakos pare dni temu. miesiac trwalo od momentu wyslania listu i kasa jest na koncie. zero problemow. wyslalem wszystkie kody, nawet ich nie analizowalem, zgloszenie i ksero faktury vat.
przecież w warunkach promocji nigdzie nie jest napisane że na firmę nie można.
Dalej nie wiem jakie kody należy wysłać. Kupiłem 24-70 oraz 580exII. Mam je na jednym rachunku. Teraz pojawia się pytanie, które kody z obiektywu i lampy należy wysłać. Czy ktoś może udzielić mi konkretnej rady? Najlepiej taka osoba co miała lub ma taki zestaw i ubiega się o cash back.
Dzięki
ErnestPierwszy
19-11-2007, 16:16
Dalej nie wiem jakie kody należy wysłać. Kupiłem 24-70 oraz 580exII. Mam je na jednym rachunku. Teraz pojawia się pytanie, które kody z obiektywu i lampy należy wysłać. Czy ktoś może udzielić mi konkretnej rady? Najlepiej taka osoba co miała lub ma taki zestaw i ubiega się o cash back.
Dzięki
http://canon2007promotions.onlinerebates.com/intro.aspx?country=po&view=promos
Wsio masz opisane po polsku z obrazkami i filmem...
Anna12_03
20-11-2007, 01:09
Mam pytanie co trzeba wpisać w rubryce:
- Nazwa Banku jeśli się ma konto w PKO BP ,jak to przetlumaczyć to calość się nie zmieści ?
- Siedziba (miasto) banku to ma być tam gdzie się mieszka czy tam gdzie się zakladalo konto ?
I ostatnie na stronie Canon polska jest zwrot w języku polskim ,wyslać w tym języku i wydrukować czy w języku angielskim .Wydaje mi się że można w języku polskim ,jak wy drodzy koledzy to wysylaliście wersja angielska czy formularz w języku polskim ?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
ja będę wysyłał na dniach , bo nie mogę sie wybrać na pocztę z powodu lenistwa :D wydrukowałem formularz po polsku (taki po prostu mi się ukazał jak wchodziłem z polskiej strony canona) to raczej nie ma różnicy :P co do banku .. nazwa PKO BP , siedziba to miasto które widnieje na Twoim rachunku bankowym :) jesli masz mozliwosc obslugi konta przez internet to po prostu zaloguj się i sprawdz :) a jesli nie , no to pisze na tym co Ci wysyłają co miesiąc ze stanem konta.. ja na przykład mieszkam w Mielcu, a bank musiałem wpisać- Tarnobrzeg .. :)
pkalamajski
20-11-2007, 19:57
ja po dwóch tygodniach dostałem mejla a kilka dni potem zwrot. zaskoczony jestem, bo ja akurat mam takie szczęście, że spodziewałem się zwrotu po kilku miesiącach. jeżeli już miałbym go dostać:)
U mnie jeszcze lepiej - mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila. Najciekawsze, że cały czas moje zgłoszenie ma status: "Otrzymalismy Twoje zgloszenie. Jest ono w trakcie rozpatrywania".
Ja swoja 40 kupiłem na początku października (wycinałem z pudełka ten kod ktory znajdował się pośrodku), kopertę do Canona wysłałem 10.10, informacje od Canona dostałem 30.10 a kasę na konto mi wpłacili 16.11 oczywiście z cash backu bank zabrał mi 20 PLN
pkalamajski
20-11-2007, 23:24
oczywiście z cash backu bank zabrał mi 20 PLN
Ciekawe, bo wszyscy piszą, że bank pobiera prowizję, a u mnie nie - mam konto w Multibanku.
Rodzaj operacji: PRZELEW ZEWNĘTRZNY PRZYCHODZĄCY
Tytuł operacji CANON 20TH ANNIVERSARY CASHBACK PART 2
Nazwa nadawcy: CONTINENTAL PROMOTION INTERNATIONAL
Kwota operacji: 270,00 PLN (czyli tyle, ile powinni zwrócić za 400d).
Dla jasności dodam, że nie ma na koncie drugiej operacji, w której bank pobrałby prowizję.
GrzegorzS
20-11-2007, 23:49
A bo Ty jakiś dziwny jesteś ;-)
"(...)mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila.(...)"
pkalamajski
20-11-2007, 23:54
A bo Ty jakiś dziwny jesteś ;-)
"(...)mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila.(...)"
Wiem :) Zobaczymy czy z cashbackiem za szkła też będę miał tyle szczęścia - wysłane pocztą w piątek.
tomek1906
21-11-2007, 07:32
mnie też pobrali 40 plnprowizji
40 zl prowizji :shock:
w jakim banku masz konto ??
terminator
21-11-2007, 12:56
Im dłużej odwiedzam ten wątek, tym bardziej dochodzę do przekonania, ze te moje 115 PLN zwrotu, minus koszty przesyłki, minus prowizja, nie warte jest zachodu...
pkalamajski
21-11-2007, 19:26
Wiem :) Zobaczymy czy z cashbackiem za szkła też będę miał tyle szczęścia - wysłane pocztą w piątek.
Chyba faktycznie, jak sugerował kolega GrzegorzS, jakiś dziwny jestem ;)
Dziś dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania dokumentów wysłanych w piątek (wysłane były priorytetem). Czekam na przelew ;)
pio121518
21-11-2007, 20:24
Cześć chciałbym po kupnie 24-105 L 4f dostać zwrot od canona ale nie wiem jak sie do tego zabrać (strona ma błąd),proszę o podpowiedzi :)
Pozdrawiam
Cześć chciałbym po kupnie 24-105 L 4f dostać zwrot od canona ale nie wiem jak sie do tego zabrać (strona ma błąd),proszę o podpowiedzi :)
Pozdrawiam
No i stało się, dziś dostałem zwrot za tele;)
Wysłane priorytetem 12.10.
22.10 dostałem maila,że kody doszły 18 i za 20 dni oddadzą.
Dziś przyszedł przelew, 20 PLN BPH pobrał.
mbank nie pobiera za przelewy zagraniczne tak jakby kogos interesowalo
dałęm ciała i w mijscu gdzie trzeba wybrać kraj , to zamiast Polski wybrałem Portugalię, i zarejestrowałem , ale jeszcze pocztą nie wysłałem, czy porawiać i rejestrować jeszcze raz czy zostawić jak jest a kasa i tak przyjdzie?
Niby forumowy mądrala, a zamiast Polski wpisuje Portugalię.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrówka
No i stało się, dziś dostałem zwrot za tele;)
Wysłane priorytetem 12.10. 22.10 dostałem maila,że kody doszły [...]
gratuluje szczesciarzu :-)
w poprzedniej promocji mialem "jaja" i widze ze tym razem bedzie podobnie :] swoje zgloszenie wyslalem cos kolo 04.10 i do dzisiaj zadnego infa na mail nie dostalem :-( czy moze jakas dobra duszyczka jeszcze raz podac email na ktory posle zapytanie co sie dzieje?
w poprzedniej promocji mialem "jaja" i widze ze tym razem bedzie podobnie :] swoje zgloszenie wyslalem cos kolo 04.10 i do dzisiaj zadnego infa na mail nie dostalem :-( czy moze jakas dobra duszyczka jeszcze raz podac email na ktory posle zapytanie co sie dzieje?
Jeśli firma Canon nie dotrzymuje warunków umowy, to chyba najlepiej pisać prosto do Japonii.
Często centrala nie wie, jaki jest bajzel w oddziałach krajowych, a polski oddział podobno należy do najgorszych: totalnie olewa klientów.
Pozdrówka
mbank nie pobiera za przelewy zagraniczne tak jakby kogos interesowalo
To dziwne, bo mi pobral i cash-back o 20zl mniejszy przyszedl.
Pozdrawiam
Jacek.
Adam Kasprzak
22-11-2007, 01:18
No ja wysłałem 3.10 i ani widu ani słychu :/
To dziwne, bo mi pobral i cash-back o 20zl mniejszy przyszedl.
To nie mBank, a tzw. "banki pośredniczące".
wiecie na co zwrocilem uwage jak wypelnialem kupon na Nikona :-) ze szedl na ten sam adres do Irlandii (nie jestem pewien tylko nr skrzynki) tak wiec tym wszystkim musi zajmowac sie chyba jakas wynajeta firma...
Witajcie
Wczoraj właśnie dostałem na konto zwrot za 5D. 750 zeta (czyli 40 zł poszło z dymem po drodze). Zgłoszenie wysłałem jakoś tak koło 5-go października.
Jest git ;)
B.
Witam.
Wczoraj weszly pieniadze na konto. Zwrot za 10-22 :). Wysylalem kolo 04.10.07. Czyli pozno ale zawsze.
pozdrawiam
Adam Kasprzak
22-11-2007, 14:52
a dostaliście wcześniej maile?
U mnie zadnego e-mail'a nie bylo.
pozdrawiam ;)
Tak jak pisałem wcześniej. Trochę pokombinowałem i kasa dzisiaj na koncie.
Znowu się udało.
Ja jestem w pozytywnym szoku :) Znając moje szczęście spodziewałem się $ za jakieś 3 miesiące, a tu: priorytet wysłany 9.11, mail potwierdzający 12.11 a dzisiaj 650 na koncie i to bez potrącania przez bank prowizji.. You can Canon :)
hehe no ja dziś też przeżyłem szok jak sms z banku przyszedł... czekałem tylko 2 tygodnie.
kunijoshi
22-11-2007, 21:37
A ja mam problem.Ze strony Canona znikneła informacja jak załatwić zwrot kasy. Promocja miała trwać do końca roku, chyba że coś pomyliłem.
A ja mam problem.Ze strony Canona znikneła informacja jak załatwić zwrot kasy. Promocja miała trwać do końca roku, chyba że coś pomyliłem.
Opisywałem to moim poście (http://canon-board.info//showpost.php?p=393429&postcount=55) i cały czas działa - rada jak masz zainstalowanego to sprawdź czy Ci nie blokuje częśći stron Canona
Yoshitaka
23-11-2007, 00:15
Dziś dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania dokumentów wysłanych w piątek (wysłane były priorytetem). Czekam na przelew ;)
Ja widzę, że 19stego wysłali mi na konto bułę - do 5 dni roboczych ma dojść. Jeśli tak się stanie to cała operacja zamknie się w 3 tygodniach licząc od przesłania do Canona papierów :mrgreen:
tomek1906
23-11-2007, 10:00
faktycznie ten cash back działa zdecydowanie szybciej niż poprzedni, liczyłem na przelew w styczniu a tu już na koncie, niestety prowizje skazowali :(
Ja liczyłem na 1770 i dostałem 1770 - więc nikt niczego mi nie zabrał (prowizji)
szkoda ze w BH nie ma cashbacku, przy tym kursie dolara to za darmo by było :)
towersivy
23-11-2007, 12:58
raster - ooo fragles już dostałeś :smile: ale jaja bo ja nadal czekam na kesza od tego co sobie sprawiłem :smile:
Gdzieś słyszałem/czytałem że dokumenty giną po drodze. Na wszelki wypadek swoje wysłałem za potwierdzeniem odbioru. Ciekawe o ile to opóźni zwrot...
tak. i pod wskazanym numerem nie ma na www zadnej informacji.
czy pieniadze sa na koncie jeszcze nie wiem. musze zone spytac, bo poki co na moja karte bank nie uaktywnil dostepu do bankowosci elektronicznej (dobrze, ze powiazal ja w ogole z kontem w tym typowo holenderskim burdelu :) ).
Adam Kasprzak
23-11-2007, 13:16
no to fajnie, bo w pierwszej edycji też dostałem maila - teraz, po prawie 2 miesiącach maila brak... i kasy tak samo nie ma...
zaczynam się*martwić, a za tą kasę*(z 5D) bym sobie gripa sprawił....
januszP.
23-11-2007, 14:11
A ja wniosek, rachunek, kod wysłałem 9-11 priorytetem; 13-11 dostałem potwierdzenie a DZISIAJ! na konto kaskę w pełnej wysokości 190 zł za 24-105.
Razem 14 dni!!!
Troche zglupialem... co to za serial number wpisuje sie w rejestracji?
Jeszcze rozumiem przy obiektywie, ale jak kupowalem 5d profesional zoom kit?
I tez jest tylko jeden serial number do wpisania :/
januszP.
23-11-2007, 14:32
A ja wniosek, rachunek, kod wysłałem 9-11 priorytetem; 13-11 dostałem potwierdzenie a DZISIAJ! na konto kaskę w pełnej wysokości 190 zł za 24-105.
Razem 14 dni!!!
raster - ooo fragles już dostałeś :smile: ale jaja bo ja nadal czekam na kesza od tego co sobie sprawiłem :smile:
ano ja tez się zdziwiłem wielce... liczyłem na jakiś styczeń... a tu sru: jest kasa :)
Może jakiś grip... echhh... a może 10-22... no nie wiem... muszę się zastanowić ;)
michu_mst
23-11-2007, 18:57
Wczoraj wpłynęła mi kasa, w pełnym wymiarze :) Wysłałem priorytetem, po ok tygodniu dostałem maila potwierdzającego dotarcie. Kolejne 9 dni i 270 zł za 400D na koncie. Byłem ciekaw ile zabierze z tego PKOBP a tu miła niespodzianka :)
Pozdrawiam
Zadam to pytanie tutaj, bo w innym watku nie doczekalem sie odpowiedzi
Co to za serial number wpisuje sie w formularzu? Ten, ktory jest podany na kartoniku?
Ale to pytanie nr 1. Bo pytanie nr 2 jest nastepujace: Co mam wpisac jesli kupilem 5d+24-70 czyli profesional zoom kit, jesli do wpisania tez jest tylko jeden serial number, a na pudelko od niego nie ma niczego, co by serial number przypominalo :/
no Panowie dostalem kase! wsumie dziwnie wyszlo bo wlasnie pisalem maila z zapytaniem co sie dzieje ze nie dostalem zadnego emaila od nich kiedy juz ludzie pieniazki dostaja. wchodze na konto zeby skopiowc numer a tutaj 520zl od canona za 24-70! tak wiec 20zl millenium sobie pozarlo ;-) z tej radosci sacze wlasnie Pilsnera :P
GTharnas
23-11-2007, 23:40
Witam
Już trzeci raz skorzystałem z Cash Back'u i bez problemów. Dzisiaj dostałem zwrot za 40D + 17-85. Dokładne 385zł. Kody wysłałem w połowie października.
Pozdrawiam
Razem 14 dni!!!
Łe, ja wysłałem list w piątek 16.11, a w piątek 23.11 przyszedł przelew, 7 dni :)
Dołączam się do pytania zadanego przez chuckyy: który "serial" trzeba wpisać w pole formularza? kupiłem zestaw kit 40d+ 580 EX II.
Zastanawiam się czy rachunek, fakturka musi być z terenu UE? Hę?
I ja mam pytanie, może już ktoś to przerabiał:
- jeśli kupiłem szkło w Niemczech i stamtąd mam paragon, to czy nie będzie problemów z cashback, jesli wyślę dokumenty z Polski ???
Pozdrówka
Nie będzie żadnego, czyżbyś miał sprzęt ze sklepu w Regensburgu? :)
Nie będzie żadnego, czyżbyś miał sprzęt ze sklepu w Regensburgu? :)
Dobry sklep foto tam jest ;) u Zachariasza - działa sam "tam" kupowałem swoją 40
No ba :) Też mam z tego sklepu (przy wydatnej pomocy kolegi Towersa:) )
Regensburg rzadzi :D ciekawe rachunki daja prawie jak z kasy fiskalnej :D
Prawie.. :) najważniejsze, że przy Cash Back'u nie robią z nimi problemu :)
kris6000
26-11-2007, 11:23
Po dwóch tygodniach od zgłoszenia dostałem kasę na konto:razz:
trzy dni po wysłaniu wniosku dostałem maila potwierdzającego rejestrację, a po następnych dwóch tygodniach otrzymałem zwrot w całości, bez żadnych potrąceń z banku itd.
thinredline
28-11-2007, 17:11
A ja wyslalem jakies 2 tygodnie temu, moze wiecej. Nie otrzymalem ani maila ani kasy. Zastanawiam sie czy wysylac inne kody.
fotohaus zaharias rules ;)
wczoraj Irishe przelali mi kase na konto. rowne 100€, bez zadnych potracen.
Po wypełnieniu formularza drukarka wydrukowała. Potem wyłączyłem stronkę bo po przeczytaniu tekstu zobaczyłem . Jutro idę na pocztę wysłać formularz, kody, oraz kopię rachunku. Pozdrówki!
A ja mam takie pytanie - co musi zawierac dowod zakupu? Tzn. co musi byc napisane na rachunku - numer seryjny czy wystarczy samo "Canon 5D - body"?
A ja mam takie pytanie - co musi zawierac dowod zakupu? Tzn. co musi byc napisane na rachunku - numer seryjny czy wystarczy samo "Canon 5D - body"?
duza czerwona litera L
i gra gitara :)
u mnie byla tylko nazwa szkla, a numer seryjny wklepalem w zgloszeniu. widac starczylo
faktury jakie dosteje ze sklepu nie maja numerów sprzętu i wystarczało
czy ktos ubiegal sie o zwrot na 580ex II?? mam kod wyciety z pudełka i nr. na lampie ktore nijak sie od siebie maja :confused: .. nr. z body 40'tki byl taki sam jak nr. kodu na pudełku.. z lampa jest inczaej.. podobnie sprawa ma sie z moja stara 430'tka (sprawdzalem tylko dla porownania) - tam tez jest inny nr. na lampie i inny na pudełku :roll:
mam rozumiec, ze lampy sa jakos "inaczej" oznaczane :confused:
aha, i co w przypadku gdy na paragonie mam napisane "akcesoria" zamiast nazwy lampy :evil: :?:
Widocznie dostales lampe nie z tym pudelkiem i tyle.
rozne eany?
no wlasnie co innego :? .. na opakowaniu z 430ex jest tak samo..
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img462.imageshack.us/my.php?image=img0531zq0.jpg)
sory za poruszenie itp. ale tu nie o piekna fotke chodzi ;-)
Widocznie dostales lampe nie z tym pudelkiem i tyle.
raczej nie - pisalem wczesniej, ze sprawdzilem opakowanie od 430ex z jej nr. seryjnym i jest tak samo - to by znaczylo ze od 1,5 roku canonowi myla sie pudelka ;-)
no wlasnie co innego :? .. na opakowaniu z 430ex jest tak samo..
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img462.imageshack.us/my.php?image=img0531zq0.jpg)
sory za poruszenie itp. ale tu nie o piekna fotke chodzi ;-)
Moment, jakim cudem na lampie masz numer EAN? To zwykle występuje jedynie z kodem kreskowym. Na lampie jest gdzies ten kod? Nie mam teraz jej po ręką, żeby zerknąć, ale jestem prawie pewien, że nic takiego na lampie nie ma. EAN to generalnie najczęściej na pudełkach i opakowaniach występuje.
towersivy
05-12-2007, 15:26
Dziwnie wyglada ta naklejka :)
KMV10 - nie żadnym cudem tylko po prostu na każdym opakowaniu jest kod ean.
Pzdr.
To jest jasne - inny produkt, inne opakowanie, inny ean.
Na lampie jest gdzies ten kod?
na lampie mam tylko 6-cio cyfrowy nr. seryjny symbol "N118" (cokolwiek on oznacza) ;-) .. w przypadku body, te kody byly takie same, przy lampie juz nie..
kupowalem w rimex'ie wiec raczej u pewnego dostawcy i dlatego odrzucam podejrzenia o "wymianie pudełek" itp.. no ale dalej nie wiem co z tym fantem robic :confused:
na paragonie mialem jedynie napis "akcesoria" wiec poprosilem o fakture w ktorej powinno byc wyszczegolnione jakiego towaru dotyczy - jeden problem z glowy.. pozostaje tylko ten nieszczesny kod :(
wysłałem w kopercie wszystko priorytetem do irlandii w czwartek popołudniu, we wtorek dostałem maila, że już w poniedziałek doszło do nich i mam czekac na kase :) mam nadzieje, że z przelewem pójdzie tak samo szybko jak z przesyłką i mailem..
cos nie ma odpowiedzi dlatego jeszcze jedna prosba z mojej strony - niech jakis zyczliwa dusza posiadajaca 580ex II sprawdzi, czy nr. seryjny lampy ma jakiekolwiek pokrycie z kodem na opakowaniu.. za apre dni chce wysylac wszystko do irlandii dlatego bede szczerze dzwieczny za pomoc :mrgreen:
Lukasz2791
06-12-2007, 23:55
Witam!
Kupiłem obiektyw 24-70 f/2.8 i wycięty kod wraz z wypełnionym formularzem zgłoszenia + kopie rachunku wysłałem we wtorek 27.11.br, e-maila z Irlandii otrzymałem wczoraj tj. 05.12.br.Teraz czekam tylko, zgdonie z informacja 20 dni na przelew. Na razie wszystko w jak najlepszym porządku.
Oby częściej canon stosował takie promocje
Witam!
Kupiłem obiektyw 24-70 f/2.8 i wycięty kod wraz z wypełnionym formularzem zgłoszenia + kopie rachunku wysłałem we wtorek 27.11.br, e-maila z Irlandii otrzymałem wczoraj tj. 05.12.br.Teraz czekam tylko, zgdonie z informacja 20 dni na przelew. Na razie wszystko w jak najlepszym porządku.
Oby częściej canon stosował takie promocje
Wysylalem tego samego dnia - jeden list na 5d + 24-70, drugi na 70-200. Jak dotad - cisza
Jesli chodzi o 580 EX II to mam to samo. Na pudelku inny numer a na obudowie inny. Nie wydaje mi sie ze to pomylka pudelka.
Jesli chodzi o 580 EX II to mam to samo. Na pudelku inny numer a na obudowie inny. Nie wydaje mi sie ze to pomylka pudelka.
dzieki, o to wlasnie mi chodzilo 8-) .. wysylam wiec papiery do cashback'u 8)
12/5/2007 otrzymany mail... teraz czekam na pieniżąka!!! :)
panowie, którzy maja wątpliwości lub nie dostali odpowiedzi.
w formularzu zgłoszeniowym jest napisane, że należy wyciąć z pudełka kod kreskowy z numerem seryjnym. Kodów jest sporo, dwa od Canona na pudełku, zazwyczaj magazyn na Europę dokleja swój własny, a jeśli sklep jest duży to również i w sklepie doklejają kody.
Czasem naklejają jeden na drugi i trzeba delikatnie zdjąć naklejkę. Na tym co wysyłacie musi być serial number, ten sam który jest na sprzęcie i ten sam który jest w formularzu.
panowie, którzy maja wątpliwości lub nie dostali odpowiedzi.
w formularzu zgłoszeniowym jest napisane, że należy wyciąć z pudełka kod kreskowy z numerem seryjnym. Kodów jest sporo, dwa od Canona na pudełku, zazwyczaj magazyn na Europę dokleja swój własny, a jeśli sklep jest duży to również i w sklepie doklejają kody.
Czasem naklejają jeden na drugi i trzeba delikatnie zdjąć naklejkę. Na tym co wysyłacie musi być serial number, ten sam który jest na sprzęcie i ten sam który jest w formularzu.
Piekne slowa, ale tak jak wczesniej pisalismy - zaden z kodow na zestawie kit nie jest podpisany jako serial number i nie moze pokrywac sie z tym co jest na aparacie, bo dotyczy dwoch rzeczy - aparatu i obiektywu :) Kiedy kupujesz samo body, albo sam obiektyw sprawa jest prosta, ale w przypadku kita sie komplikuje.
Ja wybralem losowo, ale zalaczylem do listu wszystkie kody z kartonika i wczoraj wieczorem dostalem maila, ze sprawa jest w toku i mam czekac na pieniadze :)
A ja parę dni temu dostałem info o wysłanej kwocie przelewem bankowym. Wysłałem wycięty jedynie EAN z pudełka.
Nie wycinałem numeru seryjnego. Wpisałem go natomiast w pole formularza elektronicznego na stronie WWW obsługującej promocję Canona.
Dołączam się do pytania zadanego przez chuckyy: który "serial" trzeba wpisać w pole formularza? kupiłem zestaw kit 40d+ 580 EX II.
Wykonałem telefon do Canon-Polska. Uzyskałem odpowiedź, że należy w formularzu podać nr seryjny Body. ;-)
Calliactis
09-12-2007, 12:42
A czy można jeszcze uzyskać cashback za 30D? ;)
Oj, ta promocja chyba już przeminęła.
Witam
jako świeżo upieczony szczęśliwy posiadacz 40D mam propozycję małej ankiety: jakie banki pobrały prowizje ? Mam konto w mbanku i Inteligo i byłoby fajnie, gdyby udało się zaoszczędzić te 20-40PLN ze zwrotu..
Robson01
10-12-2007, 01:18
Przecież nie będziesz zmieniał banku o 20 zł.
Jesli szkielko kupilem w USA bedzie mnie tu obowiazywał Cash Back?
Robson01
10-12-2007, 01:27
No nie, znowu. Już tyle razy pisaliśmy, że Cash Back nie dotyczy sprzętu foto kupowanego w USA. Wystarczy trochę poczytać,
Przecież nie będziesz zmieniał banku o 20 zł.
na nowy nie, ale już wiem, że np. mbank prowizję skasował, a nie wiem jak inteligo, chodzi mi o to, żeby podać bank, który nie skroi albo skroi mniej. Jak pisalem - mam 2 konta.
towersivy
10-12-2007, 12:31
Na tym co wysyłacie musi być serial number, ten sam który jest na sprzęcie i ten sam który jest w formularzu.
Nie prawda, wysłałem sam ean bez zadnych numerów seryjnych itp i na 40d, 70-200is,50L zwrot otrzymałem.
Pzdr
Nie prawda, wysłałem sam ean bez zadnych numerów seryjnych itp i na 40d, 70-200is,50L zwrot otrzymałem.
Pzdr
Tzn. na formularzu też nie wpisywałeś numeru seryjnego?
To chyba raczej miałeś szczęście i nie sugerowałbym robić z tego reguły.
Jak pisalem - mam 2 konta.
wpisuj nr. z inteligo - nie pobrali mi nawet zlotowki prowizji :smile:
Wysłałem papiery 3go grudnia, 7go dotarły, w poniedziałek dostałem maila z informacją o realizacji :) teraz czekam na przelew ;)
towersivy
10-12-2007, 21:35
Tzn. na formularzu też nie wpisywałeś numeru seryjnego?
To chyba raczej miałeś szczęście i nie sugerowałbym robić z tego reguły.
W formularzu numer wpisałem, ale wysłany kod z pudełka nijak się z tym numerem nie pokrywał :)
Pzdr.
Uwaga! Małe uaktualnienie do moich pozostałych postów:
- 29.11.2007 rejestracja na stronce oraz wydruk formularza
- 30.11.2007 wysłanie poleconym priorytetem pod wskazany adres
- 05.12.2007 otrzymany mail o realizacji przelewu
- 12.12.2007 pieniążki na koncie Inteligo bez prowizji
Szczęśliwy :mrgreen: bo może odłożyć kasę na następne zakupy (może jeszcze w tym roku..?;))
JESTEM PEŁEN PODZIWU DLA CANONA ;p
nie myślałem, że są tacy szybcy ..
29.11.2007 wysłałem priorytet do Irlandii
03.12.2007 przesyłka dotarła (otrzymany mail)
12.12.2007 pełna kwota bez prowizji już na koncie (Bank PKOBP)
a już się bałem, że będę musiał czekać do 2008r na kase ;)
mam nadzieje, że osoby wciąż czekające jak najszybciej się doczekają :) powodzenia życze :)
towersivy
13-12-2007, 12:02
Dostałem kolejny zwrot, tym razem na 100-400is - trwało to dokładnie 16 dni :smile:
Pzdr.
przy CB data wysylki sie liczy? wysłania formularza? jeszcze 2tyg w sumie zostały
przy CB data wysylki sie liczy? wysłania formularza? jeszcze 2tyg w sumie zostały
Ponad 2 tygodnie to zostaly na zakup.
Wysylka dokumentow wymaganych w CB moze miec miejsce nawet w przyszlym roku. Jest limit - teraz na 100% nie pamietam daty - cos kolo konca marca 2008.
26.11 wysyłka 13.12 - kasa. Jak dla mnie express.
Hmmmm.... wiecie gdzie, w jakim mieście ma siedzibę mBank?
Na stronie pisze adres do korenspondencji Łódź, ale o ile się nie myle mBank jest częścią BRE Banku, który ma siedzibę w Warszawie...
Hmmmm.... wiecie gdzie, w jakim mieście ma siedzibę mBank?
Na stronie pisze adres do korenspondencji Łódź, ale o ile się nie myle mBank jest częścią BRE Banku, który ma siedzibę w Warszawie...
mbank to łódź
Ja miałem zonka z bankiem PKO BP. Nie wiedziałem jakie miasto wpisać. Po przemyśleniu sprawy jako miasto nie wpisałem Warszawy tylko tam gdzie zakładałem konto i C-B doszedł :mrgreen:
no ja wysłałem pod knistopa za 70-200 f4 L i po kilku dniach dostałem maila że wszystko oki, jak na razie nie mam się co cieszyć a co do banku to w sumie to z tym miastem to bez znaczenia bo tylko tak na prawdę nr konta sie liczy, cierpliwie czekam, niby do 20 dni ma być....jasne....zobaczymy
Nightranger
13-12-2007, 19:40
Już traciłem nadzieję, bo od momentu wysłania formularza minął ponad miesiąc. Maila potwierdzającego otrzymanie koperty też nie było. A tu ku memu wielkiemu zaskoczeniu na rachunku bankowym +270 złociszy za 40D. Pozdrawiam wszystkich oczekujących na kaszankę i zarazem pocieszam że napewno zwrot dostaniecie.
Hmmmm.... wiecie gdzie, w jakim mieście ma siedzibę mBank? Na stronie pisze adres do korenspondencji Łódź, ale o ile się nie myle mBank jest częścią BRE Banku, który ma siedzibę w Warszawie...
ˇ nazwa i adres banku odbiorcy: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING, al. Mickiewicza 10, 90-050 Łódź
http://www.mbank.pl/przewodnik/faq/?category=28
Co do samego miasta, to tak jak pisze adobija, najważniejsze jest prawidłowe podanie IBAN oraz SWIFT, reszta danych jest identyfikowana z tych dwóch informacji.
otrzymałem kase w 10 dni od otrzymania maila. poprzednio tez bardzo szybko.
Dostałem kasę :-) Całe 575zł, żaden bank niczego nie pobrał :-)
Robert_Ploch
14-12-2007, 10:23
ja kaske dostalem w ciagu 21 dni od wyslania, wiec gites... konto mam w mBanku i na wiosne potracili mi dwie dyszki prowizji a teraz ani jednego zeta...
Arek Piekarz
19-12-2007, 23:10
Kupiłem 14.12.07 Canona 40D od Gandiniego na Allegro. Okazało się, że aparat został kupiony w Regensbergu ( ;-) ) w kicie razem z obiektywem EF 100/2.8 Macro, a potem korpus i szkło zostały sprzedane oddzielnie. Na dowodzie zakupu widnieje sam 40D z nr seryjnym body (poprawnym), ale kody kreskowe są na pudełku od zestawu. Czy w takim razie powinienem wybrać w formularzu sam korpus czy kit 40D + 100/2.8?
Dodam, że na jednym z kodów kreskowych jest wyraźnie napisane "EOS 40D EF 100M KIT DE/FR/IT/N", a pod spodem numer, więc lepiej go nie wysyłać ;-) Na szczęście jest jeszcze EAN, na którym nie ma napisów.
Wydaje mi się, że skoro nie mam dowodu zakupu obiektywu, to Canon sprawdzając poprawność kodów kreskowych prędzej zaakceptuje opcję bez obiektywu. Czy ktoś z was miał podobny problem i go rozwiązał?
Kolejny cashback: za 580ex2 pieniądze przyszły po 2 tyg od wysłania listu, nie dostałem żadnego maila - aż się troche denerwowałem ;]
Cashback za 40D + 17-85IS - 3.12 wyslany priorytet, 7.12 dotal, 10.12 mail, 20.12 pieniadze na koncie bez zadnych potracen prowizji (mBank)
Ho, ho, ho! ;)
Teraz czekam na cashback za 70-200 f4, ale to pewnie potrwa troche dluzej, ze wzgledu na okres swiateczny, jak i koncowke promocji (wiecej zgloszen). W kazdym razie, jak narazie sprawnie, szybko i bezproblemowo.
Wesolych Swiat!
ja wysłałem priorytet 11 grudnia i do dziś cisza.
Muszę poszperać w wątku gdzie się przypomnieć w razie gdyby po nowym roku nic nie przyszło.
Mam jeszcze pytanie: 40D kupiłem na raty w RTV-EURO-AGD. I taki sklep wpisałem w formularzu. Ale potem zorientowałem się, że na rachunku widnieje inna nazwa - jakaś ta, sp.z o.o. (już teraz wiem, że RTVEUROAGD to tylko marka / franchising). Czy miał ktoś taką sytuację i czy wpłynęło to jakoś negatywnie na zwrot kaski ??
Arek Piekarz
24-12-2007, 00:10
Muszę poszperać w wątku gdzie się przypomnieć w razie gdyby po nowym roku nic nie przyszło.
Ale przecież ktoś w tym wątku napisał, że dokumenty można wysyłać do marca 2008 r., jedynie sam sprzęt foto musi zostać kupiony między 1.10.07 a 31.12.07... mam rację?
paweleverest
24-12-2007, 00:29
Ja miałem - tzn nie miałem problemów :) Kupiłem 5D w poprzedniej promocji ( opakowanie było z zestawu 5d + 24-105 wysłałem sam kod dotyczący aparatu problemów nie było ( tzn były ale daltego że ktoś w canonie żle wprowadził nr mojego konta :) )
Od Gandiniego wszystko jest z Regensburgu ale bez problemów jest to honorowane przez Canona ( zresztą nie ma takiej opcji żeby cokolwiek mogli zakwestionowac :) )
Arku - nie boję się tego, że mi kasa przepadnie - wiem, że zakup musi być do końca 2007. Chodzi mi o zapytanie czy przesyłka dotarła, bo jak nie to mam potwierdzenie nadania poleconego i będę reklamował na poczcie.
Mam jeszcze pytanie: 40D kupiłem na raty w RTV-EURO-AGD. I taki sklep wpisałem w formularzu. Ale potem zorientowałem się, że na rachunku widnieje inna nazwa - jakaś ta, sp.z o.o. (już teraz wiem, że RTVEUROAGD to tylko marka / franchising). Czy miał ktoś taką sytuację i czy wpłynęło to jakoś negatywnie na zwrot kaski ??
Na razie chyba nie ma powodu do przejmowania się, całość operacji zajmuje średnio ok. 3 tygodni - od momentu uzyskania e-maila z Canona.
u mnie - list nadany 30.11.07 - mail po 14 dniach, pieniazki na dotary po kolejnych 7 dniach. Bank PKO sa nie pobral zadnej prowizji.
Wesolych Swiat !!
dixi2006
26-12-2007, 21:10
Nie wiecie, czy ta promocja z cash back może być przedłużona? A jak to było z poprzednią? Ile czasu od niej upłynęło do obecnej?
Też mnie to ciekawi :D Chcę kupić 400D i zawsze to trochę pieniążków zostaje w kieszeni :D
Wypelniam wniosek na stronie Canona o zwrot pieniazkow i nie wiem co mam w IBAN na poczatku wpisac?:
PL27 1140 2004 0000 3002 0135 5387
czy moze
PL53 1140 2004 0000 3002 0135 5387
Na stronie Canona jest napisane, ze 27 a na stronie mBanku pisza, ze podac pelny 26 cyfrowy numer poprzedzony "PL". W moim przypadku pierwsze dwie cyfry to 53.
Co Wy wpisaliscie?
P.S.
Konto w mBanku
Na stronie Canona jest przykład. Wpisz PL i następnie numer swego konta
Czekam już ponad dwa tygodnie ,list wyslany 12 Grudnia polecony priorytetowy do teraz zero wiadomości na mejla .
Czekam nadal i tak się zastanawiam czy cosik nie tak .
Pozdrawiam
Czekam już ponad dwa tygodnie ,list wyslany 12 Grudnia polecony priorytetowy do teraz zero wiadomości na mejla .
Pozdrawiam
a co ma być nie tak????
gdy nie dostaniesz pieniędzy ani odpowiedzi do końca lutego to wtedy zacznij sie stresować...
KrzysiekRally
29-12-2007, 15:28
Dokładnie. Teraz musisz czekać (więcej niż dwa tygodnie) na maila informującego cię, że przyjęli wszystko i sprawa jest realizowana. Dostaniesz link na maila też, że jak otrzymasz kase na konto to tam będzie kiedy wysłali ect...
Pozdrawiam
ja mam podobnie - 11.12 wysłałem polecony priorytet i ani huhu. Podejrzewam, że maja zawał związany z końcem roku (i promocji).
Pozdrawiam
Ja podobnie - wysłane 14.12 ;)
Jak na razie - cisza :(
anula_un
30-12-2007, 15:55
Witam!
właśnie kupiłam 400d i jutro wysyłam po cash back:)
Witam!
właśnie kupiłam 400d i jutro wysyłam po cash back:)
Super! Jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki!!!
P,MSPANC :twisted:
Super! Jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki!!!
P,MSPANC :twisted:
ale trzeba się czasem wstrzymać:D
oczywiscie również trzymam za Ciebie i Twój cashbach kciuki anula_un
i cieszymy sie z Tobą :eek:
tomek1961
30-12-2007, 17:18
Ja też zarejestrowałem się 19.11.2007 i wysłałem "papiery" mailem.21.11. wysłałem papiery poleconym i do dzisiaj cisza ani maila ani kaski.Napisałem dzisiaj do nich maila może dostane jakąś informacje.
ale trzeba się czasem wstrzymać:D
oczywiscie również trzymam za Ciebie i Twój cashbach kciuki anula_un
i cieszymy sie z Tobą :eek:
A ja tez moge Was potrzymac za reke?:p
Wyslalem na poczatku grudnia - zero odzewu. Wiec nie ma sie co przejmowac, nawal pracy pewnie maja.
No to witajmy w klubie - czekamy... - a jak nie, to sie do nich przejedziemy :)
ja mam podobnie - 11.12 wysłałem polecony priorytet i ani huhu. Podejrzewam, że maja zawał związany z końcem roku (i promocji).
Pozdrawiam
A ja podejrzewam, że od 21.12 mają po prostu wolne. W końcu to nie jest pogotowie ratunkowe, żeby pracowali 24h na dobę, zwłaszcza w święta. Be patient boys :)
Pozdrawiam
jakiś czas było pięknie ;P zwracali kase nawet po niecałych 2 tygodniach od wizyty na poczcie i wysłania papierków (w tym mi:]) a żeby nie było zbyt cudownie to teraz trzeba dłużej poczekac znowu ;)
a tak na poważnie to tamtejsi pracownicy canona też mogą okazać się ludźmi i może się zdarzyć, że mają jakieś rodziny, bliskich, a wiadomo, że w świątecznym okresie nie będą tyrać ;)
A ja mam problem ze zwrotem canona, gdzieś w granicach końca promocji (to chyba było coś około czerwca) wysłałem kody kreskowe do canona za 400D +kit, po jakimś czasie na maila dostałem potwierdzenie uczestniczenia w akcji a później na stronce z postępem wysłania kasy pojawiła się informacja że pieniądze zostały już wysłane i że w ciągu 5 dni roboczych powinny pojawić się na koncie. Mamy styczeń a pieniędzy jak nie było tak dalej nie ma. W połowie września zadzwoniłem do Canon Polska i tam podali mi maila do jakiegoś centrum, w Irlandii, Finlandii albo jakiegoś innego państwa (już nie pamiętam jakiego), żebym napisał o swoim problemie oni go rozwiążą, tak się oczywiście nie stało. Listopad drugi telefon do Canon Polska i kolejny adres email, tylko że tym razem poprosiłem o potwierdzenie przelewu – może pomyliłem numer konta, a jeżeli nie to takie potwierdzenie jest potrzebne do złożenia reklamacji w banku (bo to może jest błąd banku) i znowu żadnej odpowiedzi. Trzeci telefon do Canon Polska, dostałem jakiś śmieszny numer tel. z przekierowaniem do tego centrum gdzie się zajmują zwrotem pieniędzy i co, oczywiście nie mogę się dodzwonić bo jakże by inaczej. Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł jak to załatwić to będę bardzo wdzięczny.
Rob_Maczug
02-01-2008, 12:43
i ja mogę się dołączyć do Was
wysłałem poleconym 18.XII.07 i NIC
a miało być 540 zł :-(((((
a dostałeś potwierdzenie że nie będzie?????????? :confused: :twisted:
Toć efektywnie od tego czasu było kilka pracujących dni.
Nie zapominając o tym, że list też był transportowany w okresie Świąt itd.
Nie zdziwiłbym się, gdyby nikt go jeszcze nawet nie otworzył.
Cierpliwości, mogłbyś narzekać gdyby minęły 2 miesiące, a nie 2 tygodnie, z czego pracujących dni było raptem kilka...
jest w tym coś pozytywnego - gdybyś był odosobnionym przypadkiem, miałbyś podstawę, by się martwić, że kaska przepadła. A skoro jest nas więcej, to chyba dobrze rokuje :D
Pozdrawiam
towersivy
02-01-2008, 13:44
Dzisiaj dostałem kolejny cashback........tym razem była informacja ze list doszedł itp, $$$ doszła dokładnie w 28 dni.
PZdr.
18.XII.07 to nic, ja czekałem od CZERWCA i nic, z dziebka dłużej. Dzisiaj udało mi się dodzwonić do oddziału który zajmuje się tego typu problemami, miła pani powiedziała mi co jest nie tak, poprawiliśmy to i mam dostać pieniążki w ciągu 21 dni, mam nadzieję że tym razem dojdą. Jakby ktoś miał podobne problemy to tu jest nr tel. 00 800 121 30 60
A dasz wiare że ja wysłałem list dzisiaj o 8 rano i nadal nie mam kasy na koncie!! SKANDAL!!!
litości....
Nie przesadzaj czlowieku ;)
Wyslalem zwykly priorytet 11go grudnia, dzis dostalem maila, ze list dotarl 19 grudnia i cashback jest w trakcie realizacji (do 20 dni). Spodziewam sie przelewu w okolicach polowy stycznia, nie predzej. Tak czy inaczej, widac, ze wszystko idzie sprawnie, a swieta to swieta i ludzie wolne maja ;)
Wysłałem 14 grudnia - mail własnie doszedł.
Napisali że list orzymali 12/31/2007 ;)
Wiec wszystko w należytym porządku :)
Przesylka wyslana 13 grudnia -mail wlaśnie doszedl ,list otrzymali 12/31/2007
Jest ok !
Pozdrawiam
tomek1961
02-01-2008, 23:35
Miesiąc po wysłaniu zgłoszenia i po mailu z pytaniem co się dzieje że nie dostałem od nich potwierdzenia,dzisiaj dostałem z canona maila potwierdzającego przyjecie zgłoszenia oraz dokumentów.Kasa ma być na moim koncie w ciągu 20 dni od daty otrzymania dokumentów( 19.12.2007)
Czekam teraz na przelew!
Przesylka wyslana 13 grudnia -mail wlaśnie doszedl ,list otrzymali 12/31/2007
Jest ok !
Pozdrawiam
hej, coś drgnęło - ja też dostałem dzisiaj maila. Będzie dobrze ;)
A tak swoją drogą.... Swoją przesyłkę wysłałem PRIORYTETEM 11 grudnia, do Irlandii dotarła 28.12.07. Jaki jest numer działu obsługi klienta poczty ? Taki priorytet to mogą sobie "wsadzić"... Powinni oddać kasę. ;)
Swoją przesyłkę wysłałem PRIORYTETEM 11 grudnia, do Irlandii dotarła 28.12.07. Jaki jest numer działu obsługi klienta poczty ? Taki priorytet to mogą sobie "wsadzić"... Powinni oddać kasę. ;)
Ja również wyslalem poleconym priorytetem ,czas dostarczenia to 19 dni może tyle przesylka idzie :p
ErnestPierwszy
03-01-2008, 10:28
Ja również wyslalem poleconym priorytetem ,czas dostarczenia to 19 dni może tyle przesylka idzie :p
Mi się wydaje, że POLECONY to najgorszy sposób na wysyłkę takiego zgłoszenia. Taki list trzeba jakoś specjalnie odbierać a wysyłacie na PO BOX więc może iść tygodniami...
Ja wysłałem zgłoszenie (40Dbody i 60 macro) 19.12.2007 i wczoraj 2.01.2008 dostałem maila z potwierdzeniem od Canona, że rozpatrują.
Wysłałem listem priorytetowym, ale zwykłym nie poleconym.
arex1973
03-01-2008, 11:23
Czekam już 3 miesiąc i nic.
Na stronie podanej o sprawdzania statusu nic się nie zmienia, na mile nie opisują.
Rob_Maczug
03-01-2008, 13:28
nie narzekam , ...aż tak jak to zabrzmiało,
pozdrawiam i czekam na swoją kolej
Mi się wydaje, że POLECONY to najgorszy sposób na wysyłkę takiego zgłoszenia. Taki list trzeba jakoś specjalnie odbierać a wysyłacie na PO BOX więc może iść tygodniami...
Tez mi się tak wydaje, dlatego rowniez we wszystkich przypadkach wysylalem zwyklym priorytetem, za kazdym razem przesylka dotarla bezproblemowo (dwa cashbacki rozliczone, trzeci wlasnie sie rozlicza).
nie narzekam , ...aż tak jak to zabrzmiało,
Nie przejmuj sie, jako narod wybrancow mamy to w genach ;) Pozdrawiam
Mi się wydaje, że POLECONY to najgorszy sposób na wysyłkę takiego zgłoszenia.
Zależy od odwagi. Przy nadaniu zwykłego listu priorytetowego nadajesz przesyłkę nierejestrowaną i jeśli się zagubi to nie masz żadnej możliwości reklamacji. Tylko list polecony, przesyłka pobraniowa i paczka są przesyłkami rejestrowanymi.
a ma ktoś wiadomości jak wysłać cash backa po zakupach w USA?
Sciągnąłem obiektyw i lampę przez dobrego kolegę i teraz nie wiem gdzie wysyłać dokumenty po zwrot od canon (instant rebate) jedyne co znalazłem to broszura na www.canoneos.com
proszę dobre dusze o podpowiedź
gumer@wp.pl
Zależy od odwagi. Przy nadaniu zwykłego listu priorytetowego nadajesz przesyłkę nierejestrowaną i jeśli się zagubi to nie masz żadnej możliwości reklamacji. Tylko list polecony, przesyłka pobraniowa i paczka są przesyłkami rejestrowanymi.
Wiesz, tak naprawde ta 'rejestrowalnosc' przez PP jest bardzo iluzoryczna, sprowadza sie w zasadzie na kawaleczku papieru z pieczatka. Poza granicami kraju to tym bardziej szwankuje. JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN. Owszem, niby to cos, ale CashBacku za 400 PLN to ci nie zrekompensuje. Dodajmy do tego mozliwe problemy z przesylka polecona ze wzgledu na adres PO BOX (co prawda z doswiadczenia wiem, ze np. w Anglii polecone z PL wrzucoano do skrzynek jak zwykle listy).
To tak jak z listami zwyklymi i priorytetami - po co przeplacac, skoro usluga 'priorytetowa' w kraju to ruletka, nie adekwatna do prawie 100% wiekszych kosztow...
Dodajmy do tego mozliwe problemy z przesylka polecona ze wzgledu na adres PO BOX (co prawda z doswiadczenia wiem, ze np. w Anglii polecone z PL wrzucoano do skrzynek jak zwykle listy).
Nie ma żadnych problemów z wysyłaniem listów w sprawie cashbacku jako poleconych/rejestrowanych.
Wysyłałem tak wszystkie formularze zwrotu ze Szwajcarii (rejestrowany priorytet) i list dochodził po 3-4 dniach (Swiss Post oferuje śledzenie takich przesyłek).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a ma ktoś wiadomości jak wysłać cash backa po zakupach w USA?
Sciągnąłem obiektyw i lampę przez dobrego kolegę i teraz nie wiem gdzie wysyłać dokumenty po zwrot od canon (instant rebate) jedyne co znalazłem to broszura na www.canoneos.com (http://www.canoneos.com)
proszę dobre dusze o podpowiedź
gumer@wp.plNie dasz rady bez kogoś, kto mieszka w US (i chyba ta osoba musiałby istnieć jako kupujący na rachunkach).
JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN.
chyba że wyślesz jako list wartościowy. Wtedy ty określasz wartość listu i jeżeli zginie wtedy możesz uzyskać odszkodowanie w wysokości zadeklarowanej kwoty. Do irlandii takie listy można wysyłać. Co prawda koszty są dość duże - około 15-20 zł za list o zadeklarowanej wartości ok 500 zł, ale jeżeli ktoś chce mieć pewność to chyba jedyny sposób.
Mam takie pytanko - mimo że pewnie odpowiedź gdzieś jest - ale zmęczenie noworoczne :-) dało się we znaki i mimo chęci nie potrafię znaleźć informacji do kiedy najpóźniej należy lub należało wysłać druki cashback.
Dzięki i pozdrawiam leniwie:-P
tomek1906
04-01-2008, 11:48
co do tego poleconego to nie jestem przekonany czy był to dobry pomysł...
polecony należy doręczyć osobie, firmie, przekazanie poleconego kończy się podpisem potwierdzającym odbiór, w przypadku PO BOX czyli jak mniemam skrytki pocztowej może to być zwyczajnie niemożliwe lub bardzo wydłuży się w czasie... mogą zwyczajnie wszystkie "śmieci" zostawić na koniec i zająć się sprawą na zamknięcie akcji ;lub przesyłeczka już wędruje z powrotem :(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a tak jeszcze lekko offtopic ciekawy jestem kiedy odpalą kolejny cashback...
czeka mnie niebawem zakup 40d i 24-105. canon przyzwyczaił już do promocji więc pewnie będzie więcej takich jak ja którzy poczekają na następną okazję:)
a tak jeszcze lekko offtopic ciekawy jestem kiedy odpalą kolejny cashback...
czeka mnie niebawem zakup 40d i 24-105. canon przyzwyczaił już do promocji więc pewnie będzie więcej takich jak ja którzy poczekają na następną okazję:)
Już widzę narzekania niektórych na canona jak kolejnego zwrotu nie będzie :)
wtedy dopiero będzie to złodziejska firma :)
tomek1906
04-01-2008, 12:55
nie zapeszam :) dwa razy wysłałem i dwa razy dostałem zwrot...
raz po 2 miesiącach i raz po 3,5 tygodnia
swoją drogą: ostatnio krążąc po krakowie i rozglądając się za dobrą cena 40D połączoną z jakimiś "dogodnymi ratami" ... odwiedziłem nowe MM w Solvaju i stare MM w M1, SATURNA , FotoJokera.. i trzeba przyznać że wybór w Canonie jest żaden, dosłownie śladowe ilości (luster oczywiście) ;nie będę cytował sprzedawców z tych punktów bo nie wypada...; wygląda na to że centrala przycięła im kaskę na współprace w sieciach - pewnie wychodzą z założenia że jak ktoś będzie chciał kupić to gdzieś znajdzie :) nie idzie się przecież do hipermarketu na zakupy kupując po drodze lustro za 2-4tysie:)
ja również wysłałem poleconym podczas poprzedniej promocji i kase miałem na koncie 6 tygodni po wysłaniu listu...
no a teraz to już sam nie wiem jak lepiej...
Mam takie pytanko - mimo że pewnie odpowiedź gdzieś jest - ale zmęczenie noworoczne :-) dało się we znaki i mimo chęci nie potrafię znaleźć informacji do kiedy najpóźniej należy lub należało wysłać druki cashback.
Dzięki i pozdrawiam leniwie:-P
Wybierz odpowiednią promocję i wejdź na FAQ/Częste pytania. Tam znajdziesz odpowiedź:)
Wiesz, tak naprawde ta 'rejestrowalnosc' przez PP jest bardzo iluzoryczna, sprowadza sie w zasadzie na kawaleczku papieru z pieczatka. Poza granicami kraju to tym bardziej szwankuje. JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN. Owszem, niby to cos, ale CashBacku za 400 PLN to ci nie zrekompensuje.
Ale w razie zagubienia przesyłki wolisz zwrot 110 zł (gdy nadasz poleconą) czy 0 zł (gdy nadasz zwykłym listem) ?
Zawsze lepsza taka rekompensata niż żadna.
A że dłużej będzie szło bo tam jakieś PO Boxy - nie mój problem. Ma dotrzeć a nie się zgubić bez żadnej gwarancji reklamacji.
Co do karteczki - masz na niej nr nadania i dane przesyłki znajdują się w systemie pocztowym... więc to wcale nie taka iluzja. Przy mnie wiele razy szukali różnych przesyłek, w tym i dla mnie, czy to paczki, czy to pobraniowej czy poleconej - i mogli namierzyć gdzie utknęła, na tej samej zasadzie rozpatrywane są reklamacje.
Taka jest główna różnica między nadaniem przesyłki rejestrowanej a zwykłej. A jeśli do środka wsadzasz dokumenty warte więcej niż możesz standardowego odszkodowania dostać (max 50 krotność kosztów nadania a nie 110zł - to tak przy okazji) to nadaj przesyłkę z zadeklarowaną wartością.
Raz jeden sprzedający mi na Allegro naciął się gdy nadał zwykła przesyłkę i Poczta ją zgubiła - na swój koszt wysłał po raz drugi. Ja się na jego błędzie nauczyłem nadawać albo rejestrowane (polecone) albo wartościowe i dwa razy mi się to już opłaciło (zwroty z reklamacji).
Ale niestety... ludzie maja ciągle tą tendencję "wysłać byle najtaniej. byle szybciej" a później lament bo przesyłka nie dotarła a Poczta zgubiła nie uznaje reklamacji...
I skąd się wzięło to powiedzenie "mądry Polak po szkodzie" ?
Sorki za tak głupie i w sumie proste pytanie przynajmniej to pierwsze
1.Do kiedy musi dojść list do Irlandii aby dostać cashback?
2.Czy warto się zabijać za cashback'iem(czyt. paragonem z 2007), czy przeczekać, bo i tak ceny po promocji będną na poziomie nominał - cashback?
Jakie jest Wasze zdanie?
Okey pytanie 1 odp. do 15.02 a na drugie jednak poproszę o parę słów.
nie zapeszam :) dwa razy wysłałem i dwa razy dostałem zwrot...
raz po 2 miesiącach i raz po 3,5 tygodnia
swoją drogą: ostatnio krążąc po krakowie i rozglądając się za dobrą cena 40D połączoną z jakimiś "dogodnymi ratami" ... odwiedziłem nowe MM w Solvaju i stare MM w M1, SATURNA , FotoJokera.. i trzeba przyznać że wybór w Canonie jest żaden, [...]
Tomek - zajrzyj do RTV-EURO-AGD - miesiąc temu brałem u nich 40D na raty 0% (30 rat). Cena wprawdzie wyższa o jakieś 200-300 zł niż na Allegro, ale raty naprawdę 0%. Ja dałem sobie wcisnąć przedłużoną gwarancję na 2 lata, ale i tak cena (rata) mnie zadowala. A i na Casch back się załapałem :)
Pozdrawiam
Woyd
Dostaliście ostatnio jakieś maile w sprawie zwrotu? Ja wysłałem priorytet polecony 17.12.2007r i cisza....zero odpowiedzi
czy ważna jest miejscowość w rubryce bank city czy kasa trafi po nr konta.
Napisałem że bank city to Łódź a oddział jest w Zgierzu(miejscowość pod Łodzią???
Proszę o szybką odpowiedź!!!!
Wysłalem poleconym 10.12.07 a 02.01.08 dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania zgłoszenia - 20.12.07 było u nich. Teraz czekam na przelew.
Cierpliwości, będzie dobrze :)
Dostaliście ostatnio jakieś maile w sprawie zwrotu? Ja wysłałem priorytet polecony 17.12.2007r i cisza....zero odpowiedzi
Ghost - a śledzisz wątek uważnie ?? Kilka osób potwierdziło ostatnio, że po dłuższej ciszy ze strony Canona zaczęły w nowym roku napływać maile z potwierdzeniami. Poczekaj - na pewno dostaniesz.
1.Kurcze kupiłem samo body z zestawu i mam tylko kody z pudła zewnętrznego a pudełko od body jest białe bez kodów. Miał tak ktoś i dostał cashback?
2.Dwa razy zarejestrowałem się na stronce ponieważ był błąd przy pierwszej rejestracji czy to może mieć wpływ na wypłatę?
Na samym dole formularza zgłoszeniowego jest tekst:
Jeżeli masz problem z formularzem, to możesz znaleźć wskazówki w sekcji Często Zadawane Pytania. Kliknij tutaj lub zadzwoń - numer w Polsce: 022 583 4307
To o dziwo link do strony FAQ (dobrze ukryty). Tam są odpowiedzi na wszystkie w zasadzie pytania (a na pewno te typu który kod kreskowy wysłać).
Ghost - a śledzisz wątek uważnie ?? Kilka osób potwierdziło ostatnio, że po dłuższej ciszy ze strony Canona zaczęły w nowym roku napływać maile z potwierdzeniami. Poczekaj - na pewno dostaniesz.
śledze watek uwaznie czytalem ze ludzie w zeszlym tygodniu dostali maile ale jestem ciekaw czy ktos dostal w tym tygodniu?
Dziś dostałem maila, nie pamiętam kiedy wysyłałem list, ale gdzieś w połowie grudnia.
ja też wysłałem gdzieś w połowie grudnia zwykłym nie poleconym i narazie cisza mam nadzieje że dostane maila no i kaske przede wszystkim
1.Kurcze kupiłem samo body z zestawu i mam tylko kody z pudła zewnętrznego a pudełko od body jest białe bez kodów. Miał tak ktoś i dostał cashback?
2.Dwa razy zarejestrowałem się na stronce ponieważ był błąd przy pierwszej rejestracji czy to może mieć wpływ na wypłatę?
1. Ja tak mialem przy okazji 40 D, mialem samo body a pudlo od 40+17-85
wyslalem kody z pudla, wypelnilem aplikacje wyslalem. 3 tygodnie potem na koncie pojawilo sie prawie 400 zl.
2. Nie ma znaczenia. Ja 2 razy blednie wypelnilem wniosek i dopiero po wydruku to zauwazylem (blednie z listy mi w pospiechu wybralo promocje)
Liczy sie to co ONI dostana od Ciebie na papierze (Formularz) a nie ile razy sie zarejestrujesz
1. Ja tak mialem przy okazji 40 D, mialem samo body a pudlo od 40+17-85
wyslalem kody z pudla, wypelnilem aplikacje wyslalem. 3 tygodnie potem na koncie pojawilo sie prawie 400 zl.
Czyli że jako mam pudełko i kody z zestawu 40D + 17-55 to być może dostanę 500zł? (270 + 230)
Baardzo ciekawe.... :D
Czyli że jako mam pudełko i kody z zestawu 40D + 17-55 to być może dostanę 500zł? (270 + 230)
Baardzo ciekawe.... :D
Poszukaj kogos , kto kupil taki obiektyw i pozycz kopie dowodu zakupu. Skoro juz masz ten kod to szkoda by bylo go nie wykorzystac. I tak w koncu ktos kupil ten obiektyw bez mozliwosci Cashbacka.
I jak tam dostał ktoś w tym tygodniu maila z Irlandi???
Wczoraj (10.01.2008) wysłane zgłoszenie z zakupu Canona 5D - ciekawe kiedy się wyrobią ;) Ostatnio zwrot za 24-70 dostałem chyba w okolicach miesiąca, jak nie ciut krócej
Wczoraj (10.01.2008) wysłane zgłoszenie z zakupu Canona 5D - ciekawe kiedy się wyrobią ;) Ostatnio zwrot za 24-70 dostałem chyba w okolicach miesiąca, jak nie ciut krócej
A kiedy wysyłałeś zgłoszenie na 5D? Za 24-70 zwrot dostałeś po około miesiącu od wysłania czy otrzymania maila?
Wczoraj (10.01.08) wysłane zgłoszenie z zakupu Canona 5D - ciekawe kiedy się wyrobią ;)
A kiedy wysyłałeś zgłoszenie na 5D?
ghost, przeczytaj to jeszcze raz - wczoraj wyslal zgloszenie a nie "wczoraj dostal maila" ;-)
swoja droga to Maci'o szybko żyje bo u mnie wczoraj byl dopiero 9.01 :mrgreen: :wink:
ghost, przeczytaj to jeszcze raz - wczoraj wyslal zgloszenie a nie "wczoraj dostal maila" ;-)
swoja droga to Maci'o szybko żyje bo u mnie wczoraj byl dopiero 9.01 :mrgreen: :wink:
Cii, coś mi się pomerdało ;)
A kiedy wysyłałeś zgłoszenie na 5D? Za 24-70 zwrot dostałeś po około miesiącu od wysłania czy otrzymania maila?
No, właśnie wtedy (w sensie wczoraj) wysłałem kopertę z zgłoszeniem i kuponem + ksero paragonu. Zwrot za 24-70 dostałem po ok miesiącu od wysłania zgłoszenia. Za to zwrot za 30D ( z początku 2007) dostałem po jakiś 1.5 miesiąca, więc nieco dłużej.
rasialdo
10-01-2008, 22:51
...sam mialem spore wątpliwości w momencie wysyłania papierów z uwagi na sprzeczne wypowiedzi na forum, pozwolę sobie opisać co zrobiłem i co z tego wynikło, a zatem:
10/12/2007 wysyłka formularza zgłoszeniowego + ksero rachunków + kody z pudełek po 40d i 17-55/2.8 - EANy tylko!!! - bez żadnych numerów seryjnych. Numery seryjne wpisane zostały li tylko i wyłącznie w formularzu. Nie ma potrzeby wycinać z pudełka wszystkiego co choć odrobinę przypomina jakikolwiek kod!:mrgreen: Wszytsko wysłane zwykłym priorytetem (pracownik poczty polskiej powiedział mi kiedyś, że list polecony z PL na zachód Europy będzie szedł dłużej od zwykłego). ..aha i miałem 40d z pudełka po kicie 17-85IS - wycięty został duży kod EAN na nalepce, pod spodem był jeszcze jakiś kod.
18/12/2007 e-mail potwierdzający dotarcie papierów, wraz z informacją że za ok. 20 dni będę bogaty:mrgreen:
10/01/2008 dostaję przelew w pełnej wysokości bez żadnych potrąceń (bank: PKOBP)
Zatem od chwili wysłania do otrzymania kasy upłynął dokładnie miesiąc - biorąc pod uwagę okres świąteczno noworoczny to nie jest źle.
..mam nadzieję, że następcom to małe podsumowanie ułatwi życie przy okazji kończącej się promocji jak i - w co zapewne wierzy wielu czytelników tego forum - następnych cash-backów :D
pzdr.
no to ja dostałem
Zleciliśmy przelanie należnego Ci zwrotu części zapłaty PLN380 na konto
bankowe, podane w twoim formularzu zgłoszeniowym. Zlecenie nie zostało
zrealizowane z powodu niekompletnych lub błędnych danych Twojego konta
bankowego.
Prosimy o podanie dokładnych danych konta [nazwa właściciela konta, numer
IBAN Twojego konta, nazwa banku, nazwa miasta, w którym znajduje się bank
oraz kod SWIFT banku] na adres: itd..
kurde............................
przecież wszystko wypełniłem OK, ale co to jest ten swift (chyba jakiś kod do przelewów międzynarodowych.....), rozumiem że iban to nr konta i znowy trzeba to w kopertę pakować,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,podpowiedzcie coś, dostał ktoś coś takiego????????
no to ja dostałem
Zleciliśmy przelanie należnego Ci zwrotu części zapłaty PLN380 na konto
bankowego.
Prosimy o podanie dokładnych danych konta [nazwa właściciela konta, numer
IBAN Twojego konta, nazwa banku, nazwa miasta, w którym znajduje się bank
oraz kod SWIFT banku] na adres: itd..
kurde............................
przecież wszystko wypełniłem OK, ale co to jest ten swift (chyba jakiś kod do przelewów międzynarodowych.....), rozumiem że iban to nr konta i znowy trzeba to w kopertę pakować,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,podpowiedzcie coś, dostał ktoś coś takiego????????
W jakim banku masz konto ?
skoro nie wiesz co to jest swift to nie wypełniłeś poprawnie.
Ponadto w formularzu zgłoszeniowym jest miejsce do wypełnienia o nazwie SWIFT. Gdybyś przeczytał FAQ to byś się dowiedział:
"Q.Co to jest IBAN i skąd go wziąć?
A.IBAN jest międzynarodowym zapisem numerów kont bankowych. Twój IBAN, razem z kodem SWIFT Twojego banku pozwoli nam szybko przelać należny Ci zwrot części zapłaty bezpośrednio na Twoje konto bankowe."
Zwróć uwagę na słowo "międzynarodowy" odrobinę się to różni od normalnego numeru konta. Czym się to różni i jaki jest SWIFT dowiesz się w swoim banku.
ale przecież wszystko wypełniłeś poprawnie :) (taka odrobinka złośliwości od rana)
ja wysłałem w połowie grudnia i nic dziś dzwoniłem do canona mają tam taki nr od promocji cash back 008001213060 pani\sprawdziła nie było mnie w danych i mówi żeby jej faxem przesłać kopie dokumentów co wysłałem do irlandii i ona się tym zajmie ;-)
ja wysłałem w połowie grudnia i nic dziś dzwoniłem do canona mają tam taki nr od promocji cash back 008001213060 pani\sprawdziła nie było mnie w danych i mówi żeby jej faxem przesłać kopie dokumentów co wysłałem do irlandii i ona się tym zajmie ;-)
A miałeś kopie kodu kreskowego??? ja tez dzis wysłałem im faxem no ale ksera kodu kreskowego nie mam:(
Dostałem właśnie email
"Z przykrością informujemy o chwilowym opóźnieniu w realizacji promocji
"Zwrot części zapłaty", zorganizowanej w 20 rocznicą EOS. Bardzo
przepraszamy za opóźnienie.
Twoje zgłoszenie do promocji jest w procesie realizacji. Wyślemy należny Ci
zwrot części zapłaty niezwłocznie po zakończeniu tego procesu.
Z poważaniem,
Canon Europa N.V.
"
Czekam na jakies 810zł.
a kiedy chłopaki wysyłaliście dokumenty?????
nie nie mam kopi kodu kreskowego ale babka mówiła że spox nie ma problemu. mam taką nadzieje
a kiedy chłopaki wysyłaliście dokumenty?????
Ja wysłałem gdzieś tak w połowie grudnia moze później(dokładnie nie pamietam), po wydrukowaniu chwilę leżały zanim zachciało mi się iść na pocztę :). Na początku stycznia przyszło standardowe powiadomienie, a dzisiaj powyższy email.
Kody wysłałem w zasadzie wszystkie, nakleiłem im na kartkę a4, zrobiłem skan na wszelki wypadek.
Dostałem właśnie email
"Z przykrością informujemy o chwilowym opóźnieniu w realizacji promocji
"Zwrot części zapłaty", zorganizowanej w 20 rocznicą EOS. Bardzo
przepraszamy za opóźnienie.
Twoje zgłoszenie do promocji jest w procesie realizacji. Wyślemy należny Ci
zwrot części zapłaty niezwłocznie po zakończeniu tego procesu.
Z poważaniem,
Canon Europa N.V.
I ja tyz dostalem - to juz jakis plus :mrgreen:
Ja wysłałem około 18.12 potem 2.01. e-mail, że zarejestrowano no i że za 20 dni dostanę przelew, a teraz taki manewr. Chyba, że się boją płacić odsetki karne ;)
I ja również taki post dostalem ;)
Pozdrawiam i życzę sobie i Wam sporo cierpliwości!
MalFunkTion
12-01-2008, 09:19
ja wysylalem cashbacka na poczatku grudnia i wczoraj dostalem, tyle ze nie maila z przeprosinami, a gotowke ;)
Mam banalne pytanko czy u Was po zgłoszeniu wydruk, który mam wysłać też wygląda jak wydruk żywcem całej stronki formularza gdzie wpisujemy + numer referencyjny zgłoszenia? Wyszło tego 6 stron z czego 2 ostatnie czyste.
SebaWolf
14-01-2008, 18:36
Mam banalne pytanko czy u Was po zgłoszeniu wydruk, który mam wysłać też wygląda jak wydruk żywcem całej stronki formularza gdzie wpisujemy + numer referencyjny zgłoszenia? Wyszło tego 6 stron z czego 2 ostatnie czyste.
dokładnie tak wygląda ale tych czystych stron nigdy nie załączałem /4 razy korzystałem z cashbacka z czego jeszcze na 2 zwroty czekam/ ;)
tomek1961
16-01-2008, 19:19
Czekam na zwrot i dzisiaj dostałem takiego maila:
Drogi/a Tomasz Kubis,
Zleciliśmy przelanie należnego Ci zwrotu części zapłaty PLN385 na konto
bankowego.
Prosimy podać:
Numer IBAN swojego rachunku
Kod SWIFT banku
Nazwę banku
Miasto, w którym bank ma swoja siedzibę
Powyższe dane prosimy przesłać na adres e-mail:
enquiry@submissionstatus.com
Można też przekazać powyższe dane telefonicznie - numer telefonu:
Polska: 0-0-800-1213060
Z poważaniem,
Faktycznie nie podałem kodu SWIFT.Dzisiaj odesłałem maila ze wszystkimi danymi a jutro dodatkowo zadzwonię na infolinie i podam jeszcze raz.Mam nadzieję że teraz kasa dotrze na moje konto bez problemów.
Pozdrawiam
Ja dzis dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania przesyłki ale wysłanej faxem bo pocztowa chyba jeszcze do nich nie doszła :(
Ja dzis dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania przesyłki ale wysłanej faxem bo pocztowa chyba jeszcze do nich nie doszła :(
i ja mam to samo na skrzynce no to jakis krok naprzód ;-)
Kasa przyszła, po niecałym miesiącu. Najpierw zarejestrowali, potem przepraszali że mają opóźnienie a teraz bez żadnego e-maila kasa pojawiła się na koncie-bez żadnych potrąceń.
Właśnie sprawdziłem konto, przyszła pełna kwota 810zł bez żadnych potrąceń (mbank).
Też już mam, bez potrąceń - mBank.
Ja też z przyjemnością odnotowałem dziś wpływ 270zł (bez potrąceń) na konto w mBanku :)
Wysłałem zgłoszenie 11.12.2007
Ja również dziś otrzymałem kasę. Zgłoszenie wysłałem 12.12.2007:lol:
ErnestPierwszy
18-01-2008, 14:47
Też już mam, bez potrąceń - mBank.
Mi też Canon już przelał za 40D.
Czekam na zwrot za efs 60 macro.
Wysyłałem 2 zgłoszenia w odstępie ok 2 tygodni. Pierwsze 19.12.2007. Drugie w Sylwestra?
a ja wysłałem zgłoszenie za 580ex II 20.12 i do teraz cisza - ani maila ani kasy.. no ale moze to z powdou swiat, nowego roku itp ;-)
SebaWolf
18-01-2008, 15:47
ja jakoś ok. 15 grudnia wysłałem za 580EXII dziś dostałem kaske, ale 4 stycznia wysłałem kod z 24-70 do dzisiaj nie otrzymałem nawet maila :(
a ja wysłałem zgłoszenie za 580ex II 20.12 i do teraz cisza - ani maila ani kasy.. no ale moze to z powdou swiat, nowego roku itp ;-)
hehe, "mowisz i masz" - pol godziny pozniej dostalem maila ze pieniazki zastana wkrotce wyslane :mrgreen:
[...]ale 4 stycznia wysłałem kod z 24-70 do dzisiaj nie otrzymałem nawet maila :(
Moja wysylka zostala wrzucona na poczcie glownej w Wawie dokladnie 31 grudnia rano, z pol godziny temu dostalem mail'a, ze "Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 1/18/2008 i realizujemy je"
i jakos mysle, ze to nie wina poczty z IRL :twisted:
dixi2006
20-01-2008, 22:45
Usiłuję zarestrować się z cashbackiem na stronie Canona. Wypełniam co trzeba, klikam aby zarejestrować i wydrukować...i pojawia się czerwony znak zapytania przy numerze IBAN. A przecież podaję dokładnie taki jak we wzorze (i też mam konto w mBanku). Co za chochlik? Swift też wypełniłem (BREXPLPWMBK). Spotkaliście się może z tym?
A ktos pamieta adres stronki na ktorej mozna sledzic swoja przesylke??
A ktos pamieta adres stronki na ktorej mozna sledzic swoja przesylke??
http://www.submissionstatus.com/
dixi2006
21-01-2008, 20:56
Już w porządku, udało się zarejestrować. Wklepałem wszystko jeszcze raz odpoczątku po jakimś czasie i...poszło:p (mała rzecz, a cieszy)