Zobacz pełną wersję : Cash Back od 1.10.07
Noooo - wreszcie dostalem :)
sabuniek
22-01-2008, 11:13
A u mnie cisza. Aparat kupiłem w grudniu, list wysłałem do nich 2 stycznia i do dziś cisza jak makiem zasiał, a ci w Canon Polska nie odbierają telefonu. Bedzie ta kaska czy juz zapomnieć o niej??
A u mnie cisza. Aparat kupiłem w grudniu, list wysłałem do nich 2 stycznia i do dziś cisza jak makiem zasiał, a ci w Canon Polska nie odbierają telefonu. Bedzie ta kaska czy juz zapomnieć o niej??
wyluzuj...
jest jeszcze czas na telefony i interwencje...
ja też wysłałem 2 stycznia i również nic jeszcze nie dostałem... ani kasy ani emaila...
SebaWolf
24-01-2008, 19:57
no w koncu dostałem maila ;) - zgloszenie wysłane 4 stycznia
Brzuchma
26-01-2008, 13:12
Witam
Mam pytanie, czy ma znaczenie w jakiej firmie się kupiło sprzęt? Na stronie z promocją napisane jest "Promocyjny zwrot części zapłaty jest dokonywany tyko wtedy, gdy produkt objęty promocją został oryginalnie sprzedany przez Canon lub przez autoryzowanego dystrybutora Canon", kupiłem u tommiego_J - nie mam paragonu ale mam znajomego który może mi wystawić taki paragon z datą grudniową? Czy istnieje możliwość otrzymania zwrotu kasy??
Robson01
26-01-2008, 15:19
Z tego co wiem Tommy ma sprzęt zza wielkiej wody. Jeżeli po kodach i nr. seryjnym wyłapią ten fakt to raczej nic ze zwrotu nie będzie.
Z tego co wiem Tommy ma sprzęt zza wielkiej wody.
Wszystko co brałem od Tommiego miało eurogwarancję a puszki instrukcje po niemiecku :roll: .
Brzuchma
26-01-2008, 16:38
A ma znaczenie czy dana firma, która wystawia mi rachunek nie jest, autoryzowanym dystrybutorem Canona?? rachunek wystawi mi kolega, ktory ma firme
Robson01
26-01-2008, 16:56
Wszystko co brałem od Tommiego miało eurogwarancję a puszki instrukcje po niemiecku :roll: .
Ja również brałem dwa szkła w pewnym odstępie czasu i były to obiektywy z rynku USA.
Ja również brałem dwa szkła w pewnym odstępie czasu i były to obiektywy z rynku USA.
Czyli ma z różnych źródeł, a nie tylko zza wielkiej wody.
Robson01
26-01-2008, 20:03
Czyli pewnie, bardzo możliwe, że tak :-)
sabuniek
26-01-2008, 23:27
No to mnie troche uspokoiliście, choć tak naprawde jakos specjalnie nie licze na tą kase, ale jak będzie to oczywiście bardzo sie uciesze:)
Brzuchma
26-01-2008, 23:35
A ma znaczenie czy dana firma, która wystawia mi rachunek nie jest, autoryzowanym dystrybutorem Canona?? rachunek wystawi mi kolega, ktory ma firme. zapytam jeszcze raz
pozdrawiam
persival
27-01-2008, 13:08
A ma znaczenie czy dana firma, która wystawia mi rachunek nie jest, autoryzowanym dystrybutorem Canona?? rachunek wystawi mi kolega, ktory ma firme. zapytam jeszcze raz
pozdrawiam
raczej nie ma znaczenia, ja kupilem od goscia z UK (na ebay), sprzet ten - gosc sprowadza z US, papiery wyslalem doslownie w ostatniej chwili ( to byl 23.12.2007) i tez nie bylem pewien poniewaz nie mialem faktury jako takiej a tylko dolaczylem jako dowod list przewozowy-w zeszlym tugodniu dostalem info z podziekowaniami i czek do zrealizowania.
pozdr
MalFunkTion
27-01-2008, 15:23
nie wyslales w ostatniej chwili, wysylac mozna przeciez do lutego - lol ile razy to musi byc napisane na forum?
Brzuchma
27-01-2008, 16:59
dzięki za odpowiedź, spróbuje, będzie na dokładkę do 5d. pozdrawiam
towersivy
29-01-2008, 21:52
Kasa wraca, tyle że teraz pewnie trzeba się liczyć ze sporym poślizgiem.....do mnie właśnie doszedł meil.....że trzeba będzie trochę poczekać na zwrot, list wysłany 03.01 :)
Pzdr.
Właśnie dostałem kase z Canona :) list wysłany 14.12.2007, dwa razy interweniowalem telefonicznie i mailowo 16.01.2008 dotarl mail od Canona a dzis kasa :) i to bez potrąceń:) czekam jeszcze za zwrotem z 580EXII
Czy na stronie www.submissionstatus.com trzeba pisać po angielsku w formularzu?
Czy numer Polska 0-0-800-1213060 wam działa?
Czy na stronie www.submissionstatus.com (http://www.submissionstatus.com) trzeba pisać po angielsku w formularzu?
zy numer Polska 0-0-800-1213060 wam działa?
na tej stronie mozesz bybrac jezyk w jakim chcesz dokonac zgloszenia problemu a nr 800..... trzeba poprzedzic dwoma zerami i dzwonic tak od 9.00 rano
Ze strony zgłaszałem już ale zero odzewu. :(
a ja właśnie dostałem zwrot, :smile: po wysłaniu listu i po interwencji tel i wysłaniu fax nareszcie jest. troche to trwało a na stronie gdzie można było sprawdzić stan nie mogło znaleść moich danych już sie bałem że nici z tego a tu niespodzianka. prawie 2 miesiące
a ja właśnie dostałem zwrot, :smile: po wysłaniu listu i po interwencji tel i wysłaniu fax nareszcie jest. troche to trwało a na stronie gdzie można było sprawdzić stan nie mogło znaleść moich danych już sie bałem że nici z tego a tu niespodzianka. prawie 2 miesiące
fax ? co napisałeś? jaki numer?
Filla Kris
30-01-2008, 17:55
Właśnie dostałem kase z Canona :) list wysłany 14.12.2007, dwa razy interweniowalem telefonicznie i mailowo 16.01.2008 dotarl mail od Canona a dzis kasa :) i to bez potrąceń:) czekam jeszcze za zwrotem z 580EXII
A ja tez dzis dostalem kase. Zgloszenie wyslane priorytetem poleconym 08.12.2007.
W submission widniala data wyslania kaski 17 styczen i miala isc do 5 dni roboczych. Wczoraj bylem pytac w moim banku. Dalem canonowi czas do konca tygodnia. Jak widzicie tam wszytko trwa. Poprostu potrzeba duzo cierpliwosci i tyle. 2 tygodnie temu wyslalem nastepne zgloszenie jeszcze nie dostalem potwierdzenia ze dostali wiec spodziewam sie kasy w maju.
Kris
ja wyslalem list 3 stycznia (polecony priorytet) a emaila dostałem dopiero dzisiaj z informacją że list otrzymali 30.01.2008 czyli dzisiaj...
JEST, JEST, JEST!!!
Drugi cash-back, tym razem za 5D doszedł do mnie na konto!
Tym samym kasa za 5D+24-70+580 jest w kieszeni:mrgreen:
Trzymam kciuki by wam się również udało.
Zdrówko!
P.s. Na kasę czekałem ponad miesiąc :-?
Dostałem 270 zł. Bez potrącenia przez bank.
22 dni po pierwszym mejlu od canona.
ja wyslalem list 3 stycznia (polecony priorytet) a emaila dostałem dopiero dzisiaj z informacją że list otrzymali 30.01.2008 czyli dzisiaj...
U mnie identyczna sytuacja
Adam Kasprzak
31-01-2008, 00:13
A ja czekam od Października (2007 ;)):D Pucha kupiona 3 Października, list wysłany 4tego :)
W końcu wziąłem się*za tą sprawę i wysłałem list do Canona z prośbą o wyjaśnienie sytuacji...
Ja w dniu wczorajszym dostałem na konto 190zł za 580EX II.Chwilę to trwało ale tylko przez to,że pomyliłem końcówkę adresu e-mail (zamiast .com wpisałem na formularzu .pl :) ) i pomyliłem początek nr konta :oops: . Po telefonicznej interwencji i skorygowaniu błędów minęły dwa tygodnie i pieniążki na koncie. Czekam jeszcze na kasiorkę za 5D, które kupiłem ostatniego dnia grudnia 2007 :lol: ( teraz już wszystko dobrze wypełnione).
ErnestPierwszy
31-01-2008, 00:55
Dostałem dziś drugi przelew za EFS60 macro. List wysłany tuż przed Nowym Rokiem, 17.01.2008 Canon napisał że kasę wysłał i dziś 30.01.2008 mam ją na koncie:)
Trochę to trwa, ale dochodzi:) Warto sprawdzić stan zwrotu na stronach submissionstatus.
Dostałem dziś drugi przelew za EFS60 macro. List wysłany tuż przed Nowym Rokiem, 17.01.2008 Canon napisał że kasę wysłał i dziś 30.01.2008 mam ją na koncie:)
Trochę to trwa, ale dochodzi:) Warto sprawdzić stan zwrotu na stronach submissionstatus.
A dostałeś przy rejestracji ten numerek zaczynający się na Axxxxxxxxx ? Bo ja mam mój "submission number", ale jest w zupełnie innej formie niż ten, który wymagają na stronie do sprawdzania. Btw wysłałem dopiero 11.01.2008 także pewnie jeszcze poczekam :lol:
ErnestPierwszy
31-01-2008, 12:50
A dostałeś przy rejestracji ten numerek zaczynający się na Axxxxxxxxx ? Bo ja mam mój "submission number", ale jest w zupełnie innej formie niż ten, który wymagają na stronie do sprawdzania. Btw wysłałem dopiero 11.01.2008 także pewnie jeszcze poczekam :lol:
Numer dostaniesz w mailu od Canona - po ok 2-3 tygodniach od wysłania.
Operacja trwa trochę ponad miesiąc.
Czekaj i nie martw się:)
fax ? co napisałeś? jaki numer?
ano najsampierw to zadzwoniłem do canona jaiś nr. 0 800 pani mi dała nr. do info cash back a tam mi pani podała nr. fax do irlandii i wysłałem kopie zgłoszenia,kopie faktury i kodów kreskowych (jak masz zrobiony skan ja nie miałem) no a potem to już dostałem maila i czekałem i czekałem powodzenia:wink:
Właśnie zadzwoniłem na 00 800 . . ... i miła Pani poinformowała mnie, że moje zgłoszenie jest w trakcie realizacji :), przeprosiła, że trwa to tak długo ale mają bardzo dużo zgłoszeń :)
pozdrawiam
Numer dostaniesz w mailu od Canona - po ok 2-3 tygodniach od wysłania.
Operacja trwa trochę ponad miesiąc.
Czekaj i nie martw się:)
Nic się nie martwię - to już mój trzeci cashback, więc wiem że może to trochę potrwać. Dzięki za info :smile:
Juz sie troche martwilem, na 0800 nie idzie sie dodzwonic, a na maila nikt nie odpowiada, mimo ze pisza, ze robia to w 48 godzin. Ja wyslalem 2 stycznia i nic, nawet nie dostalem potwierdzenia, ze do nich dotarlo, ale widze, ze nie jestem odosobniony, wiec tylko musze czekac. Jak nie bedzie odzewu za jakies 2 tygodnie to bede interweniowal.
Wlasnie dostalem maila, ze 4 lutego przyjeli moje zgloszenie (wysłalłem 2 stycznia) i teraz mam czekac 20 dni. Teraz to juz z górki;-))
Wysłałem zgłoszenie (kody paskowe, wydruk, paragon) jeszcze przed Bożym Narodzeniem. Nie mogąc się doczekać wysłałem zgłoszenie ze strony
http://www.submissionstatus.com/contactus.aspx
i okazało się, że zgłoszenie dotarło dopiero dzisiaj. Sądzę, że kłamią i gdybym się nie przypomniał odwlekaliby wypłatę, aż minąłby termin.
Wysyłajcie więc zapytania przez podany wyżej adres, wtedy dostaniecie numer rejestracji i pewnie dopiero wtedy Wasza sprawa ruszy z miejsca.
Pozdrawiam i życzę wielu cashbacków :)
Ja swój drugi zwrot wysyłałem 09.01 (polecony + priorytet) a dzisiaj tj. 4.02 dostałem maila z informacją że dostali moje zgłoszenie 04.02 (sic!) i wciągu 20 dni maja przesłać kasę.
Ja swój drugi zwrot wysyłałem 09.01 (polecony + priorytet) a dzisiaj tj. 4.02 dostałem maila z informacją że dostali moje zgłoszenie 04.02 (sic!) i wciągu 20 dni maja przesłać kasę.
Sądzę, że robią to jakimiś partiami, bo w tym wątku często było, że jednego dnia kilka osób dostawało wiadomość, ale jakbym przed świętami wysłał i do dzisiaj nic nie dostał to bym się zastanawiał:(
Sądzę, że robią to jakimiś partiami, bo w tym wątku często było, że jednego dnia kilka osób dostawało wiadomość, ale jakbym przed świętami wysłał i do dzisiaj nic nie dostał to bym się zastanawiał:(
Wysłałem 20 grudnia, wczoraj dostałem @ z potwierdzeniem :p
Wysłałem 20 grudnia, wczoraj dostałem @ z potwierdzeniem :p
Wysłane 11go stycznia, wczoraj przyszedł mail z potwierdzeniem.
Wysłane 2 stycznia. Wczoraj 4 lutego dostałem pocztę, że kasa będzie za ok 20 dni więc czekam dalej i pozdrawiam.
Ja wysłałem list 17 stycznia, potwierdzenie dostałem 5 lutego. Teraz czekam na przelew :-).
Wyslalem w grudniu, mail dostalem jakis miesiac temu a na stronie dalej napisane ze rozpartuja zgloszenie, jaja jakies?
Ja wysłałem list 17 stycznia, potwierdzenie dostałem 5 lutego. Teraz czekam na przelew :-).
Witam wszystkich.
To tak jak u mnie tylko, że ja wysłałem priorytetem 19 stycznia.
KrzysiekRally
11-02-2008, 13:07
Panowie ja z takim zapytaniem. Bo chce wysłać CB na 70-200 F4/L
tam jest podany termin że do 2007 wazna promocja...a widze, że wy dalej wysyłacie. Na stronie głównej canon.pl nie ma żadnego info o tym, że przedłużyli promocje. Czyli rozumiem, że można wysyłac dalej skoro inni wysyłają :rolleyes:
Panowie ja z takim zapytaniem. Bo chce wysłać CB na 70-200 F4/L
tam jest podany termin że do 2007 wazna promocja...a widze, że wy dalej wysyłacie. Na stronie głównej canon.pl nie ma żadnego info o tym, że przedłużyli promocje. Czyli rozumiem, że można wysyłac dalej skoro inni wysyłają :rolleyes:
Było już wcześniej o tym pisane. Poczytaj warunki promocji na http://canon2007promotions.onlinerebates.com/intro.aspx?country=po&view=promos
Aby uzyskać zwrot części zapłaty komplet dokumentów promocyjnych musi zostać wysłany do dnia 15.02.2008
pewnie gdzies w czerwcu przed wyjsciem nowosci sierpniowych.
KrzysiekRally
11-02-2008, 15:17
Było już wcześniej o tym pisane. Poczytaj warunki promocji na http://canon2007promotions.onlinerebates.com/intro.aspx?country=po&view=promos
Aby uzyskać zwrot części zapłaty komplet dokumentów promocyjnych musi zostać wysłany do dnia 15.02.2008
uuuuu to bym sobie strzelił samobuja :shock:
Trzeba dziś wysłać;-)
Dzięki za info
Wyslalem w grudniu, mail dostalem jakis miesiac temu a na stronie dalej napisane ze rozpartuja zgloszenie, jaja jakies?
ano chyba jaja - u mnie to samo.. 18 stycznia doszedl mail i "ciagle rozpatruja".. a oprzedni CB przyszedl blyskawicznie :evil:
A ja wysłałem gdzieś w okolicach 10 stycznia i na razie maila od canona brak :|
KrzysiekRally
12-02-2008, 17:16
No i poszło dziś zgłoszenie na stronie, a jutro nasza kochana poczta polska dostanie to w łapy.
MacGyver
12-02-2008, 20:07
Też sobie w ostatniej chwili przypomniałem, na wszelki wypadek wysłałem priorytetem :-)
Wysłane 25 stycznia a dziś dostałem maila :)
KrzysiekRally
12-02-2008, 23:27
Też sobie w ostatniej chwili przypomniałem, na wszelki wypadek wysłałem priorytetem :-)
Mac zapewne wiesz, ale liczy się zapewne data rejestracji na stronie i stempel pocztowy także pełen luzik...chyba :-P :wink:
Adam Kasprzak
12-02-2008, 23:48
Wy się*tam przejmujecie :P
Ja wysłałem 3 Października (2007) - teraz jestem w kontakcie z Panią Marie Quinn (czy jakoś tak) z Irlandii, mam nadzieję, że odzyskam CashBack ;)
towersivy
13-02-2008, 01:08
Mi się dzisiaj przypomniało......a raczej wyleciał kartonik z kodem od 5D....jutro gnam na pocztę i wysyłam.....btw czy komukolwiek pobrano prowizję w banku ING??
Pzdr.
sylwester Samluk
13-02-2008, 01:52
Witam
Informuje, że zostały mi zwrócone pieniądze za Canona 400D, którego kupiłem w promocji. Niestety zwrot tylko 250zł a nie 310zł czy ktoś wie dlaczego?? Czy ktoś z Was miał podobny zwrot kosztów?
Sylwek
p.s ale to co przeszedłem z firmą Canon nie było łatwe. Ale cashback działa tylko kwesta ile masz szczęścia. Ja miałem pecha moją wysyłkę wraz z kodem przepadła gdziesz na poczcie. Ale wszystko dobrze się skończyło uff,,,
MacGyver
13-02-2008, 02:42
Mac zapewne wiesz, ale liczy się zapewne data rejestracji na stronie i stempel pocztowy także pełen luzik...chyba
Wiem, ale odkąd Poczta Polska wprowadziła usługę przesyłek priorytetowych to zwykłe idą minimum 2 tygodnie ;-)
Niestety zwrot tylko 250zł a nie 310zł czy ktoś wie dlaczego?? Czy ktoś z Was miał podobny zwrot kosztów?
Prowizja banku za przelew zagraniczny?
a ja jeszcze nie wysłałem i maila z potwierdzeniem też nie dostałem...:(
tomek1961
15-02-2008, 08:41
Dzisiaj na konto wpłynęły pieniądze za Canona 40D z 18-75.
Cała suma 385 PLN.Pierwsze zgłoszenie wysłałem w Grudniu ale były problemy z kodem SWIFT mojego banku.Canon 2 razy wysyłał mi pieniądze.Teraz już wszystko jest OK.Warto sie uzbroić w cierpliwość i czekać.
MacGyver
15-02-2008, 09:46
...za Canona 40D z 18-75...
O, Canon wypuścił nowy obiektyw :-)
ErnestPierwszy
15-02-2008, 11:34
Witam
Informuje, że zostały mi zwrócone pieniądze za Canona 400D, którego kupiłem w promocji. Niestety zwrot tylko 250zł a nie 310zł czy ktoś wie dlaczego?? Czy ktoś z Was miał podobny zwrot kosztów?
Sylwek
A skąd te 310 zł? Na stronach promocji widnieje kwota 270 zł za 400D. 20 zł potrącił pewnie Bank za przelew z zagranicy...
tomek1961
15-02-2008, 20:33
O, Canon wypuścił nowy obiektyw :-)
Upss,,,miało być 17-85
A ja wysłałem dokumenty. 28 grudnia i do tej pory żadnego maila , ani też odpowiedzi na mój mail z formularza zgłoszeniowego z pytaniem o satus mojego zwrotu. :(. Nie wiem co już mam zrobić.
A ja wysłałem dokumenty. 28 grudnia i do tej pory żadnego maila , ani też odpowiedzi na mój mail z formularza zgłoszeniowego z pytaniem o satus mojego zwrotu. :(. Nie wiem co już mam zrobić.
Jestem w takiej samej sytuacji z ta roznica, ze ja dokumenty wyslalem 10 stycznia. Chyba czas do nich napisac maila z pytaniem wtf :]
PS. Mam tylko nadzieje, ze PP nie zgubila przesylki, bo to jest niestety calkiem prawdopodobne :/
Bez obaw, ja wysyłałem formularze za 400D mniej więcej w tym samym terminie (nawet trochę przed świętami) i dopiero 2 tygodnie temu się odezwali, a w zeszłym wpłynęły pieniądze. Podejrzewam, że poczta dodaje swój wkład do opóźnienia, bo życzenia świąteczne dla rodziny w Anglii dotarły również 2 tygodnie temu (!). Będzie dobrze.
Ja wypełniłem formularz 26.12, wysłałem list 27.12 i do dziś nie dostałem od nich żadnego maila. Pod koniec stycznia skorzystałem z polskiego formularza na submissionstatus.com, zwrócił mi mail z błędem od serwera. Przełączyłem formularz na angielski, wypełniłem, tym razem zwrotki nie było, ale też i żadnego odzewu. 6.02 wypełniłem formularz po raz kolejny i 11.02 dostałem mail treści:
"Dear Grzegorz,
We have a valid claim under your name which is currently being processed. You will receive your cashback shortly.
Regards,
Customer Service Team"
no i od tej pory czekam i dalej nic. Wygląda na to, że trzeba się uzbroić w cierpliwość, pewnie pod koniec grudnia klienci się rzucili do sklepów i teraz chłopcy się nie wyrabiają :-|
trzeba się uzbroić w cierpliwość... Ja również wysłałem moje zgłoszenie 2 stycznia i dopiero kilka dni temu dostałem emaila ze list dotarł a kasy jeszcze nie mam. Niektórzy dostają kase bez zadnych emaili także spokojnie czekajcie
energia_ki
18-02-2008, 18:50
ja wysłałam zgłoszenie pod koniec grudnia, żadnych mejli z potwierdzeniem nie było, za to dziś wpłynęły pieniądze na konto :grin: - tak więc powtórzę za innymi: cierpliwości
krzysiek29
18-02-2008, 21:44
Papierki wysłałem 10 stycznia, potwierdzenie na maila dostałem 30 stycznia dziś mam kasę na koncie :-) :-)
Mi dzisiaj kasa wpłynęła na konto i o dziwo nie potrącili prowizji jak za pierwszym razem.
Ja wypełniłem formularz 26.12, wysłałem list 27.12
[...] 6.02 wypełniłem formularz po raz kolejny i 11.02 dostałem mail treści:
"Dear Grzegorz,
We have a valid claim under your name which is currently being processed. You will receive your cashback shortly.
Regards,
Customer Service Team"
no i od tej pory czekam i dalej nic. ....
No i przyszło, bez żadnych potrąceń. A maila o tym że zaakceptowali nigdy nie dostałem. Tak więc głowa do góry :)
widze, ze i maile i przelewy wysylane sa seriami - do mnie tez przyszlo 190zl za 580 ex II :-) .. szkoda ze nie po 3 tyg. od wyslania jak w przypadku 40d a po 2 miesiacach, ale i tak cieszy ;-)
pozostaje zbierac kase i czekac na kolejny CB :mrgreen:
Ja wysłałem 2 stycznia, wczoraj 18 lutego dostałem przelew w pełnej kwocie 570pln;) 70-200 4L i 580 EXII. Żadnego maila nie dostałem, więc innym życzę cierpliwości.
Wysłałem zgłoszenie jakoś w połowie stycznia, pieniądze nadeszły parę dni temu. Cała suma, bank nic nie zeżarł (Inteligo czyli PKO BP).
sabuniek
19-02-2008, 14:28
Zgłoszenie poszło 2 stycznia, od tego czasu cisza, zero maili, zero kontaktu aż tu dziś na konto wpadło równo 270PLN, super (bank BPH SA)
Pozdro dla wszystkich
towersivy
19-02-2008, 15:08
Canon robił chyba jakieś masowe przelewy :D kilku znajomych też dzisiaj odnotowało wpływ :)
tomek1906
21-02-2008, 20:57
czy ktoś z Was kupował w poprzednim cash backu 24-105? . chodzi dokładnie o wersję sprzedawaną jako kit z 5d czy ktoś z Was wysyłał kod kreskowy z worka a nie pudełka? Czy dostaliście zwrot???
Ja dostałem dzisiaj (22.02), 270zł, czyli bez żadnych potrąceń:D , a wysłałem 2 stycznia. Bądźcie cierpliwi.:-o
wyslalem do canona list na poczatku stycznia. ok 20 lutego dostalem przelew ze zwrotem bez potracen (mbank)-40d z 17-85 , +zwrot za matowkę 30zl
pozdrawiam
albercikk
26-02-2008, 13:46
Hip Hip Hura !!!!!!! :)
Ja już trochę zaczynałem tracić nadzieje i powoli przymierzałem się do płaczu i zgrzytania zębami, myślałem że o mnie zapomnieli albo że ja coś pochrzaniłem bo już ponad dwa miechy czekania.....a jak by mi tej kasy nie dali to moje plany foto-zakupowe wzięły by w łeb i miał bym o jeden obiektyw mniej.
Na szczęście tak jak Siteko-wi - 22.02 przyszedł przelew na 1310 zł i nic nie potrącili :):):)
Jestem Happy, nowy Cashback sie zbliża, 35/1.4L, 85/1.8, 40D - coraz bliżej :)
Pozdrawiam
Tomek S.
29-02-2008, 01:55
Ja wysłałem 16.01.2008 do dzisiaj nic :(
Ale z tego co piszecie można wnioskować że nie ma wyjścia trzeba czekać i tyle.
Cierpliwość to wielka cnota.
KrzysztofZ
29-02-2008, 08:18
Ja zwrot kasy dostałem po 2,5 miesiącach (niestety nie podałem poprawnego IBAN-u dlatego musiałem wysłać jeszcze raz poprawne dane) - ale przedwczoraj dostałem pieniądze na konto.
Ja jeden cashback dostalem 26 lutego (wyslany 4 lutego), a na drugi (wyslany 8 lutego) czekam.
Zgloszenie wyslane 1.02.2008, kasa na koncie byla 27.02.2008 .
Ja niestety też nie dostałem ani maila, ani zwrotu, ani kompletnie żadnej informacji :( mimo wysłania zgłoszenia na początku lutego. Czekam nadal.
ja wysłałem 4 lutego i jak na razie zero odzewu.
pzkrolik
29-02-2008, 19:35
a ja dostałem dzisiaj informację mailem, że moje zgłoszenie zostało "przyjęte" (w dniu dzisiejszym tj 29.02)... a wysyłałem 22.01 (priorytetem...poleconym). 15 lutego miałbyć ostateczny termin przyjmowania zgłoszeń i w sumie nie wiem czy dzisiaj poczta im dostarczyła moje, czy je zaksięgowali... w każdym bądź razie wysyłałem do nich maile z zapytaniami ( w różnych językach, za pomocą formularza i bez) i zostawały bez odpowiedzi... dziś mi napisali, że zgłoszenie jest przyjęte i w trakcie realizacji, dostałem nr ID (niestety nie działa; na stronie http://www.submissionstatus.com wypisuje mi, że nie można odnaleźć takiego zgłoszenia... :) ... ale mysle, że po prostu trzeba się uzbroić w cierpliwość i oczekując na zwrot spokojnie zająć się robieniem zdjeć :) pozdrawiam i czekam nadal...
tfu nie w lutym a w styczniu słałem a ma to o tyle znaczenie, iż dziś przyszedł wyczekiwany mail z zapisem, iż dostali list dzisiaj... (02.29) po prostu priorytet :)
Wysłałem poleconym priorytetem 17.01, dzisiaj przyszedł mail...
Próbowałem się akurat dodzwonić na 0-0-800 ..., patrzę na skrzynkę a tu mail ;-)
KrzysiekRally
02-03-2008, 18:06
C B wysłany 13 lutego w piątek już mail z potwierdzeniem realizacji 8)
Yoshitaka
02-03-2008, 18:23
(niestety nie działa; na stronie http://www.submissionstatus.com wypisuje mi, że nie można odnaleźć takiego zgłoszenia... :) ...
Za parę dni będzie mógł sprawdzić swój status na tej stronie.
Mi przeszedł email z ID i też nie znajdowało mojego zgłoszenia po tych danych.
Po paru dniach już mogłem sprawdzać status.
januszpp
02-03-2008, 18:26
Wyslalem pod koniec grudnia i do tej pory bez odzewy gdzie mozna si dowiedziec w jakim stadium jest ta realizacja
Ze tak niesmialo spytam: jest jeszcze ktos z Was, kto nie otrzymal maila ani pieniedzy, czy jestem "wyjatkowy"? :?
Wczoraj dostałem cashback za 17-55 f/2.8. Papierki wysyłałem jakoś w lutym.
Hej ja wysyłałem jakoś ok 10 stycznia i to z UK gdzie wtedy przebywałem więc doszło szybko a i tak za mailem czekałem aż do 5 lutego i od tego momentu do 5 marca nic aż w końcu udało mi sie zalogować na submissionstatus i zobaczyłem ze 5 marca wysłali mi kasę która miała iść 5 dni roboczych dziś jest siódmy kasy jeszcze nie ma ale ufam że dojdzie:) Poprzednim razem było dużo szybciej mail po tygodniu kasa na koncie po równo miesiącu. Widać nie wyrabiają się w tej Irlandii...
Ja mam tak samo:) Dwa cashbacki poslane na poczatku lutego w dwu dniowym odstepie - jeden juz przyszedl jakos 26 lutego, a przy drugim pisze, ze wyslany 3 marca i transfer do 5 dniu roboczych:) I nic nie doszlo.. W jakim banku masz konto? PKO BP/Inteligo ?
pzkrolik
12-03-2008, 23:44
U mnie to samo... dostałem potwierdzenie mailem o nadaniu zwrotu transferem bankowym w dniu 3 marca... też wspominali coś o pięciu dniach roboczych... no ale może w Irlandii pracuje się 1 dzień w tygodniu, a reszta to wolne... bo do dzisiaj nic mi nie zwróciło... ale póki co, zapas cierpliwości jeszcze mam...
U mnie też na szczęście zakończyło się pozytywnie.
Ale nie od razu było wesoło:
Aparat (C400d) kupiony w październiku, wysłałem komplet dokumentów, zarejestrowałem się 9 listopada i czekałem.
W grudniu przyszedł list, że nie dostarczyłem dowodu zakupu. A na 100% procent dołączyłem. No trudno. Zgodnie z zaleceniem z listu, dosłałem mailowo skan dowodu zakupu. Po jakimś czasie wypełniłem reklamację na stronie i czekałem :) Oczywiście nikt się nie odezwał, pomimo obietnicy na stronie, że będzie jakaś reakcja.
No to wysłałem maila do Marie Quinn z opisem sytuacji (a to dzięki canon-board, bo to tu znalazłem ten adres dzięki Wam). Odpowiedź była w miarę szybka i mówiła, że sprawa zostanie zbadana.
Potem na stronie konktrolnej (submissionstatus) pojawił się inny napis niż ten, że nie dostarczyłem dowodu zakupu, ale że sprawa jest w toku. W zeszłym tygodniu pojawiła się informacja, że przelew został zrobiony.
A dziś kasa jest na końcie. Super!
Długo trwało, nerwów kosztowało, ale nareszcie pozytywny koniec :)
Ja kupowałem Canona z kitem w maju. Wysłałem wszystko jak trzeba, ale zamiast podać IBAN (czyli numer konta z PL z przodu) podałem tylko numer konta. Po kilku tygodniach dostałem polecony list aby dosłać poprawny numer konta. Po dosłaniu przelali kasę, ale obciążyli mnie za ten durnym monitujący polecony. I to ładną kasę odjęli, ponad 20 zł.
Ja mam tak samo:) Dwa cashbacki poslane na poczatku lutego w dwu dniowym odstepie - jeden juz przyszedl jakos 26 lutego, a przy drugim pisze, ze wyslany 3 marca i transfer do 5 dniu roboczych:) I nic nie doszlo.. W jakim banku masz konto? PKO BP/Inteligo ?
Konto mam w mBanku ale to raczej nie kwestia banku tylko raczej tego kiedy oni rzeczywiście to wysłali bo może dyspozycje przelewu poszły 3 marca a same przelewy później. Dziwne bo poprzednim razem chyba 3 dni szedł przelew
Ja kupowałem Canona z kitem w maju. Wysłałem wszystko jak trzeba, ale zamiast podać IBAN (czyli numer konta z PL z przodu) podałem tylko numer konta. Po kilku tygodniach dostałem polecony list aby dosłać poprawny numer konta. Po dosłaniu przelali kasę, ale obciążyli mnie za ten durnym monitujący polecony. I to ładną kasę odjęli, ponad 20 zł.
A jesteś pewien, że za polecony Ci te 20zł wzięli? Bo mi poprzednim razem odjęli 20zł za przelew chyba chociaż podobno teraz już ludziom w tym samym banku nic nie odejmują przyjdzie to zobaczymy
A jesteś pewien, że za polecony Ci te 20zł wzięli? Bo mi poprzednim razem odjęli 20zł za przelew chyba chociaż podobno teraz już ludziom w tym samym banku nic nie odejmują przyjdzie to zobaczymy
Ja byłem przekonany że potrącą mi 20 zł ale miło się zdziwiłem gdy przyszła kasa bez potrąceń :)
jesteś pewien, że za polecony Ci te 20zł wzięli? Bo mi poprzednim razem odjęli 20zł za przelew chyba chociaż podobno teraz już ludziom w tym samym banku nic nie odejmują przyjdzie to zobaczymy
Jestem, dostałem mniej niż było w informacjach o zwrocie. Za przelew raczej nie brali bo przelew przyszedł z polskiego konta w BPH, zatem o przewalutowaniu nie było mowy.
Chyba moim ostatnim postem, wywolalem wilka z lasu. Akcja cashback zakonczona sukcesem ;) Uff...
No w końcu. Dzisiaj doszły pieniądze, co dziwne nie dostałem potwierdzenia na maila. Zero odzewu. Zgłoszenie wysyłałem początkiem lutego.
Wszyscy chyba dzisiaj dostali.. u mnie dokładnie tyle ile powinno czyli 575 za 70-200
Tomek S.
13-03-2008, 22:55
Nie będę się rozpisywał, wszystko w porządku, dostałem całość, Amen.
ja tez dostalem.. a i zdarzylem juz wniosek o nastepny cashback wyslac:) wiec pora chyba zmienic watek ;)
Wszyscy chyba dzisiaj dostali.. u mnie dokładnie tyle ile powinno czyli 575 za 70-200
NIestety, nie wszyscy... :( Łudzę się jeszcze, że może bank zaksięguje dopiero jutro.
Ja również dziś dostałem bez potraceń wreszcie:)
Wczoraj wpłynęła kasa. Już się bałem bo późno wysłałem dokumenty pocztą (3 dni po terminie) ale na szczęście się udało 770 za 70-200.
Ja rowniez dostalem wczoraj kase 190 zl za lampe.Dokumenty wyslalem 17´stycznia.
I ja dostałem zwrot cashback, a przelew z Irlandii szedł 10 dni !!!
Ciekawe, który to bank zarabia na przetrzymywaniu cudzej kasy?
Pozdrówka
MacGyver
17-03-2008, 10:16
Ja również 13 lutego dostałem przelew od Canona. Potwierdza się teoria Towersa o hurtowym wysyłaniu kasy :-)
KrzysiekRally
21-03-2008, 19:18
Ha!
13 Lutego wysłany, 13 Marca już na koncie leży $$
:mrgreen:
O nowym cashbacku (tym lutowo-marcowym itd) dyskutujemy tu :arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=30672