Zobacz pełną wersję : 30D - Canon oddaje 590 zł!
ErnestPierwszy
09-11-2006, 17:53
No, no coś się w Polsce ruszyło:)
Pzdr!
he he znowu kupisz 30d? ;)
to moze jakis link - bo skasuje watek :twisted:
Kolekcjoner
09-11-2006, 18:42
to moze jakis link (...)
No fajnie by było:).
fajnie by było gdybyśmy się dowiedzieli o co właściwie chodzi????
Kolekcjoner
09-11-2006, 19:55
Podam koledze ErnestPierwszy pomocną dłoń:).
http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/intro.aspx
i jeszcze u nas: http://www.sklepfotograficzny.pl/
to moze wkleje dla nieklikajacych:
Aby wystąpić o zwrot części zapłaty, wykonaj następujących 6 czynności:
1. Kup EOS 30D w terminie od 01.11.2006 do 31.01.2007.
2. Wykonaj kopię rachunku lub paragonu kasowego i wytnij oryginalny kod paskowy, który znajdziesz na pudełku aparatu.
3. Wypełnij formularz zgłoszenia. Formularz wyświetli się po kliknięciu w „Dalej”.
4. Wydrukuj wypełniony formularz i wyślij go razem z oryginalnym kodem paskowym oraz kopią rachunku lub paragonu na adres:
Canon EOS 30D Promotion Centre
P.O. Box TP 34,
Dept. # 72821,
Tipperary,
Ireland.
5. Canon zwróci Ci kwotę 590 złotych, czekiem lub na Twój rachunek bankowy.
6. Zdecyduj się na uczestniczenie w promocji.
Kolekcjoner
09-11-2006, 20:01
to moze wkleje dla nieklikajacych:
Ale z tego wynika, że 40D tuż za płotem:).
MaciekCi
09-11-2006, 20:05
Żeby to było na 5D :P eh ... 600zł z 30D to i tak niezła "zniżka" :)
a czy jest jakas promocja aktualnie na 400d? cashback albo karta sandiska?
ErnestPierwszy
09-11-2006, 20:35
Przepraszam za zamieszanie, ale wysłałem info jak tylko się dowiedziałem.
Dopiero przyszedłem do domu.
I NIE ROZUMIEM dlaczego NIKT TEGO NIE REKLAMUJE?
Linki juz macie.
Pozdrawiam:)
Hymm ja już go mam:) Ale testuję, bo nie chcę znowu się ślinić i znowu wymieniać:)
Czyli z tego wynika ze jesli bym kupil 30d w sklepie internetowym w polsce za naprzyklad 4380 zł to po wycieciu tego kodu z opakowania i wyslaniu wraz z wypelnionym formularzem dostalbym przelewem spowrotem 590 zlotych tak?
No i wychodzi na to że kupiłem o 10 dni za wcześnie ;)
ja też kupiłem za wcześnie ale zrobiłem kilka fajnych zdjęć i nie żałuję. inna sprawa że miałbym za to gripa :P
A wiecie jak oni może potem weryfikują wysłane zgłoszenie ??
Dzwonią do firmy czy jak??
No ale sami musicie przyznac ze cena około 3600 zł nie jest wygórowana jak za taki aparat...najbardziej chyba powinni zalowac ci którzy kupili 20d na allegro za 3400 =)
mattnick
09-11-2006, 23:17
ja 350d kupiłem za 3099 w lutym 2006
niech zgadne w fotojokerze?
No ale sami musicie przyznac ze cena około 3600 zł nie jest wygórowana jak za taki aparat...najbardziej chyba powinni zalowac ci którzy kupili 20d na allegro za 3400 =)
a dlaczego? moze juz zrobili fote zycia?
najlepszy aparat fotograficzny - to ten ktory mamy przy sobie ;-) i o tym tez trzeba pamietac
mattnick
09-11-2006, 23:26
nie...w foto kosztował wtedy 3299
a dlaczego? moze juz zrobili fote zycia?
najlepszy aparat fotograficzny - to ten ktory mamy przy sobie i o tym tez trzeba pamietac
masz racje w 100% - sam pamietam okres kiedy zbierałem kase na swoje pierwsze lustro i ile naprawde fajnych kadrów przeszło mi koło nosa....
ale z drugiej strony jesli masz wydac okrągła sumke na fajny aparat to chcialbys zeby oferował w swojej cenie to co inne lustra a nie kosztował tyle samo i tych funkcji miał mnie....
Oczywiscie wszystko to zalezy od nas samych , faktycznie troche sie pospieszylem z ta deklaracją...
nie...w foto kosztował wtedy 3299
ale przynajemniej kadry uratowałeś!
ale z drugiej strony jesli masz wydac okrągła sumke na fajny aparat to chcialbys zeby oferował w swojej cenie to co inne lustra a nie kosztował tyle samo i tych funkcji miał mnie....
jesli jestes onanistasprzetowym to fakt :-)im wiecej tym lepiej :mrgreen:
natomiast jesli szukasz konkretnych rozwiazan wtedy niekoniecznie oplaca sie kupowac nowosci - oczywiscie cena 30D jest lepsza niz 20D a mozliwosci identyczne wiec tu wybor jest prosty ;-)
mattnick
09-11-2006, 23:44
ale przynajemniej kadry uratowałeś!
A byłeś u mnie w galerii ?? ;)
hehe fajna rzecz, zwrot kaski i aż miło, że oficjalnie i nasz kraj uwzględnili....
Mam pytanie, czy żeby otrzymać zwrot ów kwoty, wystarczy kupić samo body, czy trzeba jakiś zestaw kitowy 30D +18-55 lub 17-75.? 8-)
Nigdzie nie jest to specjalnie sprecyzowane....
czyli do 31 stycznia mam czas by kupić 30D... może jeszcze stanieje w tym czasie :mrgreen:
Przecież na 5D od marca 2006 jest taka promocja - 200 funtów zwrotu w UK, a w Niemczech 300 Euro.
Ze zwrotu w UK korzystałem już, dodatkowo kupując bez VAT.
Przecież na 5D od marca 2006 jest taka promocja - 200 funtów zwrotu w UK, a w Niemczech 300 Euro.
Ze zwrotu w UK korzystałem już, dodatkowo kupując bez VAT.
wlasnie sie skonczyla ;-)
Buy an EOS 5D camera between 21.02.06 and 31.10.06
mattnick
10-11-2006, 00:59
ciekawe ilu listonoszy odbierze Wasze 590 zł :)
wlasnie sie skonczyla ;-)
Całkiem możliwe :) zdążyłem skorzystać z niej 4x.
http://canon2006promotions.onlinerebates.com/
link do obecnych promocji
to miał być żart rozumiem
zaden - bo dostajesz albo czek (pewnie na konkretna osobe) albo przelew na konto ;-)
Ten Canon to ma wyczucie czasu ;-)
Wczoraj nie wytrzymalem i kupilem 30D (mial byc na swieta) - a tu dzisiaj taka niespodzianka (nie slyszalem wczesniej).
Bardzo milo sie ten tydzien konczy...
Dzieki za ten temat.
pzdrw.
PS: W zwiazku z powyzszym mam 350D + 2 szkla na zbyciu, jakby ktos, cos...
mattnick
10-11-2006, 01:46
zaden - bo dostajesz albo czek (pewnie na konkretna osobe) albo przelew na konto ;-)
Tylko, że im to wysyłasz wszystko co prawda (jak mi się wydaje) dostaniesz emila, żeby podać kontoalbo ktoś wysyła na Twoje zgłoszenie swoje :)
moge powiedzieć jedno, po ostatnich paru komentarzach. Że Polacy nie próżnują i widać to nawet w tym poscię jak kombinują. Nasza narodowa choroba to już chyba jest :)
Czyżby ich coś przycisnęło?
Czyżby ich coś przycisnęło?
no przeciez takie promocje to normalna sprawa.
swojego czasu za d70 dostalam czek:)
moge powiedzieć jedno, po ostatnich paru komentarzach. Że Polacy nie próżnują i widać to nawet w tym poscię jak kombinują. Nasza narodowa choroba to już chyba jest :)
To jedna choroba. Druga to "załatwianie".:-?
Mnie już to załatwianie i kombinowanie przyprawia o mdłości.:mad: Nie chcę kombinować i załatwiać, tylko uczciwie pracować, godziwie zarabiać a wszystko sobie kupię bez kombinacji i załatwiania.
Sorry za OT.
Nie chcę kombinować i załatwiać...Mogę Ci załatwić byś nie musiał kombinować i załatwiać ;) :mrgreen: :mrgreen:
też sorry za OT
fotorep_ublika
10-11-2006, 13:43
Mam pytanko, szczęsliwie 7 listopada kupiłem swoje drugie body - 30d. Ale niestety jedna z rubryczek formularza nie chce się wypełnić - chodzi o preferowany język - zakładka znika po wypełnieniu wszystkich pól - a jest zaznaczona gwiazdką - ważne pole do wypełnienia. Macie te same problemy?
Pozdrawiam
Fotorep_ublika
Sprobuj innej przegladarki www.
fotorep_ublika
10-11-2006, 17:36
Sprobuj innej przegladarki www.
Niestety, próbowałem z mozilli, explorera i opery... z trzech komputerów, przy odhaczaniu "kraju zamieszkania" znika możliwość wyboru "preferowanego języka" - jest tak niestety tylko z Polską - reszta krajów działa poprawnie. Macie jakieś sugestie?
Ten Canon to ma wyczucie czasu ;-)
Wczoraj nie wytrzymalem i kupilem 30D (mial byc na swieta) - a tu dzisiaj taka niespodzianka (nie slyszalem wczesniej).
Bardzo milo sie ten tydzien konczy...
Dzieki za ten temat.
pzdrw.
PS: W zwiazku z powyzszym mam 350D + 2 szkla na zbyciu, jakby ktos, cos...
Akcja trwa od 01.11.2006, więc jeżeli kupiłeś wczoraj to wysyłaj kupon.
Niestety, próbowałem z mozilli, explorera i opery... z trzech komputerów, przy odhaczaniu "kraju zamieszkania" znika możliwość wyboru "preferowanego języka" - jest tak niestety tylko z Polską - reszta krajów działa poprawnie. Macie jakieś sugestie?Może jednak działa wszędzie tylko nie u nas.. Traktuja nas prawie jak normalny kraj ;) Oby nie bo sie przymierzam do 30tki
Wszedłem w ten formularz i tak sie zastanawiam dlaczego na tej mapce Europy Polska jest nieaktywna.. moze faktycznie mają nas w....
MMM co to za przekierowania tam i z powrotem? ;)
W FAQ'u też nie podali numeru telefonu....hmm narazie cała sprawa jest mocno niejasna :)
Może tak przy wyborach poprosić ministra Gosiewskiego aby załatwił u Canona włączenie Polski do Europy.:-P
Edgar nic nie zrobi on woli budowac..ups otwierac dworce na jakims za przeproszeniem zadupiu......
Wszedłem w ten formularz i tak sie zastanawiam dlaczego na tej mapce Europy Polska jest nieaktywna.. moze faktycznie mają nas w....
MMM co to za przekierowania tam i z powrotem? ;)
Może zadzwonić do nich ?? Tzn do Canon Polska
Pewnie by się wszystko wyjaśniło.. O ile są zorientowani ;)
Pewnie by się wszystko wyjaśniło.. O ile są zorientowani ;)
Ciekawe, ale pewnie jutro tj w święto nie pracują. Trzeba będzie w poniedziałek przedzwonić, chyba że ktoś ma jakieś wtyki w Canonie ;)
Akcja trwa od 01.11.2006, więc jeżeli kupiłeś wczoraj to wysyłaj kupon.
Spoko, spoko - wysle. Ciesze sie, po podobny przyplyw checi na 30D mialem 2 tygodnie temu. (konkretnie, to od 2 miesiecy, z czestotiliwoscia co 2 tyg.).
I bym sie nie zalapal...
A teraz, to latwiej bedzie zonie wylumaczyc :mrgreen: , jesli w ogole zauwazy roznice...
hmmm jeszcze sie moze okazac ,że w Polsce ta promocja nie obowiązuje....wiec wstrzymajmy sie z wysylaniem kuponów :)
Witam,
Z tym nierównym traktowaniem nas w Europie to chyba pewne. Z innej beczki. Mając w ręku dwa pudełka z legalnym oprogramowaniem antywirusowym pewnej znanej firmy S.... zauważyłem pewną istotną różnicę. Pudełko z softem w wersji angielskiej zawierało informację o możliwości zwrotu oprogramowania w zasadzie bez podania przyczyny. Na pudełku w wersji polskiej takiej informacji nie było. Czyli zwrócić mogą tylko ludzie mieszkający w Europie, czytaj korzystający z softu w innej niż polska wersji językowej. Doświadczyłem tego sam. Do zwrotu softu w wersji angielskiej wystarczył oryginalny nośnik, ksero faktury, wypełnienie formularza i wskazanie konta w banku. Jako uzasadnienie podałem pomyłkowy zakup. Wszystko wysłałem do Irlandii. Po około miesiącu pieniązki podane na fakturze były na moim koncie. Polski przedstawiciel wspomnianej firmy poinformował mnie, że polskich programów tak zwrócić się nie da. Ciekawostka. Czyli jak zwykle, kupiłeś przez pomyłkę Polaku to masz problem. Trzeba było kupić w sklepie internetowym żeby poczuć się choć troszkę europejczykiem.
Pozdrawiam
jest poczytaj na http://canoneos5dpromotion.onlinerebates.com/intro.aspx
Kolekcjoner
11-11-2006, 20:34
jest poczytaj na http://canoneos5dpromotion.onlinerebates.com/intro.aspx
Tak owszem jest tylko jedna mała :mrgreen: wada tej promocji.
Jej punkt pierwszy, a właściwie szanse na jego wypełnienie :mrgreen:.
Simply purchase an EOS 5D between 21.02.2006 – 31.10.2006.
trzeba czytać regulamin ;)
cytat:
"Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy Canon."
http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/terms.aspx
Tak owszem jest tylko jedna mała :mrgreen: wada tej promocji.
Jej punkt pierwszy, a właściwie szanse na jego wypełnienie :mrgreen:.
taki mały szczegół, ale trzeba aparat kupić w odpowiednich krajach bo Polski to nie ma na liście
taki mały szczegół, ale trzeba aparat kupić w odpowiednich krajach bo Polski to nie ma na liście
A tu się nie zgodzę. Przeczytaj dokładnie regulamin:
"Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy Canon. "
Jedynym problemem jest spełnienie podpunktu a) punktu 1:
1.Canon przekaże kwotę 590 zł. jako zwrot część zapłaty dokonanej przy zakupie aparatu fotograficznego Canon EOS 30D, po spełnieniu warunków wymienionych niżej i po otrzymaniu:
(a) Prawidłowo wypełnionego formularza, dostępnego w Internecie na stronie www.canon-europe.com/2006promotions.
Z ciekawości przejrzałem regulamin po angielsku i niemiecku i Polska też jest wymieniona.
W czwartek dzwoniłem do Pani Izabelli Rogulskiej, która jest dyrektorem marketingu w Canon Polska i w rozmowie potwierdziła, że ta promocja obowiązuje w Polsce.
Mam nadzieję, że strona canon-europe z formularzem zwrotu po polsku zostanie szybko poprawiona, bo wczoraj kupiłem 30D...
Mam nadzieję, że strona canon-europe z formularzem zwrotu po polsku zostanie szybko poprawiona, bo wczoraj kupiłem 30D...
Na pewno zrobią z tym, bo skoro się zobowiązali to myslę że nie będzie problemu. Też mam nadzieję bo na dniach kupuję nową 30`tke
dzięki tej promocji to i ja chętnie kupie, czy ktos może polecic jakiś sklep w necie lub na terenie wawy gdzie można tanio kupić 30d - czy może tylko allegro?
No małe nieporozumienie powstało spowodowane OT o 5D.. Promocja 30D obowiązuje w Polsce, przynajmniej teoretycznie..
No małe nieporozumienie powstało spowodowane OT o 5D.. Promocja 30D obowiązuje w Polsce, przynajmniej teoretycznie..
A nie wiesz czy musi on być z polskiej sieci dystrybucji Canon czy np może być to aparat na eurogwarancji ? Bo nie wiem który bedę musiał kupić (chodzi mi o allegro)
dzięki tej promocji to i ja chętnie kupie, czy ktos może polecic jakiś sklep w necie lub na terenie wawy gdzie można tanio kupić 30d - czy może tylko allegro?
Najtaniej mają go w Gdańsku za 4380,- podobno bardzo konkretni ludzie.
http://www.blufoto.pl/
A nie wiesz czy musi on być z polskiej sieci dystrybucji Canon czy np może być to aparat na eurogwarancji ? Bo nie wiem który bedę musiał kupić (chodzi mi o allegro) Z tego co zrozumiałem to musisz mieć kod kreskowy z opakowania i nr seryjny body.. innych wymagań oprócz zakupu w UE nie kojaże
Z tego co zrozumiałem to musisz mieć kod kreskowy z opakowania i nr seryjny body.. innych wymagań oprócz zakupu w UE nie kojaże
a to, że musi być oryginalnie sprzedany przez Canona ?
a to, że musi być oryginalnie sprzedany przez Canona ?
Chyba każdy był kiedyś orginalnie sprzedany przez Canona ;-)
Pozdr
Chyba każdy był kiedyś orginalnie sprzedany przez Canona ;-)
Pozdr
Też tak myślę, ale wolę jednak doprecyzować, żeby potem nie było problemów z ewentualną wypłatą. Czy ktoś kto ma eurogwarancję wysłał już żądanie zwrotu ?
Powtórzę może jeszcze raz pytanie... Czy ktoś wie jak wygląda weryfikacja zgłoszeń wysłanych do siedziby Canona?? Jak sprawdzają to że wszytko jest z tym zgłoszeniem ok.
Powtórzę może jeszcze raz pytanie... Czy ktoś wie jak wygląda weryfikacja zgłoszeń wysłanych do siedziby Canona?? Jak sprawdzają to że wszytko jest z tym zgłoszeniem ok.
A jak ma wyglądać.. dostają dowód zakupu w jednym z krajów wymienionych w regulaminie, wpisuja do bazy dane aparatu (z kodu kreskowego) i dane do odesłania kasy (weryfikacja pracowników czy ilości "powtórzeń" użytkownika itp.) i tyle..
Wiadomo że są pwenie jakieś zabezpieczenia (np. przed powtózeniem tego samego kodu) i tyle, dla nich to pewnie też niezła infoemacja marketingowa typu np. : "ciekawe czemu połowa aparatów kupionych w PL pochodzi z kanału dystrybucyjnego w DE" - i wniosek: pewnie w PL za drogo w oficjalnej dystrybucji - obniżmy tam cenę :mrgreen: czy jakoś tak..
Pozdr
A jak ma wyglądać.. dostają dowód zakupu w jednym z krajów wymienionych w regulaminie, wpisuja do bazy dane aparatu (z kodu kreskowego) i dane do odesłania kasy (weryfikacja pracowników czy ilości "powtórzeń" użytkownika itp.) i tyle..
Wiadomo że są pwenie jakieś zabezpieczenia (np. przed powtózeniem tego samego kodu) i tyle, dla nich to pewnie też niezła infoemacja marketingowa typu np. : "ciekawe czemu połowa aparatów kupionych w PL pochodzi z kanału dystrybucyjnego w DE" - i wniosek: pewnie w PL za drogo w oficjalnej dystrybucji - obniżmy tam cenę :mrgreen: czy jakoś tak..
Pozdr
Myślisz w takim razie że kupując aparat z kanału DE w Polsce od sprzedawcy allegro z eurogwarancją nie będę pozbawiony możliwości odzyskania 590 zł ? ;) Trzeba tam jutro zadzwonić koniecznie do Wawy
Myślisz w takim razie że kupując aparat z kanału DE w Polsce od sprzedawcy allegro z eurogwarancją nie będę pozbawiony możliwości odzyskania 590 zł ? ;) Trzeba tam jutro zadzwonić koniecznie do Wawy
Myślę, że nie będziesz pozbawiony tej możliwości bo niby z jakiej racji - dlaczego np. sprzedawca z allegro nie może kupić sprzętu w DE skoro Ty dostajesz paragon czy fakturę (a to znaczy że kupiłeś go legalnie)? W końcu mamy UE i ta eurogwarancja nie darmo nazywa się EURO.. w regulaminie nie ma słowa o tym że aparat powinien być z oficjalnego kanału np. Canon Polska.. Do tego Ty jako kupujący nie wiesz skąd sprzedawca ma ten aparat - skoro go kupujesz i masz na to dowód legalnego zakupu (faktura, paragon fiskalny) i kod kreskowy z opakowania to jesteś ok jako kupujący.
Piszę tylko o tym, że z tych informacji Canon może (i zapewne to robi) wyciągnąć cenne infirmacje marketingowe.
Pozdrawiam
Artur
Piszę tylko o tym, że z tych informacji Canon może (i zapewne to robi) wyciągnąć cenne infirmacje marketingowe.
Pewnie że tak i to małymi kosztami?
Odnośnie gwarancji to obecnie Canon Polska wydaję tylko europejską gwarancję nie ma już Polskiej Gwarancji. Dzwoniłem do Canona gdzie mi to potwierdzili.
Pewnie że tak i to małymi kosztami?
Myślę że te obniżki mają opróżnić magazyny przed produkcją nowego body, a ta wiedza marketingowa to tak przy okazji ;-)
Pozdr
Artur
Myślę że te obniżki mają opróżnić magazyny przed produkcją nowego body, a ta wiedza marketingowa to tak przy okazji ;-)
Pozdr
Artur
Tu się zgodzę. I od razu nasuwa się jak zwykle pytanie wałkowane już - co będzie w 40 D ;)
Tu się zgodzę. I od razu nasuwa się jak zwykle pytanie wałkowane już - co będzie w 40 D ;)
10MPix i czyszczenie matrycy :)
10MPix i czyszczenie matrycy :)
To nie warto ;)
Uprasza się czytających o nieodpowiadanie na to pytanie :mrgreen: bo wątek "odjedzie" od tematu i wtedy 2 opcje:
1. wyląduje w pralni
2. Vitez albo inny moderator go zamknie ;-)
I nigdy się nie dowiemy komu przysługują rabaty a przecież ktoś pewnie w końcu napisze że dostał kasę
Pozdr
Uprasza się czytających o nieodpowiadanie na to pytanie :mrgreen: bo wątek "odjedzie" od tematu i wtedy 2 opcje:
1. wyląduje w pralni
2. Vitez albo inny moderator go zamknie ;-)
I nigdy się nie dowiemy komu przysługują rabaty a przecież ktoś pewnie w końcu napisze że dostał kasę
Pozdr
Wiadomo, nie róbmy Off Topica. gdybanie o 40d nie ma sensu. Co do rabatów - jutro tam przedzwonię i powiem co się dowiedziałem ;)
Najtaniej mają go w Gdańsku za 4380,- podobno bardzo konkretni ludzie.
http://www.blufoto.pl/
z tego co słyszałem to blufoto daje jakies lewe
gwarancje i wtedy zwrot nieprzysługuje
"Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy Canon. "
Jedynym problemem jest spełnienie podpunktu a) punktu 1:
1.Canon przekaże kwotę 590 zł. jako zwrot część zapłaty dokonanej przy zakupie aparatu fotograficznego Canon EOS 30D, po spełnieniu warunków wymienionych niżej i po otrzymaniu:
(a) Prawidłowo wypełnionego formularza, dostępnego w Internecie na stronie www.canon-europe.com/2006promotions.
Z ciekawości przejrzałem regulamin po angielsku i niemiecku i Polska też jest wymieniona.
W czwartek dzwoniłem do Pani Izabelli Rogulskiej, która jest dyrektorem marketingu w Canon Polska i w rozmowie potwierdziła, że ta promocja obowiązuje w Polsce.
Pisałem odnośnie Canona 5D a nie 30D - to byl taki mały OT - przepraszam za zamieszanie
z tego co słyszałem to blufoto daje jakies lewe
gwarancje i wtedy zwrot nieprzysługuje
Jest napisane, że gwarancja producenta Canon polska.
Jest napisane, że gwarancja producenta Canon polska.
Od marca nie ma juz takiej gwarancji (i Canon Polska nie jest producentem). Jest juz tylko eurogwarancja. Co wiecej nie ma na niej nawet numerow seryjnych aparatu!! NA paragonie tez nie ma. Ciekawe wiec jak maja zamiar sprawdzic, czy dany aparat i gwarancja do niego+paragon jest prawdziwa?
hmmm w weekend chyba z 10 osób zadeklarowalo sie zadzwonic do canon polska i wyjasnic cala sprawe z tym zwrotem...brawa za słowność i odwage :D
hmmm w weekend chyba z 10 osób zadeklarowalo sie zadzwonic do canon polska i wyjasnic cala sprawe z tym zwrotem...brawa za słowność i odwage :D
Dowiedziałem się u TIP`a "medfoto" że jest to akcja na europę, aparat może być z europejskiej sieci wazne żeby kupiony w Polsce, rachunek , wycinka kodu kreskowego i wio ;) Wychodzi u TIPa przy odbiorze osobistym 3240 - 590 = 3650 zł ;) Cena miód
Brawa za slepote:
http://canon-board.info/showpost.php?p=241697&postcount=59
Dowiedziałem się u TIP`a "medfoto" że jest to akcja na europę, aparat może być z europejskiej sieci wazne żeby kupiony w Polsce, rachunek , wycinka kodu kreskowego i wio ;) Wychodzi u TIPa przy odbiorze osobistym 3240 - 590 = 3650 zł ;) Cena miód
Chyba miało być 3240 - 590 = 2650, tylko skąd te 3240 ?
No bardziej prawdziwe jest chyba 4240 - 590 = 3650 ale 2650 lepiej jakoś wygląda.:razz:
Vitez ja wiem ze za mna nie przepadasz...ale staraj sie trzymac poziom ;)
Akurat nie mialem okularów pod ręką :)
a gdzie znalesc takiego tipa mozna?Na allegro nikt za tyle nie sprzedaje...
A na stronie nadal nie ma formularza po Polsku, wysyłał już ktoś? Jeśli tak proszę o info na PM lub tutaj. Zapaliłem się do kupna 30-tki. Za zwrot mam gripa.
No bardziej prawdziwe jest chyba 4240 - 590 = 3650 ale 2650 lepiej jakoś wygląda.:razz:
Oczywiście - 4240 ;) W krakowie może znajdę nawet za 4200 ;)
Macio - nie znajdziesz :)
Najlepiej niech ktos wrzuci info do tego wątku...mysle ze wiele osób jest tym zainteresowanych........
W Lesznie body jest za 4390, chyba wezmę jeśli jeszcze wywalczę jakiś rabat. Błagam tylko o jakieś konkrety w sprawie tego zwrotu najlepiej jeśli ktoś już korzystał. Canon Polska nie pośredniczy w sprawie? Dziwne, bo powinni. Moim zdaniem wygodnie byłoby od nich egzekwować zwrot, to kurcze jedna firma w końcu. Ale ja chyba naiwany jestem...
Jak mówi stara maksyma, że zadowolony klient przyprowadzi dwóch nowych klientów a niezadowolony zniecheci dziesięciu, mogę polecić medfoto z pabianic. na allegro w tej chwili ma 30d po 4290. na fakture vat troche wiecej, ale i tak sie oplaca.
Macio - nie znajdziesz :)
Wiem że na ulicy Wiślisko mają być dobre ceny, na allegro są jako Bhfoto, kupowałem u nich 350d i było all ok także jutro po 13 będę dzwonił i jak coś to biorę ;)
Jak mówi stara maksyma, że zadowolony klient przyprowadzi dwóch nowych klientów a niezadowolony zniecheci dziesięciu, mogę polecić medfoto z pabianic. na allegro w tej chwili ma 30d po 4290. na fakture vat troche wiecej, ale i tak sie oplaca.
Ja potrzebuję tylko rachunek od nich, najlepiej imienny ale bez fakturki. Rozmawiałemz nimi i za 4240 zł mam przy odbiorze osobitym 30D co jest dla mnie dużym plusem. Sprawdzę też bhfoto na wiślisku i myslę że do końca tygodnia 30D znowu zagości u mnie ;)
Off topic : przyszło do mnie w zeszłym tygodniu 50mm 1.8 nowe z techmarketu, martwi mnie że w środku są kurzyki i paproszki. Wysyłam im jutro obiektyw bo jestem zdania że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca - co Wy na to ?
Wiem że na ulicy Wiślisko mają być dobre ceny, na allegro są jako Bhfoto, kupowałem u nich 350d i było all ok także jutro po 13 będę dzwonił i jak coś to biorę ;)
to ta sama firma co d-photo, przynajmniej mają te same numery telefonów na allegro. ja kupiłem w d-photo za 4400. polecam
Na stronie Canona jest napisane odnośnie tej promocji :
"Wykonaj kopię rachunku lub paragonu kasowego i wytnij oryginalny kod paskowy, który znajdziesz na pudełku aparatu."
Czy ktoś się orientuje czy może to być także kopia faktury VAT bez paragonu?
Wtedy móglbym sobie odpisać 900 zł podatku + 590 RAZEM : 1490 złotych...
"Wykonaj kopię rachunku lub paragonu kasowego i wytnij oryginalny kod paskowy, który znajdziesz na pudełku aparatu."
ja zrozumiałem że tak mozna, sam tak mam zamiar zrobić :razz:
jak najbardziej moze byc kopia faktury
sam tez mam kopie w sklepie mówili ze niebedzie problemu
w sklepie mówili...
wszystko żeby sprzedać.. :mrgreen:
Dostaje sie albo fakture albo paragon, czyli oryginal zakupu jest tylko jeden.
A oddajac Canonowi oryginal pozbawiacie sie gwarancji. Nawet karte gwarancyjna bez dowodu zakupu mozna sobie wsadzic w buty.
Czekam na potwierdzenie chlopaki czy kupujac na firme tez przysluguje zwrot bo jak tak to pewnie tez sie skusze.
chodzi o kopie.....
tez czekam na jakies potwierdzenie :)
Dostaje sie albo fakture albo paragon, czyli oryginal zakupu jest tylko jeden.
no tak wiec wysyłasz kopie(xero) orginału
Wszystkie spekulacje i gdybania rozwiązałby jeden telefon.. Do samego źródła...
Ireland 1850 930 278
Wlasnie wypelnilem formularz i jutro wyslylam liscik :-)
Po wyslaniu/zarejestrowaniu zgloszenia jest mozliwosc sledzenia calego procesu - zobaczymy jak to wyglada. Kupowalem z pixmanii (nawet niezla cene dali na Irlandie) i dostalem fakture z adresem w Paryzu.
Na pudelku mam kod bonusowy na karte 512MB - wazny do 31 grudnia 2006. Mozna laczyc te promocje? W regulaminie dot. cashback nie ma nic na ten temat. Nie slyszal ktos, cos? Zawsze lepszy zwrot niz 512mb jakby co...
pzdrw
EDIT: Dzwonilem dzis do Canon Ireland - i jak najbardziej mozna laczyc promocje - bardzo milo z ich strony :-)
A jak określić formę zwrotu kasy (ja chcę przelew) jest taka pozycja w formularzu? nie zauważyłem. Wiecie też jak długo trwa realizacja dla Polski, bo tego nie określili.
Na samym dole formularza. Jest do wyboru czek (cheque) albo przelew - Wire Transfer. Musisz podac swoj numer konta w formacie IBAN.
EDIT: Mowilem o irlandzkeij wersji. Nie wiem jak to w polskiej wersji jest przetlumaczone... Ale musi byc.
no to tak dla słabszych, co to za format IBAN?
ErnestPierwszy
15-11-2006, 15:12
no to tak dla słabszych, co to za format IBAN?
IBAN to International Bank Account Number
Po polsku: przed 26 cyfrowym numerem konta stawiasz dwie literki "PL"
Konto IBAN wygląda więc tak:
PL00111122223333444455556666
aaaaa, to dziękuję, burak widac ze mnie....
ErnestPierwszy
15-11-2006, 16:25
aaaaa, to dziękuję, burak widac ze mnie....
eeeee tam:)
Tylko dla jasności PL jest dla POLSKIEGO konta:) Każdy kraj ma inne te dwie literki:)
co ze mną jednak nie tak, gdzie jest to pole na numer konta?
http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/main.aspx
bo ja nie widzę
ErnestPierwszy
15-11-2006, 16:42
co ze mną jednak nie tak, gdzie jest to pole na numer konta?
bo ja nie widzę
Trzeba wypisywać do końca i wtedy się pojawi...na samym dole.
Najpierw sam pokombinuj:)
ok, najpierw zakup puszki. Pytanko do userów, przesiadam się z tego co w stopce, jak sie spisuje 30d bez gripa?
ok, najpierw zakup puszki. Pytanko do userów, przesiadam się z tego co w stopce, jak sie spisuje 30d bez gripa?
Dla mnie leży dobrze. Do 350D musiałem dokupić gripa, do 30D już takiej potrzeby nie miałem. Jedyny dyskomfort do portret w pionie.
Kolekcjoner
15-11-2006, 18:58
Proponuję lekturę tego (http://canon-board.info/showthread.php?t=12740&page=5) wątku (szczególnie końcówka:)).
mnie natomiast zastanawia jedna kwestia-
dzwoniłem do swojego banku i pytałem jak to jest z przelewami z zagranicy i okazało sie ze do takiego przelewu potrzeba jeszcze numeru swift code i sort code banku odbiorcy
dziwi mnie ze canon nie wymaga tego numeru,wiec dla pewnosci wysłałem te numery na dodatkowej karteczce i wam tez radze tak zrobic...
jakie numery? a co to jest? możesz jaśniej?
Jak robiłem za pierwszym razem przelew z moneybookers.com(tam dostaje kase z shutterstocka) na inteligo to prosili mnie o podanie tych numerów. Pierwszy przelew robiłem z konsultantem inteligo na telefonie.
Za moneybookers.com
Czym jest kod SWIFT?
Adres SWIFT to międzynarodowy standard, składający się z 8 lub 11 znaków alfanumerycznych, dzięki któremu można zidentyfikować instytucję finansową. Adres SWIFT jest znany także pod nazwą BIS (=Kod identyfikujący bank) Prosimy o kontakt z Państwa bankiem w celu uzyskania dokładniejszych informacji.
Co to jest IBAN?
Międzynarodowy numer konta bankowego, w skrócie IBAN (International Bank Account Number) to numer konta bankowego utworzonego zgodnie ze standardami ECBS (europejskiego komitetu standardów bankowych). Każdy numer konta bankowego europejskiego kraju członkowskiego może być przekształcony na IBAN – prosimy o kontakt z Państwa bankiem w celu uzyskania dokładniejszych informacji. IBAN składa się maksymalnie z 34 znaków alfanumerycznych.
Jesli juz wszystko wycielismy i wydrukowalismy to gdzie jest to wysylane do Canon Polska czy poza granice kraju?Ktos wie ile taka przesylka moze nas uzytkowników kosztować?
Adres jest na formularzu, ktory trzeba wypelnic w przegladarce, wydrukowac i wyslac.
Wejdz na http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/intro.aspx wybierz Poland i kliknij [dalej] - wyswietli sie adres, na ktory masz wyslac.
Canon EOS 30D Promotion Centre,
PO Box TP 34 Dept. # 72821,
Tipperary,
Ireland.
ErnestPierwszy
16-11-2006, 16:55
Wysylasz do lokalnego przedstawicielstwa. Adres jest na formularzu, ktory trzeba wypelnic w przegladarce, wydrukowac i wyslac..
Podajesz link a wypisujesz bzdury! Nie rób zamiesznia przeczytaj sobie FAQ (częste pytania) - jest po polsku:
+++++++++++++++++++++++++
Częste pytania P: Jak występować o zwrot części zapłaty
O: 1. Kup aparat fotograficzny EOS 30D między 01.11.2006 a 31.01.2007.
2.Wykonaj kopię rachunku lub paragonu kasowego i wytnij oryginalny kod paskowy, umieszczony na pudełku, w którym zapakowany jest aparat.
3. Wypełnij formularz, dostępny wyłącznie na stronie internetowej www.canon-europe.com/2006promotions (http://www.canon-europe.com/2006promotions).
4. Wydrukuj formularz i wyślij go razem z oryginalnym kodem paskowym i kopią rachunku lub przelewu na adres:
Tipperary,
Ireland.
5. Canon zwróci część zapłaty za aparat, w wysokości kwoty zadeklarowanej w tej promocji, czekiem albo na rachunek bankowy.
6. Ciesz się zwróconą kwotą.
P: Do kogo się zwrócić, jeżeli w terminie 30 dni nie otrzymam części zapłaty, zadeklarowanej w tej promocji?
O: Jeżeli zwrot części zapłaty nie nastąpi w ciągu 30 dni, to wyświetl stronę internetową www.submissionstatus.com (http://www.submissionstatus.com/) i kliknij w łącze 'Contact our Customer Service', gdzie możesz napisać e-mail do naszego zespołu obsługi klienta. Otrzymasz odpowiedź w czasie do 48 godzin.
+++++++++++++++++
I co? Czy powyżej proszą o wysyłkę do przedstawicielstwa w Polsce czy na adres w Irlandii?
Podajesz link a wypisujesz bzdury!
Stary - nie denerwuj sie tak. Napisalem gdzie ma kliknac i sprawdzic jaki adres ma byc. Napisalem ze 'powinno' byc Canon Polska (jesli z Polski). Tak mi sie wydawalo, ze bedzie lokalny dystrubutor - tu sie pomylilem , ale nie podawalem zadnego adresu - ten kazdy ma na swoim formularzu - co z reszta cytujesz.
Mialem kiedys taki klimat z czyms (juz nie pamietam) - ze siedzac na skypie z kumplem z Australii i przegladajac ta sama strone - czesc danych bylo innych - lokalnych. Sorry za nadinterpretacje.
[alien] Mam nadzieje, ze sprawdziles, zanim wyslales.
Za Ernestem:
Wysylac na:
Tipperary,
Ireland.
Dzięki chłopaki za pomoc....swoja droga to troche dziwne ze trzeba wysylac kase az do irlandii..z canonem Polska byloby szybciej taniej i przyjemniej.....
Kolekcjoner
16-11-2006, 20:40
Dzięki chłopaki za pomoc....swoja droga to troche dziwne ze trzeba wysylac kase az do irlandii..z canonem Polska byloby szybciej taniej i przyjemniej.....
Szybciej, taniej być może :) ale czy przyjemniej to już wątpię...... :mrgreen:.
też fakt troche sie zagalopowałem ;)
jeszcze o IBAN, bo dla mnie nie wszystko było jasne
przykład z mBanku: http://www.mbank.com.pl/przewodnik/pytania/faq.html?28,1#438
Spoko, spoko - nie musisz im kasy wysylac :mrgreen: Im to zostaw... ;-)
Pawełek było wyżej dodajesz tylko PL przed numerem konta i styka...
z00n przejezyczylem się ;)
ktoś wie jak z tym zakupem na firmę. Myślę o tym, ale wtedy FV nie jest imienna, tylko widnieje tam nazwa firmy. Honorują kopię takiej FV?
a czy udało się komuś z Was wydrukować to co trzeba wysłać zaznaczając Kraj- Polska, i jakikolwiek język ?
Ponawiam moje pytanie w sprawie FV na firmę, czy może się tam znaleźć nazwa firmy, a nie nazwisko nabywcy? Spradzał ktoś, czy dzwonić do CP?
czy ktoś już z polski to wypełniał? dlaczego jak zaznaczy się kraj zamieszkania polska to brakuje polskiego języka? wogól żadnego ne mozna zaznaczyc i człowiek staje w miejscu
Już działa!!!! :p
Ja właśnie wypełniłem wniosek i jutro wysyłam na adres:
Canon EOS 30D Promotion Centre
P.O. Box TP 34,
Dept. # 72821,
Tipperary,
Ireland.
a dla jakiego kraju wypełniłeś?
a dla jakiego kraju wypełniłeś?
Dla Czeskiej Republiki - tylko numer konta podałem w Polsce :-)))
UWAGA, dzwoniłem do CP. Nie można w ramach promocji z Polski wysłać paragonu ani faktury z innego kraju. Chciałem kupić tanio body od TIPa, daje niemiecki paragon. W canonie poinformowano mnie, że zwrotu wówczas nie dostanę. Dzisiaj mam dostać odpowiedź, czy mogę ubiegać się o zwrot mając FV na firmę.
a daj numer do CP
no i pytanie: ja mam od TIPa z niemiec ale daje polski paragon z własnej firmy handlowej. może być?
Jak TIP daje polski paragon, to może być. Mój TIP nie chce dać polskiego i jestem w kropce. Numer do CP 022 572 30 30
ma ktoś numer tel numer do Canona w Irlandii? Trzeba dopytać u źródła i wyjaśnic te sprawy wreszcie.
UWAGA, dzwoniłem do CP. Nie można w ramach promocji z Polski wysłać paragonu ani faktury z innego kraju. Chciałem kupić tanio body od TIPa, daje niemiecki paragon. W canonie poinformowano mnie, że zwrotu wówczas nie dostanę.
Czy ktoś może to rozwinąć?
Osobiście miałem wrażenie, że łatwo nie będzie dla tych co mają od TIPów z niemiec. Gdzieś mignęło mi o ważności promocji tylko w kraju zakupu. Czytaj: masz paragon z polski - promocja polska - formularz na stronie po polsku. Mogę się mylić. Idąc dalej tym tokiem rozumowania: rachunek niemiecki - promocja niemiecka - formularz niemiecki. Jesteśmy w EU, ale cholera wie jak oni to w Canonie wprowadzają. Wysłać do niech papiery z PL oraz podać konto PL to już chyba nie problem nawet podciągając zakup pod niemiecką promocję.
Poprawcie mnie jeśli źle kombinuję.
EDIT: Tu mi migneło - http://canon2006promotions.onlinerebates.com/
"Offer only valid in country of purchase."
Czy ktoś może to rozwinąć?
Osobiście miałem wrażenie, że łatwo nie będzie dla tych co mają od TIPów z niemiec. Gdzieś mignęło mi o ważności promocji tylko w kraju zakupu. Czytaj: masz paragon z polski - promocja polska - formularz na stronie po polsku. Mogę się mylić. Idąc dalej tym tokiem rozumowania: rachunek niemiecki - promocja niemiecka - formularz niemiecki. Jesteśmy w EU, ale cholera wie jak oni to w Canonie wprowadzają. Wysłać do niech papiery z PL oraz podać konto PL to już chyba nie problem nawet podciągając zakup pod niemiecką promocję.
Poprawcie mnie jeśli źle kombinuję.
EDIT: Tu mi migneło - http://canon2006promotions.onlinerebates.com/
"Offer only valid in country of purchase."
Kupujesz w kraju, wazne żebyś miał rachunek i tyle. Do tego wycinasz kod i jest. Jakbyś kupił w niemczech i miał niemiecki rachunek to byłby problem.
Co z tego, że kupuję w kraju jak tip daje mi NIEMIECKI paragon?
Kolekcjoner
20-11-2006, 17:06
No ale może wtedy trzeba wypełnić na niemcy??
taaa i adres w polsce podawać, jasne!!!chyba, że masz podwójne obywatelstwo.
Kolekcjoner
20-11-2006, 17:40
taaa i adres w polsce podawać, jasne!!!chyba, że masz podwójne obywatelstwo.
No tak ale przeca jesteśmy w Unii i mogłem kupić w Niemczech co za problem.
Co z tego, że kupuję w kraju jak tip daje mi NIEMIECKI paragon?
to zmień TIP`a. Ja mam w Krakowie za 4200 zł równe z paragonem lub fakturą Polską. Polecam np MEDFOTO, tam też drogo nie mają.
Już zmieniłem, body za 4270 z FV. łapię się i na zwrot Vat i na cahback!!!
Jutro zakup, chyba z gripem, a co!
Tak się zastanawiem jak to zrobić by mieć zwrot vat.. może poszukam kogoś kto by chciał kupić i odliczenie VATu fifty fifty :)
Kupujesz w kraju, wazne żebyś miał rachunek i tyle. Do tego wycinasz kod i jest. Jakbyś kupił w niemczech i miał niemiecki rachunek to byłby problem.
poważnie? powiedział co wiedział lub przeczytał wyżej ;)
chyba nie w tym rzecz prawda? ktoś ma jakiś konstruktywny pomysł lub rozwiązanie dla tych co mają rachunek z niemiec?
wydaje mi się, że mam prawo jako obywatel EU (np. rodowity niemiec) kupić u helmutów, mieszkać w polsce i posiadać tu konto. canon mi obywatelstwa sprawdzać nie ma prawa. dlatego nie rozumiem kwestii "country of purchase" bo jak oni to sprawdzą? punkt 4 regulaminu też jest dla mnie niezrozumiały :/ może ktoś mi to rozświetlić? dla mnie to jakoś takoś nie po polskiemu jest napisane :P
aa i co z tymi dzwoniącymi do irlandii? bo ja nie szprecham za dobrze po łangielsku ;)
Pawełek masz rację. W Canon Polska zapewnili mnie, że z niemieckim rachunkiem promocja w d..... To właściwie wewnętrzne ustalenia organizatora promocji więc nie ma co na UE narzekać. Masz kogoś w Deutschland, kto tam mieszka? Niech wysyła na swój rechnung i już. Zwróci ci kasę. To jedyne rozwiązanie. Mój tip wystawa polską FV na firmę dla której pracuję. Robię kopię FV i kod i wysyłam.
@Routlaw - możesz poszukać, ale pamiętaj, że body musi zmieścić się w kwocie 3500 pln. Powyżej zakup wchodzi w środku trwałe i nie można odliczyć VAt - zdaje się, albo jest jakaś trudność poważna (księgowa wie najlepiej). Musisz znaleźć kogoś kto ci sprzeda za 4270 lub taniej na rachunek. Inaczej nikt ci na firmę nie weźmie raczej.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości
Nie chodzi o VAT a o sposób ewidencjonowania, powyżej 3500 netto jest to już środek trwały który podlega amortyzacji, Vat odlicza się standardowo :)
poważnie? powiedział co wiedział lub przeczytał wyżej ;)
chyba nie w tym rzecz prawda? ktoś ma jakiś konstruktywny pomysł lub rozwiązanie dla tych co mają rachunek z niemiec?
wydaje mi się, że mam prawo jako obywatel EU (np. rodowity niemiec) kupić u helmutów, mieszkać w polsce i posiadać tu konto. canon mi obywatelstwa sprawdzać nie ma prawa. dlatego nie rozumiem kwestii "country of purchase" bo jak oni to sprawdzą? punkt 4 regulaminu też jest dla mnie niezrozumiały :/ może ktoś mi to rozświetlić? dla mnie to jakoś takoś nie po polskiemu jest napisane :P
aa i co z tymi dzwoniącymi do irlandii? bo ja nie szprecham za dobrze po łangielsku ;)
Sprawdzać obywatelstwa prawa nie ma, ale ma prawo ograniczyć Ci możliwośc zakupu. OT, polityka ...
Tak się zastanawiem jak to zrobić by mieć zwrot vat.. może poszukam kogoś kto by chciał kupić i odliczenie VATu fifty fifty :)
Ale to chyba powinien byc ktos baaaardzo zaufany :roll:
Za rok mu cos odbije i zapuka mowiac: sorry gosciu ale oddaj mi moj aparat ;-) a wtedy i sad nie pomoze 8)
no, chyba, ze koledzy ze wschodu :wink:
Jak nie urok to sraczka. Od dzisiaj jestem radosnym posiadaczem 30-tki, i padłem na formularzu zwrotu kasy. Skrypt odpowiedzialny za wybór kraju i języka ma działać dopiero od przyszłego tygodnia - informuje pan z canona polska. Wolę nie ryzykować z czeską wersją wszak paragon z Polski, a promocja obowiązuje w kraju zakupu...
No to czekam...
Wam też radzę:)
Pytanko, obejrzałem pudło i pojawia się kolejna wątpliwość, oba kody są naklejone
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
który z kodów należy wyciąć? Czy w ogóle mogą to być naklejane kody. W zasadach promocji jest info, że ma być to oryginalny kod z pudła.
slawek c1
21-11-2006, 20:59
dzieki himi ze opisujesz sytuację,stoje przed takim wyborem i twoje info jest bardzo przydatne :-)
I jeszcze powiedz ile dałeś za 30-tke bo na kartoniku jest +kit ?
pzdr
Dublin Office : Canon (Irl) Business Equipment Ltd
Arena Road
Sandyford Industrial Estate
Dublin 18
Tel: 01 2052400
Fax: 01 2958141
Cork Office : Canon (Irl) Business Equipment Ltd
N.S.C. Campus
Mahon
Cork
Tel: 021 4962188
Fax: 021 4962703
Belfast Office : Canon UK Ltd.
1st Floor
1 Cromac Quay
Belfast
BT7 2JD
Tel: 0044 28 9072 7500
Fax: 0044 28 9072 7555
Sprawdzać obywatelstwa prawa nie ma, ale ma prawo ograniczyć Ci możliwośc zakupu. OT, polityka ...
Macio@ Wątek się rozciąga. Ty mi wcale nie odpowiadasz. Nie sądzę, żeby Canon chciał mi ograniczać możliwość zakupu. Jeżeli już to skorzystania ze zwrotu. Rozumiem, że ma do tego święte prawo przez stworzenie odpowiedniego regulaminu promocji. Nie piszmy o rzeczach oczywistych. Myślę tylko głośno jak się załapać. Czytając regulamin promocji, telefoniczne zapewnienia Canon Polska nie są dla mnie takie oczywiste, bo przecież w ich interesie jest aby zeszło jak najwięcej towaru przez ich kanał dystrybucyjny. Ponawiam pytania: co na to Irlandia oraz jak interpretować punk 4 regulaminu promocji. Poddam się jak usłyszę konkretne "nej". Pozdro
Pytanko, obejrzałem pudło i pojawia się kolejna wątpliwość, oba kody są naklejone
który z kodów należy wyciąć? Czy w ogóle mogą to być naklejane kody. W zasadach promocji jest info, że ma być to oryginalny kod z pudła.
Czy ktorys z tych numerow odpowiada nr seyjnemu z body 30D? Ja kupilem samo body i naklejka byla na tym bialym polu nad kodem po prawej... (Taka jak pokazana na stronie promocji.)
Wydaje mi sie, ze w Twoim przypadku, bedzie to ten kod po lewej - z numerem (91) ...(AA).
WereWolf
22-11-2006, 09:29
hmm... może się mylę, ale w niektórych sklepach (chyba głównie w większych hipermarketach mogą zaklejać oryginalny kod kreskowy, żeby przypadkiem nie wstukał się na kasie (chociaż i tak kasa pokazałaby błąd)
@slawek c1 - karton od kita, ale wziąłem samo body. 4270 z VAT!!! Ale studzę emocje, to cena mocno po znajomości.
@slawek c1 - karton od kita, ale wziąłem samo body. 4270 z VAT!!! Ale studzę emocje, to cena mocno po znajomości.
Bez problemu można kupić 30d za 3999zł. (z gwaracją na Pl)
Wystarczy powertować net.
Pozdr,
m
Pozdr,
m
Tja, a jak sie zna kogoś koło kogo wypadają z TIRów to można za 2000 :mrgreen:
slawek c1
22-11-2006, 12:55
Pozdr,
m
to masz pewność ze nie jest nowy albo refurbished...
zresztą jak macie jakieś pewne żródło,to podzielcie sie...tak do 4500 z kitem...
a no i zeby spełniał te warunki na promocję,siur ;-)
pozdrawiam
Ja mam dojście ... Jak nie potrzebujesz faktury to mogę bardzo tanio załatwić ... 30D ... i inne puszki też ... kompakty też mogę załatwić ;-) Jak coś to pisać na GG 2756433 .... oOo gripy też mogę tanio załatwić ... Jak znacie Khazad'a albo Błajo to ich popytajcie załatwiłem im i są zadowoleni ;-) PoZdrO
Są nówki, prosto z hurtowni w DE. Przywiózł jeszcze ciepłe. Wyjmowałem z kartonu, dziewicę:) 350 d, który miałem do niedawna był od niego, też nówka. Sprawował się DOSKONALE.
Patrix chyba zna tego sprzedawcę...dobrze:)
Przypadkowo trafiłem - chyba warto - dobra cena
http://www.toma-lodz.com.pl/promocja.php?dbf=1&promo=2
to właściwie tyle ile ja dałem
Wypełniłem, wysłałem, polecony osiem z hakiem, ma iść do siedmiu dni. Jedna uwaga: w polu numer konta poprzedzonym IBAN PL nie weszły mi wszystkie liczby Zabrakło kluczowego numeru końcowego. Dopisałem długopisem i cześć. Jestem ciekaw, czy i kiedy wleci kasa:) I jeszcze jedno, trzeba na kartce dołączyć numer SWIFT każdego banku.
Wypełniłem, wysłałem, polecony osiem z hakiem, ma iść do siedmiu dni. Jedna uwaga: w polu numer konta poprzedzonym IBAN PL nie weszły mi wszystkie liczby Zabrakło kluczowego numeru końcowego. Dopisałem długopisem i cześć. Jestem ciekaw, czy i kiedy wleci kasa:) I jeszcze jedno, trzeba na kartce dołączyć numer SWIFT każdego banku.
To, który kod wysłałeś:?:
Są nówki, prosto z hurtowni w DE. Przywiózł jeszcze ciepłe. Wyjmowałem z kartonu, dziewicę:) 350 d, który miałem do niedawna był od niego, też nówka. Sprawował się DOSKONALE.
Patrix chyba zna tego sprzedawcę...dobrze:)
Nie rozumiem o co chodzi ?:>
A co do tego linku co podałeś, to ja mogę taniej załatwić ... Pozdrawiam :)
Jesteś z Rawicza, sklep Jacka pewnie znasz doskonale. O to chodziło. Nic więcej.
Możesz taniej niż 4290 z VAT? Będziesz miał sporo chętnych pewnie.
hyzop - oba:) wyciąłem prawie całą ścianę pudła, w kopertę i fru.....
Jesteś z Rawicza, sklep Jacka pewnie znasz doskonale. O to chodziło. Nic więcej.
A po co komu faktura VAT? Kolejny papierek ... :] Chyba, że masz firme ... A do zwrotu 590PLN potrzebny jest tylko paragon :]
A po co komu faktura VAT? Kolejny papierek ... :] Chyba, że masz firme ... A do zwrotu 590PLN potrzebny jest tylko paragon :]
oczywiście, że dla odliczenia VAT. 770 złotych (tyle mam zwrotu) to więcej niż promocja.
oczywiście, że dla odliczenia VAT. 770 złotych (tyle mam zwrotu) to więcej niż promocja.
Jak masz firme to oczywisty wybór :) Ale jesli aparatu nie będziesz sobie odlczał to po co faktura VAT ;-) Dobra mniejsza o to ... Mowa była o promocji Canona a nie o fakturach :] Więc uważam temat za zamknięty ;-) Pozdrawiam
towersivy
22-11-2006, 23:40
Tez chyba tego pana znam :wink: :smile:
Pzdr.
slawek c1
23-11-2006, 00:23
Tez chyba tego pana znam :wink: :smile:
Pzdr.
łee no to ale Ty musisz być GOŚĆ :mrgreen:
Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:
punkt 2. regulaminu:
Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)
Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.
punkt 4. regulaminu:
Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.
Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!
Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?
slawek c1
23-11-2006, 13:08
powiem Wam że juz miałem brać od Patrixa.......a tu sie okazuje że niemiecki paragon i przyznaje...scykałem :oops:
Qrde ... Ale zamieszanie ... Ma już ktoś jakieś info z Irlandii ? Qrcze jak by nie mogli z tym rabatem w sklepach sprzedawać czyli o 590PLN i by nie było problemu... Ja też mam niemiecki paragon i się wacham ... czy wysyłać czy oddać aparat bo mam taką możliwość;-)
WereWolf
23-11-2006, 13:40
można wiedzieć o jakis konkretnie sklep chodzi? mieszkam stosunkowo niedaleko rawicza, a w dodatku dowozimy tam towar dość często (niezwiązany z fotografią) i z chęcią bym go poznał, zwłaszcza jak mają takie ceny :)
Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:
punkt 2. regulaminu:
Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)
Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.
punkt 4. regulaminu:
Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.
Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!
Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?
Nareszcie ktoś w mojej sprawie. Dokładnie tak samo rozumiem tę sytuację. Wydaje mi się, że w regulaminie nie ma nic o paragonie z kraju zakupu. Pisałem o tym wyżej, ale wątek nie został rozwinięty. Czekam na kogoś kto wyjaśni to w Irlandii.
Moim zdaniem też to nie ma znaczenia czy paragon jest polski czy niemiecki ... Przecież mogłem sobie zakupić aparat na wycieczce w Niemczech ... I tak jak piszecie ... NIC nie jest napisane w regulaminie że musi to byc POLSKI paragon ... Również czekam na info od GÓRY ;-) PoZdrO
Beata Fyszemberg z Canon Polska w mailu do mnie: ,, W warunkach promocji jest podane, że oferta jest ważna w kraju zakupu aparatu''.
Ja wysłałem z polską FV, ale naklejki na pudle - kody (jest wklejone zdjęcie) są z DE. Olewam to i się nie martwie. Jak mają oddać, oddadzą, jak nie to szajz das. Tyle zachodu o te 600, że możn osiwieć:)
W Rawiczu chodzi o sklep Kodaka na deptaku, ma dobre ceny. Tam wszyscy wiedzą gdzie to.
Beata Fyszemberg z Canon Polska w mailu do mnie: ,, W warunkach promocji jest podane, że oferta jest ważna w kraju zakupu aparatu''.
To zdanie dowodzi, że w CP tak naprawdę wielkie G wiedzą i opierają się tylko na interpretacji regulaminu, czyli robią dokładnie to co my tutaj.
Poza tym pokażcie mi w którym miejscu jest napisane to, na co ta pani się powołuje.
Canon Polska będzie tak zawsze mówił bo dba o swoje "słupki" w Polsce .... :-)
slawek c1
23-11-2006, 17:57
Canon Polska będzie tak zawsze mówił bo dba o swoje "słupki" w Polsce .... :-)
coś w tym jest ;-)
a czy wie ktoś czy oni prześlą w złotówach czy funtach?..
Kolekcjoner
23-11-2006, 18:10
coś w tym jest ;-)
a czy wie ktoś czy oni prześlą w złotówach czy funtach?..
A niechby i w jenach;) przysyłali byle tylko dało się to odzyskać. To akurat najmniejszy problem. Bank zresztą od razu to przeliczy na złotówki - chyba że ktoś ma konto walutowe:).
slawek c1
23-11-2006, 19:39
racja Kolekcjoner.......ale tak sobie myśle czy im sie chce w złotówy bawic ;-)
a kazde zlecenie w banku troche ich bedzie kosztować...wiem,wiem nie nasz problem ;-)
pozdrawiam
Przesyłają w juro. To Irlandia. Przy wpływie do banku przeliczą to na złotówy, po kursie. Przynajmniej w moim -WBK.
PatriX vs fatman -> http://canon-board.info/showthread.php?t=16579
Dzwonił już ktoś do Irlandii? Wiecie cokolwiek nowego w sprawie tej promocji ... :-(
Artek_Bartek
29-11-2006, 15:05
...że sprowadzanie zza sadzawki już się zaczyna nie kalkulować.... choć miast zwrotu tych 590 ja dostałem kitowy obiektyw oraz dobrą kartę 2GB... zakup w bhphoto....
slawek c1
29-11-2006, 18:13
...że sprowadzanie zza sadzawki już się zaczyna nie kalkulować.... choć miast zwrotu tych 590 ja dostałem kitowy obiektyw oraz dobrą kartę 2GB... zakup w bhphoto....
podaj cene?
mjastrzebski
29-11-2006, 19:33
To jeszcze tylko poporosimy podobna promocje na 5D w Europie. Bo poki co roznica na tym aparacie pomiedzy obiema stronami sadzawki, jest spora.
Tak generlanie to wogole cena 5D byla zamarla w miejscu ostatnio co mnie smuci.
Marcin
Spadają, spadają i 5D, tylko bardzo powoli, nie tak jak nam się marzy, poobsrwuj Allegro.
mjastrzebski
29-11-2006, 21:24
Spadają, spadają i 5D, tylko bardzo powoli, nie tak jak nam się marzy, poobsrwuj Allegro.
No nie wiem. Ostatnio podskoczyly o 300EUR, bo cash-back sie skonczyl a nowego ani widu ani slychu,
Marcin
dgcracker
30-11-2006, 20:15
A ja zapytam o bardzo prosta sprawe - czy wypelniajac formularz uzywaliscie literek z ogonkami? Bo tak sie wlasnie zastanawiam czy nie bedzie z tego tytulu jakiegos problemu...
Pozdrawiam,
D.C.
Kolekcjoner
30-11-2006, 21:15
No nie wiem. Ostatnio podskoczyly o 300EUR, bo cash-back sie skonczyl a nowego ani widu ani slychu,
Marcin
Może zbyt dobrze sie sprzedawały :mrgreen:.
hej,
byłem dziś w jednym ze sklepów, ładnie się ze wszystkim dogadałem faktura na 3500netto czyli 4270 brutto, sprzęt z polski...
nagle Pani powiedziała "a wie pan że od canona już pan zwrotu nie dostanie...:shock: "
podobno:
canon zwraca pieniądze jeśli 30D zostanie kupiony za minimum 1200 euro :oops:
UWAGA!!!
to nie jest 100% informacja
pozdrawiam
artur
hej,
byłem dziś w jednym ze sklepów, ładnie się ze wszystkim dogadałem faktura na 3500netto czyli 4270 brutto, sprzęt z polski...
nagle Pani powiedziała "a wie pan że od canona już pan zwrotu nie dostanie...:shock: "
podobno:
UWAGA!!!
pozdrawiam
artur
A regulamin promocji czytałeś :?:
A regulamin promocji czytałeś :?:
tak wiele razy, pisze co mi powiedziano w sklepie, nie mówie że tak jest ale kolesie w sklepie zdawali się wiedzieć co mówią
hej,
podobno:
UWAGA!!!
pozdrawiam
artur
Pozdrów tą panią serdecznie
hej,
podobno:
UWAGA!!!
[COLOR="Red"]to nie jest 100% informacja[/COLO
a to dobre... :)))))))))))))))))))))))
Hah, a to niby dlaczego?
Za chwilę jakiś uczony koleś w sklepie powie, że promocja nie obowiązuje jeśli canona 30 d nie kupi leworęczny z blondyn z pochodzenia Tadżyk i władający biegle włoskim z zastrzeżeniem jednak, że jego kuzynka ze strony matki nie jada produktów z zawartością glutenu.
Chyba bzdura. Pozdrawiam i czekam co tam na moją przesyłkę powiedzą irlandyczycy.
Pozdrawiam i czekam co tam na moją przesyłkę powiedzą irlandyczycy.
my też czekamy
ja też wysłałam i czekam, zobaczymy co z tego wyniknie...
ja wyslalem wczoraj i czekam.... :)
Jest tam taka pozycja w regulaminie:
Przyjęcie przesyłki pocztowej z dokumentami żądania zwrotu części zapłaty zostanie potwierdzone e-mailem. Otrzymasz w nim kod ID, którego możesz używać do sprawdzania statusu swojego żądania, ze strony internetowej www.submissionstatus.com.
Czy ktos dostal takie go maila z potwierdzeniem?
Moj list dotarl do nich 16.11 (wysylalem z Dublina poleconym - mozna sledzic przesylke) i cisza.
Bede tam jutro dzwonil - jesli macie jakies pytania do centrali to piszcie.
pzdrw
Co oni na twierdzenia Canon Polska, ze majac niemiecki aparat w Polsce nie otrzymamy zwrotu.
Gregklukowski
05-12-2006, 23:49
Ja mam niemiecki kupiony w Polsce, dziś wysłąłem zobaczymy co będzie.
Co oni na twierdzenia Canon Polska, ze majac niemiecki aparat w Polsce nie otrzymamy zwrotu.
nie wiem co ONI na to ale dla mnie to bzdura!
Regulamin:
Promocja jest ważna w następujących krajach: [...] Francja, [...] Irlandia, [...] Niemcy,[...] Polska, [itede]. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii.
Aparat musi byc kupiony w EEA i osoba tez musi byc mieszkancem EEA. I tyle.
Kupowalem we Francji, a mieszkam w Irlandii :-) - potwierdze to jutro. Spokojna glowa.
Pare postów wyżej podzieliłem takie zdanie, ale jeżeli jest szansa na potwierdzenie u źródła, to grzech nie skorzystać:smile: Pozdrawiam!
Kolekcjoner
06-12-2006, 02:45
nie wiem co ONI na to ale dla mnie to bzdura!
Fajny avatar :D.
OK - po rozmowie.
Oficjalnie za Canon Ireland:
Nie ma znaczenia w w jakim kraju zostal kupiony 30D i gdzie mieszka kupujacy, ktory wystepuje o cashback - pod warunkiem, ze w obu przypadkach sa to kraje Unii Europejskiej. Pytalem konkretnie o przypadek kolegi z Polski, ktory kupil aparat w Niemczech.
cyt.
[That does not matter for us (Canon) if the camera (30D) has been purchased in different EU country that claimed from. The camera can be bought in any EU country and the cashback can be claimed from the same or any other member state.]
Chyba trzeba sie przyzwyczajac do Stanow Zjednoczonych Europy.
pzdrw
PS: Moje zgloszenie jest zarejestrowane, zaakceptowane i przetwarzane, a aparat kupilem we Francji.
Emaila z potwierdzeniem nie dostalem z powodow niezanych - maja wyslac jeszcze raz.
PS2: Obsluga klienta naprawde profesjonalna.
PS3: Gratulacje dla Canon Polska za opowiadanie bzdur.
PS4: I zaplacilem €1 157,50 (z wliczona przesylka) - to tak a'propos tych minimum 1 200 euro...
Kolekcjoner
06-12-2006, 20:24
(...)
Chyba trzeba sie przyzwyczajac do Stanow Zjednoczonych Europy.
W tym przypadku to działa pozytywnie :).
(...)
PS3: Gratulacje dla Canon Polska za opowiadanie bzdur.
PS4: I zaplacilem €1 157,50 (z wliczona przesylka) - to tak a'propos tych minimum 1 200 euro...
No nie jest to najbardziej wiarygodne źródło informacji wystarczy śledzić jak uaktualniana jest strona www Canon Polska.
Fajny avatar :D.
dzieki - w końcu trzeba było jakiś wymysleć i tu nagle wpadłem na taki pomysł :)
W tym przypadku to działa pozytywnie :).
Bardzo pozytywnie :mrgreen:
A jest wiecej takich sytuacji, "...które maja być może nawet tam i swoje ... plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów !"
Zartowalem - nie jestem eurosceptykiem 8-)
dzieki - w końcu trzeba było jakiś wymysleć i tu nagle wpadłem na taki pomysł :)
Mi sie przypomina, z amigowych czasow, haslo:
https://canon-board.info/imgimported/2006/12/intel_outside-1.gif
źródło (http://mikerye.homeip.net/images/intel_outside.gif)
Ale z canonem tez ladne :)
pzdrw
Czy ktos z Was korzystal z tego cashbacka:
http://canonextrapromotion.onlinerebates.com/howtoclaim.aspx
Nie ma zapisu mowiacego ze nie obowiazuje u nas.
Jak bylo to sorry, ale nie znalazlem.
Pzdr.
Tasma
OK - po rozmowie.
Oficjalnie za Canon Ireland:
Nie ma znaczenia w w jakim kraju zostal kupiony 30D i gdzie mieszka kupujacy, ktory wystepuje o cashback - pod warunkiem, ze w obu przypadkach sa to kraje Unii Europejskiej. Pytalem konkretnie kolege z Polski, ktory kupil aparat w Niemczech.
zOOn* Czy jest to info od Canon Ireland czy od kolegi z PL? Chcę potwierdzić, bo nie jest to jasne do końca.
Tyle osób miało tam zadzwonić. Jeśli to zrobiłeś będzie to pierwszy konkret w tym wątku po za bzdurami od Canon PL.
dgcracker
09-12-2006, 16:36
Pytanie do tych, ktorzy juz wydrukowali formularz - ile stron wydruku mieliscie?
Wypelnilem, kliknalem w przycisk drukuj pod formularzem i dostalem wydrukowana cala strone www z wypelnionym formularzem (lacznie 5 kartek). Dane w niektorych polach sa poobcinane. Czy tak to ma wygladac???
u mnie obcięło dwie ostatnie cyfry numeru konta, ale olałem, dopisałem i wysłałem tak.
zOOn* Czy jest to info od Canon Ireland czy od kolegi z PL? Chcę potwierdzić, bo nie jest to jasne do końca.
Tyle osób miało tam zadzwonić. Jeśli to zrobiłeś będzie to pierwszy konkret w tym wątku po za bzdurami od Canon PL.
Zezarlo jedna literke - i zrobilo sie dwuznacznie. Mialo byc "Pytalem konkretnie o kolege z Polski, ktory kupil aparat w Niemczech."
Dzwonilem do Canon Ireland - i stamtad mam wszystkie informacje. Z pierwszej reki.
u mnie obcięło dwie ostatnie cyfry numeru konta, ale olałem, dopisałem i wysłałem tak.
ja tak samo, dopisałem. zapewne oni w bazie danych mają dobrze, ale warto dopisać. dopisałem także SWIFT.
wydruk zajął 5 stron.
Aloha forumowicze!Ja również planuję zawalczyć o zwrot z Canona.Mam pytanie odnośnie numeru seryjnego ,który trzeba podać w formularzu.Na moim pudełku są aż 4 nalepki z kodami! a co najlepsze żaden z nich nie wygląda tak jak na stronie canona.(planuję więc wysłać wszystkie- niech sobie wybiorą...). I nie mam pojęcia który z numerów jest tym seryjnym, jaką ma formę.Podaję więc głównych podejrzenych, i proszę o poradę:
*1234BO22
*(91)1234BO22(92)AA- Ten jest na nalepce, gdzie uwzględniony jest też obiektyw (bo mam kit-a;-)
*1234B010[AA]- ten(wraz z dwoma innymi ) jest na nalepce w prawym górnym rogu, gdzie jest miejsce na Body No.
*We-Nr.:6095630- a tak jest na jeszcze innej- tak wygląda od niemieckiego dystrybutora,...chyba
Jak myślicie który to TEN? Help plizzzzzz.....;-)
numer seryjny jest na body z dołu
co do kodów, wysyłaj wszystkie. BTW ja nie dostałem żadnego maila z potwierdzeniem przyjęcia mojego listu. Sam nie wiem...
Ja wysłałem ze 2 tygodnie temu, dzwoniłem do Irlandii i powiedzieli że jeszcze nie mają zarejestrowanego mojego listu, ale z niektórych krajów przesyłki idą dłużej...
slawek c1
11-12-2006, 18:34
a mieliscie też na pudełkach info o promocji przy zakupie 30d karta 512 gratis?
Ja miałem i wysłałem tydzień temu emaila i dzis SanDisk 512 zagoscił w mych ramionach :mrgreen:
Ja miałem i wysłałem tydzień temu emaila i dzis SanDisk 512 zagoscił w mych ramionach :mrgreen:
Ja dostałem w piątek. Karta padła w sobotę.
slawek c1
11-12-2006, 19:10
Ja dostałem w piątek. Karta padła w sobotę.
dobra,to testuje swoją i spróbuje Cie pobic :-D
na moim niestety nie ma:-( no nic. Jutro wyśle papiery po "zapomoge" do canonka i 590 zł ukoi brak karty
Mój też jest w pormocji obejmującej kartę 512. Zorientowałem się dopiero teraz. Co trzeba wysłać i gdzie żeby dostać kartę? Kody niestety już poszły z poleconym do Irlandii....Poradźcie.
Zdaje się, że sprawa wymaga użycia płyt CD dołączonych do aparatu, problem w tym, że ja moje...zgubiłem:) Prawdopodobnie zaaferowany zakupem zostawiłem w sklepie.
Oczywiście już ich tam nie ma:(
Można dokonać rejestracji korzystając z czyjejś płyty, podając numery seryjne mojego aparatu?Mam pytanko, czy ktoś z forumowiczów mógłby to zrobić za mnie? Oczywiście podam wszystkie dane: numer seryjny, maila itp. Będę zobowiązany jeśli można to tak rozwiązać.
Nie trzeba CD.
Wejdz na http://www.cig.canon-europe.com
Zaloz sobie konto i zarejestruj aparat - bedziesz mogl wypelnic formularz promocyjny online. Bez CD.
Dzięki za pomoc, już działam:)
Poszło, sęk w tym, że kraj - UK musiałem wpisać. Bo Poland, nie było....
Czy w ogóle ktoś otrzymał już zwrot tej kasy ??
Czy w ogóle ktoś otrzymał już zwrot tej kasy ??
jak kupiłem 30D to mialem kupon na karte 512 wypelniłem papiery karta miała przyjsc do miesiąca dostałem ją chyba po 6 dniach, dzis zrobilem papiery na 100 e za C 17-40 L wiec chyba równiez dostane:)
jak nie to lece w styczniu na tydzien do Dublina wiec jak cos to dajcie kopie a ich zwindykuje tradycyjnymi metodami ;)
Poszło, sęk w tym, że kraj - UK musiałem wpisać. Bo Poland, nie było....
15 minut temu to wypelniałem i było Poland nie na początku gdzie ustawiasz jezyk w jakim chcesz wypelniac ale w samym formularzu juz było Poland, choc ja akurat mieszkam w niemczech i tu kazałem sobie przelew wysłac
jak kupiłem 30D to mialem kupon na karte 512 wypelniłem papiery karta miała przyjsc do miesiąca dostałem ją chyba po 6 dniach, dzis zrobilem papiery na 100 e za C 17-40 L wiec chyba równiez dostane:)
jak nie to lece w styczniu na tydzien do Dublina wiec jak cos to dajcie kopie a ich zwindykuje tradycyjnymi metodami ;)
Cichy to raczej pytał o kasę tj. te 590 zł, bo już ponad miesiąc minął od rozpoczęcie promocji i nikt się jakoś nie pochwalił.
GTharnas
15-12-2006, 12:43
Witam ..
To może ja z innej beczki :) ale podobnie ...
Pamiętacie taka promocje (jeszcze obowiązuje), jak kupiłeś np. 400D to dostałeś książeczkę gdzie to przy zakupie jakieś pozycji z niej zwracano ci ileś tam Euro .
Tak wiec ja kupiłem sobie 17-40 (pochodzenia niemieckiego), bo Polski to nie obowiązywało, wyciąłem kod kreskowy, załączyłem kopie rachunku, dodałem bon ,, wydruk ze strony i poleciało priorytetem ….
Minęły 2 tygodnie i ……….. Kasę zwrócili !
Wiec podobnie powinno być w waszym przypadku.
15 minut temu to wypelniałem i było Poland nie na początku gdzie ustawiasz jezyk w jakim chcesz wypelniac ale w samym formularzu juz było Poland, choc ja akurat mieszkam w niemczech i tu kazałem sobie przelew wysłac
ja nie mówiłem o cahsback - tam jest Poland, mówiłem o promocji na kartę z logowaniem przez net. Ta nie ma. Ja wpisałem UK.
Witam
No to widzę że chyba ja jako jeden z pierwszych otrzymałem zwrot.
Aparat kupiłem 6.11 (na Allegro z fakturą VAT - imienną, nie na firmę) i nawet o tej promocji nie wiedziałem, dopiero po transakcji sprzedający powiadomił mnie o takim możliwym zwrocie.
Długo nie mogłem wypełnić formularza ponieważ nie było naszego państwa.
Dzwoniłem do Pani z Canon PL która była bardzo zdziwiona tym że nie ma naszego Państwa do wyboru w formularzu chociaż zgodnie z regulaminem łapiemy się do niej.
Wypełniłem poprawiony formularz po mękach 23.11 i dzisiaj właśnie (15.12) pieniądze wpłynęły na mój rachunek w mBanku :
Tytuł operacji:
CANON EOS30D PROMOTION CREF xxxxxxxxxxxxxxx
DEDUCTED CHARGES PLN20,
W sumie wpłynęło - 570 zł
Dodam tylko że aparat był w wersji DE - instrukcja itp i na 100% tam był zakupiony, czyli wszelkie mity o tym że musi pochodzić tylko z dystrybucji CANON PL obalam.
Pozdrawiam i życzę szybkich przelewów :lol:
Też się dopisuję do zadowolonych uczestników promocji Canona.
15 grudnia wpłynęła kasa - 570 zł.
Aparat kupiony w Polsce na firmę, faktura vat, aparat z Niemiec lub Austrii (na pewno nie z Canon Polska). Miły prezent na święta...
Ciekawe, czy dojdzie karta 512MB.
W formularzu nie było Polski, więc wybrałem Niemcy, ale w adresie po miejscowości wpisałem Poland...
Dziwne jest to, że po ponownym zalogowaniu i zmianie kraju na other już nie mogę się zalogować na cig - canon - cały czas mam nieprawidłowe hasło. Gdy wpisuję nowe hasło przysłane na email też nie mogę się zalogować. Czyżby ta usługa była dostępna tylko dla mieszkańców wybranych krajów ?
ErnestPierwszy
16-12-2006, 13:33
W końcu i ja dostałem...
Wpłynęło 535 zł, bo mBank uznał prawie 14 euro kosztów zachodniego banku, czyli 5 dych w plecy...
Ale i tak super!
I ja właśnie dostałem!!! Pozew dla canona, walnęli mnie na 20 pln ha ha ha
Pozdrawiam
prostuję, 20 wzięli za wymianę
teraz czekam na 512 sandiska, wczoraj przysłali maila z potwierdzeniem