Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 30D - Canon oddaje 590 zł!

Strony : 1 [2] 3

didi007
16-12-2006, 17:34
ja jeszcze nie dostałam :) ale czekam cierpliwie :))

miszyd
17-12-2006, 09:33
Witam,

mam pytanko odnośnie promocji na 30D. Czy komuś udało się w pełni wykorzystać odliczenie vatu oraz zwrot 590PLN od Canona??

pzdr

PS. teraz na allegro można znaleźć 30D za około 3800 tylko nie wiem czy to już nie jest po uwzglednieniu promocji bo mocno atrakcyjna wydaje się ta cena..

himi
17-12-2006, 11:44
Ja dostałem zwrot VAT, cena body 4250 (netto 3500 - nie wlicza się do środków trwałych) i cashback. Teraz body za te pieniądze na FV kupisz bez problemów.

Co do cen z allegro, to są cwaniacy, którzy sprzedają taniej, ale zapomnij, że dadzą ci FV./ Spotkałem się nawet z takim, który podawał niską cenę, ale faktycznia aprat sprzedawał o 590 drożej, wyjaśniał dopiero w opisie auckji.

zOOn
17-12-2006, 15:21
I do mnie doszlo - dostalem dzisiaj (w niedziele :) ) czek na €150.
Milo...

orte
17-12-2006, 21:22
Co do cen z allegro, to są cwaniacy, którzy sprzedają taniej, ale zapomnij, że dadzą ci FV./ Spotkałem się nawet z takim, który podawał niską cenę, ale faktycznia aprat sprzedawał o 590 drożej, wyjaśniał dopiero w opisie auckji.
No to nie wiem na co czekasz, wysyłasz kopię korespondencji do Allegro i niech się gość już żegna z kontem.
Takich to ja tępię od razu, poza tym w regulaminie jest napisane wyraźnie, że cena sprzedaży jest ceną brutto.

Pawełek
18-12-2006, 01:11
zOON* ciekawe za ile faktycznie go spieniężysz tzn. ile bank potrąci ;)
wiemy już ile mBank zabiera teraz ciekaw jestem ile zł do przodu przy czeku hehe pazerny o każdego zyla jestem, co? ;)

zOOn
18-12-2006, 01:16
zOON* ciekawe za ile faktycznie go spieniężysz tzn. ile bank potrąci ;)
wiemy już ile mBank zabiera teraz ciekaw jestem ile zł do przodu przy czeku hehe pazerny o każdego zyla jestem, co? ;)

Jestem w tej dobrej sytuacji, ze siedze w Irlandii i mam tutaj konto. A banki w Eire nie skubia tak jak polskie. Ile jest na czeku - tyle bedzie na koncie. Dosc czesto z czekow korzystam.

Zbaczajac z tematu juz do konca - to przelew z konta irlandzkiego do Polski jest za darmo (jesli sie poda IBAN odbiorcy). Za to polskie banki sobie kasuja za przyjecie kasy. Jak wyzej bylo opisane.

himi
19-12-2006, 20:41
No to nie wiem na co czekasz, wysyłasz kopię korespondencji do Allegro i niech się gość już żegna z kontem.
Takich to ja tępię od razu, poza tym w regulaminie jest napisane wyraźnie, że cena sprzedaży jest ceną brutto.

To była rozmowa telefoniczna, więc kopię...mogę zobie najwyżej naostrzyć na takich ściemniaczy allegrowych. Poza tym, te donosy...Gdybym został wysadzony przez kolesia, to bym napisał, w przeciwnym razie daruję sobie. Śmierdzą mi takie denuncjacje.

Routlaw
20-12-2006, 16:14
Jutro się zajmę wypełnianiem i wysyłaniem moich papierów..
Wie ktoś jaki IBAN ma inteligo? bo nie chce mi się dzwonić na infolinię :)

amper
20-12-2006, 17:45
Jutro się zajmę wypełnianiem i wysyłaniem moich papierów..
Wie ktoś jaki IBAN ma inteligo? bo nie chce mi się dzwonić na infolinię :)

IBAN

PL + nr konta

Routlaw
21-12-2006, 14:06
Dzięki, tak właśnie zrobiłem. Przed chwilą wysłałem i zacząłem czekać na SMS z Inteligo ;)

Gregklukowski
22-12-2006, 15:57
Ja dostałem właśnie 570 zł na konto :) Jakis inny kurs musi byc :)

WereWolf
23-12-2006, 11:48
a wie ktoś może ile (i czy w ogóle) zabiera Inteligo?

pgfoto
27-12-2006, 00:29
a ja czekam juz 1,5 miesiaca i nic... :((((((((((

mkwiek
27-12-2006, 00:32
a ja czekam juz 1,5 miesiaca i nic... :((((((((((

ja czekam trochę krócej ale też nic. po za tym nie ma mojego zgłoszenia pod adresem gdzie mozna sprawdzać czy rozpatrzyli :) ciekawe czemu?

amper
27-12-2006, 00:46
nie ma mojego zgłoszenia pod adresem gdzie mozna sprawdzać czy rozpatrzyli :) ciekawe czemu?

możesz podać adres gdzie można takie coś sprawdzić?

mkwiek
27-12-2006, 00:49
możesz podać adres gdzie można takie coś sprawdzić?

było podane na stronie i na wydruku
http://www.submissionstatus.com/
podajesz maila i ID uzykane przy rejestracji wniosku

Routlaw
27-12-2006, 09:55
Jak szkoda że nie zapisałem sobie tego ID :(

pgfoto
27-12-2006, 22:44
ja czekam trochę krócej ale też nic. po za tym nie ma mojego zgłoszenia pod adresem gdzie mozna sprawdzać czy rozpatrzyli :) ciekawe czemu?
napisałem do nich maila i dostałem automatyczna odpowiedz po polsku z ID i moim mailem i tez wogóle niemoge sie zalogowac
wiecie moze gdzie mozna zadzwonic zeby sie dowiedziec czy wogóle do nich doszło??? moze to poczta nawaliła?

didi007
27-12-2006, 23:39
o moim też nic nie wiadomo, czekam równy miesiąc...

icik
29-12-2006, 15:29
Powiedzcie mi drodzy Koledzy jak to jest z tą ofertą "cash back" w europie? Czy to dotyczy tylko USA a w Europie promocją jest tylko objęty model 30D? Pytam bo trza mi szkła, które jest objęte promocją w USA a w Europie/Polsce?

Pozdrawiam

Flanel
02-01-2007, 14:56
Mam problem. Noszę się z zamiarem zakupu na firmę body 30D za ok 4k. Po odliczeniu vat i cach back, cena jest bardzo atrakcyjna. Jednak wszystko co bardzo atrakcyjne jest podejrzane. Dowiedziałem się czegoś od znajomego a'propos polityki firm sprzedających aparaty - oto wiadomość:

Hej, zapytałem się swojego kumpla za ile on sprzedałby nam 30D. I kurde odradza zdecydowanie zakup od niemieckiego dystrybutora, przeczytaj co mi napisał:

"Mozna bo bez VAT.
Ja kupuje za 3800 netto ale VAT musze odprowadzic w polsce a niektorzy tego
nie robia, wydaja lewe papiery i maja taniej. Bo na tym polega bajer, ze
kupujac z krajow UE NIE PLACISZ VATU, tylko musisz go odprowadzic jak
sprzedajesz towar w polsce. Lub nie :)
I tu dochodzimy do sedna - po to Canon robi ta akcje aby miedzy innymi
takich wylapac. W formularzu musisz podac dane personalne, dane aparatu i
inne takie, dolaczyc dowod zakupu. I tutaj w bardzo prosty sposob dojda
gdzie od kogo i za ile kupiles sprzet - czyz to nie genialne? Klient sam sie
podklada. No bo po co Canon mial by oddawac 600 zl za darmo? Teraz sobie
policz - srednio w niemczech cena zakupu 3800 brutto + marza jakies 150 zl,
mnozymy to razy podatek i otrzymujemy "zupelnie przypadkiem" te ~ 600 zl,
podlozone jako roznica na VATcie.

A za pol roku lub pozniej zglosi sie do Ciebie skarbowka, policja i jeszcze
taka instytucja ktorej nazwy nie pamietam. Jak ktos chce ryzykowac dla 600
zl to zycze powodzenia. Radze uwazac na takie kombinacje bo znam juz 3 firmy
ktore poplynely na takiej sprzedazy, razem z klientami.

Zdecydowanie odradzam Ci zakup w ten sposob, albo bierz bez faktury za ile
daja albo pisz o zwrot tych 600 zl i bierz legalnie na fakture."

Czy może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć takiemu stanowi rzeczy ?

Cichy
02-01-2007, 15:07
No jeśli dostaniesz lewą fakturę to nie ma się co dziwić, ale prędzej wyszłoby to w krzyżowej kontroli faktur naszego US niż Canon miałby bawić się w sprawdzanie kto, gdzie i za ile kupił.

Nie istnieje również coś takiego, jak zakup w Niemczech netto i konieczność opłacenia Vatu w Polsce. To by była sielanka, ludzie by masowo kupowali sprzęt na zachodzie i wypinali się z podatkiem na fiskus. Kupując w Niemczech płacisz tam ichniejszy Vat, czyli 19 % bodaj.

Flanel
02-01-2007, 15:11
A tak przy okazji - thx Cichy - za udane zakupy u Ciebie (2 szkiełka) :-)

Jak mam się upewnić że wszystko jest legal ?

Chodzi mi o firmę

http://www.bluesklep-komputer.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=249&option=com_virtuemart

Czy cena 4000 za body to podejżana cena ?

Cichy
02-01-2007, 15:22
trudno mi powiedzieć. 4000 brutto - takiej ceny z polskiej dystrybucji to ja nawet w hurcie nie mam...

amper
02-01-2007, 16:12

jak już pisałem na giełdzie fotograficznej mogłem kupić bez problemu za 3800 bez faktury
więc myśle że cena nie jest podejrzana /ja kupiłem z fakturą za 4400/
pozdrawiam

mkwiek
02-01-2007, 21:12
do mnie doszedł zwrot :) dzisiaj. martwiłem się, bo jak sprawdzałem na tej stronie co podali to nie mieli mojego zgłoszenia :)
ale jest ok. 20 PLN zakosił bank. ujdzie :)

Flanel
02-01-2007, 21:49
Panowie - proszę mnie oświecić - bo wynika że jest ryzyko biorąc FV na firmę... Czy na prawdę jest się czego obawiać ?!

Cichy
02-01-2007, 22:42
No jak się kupuje w podejrzanie niskiej cenie brutto, to warto mieć oczy otwarte :)

pgfoto
02-01-2007, 23:51
A tak przy okazji - thx Cichy - za udane zakupy u Ciebie (2 szkiełka) :-)

Jak mam się upewnić że wszystko jest legal ?

Chodzi mi o firmę

http://www.bluesklep-komputer.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=249&option=com_virtuemart

jestem z 3miasta i radze uwarzac na ten sklep bo robia tam kombinacje...
aparaty z niemiec chyba bez polskiej gwarancji (a wogóle to zle mówia o tym sklepie), lepiej kupic w fotot3miasto.pl(znam włascieciela sprawdza kazdy sprzet przed oddaniem go klientowi)
lub foto-net.pl - ja tam kupiłem i własnie dzis dostałem zwrot 570 zł!!!
i bardzo sie ciesze :)))

dazz
03-01-2007, 10:28
Skoro mowa o zakupie 30D od niemieckeigo dystrybutora. Wiem z dość pewnego źródła, że Canona wstrzymał dostawy 30D do Niemiec. Wiecie o co może chodzić? Wykryta wada fabryczna, nowy model?

lukep
03-01-2007, 10:40
W!

Tak sie sklada ze nie wstrzymal zadnych dostaw. Nie wiem kto i po co rozsiewa te plotki, chyba najpewniej Ci ktorzy chca aby kupowac w .pl i to najlepiej w ich sklepach ;>

Zdrowko

mort_subite
03-01-2007, 10:45
trudno mi powiedzieć. 4000 brutto - takiej ceny z polskiej dystrybucji to ja nawet w hurcie nie mam...
W cenie ok. 4kzł da się znaleźć jakieś oferty - i to ze źródeł cieszących się raczej dobrą opinią. Przykładowo Fotobasia (osobiście nie kupowałem u nich niczego, ale wszystkie opinie na ich temat, jakie do mnie dotarły, są pozytywne) ma w ofercie 30D za 4.089,00 PLN, czyli sami muszą mieć (sporo?) tańsze źródło...

lukep
03-01-2007, 11:08
W!

U tzw przewalaczy pudelek, mozna w cenie netto 3500 kupic body 30D.
Np. TechData i inni. Poza tym czesto takie firmy organizuja promocje kilkudniowe, ja kupilem 24-70/2.8 Canona w takiej promocji za 3280 brutto!!

Zdrowko

himi
03-01-2007, 12:07
A moja karta 512 chyba została przejęta przez Talibów....Minęły prawie 3 tygodnie i cisza.

lukep
03-01-2007, 14:42
W!

Himi, ja swoja dostlem po dwoch tyg.

Zdrowko

Flanel
03-01-2007, 20:13
Czy jest ktoś w stanie polecić naprawde wiarygodne źródło do zakupu 30D na FV ?

Przyznam że jestem już totalnie zakręcony, i nie wiem komu wierzyć..

amper
03-01-2007, 20:54
Czy jest ktoś w stanie polecić naprawde wiarygodne źródło do zakupu 30D na FV ?

Przyznam że jestem już totalnie zakręcony, i nie wiem komu wierzyć..

poczytaj tu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=17177

ja osobiście polecam FotoIT - jest opisany dop podanym linkiem

himi
05-01-2007, 16:05
Lojalnie informuję, dzisiaj 512 doszła. Talibowie nie przechwycili:) Co ciekawe Canon Irish wysyłają normalnym listem, w zwykłej kopercie, więc po drodze mogła ,,przeżyć przygodę'' znając troskliwość Poczty o przesyłki - ale o tym chyba już ktoś pisał.

juliam
06-01-2007, 14:45
tez kupwalam w Foto IT i bylo ok, cena tez dobra, obsluga mila.

zjawa
08-01-2007, 15:49
Witam,
jestem tutaj nowy choć czytam forum od ładnie ponad roku.
Zdecydowałem się na zakup 30D w Blue-Sklep Komputer w Gdańsku, mieliście z nimi styczność?

Zakupiłem u nich raz już nawet 30D ale zadzwonili do mnie po 5 minutach ze na niego nie obowiązuje cashback. Dlaczego? Ponieważ kod kreskowy wydrukowany na pudełku był zaklejony innym kodem kreskowym. W tym tygodniu mają mieć partie którą już cashback obowiązuje. Ostrzegł mnie jednak facet, że ciezko o ten zwrot, ze oni wysyłali i nie dostali.

Nie czytałem tutaj na forum aby ktoś nie dostał, wiec obawiam się że może to być wina ich partii 30D? nie wiem.

Stąd moje pytanie, po czym poznać czy kupiony 30D załapuje się na cashback czy nie?

z góry dzięki za odp :).

kula
08-01-2007, 15:57
naklejka na pudelku o zwrocie
pozdrawiam

zjawa
08-01-2007, 16:11
widziałem naklejki o zwrocie ale było to odnośnie tych kuponów na obiektywy i lornetki. Czyli powinna być naklejka mowiacą o tym konkretnych zwrocie. dzięki :)

zOOn
08-01-2007, 16:11
naklejka na pudelku o zwrocie
pozdrawiam

Zadnej naklejki nie bylo, a cashback dostalem.

Kod kreskowy Canona (z nr seryjnym) mialem zaklejony czesciowo przez kod sklepu - ta naklejke zdjalem bez klopotu.

pzdrw

ps. Mialem jednak naklejke o promocji - ale to dotyczylo karty 512mb.

Poza tym: http://canon-board.info/showthread.php?t=16147

dazz
08-01-2007, 16:19
Uważaj, z tego co pamiętam 30D w tym sklepie kosztuje 4tys zl. W tej cenie wiadomo, że jest to zakup z Niemiec, niezapłacony VAT i lewa faktura. Zgłaszając się po cash back podajesz wszystkie niezbędne dane i sam się podkładasz.
Właśnie miałem kupować 30D i sporo analizowałem kto skąd bierze ten aparat.

zjawa
08-01-2007, 16:28
4tys zl. W tej cenie wiadomo, że jest to zakup z Niemiec, niezapłacony VAT i lewa faktura.
masz rację, kosztuje tam 4k i nie bardzo im ufam, stąd moje pytanie.
dzięki wielkie. Zatem skąd najlepiej wg Twojej analizy kupować?

Europassat pisze w tytule nawet canon30D + cashback, więc chyba skoro tak sie tym chwalą wszystko jest ok? 4100 kosztuje.

dazz
08-01-2007, 16:36
masz rację, kosztuje tam 4k i nie bardzo im ufam, stąd moje pytanie.
dzięki wielkie. Zatem skąd najlepiej wg Twojej analizy kupować?

Europassat pisze w tytule nawet canon30D + cashback, więc chyba skoro tak sie tym chwalą wszystko jest ok? 4100 kosztuje.

Hehe, ja w końcu zrezygnowałem z zakupu. Czekam co Canon wypuści w lutym. Gdzie kupować moim zdaniem - w sprawdzonym, pewnym sklepie za około 4600zl-cash back lub w najtańszym możliwym miejscu i zrezygnować z cash back.
Europassat to nieco inna historia, oni mają zarejestrowaną działalność w Niemczech, nie wiem jednak jak w takim przyapdku rozliczać VAT (no i jak w rzeczywistości oni to robią).

himi
08-01-2007, 16:51
Europassat podaje cenę realną, znam ich, ale nie wiem jak jest u nich z polską FV.
Mnie oferowali niemiecki paragon, on też uprawnia do cashback, ale już nie do odliczeń VAT. Rodzi się pytanie, czy irish canon uzna paragon z niemiec i biorcę z Polski, ale odnoszę wrażenie, że oni tam mechanicznie wysyłaja kasę, bez wielkich analiz.

Wziąłem ostatecznie body w innym miejscu z FV. Jednak drożej niż 4100. Ja dałem w listopadzie 4270. Cena jednak w międzyczasie spadła.

Amholen
08-01-2007, 17:37

Niedługo się okaże

zjawa
08-01-2007, 17:50
jak bardzo niedługo? :) daj znac :)

Amholen
08-01-2007, 19:05
Troszkę to jednak potrwa - aparat narazie do mnie jedzie

zjawa
08-01-2007, 20:31
ludzie chyba na niemiecki rachunek a Polskiego biorcę dostawali zwrot, prawda?
Doradźcie skąd wziąć 30D, Europassat? :) (wole dopłacić tą stówę i kupić w Europassat ze zwrotem, niż w Blue-Sklep bez cashbacku, ale napewno nie bede dopłacał 600zł jak wcześniej zaproponowano :P)

PatriX
09-01-2007, 15:37
A ja polecam cybertronik.pl http://www.cybertronik.pl/product-pol-18-EOS-30D-EFS-1855-KIT.html

Mają na 30D świetną cenę ... 4100PLN z polską fakturą i z CashBack ... :-)
A Europassat robi jakieś przekręty z fakturami ...

PoZdrO 4ALL :-)

zjawa
09-01-2007, 17:04
dzięki wielkie, czyli cybertronikowi mogę zaufać, kupić i spać spokojnie czekając na cashback? :P

choć ja i tak firmy nie mam, vat'u nie odlicze.

PatriX
09-01-2007, 18:20
Ja u Nich własnie dzisiaj złożyłem zamówienie :-) A jak faktury nie potrzebujesz to znajdziesz taniej jak za 4100PLN za body ... :]

himi
09-01-2007, 18:40
szczerze mówiąc europassat zachowują się jakby zależało im na NIE sprzedawaniu sprzętu. Robią wszystko by klientów zniechęcać.

Amholen
09-01-2007, 18:55
szczerze mówiąc europassat zachowują się jakby zależało im na NIE sprzedawaniu sprzętu. Robią wszystko by klientów zniechęcać.
Ja tam nie narzekam. Wczoraj zamówiłem dziś kurier rano stał przed drzwiami. Oczywiście sprzęt niemiecki, ale z tego co się orientuję ze zwrotem nie powinno być problemów, ale zobaczymy na razie lepiej odpukać.

Niestety instrukcja PL w wersji CD, ale cóż, nic to

butters
09-01-2007, 21:13

Możesz rozwinąć?

zjawa
09-01-2007, 22:06
Ja u Nich własnie dzisiaj złożyłem zamówienie :-) A jak faktury nie potrzebujesz to znajdziesz taniej jak za 4100PLN za body ... :]

a gdzie? :mrgreen:
przeglądając ich oferte zastanawiałem się nad kitem. To tylko stówka za obiektyw, przynajmniej bede mogl zrobic pierwsze zdjęcia pierwszego dnia :) a i zostanie szeroki kąt na jakis czas.

ale tu pytanie. Cashback się należy tylko dla BODY, czy dla KITa tez? :)

zjawa
10-01-2007, 17:18
halo? :)

aptur
10-01-2007, 17:19
halo? :)

Spokojnie, po co te nerwy :) Nie ma znaczenia czy kupisz z kitem czy bez. Kase i tak dostaniesz.

zjawa
11-01-2007, 01:10
nie ma nerwów :) dzięki za odpowiedz :)

pyciu
12-01-2007, 00:12
OK. Padło i na mnie, to dopiszę się do wątku.
Przebierałem i ja w ofertach i w końcu decyzja padła na europassat.pl.
4200 z KITem + cash back (mowa oczywiście o 30D).
Sprzęt pochodzi z Niemiec, FV jest niemiecka, z kwotą w EUR (choć w nawiasie jest w PLN). Dosyć szybko uporali się z wysyłką, choć zanim wysłali to było drobne przeciąganie w czasie...
Cash Back wysłany. Jako kraj zakupu wybrałem DE.

ps.
Aha, promocja na kartę CF512 skończyła się 31.12.06 - to tak gwoli niejasności.

pozdrawiam

zjawa
12-01-2007, 01:12
teraz 4220 za kit, ale cena na san disk ultra II 1gb 130zł, chyba niezła?

Czy do 30D lepiej kupic juz extreme III?

WereWolf
12-01-2007, 07:46
też wybrałem europassat, zwłaszcza, że mieszkam stosunkowo niedaleko i mogłem odebrać osobiście

formularz będę wysyłał prawdopodobnie dzisiaj (chyba, że nie starczy czasu)
swoją drogą.. czy na pewno w przypadku europassata trzeba wybrać DE jako kraj zakupu?

jeśli chodzi o kartę, to ja jednak postawiłem na szybszą... i chyba przy tym aparacie dla zdjęć seryjnych warto zainwestować przynajmniej w extreme III (2 GB exIII w europassacie chyba coś koło 270 zł)

arra
12-01-2007, 09:01
też wybrałem europassat, zwłaszcza, że mieszkam stosunkowo niedaleko i mogłem odebrać osobiście

formularz będę wysyłał prawdopodobnie dzisiaj (chyba, że nie starczy czasu)
swoją drogą.. czy na pewno w przypadku europassata trzeba wybrać DE jako kraj zakupu?

jeśli chodzi o kartę, to ja jednak postawiłem na szybszą... i chyba przy tym aparacie dla zdjęć seryjnych warto zainwestować przynajmniej w extreme III (2 GB exIII w europassacie chyba coś koło 270 zł)

Hej, a powiedz mi gdzie masz kraj zakupu, ja w formularzu widze tylko miasto zakupu i nie wiem co wpisac Frankfurt, czy Leszno?

Pozdrawiam

rodeoo
12-01-2007, 09:20
Cashback należy się dla BODY bez względu czy kupiłeś w kicie czy nie 150Euro
O czym mówi cały Temat :mrgreen:

himi
12-01-2007, 09:37
A propos EP - poza samym handlowaniem od sprzedawcy w sieci oczekuję na przykład tego, że odpowiada na maile, czy gg (skoro je podaje)i uprzejmości oraz kompetencji i fachowości. Tego w EP nie ma. A takiemu sprzedawcy (kiedy 40 km dalej mam dużo tańszego) mówię NIE.

pyciu
12-01-2007, 10:10
A propos EP - poza samym handlowaniem od sprzedawcy w sieci oczekuję na przykład tego, że odpowiada na maile, czy gg (skoro je podaje)i uprzejmości oraz kompetencji i fachowości. Tego w EP nie ma. A takiemu sprzedawcy (kiedy 40 km dalej mam dużo tańszego) mówię NIE.

Nie przesadzaj!
Kontakt z EP jest IMHO bardzo poprawny. Pod telefonem dwukrotnie odebrała kompetentna osoba, nie podeszli do mnie "olewczo" poza tym na GG też odpowiadają - choć czase po dłuższym czasie.
Jeśli chodzi o kontakt z klientem tu u mnie mają 4+ (a kupowałem tu po raz pierwszy).

Czy trzeba wpisać DE jako kraj zakupu nie wiem - ja tak zrobiłem, bo zgodnie z tym co mówi rachunek, aparat był tam kupiony. To, że nie dostałem PL paragonu oznacza po prostu, że ktoś/pośrednik zakupił w DE w moim imieniu towar. W rozumieniu prawa, na terenie PL nie było transakcji!
Pewnie fiskus ma swoją interpretację ...

pozdrawiam

WereWolf
12-01-2007, 13:36
Hej, a powiedz mi gdzie masz kraj zakupu, ja w formularzu widze tylko miasto zakupu i nie wiem co wpisac Frankfurt, czy Leszno?

Pozdrawiam

kraju jako takiego w formularzu nie ma, ale przed wypełnianiem jest wybór kraju... no i nie wiem też jak sprawa z miastem... chyba po prostu zadzwonię do EP, może coś poradzą, bo z tego co rozmawiałem w trakcie zakupu - dostali informacje od kilku klientów, którzy już zwrot otrzymali

Amholen
12-01-2007, 17:42
kraju jako takiego w formularzu nie ma, ale przed wypełnianiem jest wybór kraju... no i nie wiem też jak sprawa z miastem... chyba po prostu zadzwonię do EP, może coś poradzą, bo z tego co rozmawiałem w trakcie zakupu - dostali informacje od kilku klientów, którzy już zwrot otrzymali

jak będziesz coś wiedział to daj znać

poza tym nurtuje mnie i nie tylko mnie sprawa kodu z pudełka. Na tym pudełku które mam "ten" kod jest częściowo zaklejony przez inny co robiliście w takiej sytuacji bo ja się poważnie zastanawiam na wysłaniem prawie całego boku pudełka

pyciu
12-01-2007, 18:14

poza tym nurtuje mnie i nie tylko mnie sprawa kodu z pudełka. Na tym pudełku które mam "ten" kod jest częściowo zaklejony przez inny co robiliście w takiej sytuacji bo ja się poważnie zastanawiam na wysłaniem prawie całego boku pudełka

Trzeba odkleic wszystkie inne kody. Wyslac jedynie ten oryginalnie nadrukowany na karton.

pzdr.

Amholen
12-01-2007, 18:18
Trzeba odkleic wszystkie inne kody. Wyslac jedynie ten oryginalnie nadrukowany na karton.

pzdr.

dzięki tego było mi potrzeba - jeszcze tylko to miasto zakupu i można słać

Macio
13-01-2007, 12:35

Daj info czy pisać na Polskę, czy na Niemcy, bo też będę miał niemiecki paragon. Z góry ogromne dzięki.

P.s - moim zdaniem nie powinno być różnicy w jakim kraju produkt się zakupiło. Mozna przecież mieszkać w Polsce a zakupić w Niemczech - nie ma punktu który by tu coś ograniczał. Jedynym faktem jest to, że "Aparat musi zostać sprzedany oryginalnie przez Canona w jednym z krajów objętych promocją"

himi
13-01-2007, 13:16
dzięki tego było mi potrzeba - jeszcze tylko to miasto zakupu i można słać

Nic nie trzeba odklejać. Ja wysłałem z naklejonym i kasę mam od miesiąca na koncie. Ja z EP miałem do czynienia jednak sporo częściej od ciebie. Także, a może głównie osobiście. Moje wrażenia ze standardu obsługi to 3+. Skoro wolałem jeździć do oddalonego o 40 km Rawicza i tam kupować to jednak coś znaczy. Nie chciałem też niemieckiej faktury, bo to jednak było nie było jakaś trudność. Powodzenia w cashback, pozdrawiam.

WereWolf
13-01-2007, 15:09
Nic nie trzeba odklejać. Ja wysłałem z naklejonym i kasę mam od miesiąca na koncie. Ja z EP miałem do czynienia jednak sporo częściej od ciebie. Także, a może głównie osobiście. Moje wrażenia ze standardu obsługi to 3+. Skoro wolałem jeździć do oddalonego o 40 km Rawicza i tam kupować to jednak coś znaczy. Nie chciałem też niemieckiej faktury, bo to jednak było nie było jakaś trudność. Powodzenia w cashback, pozdrawiam.

a możesz podać namiary na sklep w Rawiczu? trochę już za późno, bo kupiłem już w EP (i w sumie nie żałuję), ale na przyszłość może się przydać :)

zjawa
13-01-2007, 19:57
to co wpisujemy? ;)

zOOn
13-01-2007, 20:30
Odpowiedzi na wasze pytanie sa na wczesniejszych stronach tego watku...

http://canon-board.info/showpost.php?p=264712&postcount=294

Daj info czy pisać na Polskę, czy na Niemcy, bo też będę miał niemiecki paragon. Z góry ogromne dzięki.

P.s - moim zdaniem nie powinno być różnicy w jakim kraju produkt się zakupiło. Mozna przecież mieszkać w Polsce a zakupić w Niemczech - nie ma punktu który by tu coś ograniczał. Jedynym faktem jest to, że "Aparat musi zostać sprzedany oryginalnie przez Canona w jednym z krajów objętych promocją"

to co wpisujemy? ;)

http://canon-board.info/showpost.php?p=251936&postcount=219

Kraj zakupu wpiszcie ten, z ktorego macie dowod zakupu... byle w Europie

Kij_w_Mrowisko
14-01-2007, 01:07
Witam wszystkich zainteresowanych. Przeczytałem cały wątek bo szykuję się do zakupu ale jest jeszcze parę ciekawych kwestii:

Kwestia nr 1.

na stronie http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/terms.aspx po wybraniu kraju Polska jest napisane:

"5. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "

i tu pierwsze zaskoczenie, bo na stronie www.canon.pl jest informacja, że promocja jest gdy zakupi się sprzet od 01.11.06 - 31.01.07 co więcej w sekcji częste pytania jest napisane:

"P: Jak występować o zwrot części zapłaty

O: 1. Kup aparat fotograficzny EOS 30D między 01.11.2006 a 31.01.2007. i tak dalej ...." a potem:

"P: Jaki jest okres promocji?

A. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "

Wygląda to na pomyłkę - czy ktoś zwrócił na to uwagę i próbował to wyjaśnić ?

Kwestia nr 2.

Czy ktoś miał taką sytuację, że kupił sprzęt i faktuta była wystawiona na firmę (szczególnie na spółkę z o.o.) a potem imiennie (jako osoba prywatna) wypełniał formularz i otrzymał zwrot?

Kwestia nr 3.

Na allegro FOTORIMEX sprzedaje 30D+CF 512 i wystawia F-rę Vat za 4 199 PLN, więc się zainteresowałem i okazało się, że cena jest ceną brutto co jest istotne bo inni sprzedawcy np. Gandini mają lepszą cenę 4050 PLN za body, ale jeśli kogoś interesuje F-ra Vat to wtedy cena wzrasta do 4600 PLN. Nie wiem na ile taka praktyka jest fair, ale wróćmy do FOTORIMEX. Zadałem pytanie odnośnie tego czy te aparaty obejmuje cashback i otrzymałem taką odpowiedź:

"Witam!
Cena na aukcji to cena brutto. Aparat nie jest objęty promocją.
Pozdrawiam"

gdy zapytałem dlaczego, odpowiedź była następująca:

"Te objęte promocją posiadają specjalne naklejki, nasz ich nie ma.
Pozdrawiam"

Gdy tą odpowiedź poddałem w wątpliwość i napiasałem do niech coś takiego:

"Dziękuję za odpowiedź, ale nie jest to do końca prawda o tych naklejkach. (chyba że mają państwo wycięte kody paskowe z pudełek). W warunkach promocji ważne jest aby zakupić towar w odpowiednich krajach UE i wysłać kopię rachunku (f-ry, paragonu) wraz z kodem paskowym z pudełka i wypełniony formularz ze strony internetowej. Dodatkowym warunkiem jest aby produkt pierwotnie był nabyty od Canona w UE.
Produkt nie będzie objęty promocją, jeśli ktoś już wystąpił o zwrot. Czyli rodzaj pudełka nie ma znaczenia, jedynie fakt, że jest to orginalne pudełko od towaru który znajduje się w środku (czyli nie było wykorzystania promocji i przepakowania towaru.)
Pozdrawiam,"

bo wydaje mi się że faktycznie nie ma znaczenia czy na pudełku jest mowa o promocji czy nie to jeśli pozostałe warunki promocji są spełnione to cashback się należy.

i wtedy otrzymałem odpowiedź ostateczną:

"Witam!
Jeśli jest tak jak Pan mówi to możliwe iż można odzyskać tą kasę. Niestety nie znam się na kodach kreskowych i nie wiem czy ten akurat jest objęty promocją.
Pozdrawiam"

Wiec czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć mój pogląd, że zwrot się należy niezależnie od rodzaju pudełka i czy jest na nim mowa o zwrocie czy nie ma.

Pozdrawiam serdecznie

WereWolf
14-01-2007, 09:58
"5. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "
hmm... ja wszędzie (poza sekcją "często zadawane pytania") widzę do końca stycznia... na pewno pomyłka

Gandini mają lepszą cenę 4050 PLN za body, ale jeśli kogoś interesuje F-ra Vat to wtedy cena wzrasta do 4600 PLN. Nie wiem na ile taka praktyka jest fair
taka praktyka zupełnie nie jest fair, więcej - jest niezgodna z regulaminem Allegro, wyraźnie jest w nim napisane, że wylicytowana cena jest ostateczną ceną brutto

a jeśli chodzi o same zwroty, to też nie wiem do końca jak to jest... przykładowo, szukając sklepu, w którym miałbym kupić 30D kontaktowałem się w sumie z trzema... z jednego nie dostałem żadnej odpowiedzi - pomijam... drugi - fotoset, cena rewelacyjna (3990 jeśli dobrze pamiętam), ale też dostałem odpowiedź, że nie można uzyskać zwrotu...
w sumie nie ciągnąłem już tego tematu, ale z tego co słyszałem niektóre aparaty są ściągane w zastępczych (może zbiorczych?) opakowaniach i tu może być właśnie problem kodu kreskowego

Amholen
14-01-2007, 22:24
Ja z EP miałem do czynienia jednak sporo częściej od ciebie.
Zdecydowanie nie miałem zamiaru podważać Twojej opinii, chociaż rzeczywiście mogło to tak zabrzmieć
Po prostu załatwiałem z nimi jedną rzecz i wszystko było jak najbardziej ok
Rówinież pozdrawiam i lecę szukać jakiegoś zoooooooooma ;)

Odpowiedzi na wasze pytanie sa na wczesniejszych stronach tego watku...
dzięki wielkie wątek jest sporaśny i przyznam, że pomimo przeczytania całości to mi umkło ;)

Novaro
15-01-2007, 19:58
Zjawa i na co się zdecydowałeś? Też się usilnie zastanawiam europassat czy co innego a czasu coraz mniej żeby ubiegać się o zwrot,może jeszcze ktoś doradzi!!!

himi
15-01-2007, 20:55
Namiary na rawicki na PM, ok?

WereWolf
15-01-2007, 21:34
Namiary na rawicki na PM, ok?

byłbym wdzięczny :)

Kij_w_Mrowisko
16-01-2007, 01:23
Witam,

Ponawiam nurtujące mnie pytanie:

Czy na pudełku musi być info o promocji czy nie jest to istotne?
Czy ktoś miał taką sytuację?

Pozdrawiam,

zOOn
16-01-2007, 01:40
Witam,

Ponawiam nurtujące mnie pytanie:

Czy na pudełku musi być info o promocji czy nie jest to istotne?
Czy ktoś miał taką sytuację?

Pozdrawiam,

ad 1: Nie musi, nie jest.

ad 2: Nie slyszalem...

Kij_w_Mrowisko
16-01-2007, 03:42
ad 1: Nie

ad 2: Na 99.99% nie...

czy mam rozumieć że twoja odpowiedź znaczy:

ad 1. Nie, na pudełku nie musi być informacji o promocji, nie jest to istotne.

ad 2. Na 99,99% nikt nie miał takiej sytuacji.

jeśli tak rozumieć odpowiedź nr 2 to na jakiej podstawie została udzielona odpowiedź nr 1? :confused:

Pozdrawiam

WereWolf
16-01-2007, 07:51
nie musi być żadnej informacji na pudełku, ważne, żeby był oryginalny kod kreskowy z opakowania, nic więcej (poza oczywiście paragonem/fakturą i formularzem)

a dlaczego? logiczne - okresem promocji jest data zakupu aparatu, a nie data produkcji... a zaupić legalnie mogłeś nawet aparat wyprodukowany rok temu, jeśli komuś został na magazynie... tak więc ważna jest tylko data, która jest na paragonie/fakturze

kynu
16-01-2007, 12:42
Ja już wysłałem do nich liścik...ciekawe, co będzie dalej. Jak już zwrócą od razu zainwestuje....tylko nie wiem jeszcze w co :/ :-D

WereWolf
16-01-2007, 18:37
ja też wysłałem... wczoraj... jak cokolwiek odpowiedzą, dam znać i będę mógł służyć radą :)

JaBlam
19-01-2007, 11:25
Ja mam takowe pytanko. Po wypelnieniu formularza wydrukowalem , dostalem 5 kartek wydruku (3 z instrukcjami co i jak) Czy mam rozumiec ze wysylam 2 pozostale na ktorych jest formularz lacznie z tymi wszystkimi informacjami "Zlozenie wniosku o zwrot czesci zaplaty wymaga wypelnienia itd itd.." Oczywiscie to ze wszystkie informacje w formularzu sa po polsku nie przeszkadza? (Myslalem ze przy wydruku powstaje formularz a tu widze ze drukuje wszystko tak jak na stronie ze wszystkimi uwagami) . No i jeszcze jedna sprawa, co w przypadku Swift? Nalezy gdzies to dopisac? czy niepotrzbne? Dzieki za pomoc.Jablam

mceyk
21-01-2007, 10:46
U mnie wyszły 2 strony wydruku ;-) Wysyłam jak jest (cały formularz zmieścił się na tych 2 str.)

donald7000
21-01-2007, 15:07
Czy ktos juz odzyskal te 590 zlotych ???

arturs
22-01-2007, 00:30
Czy ktos juz odzyskal te 590 zlotych ???

A czytałeś ten wątek np. jakieś 10 stron wcześniej http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16147&page=25? Zwrot dostało już całkiem sporo osób..

Pozdr
Artur

zjawa
22-01-2007, 01:26
no to mam mojego 30D:) tylko ze kod na kartonie, z numerem Body to naklejka, rozumiem ze zostawiam ją, wycinam razem z kartonem :P prawda? :)

WereWolf
22-01-2007, 07:48
no to mam mojego 30D:) tylko ze kod na kartonie, z numerem Body to naklejka, rozumiem ze zostawiam ją, wycinam razem z kartonem :P prawda? :)

z tego co wiem, to na kartonie są dwa "oryginalne" kody, jeden to naklejka (u mnie nad), drugi jest wydrukowany bezpośrednio na kartonie (u mnie pod)... reszta to już naklejki ewentualnych pośredników - ja je odklejałem i wysłałem tylo ten bezpośrednio z kartonu

Zaku
22-01-2007, 12:55
Tak się waham czy zmieniać korpus czy nie, troche wzgędy kasowe ale i kobieta troche się sprzeciwia. Czytam wątek od początku, przewijają się wszystkie problemy, wraz z rozwiązaniami. Przewijają się gdzieniegdzie adresy sklepów lub linki do nich gdzie zakupiliście sprzęt.

Moja prośba, sugestia, może by każdy kto już kupił 30D, podał gdzie dokonał zakupu, jaka cena końcowa wyszła za sprzęt i na jakiej gwarancji?
Rozumieć można, że jeżeli zakupił z tego źródła to casch basck przysługuje.

Takie kompedium akcji Cash Back 8-)

amper
22-01-2007, 14:52
polecam ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=17177
ja kupiłem w fotoit za 4400 brutto z foktura i gwarancją, o zwrot prośbę wysłałem jeszcze nie dostałem

donald7000
22-01-2007, 16:25
Takie kompedium akcji Cash Back 8-)
Gandini albo europassat. Oczywiscie opcje z paragonami.

mceyk
22-01-2007, 19:33
W Europassa'cie za FW 3% drożej.

Piotr Dobosz
22-01-2007, 19:41
witam wszystkich sorki a gdzie moge znalezc numer seryjny aparatu canon 30 d mam go wpisac w formularz a nie wiem ktory to jest numer

amper
22-01-2007, 19:57
pod body, przy otworku mocujacym statyw

Piotr Dobosz
22-01-2007, 20:14
dziekuej bardzo Amper jeszcze tylko jak bys mi powiedzial czy to jest ten numer kolo napisu canon czy ten 10-cio cyfrowy numer ??

amper
22-01-2007, 20:23
ten 10 cyfrowy na białym tle, koło białego pola jest napis "no."

WereWolf
22-01-2007, 20:25
W Europassa'cie za FW 3% drożej.
a skąd masz takie informacje? być może było tak za grossmana, w tej chwili raczej już nie...

kupowałem właśnie w europassacie i nie zapłaciłem ani złotówki więcej niż wyszło mi z wyliczeń, a nawet jeszcze mały rabat na karcie mi chyba wyszedł (może udałoby się coś więcej zbić z ceny, ale trochę się spieszyłem i nie pomyślałem) :D

mceyk
22-01-2007, 20:45
Jeśli chcesz FW na podstawie której będziesz odliczał VAT Europassat dolicza różnice pomiędzy naszym, a Niemieckiem VAT'em (3%).

donald7000
25-01-2007, 00:03
Panowie, ktory kod paskowy mamwyciac bo zaczynam wpadac w panike ze nie zdaze z wyslaniem.

zOOn
25-01-2007, 00:27
Ja wyslalem ta prawa-gorna - z pola Opisanego 'Body No. ...'

Lewa dolna to numer zestawu, nie aparatu. Tej trzeciej (chyba) nie mialem.

lukep
25-01-2007, 01:02
W!

Na tej stronie jest wyraznie przedstawione co trzeba wyciac: http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/howtoclaim.aspx

Zdrowko

Amholen
25-01-2007, 10:36
Panowie, ktory kod paskowy mamwyciac bo zaczynam wpadac w panike ze nie zdaze z wyslaniem.
możesz nie panikować http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/terms.aspx
patrz pkt 5

co do kodu to na 90% ten który masz częściowo już odklejony, możesz czekać na czyjeś potwierdzenie

JaBlam
25-01-2007, 16:31
Fotopanorama w Krakowie za 4300 z paragonem. Cybertronik w Krakowie za 4199 z Kitem , podobno nie ma fdla nich znaczenia czy faktura czy paragon ale nie sprawdzilem na 100%

donald7000
25-01-2007, 17:54
co do kodu to na 90% ten który masz częściowo już odklejony, możesz czekać na czyjeś potwierdzenie

Tak tez mysle ale wolalem zapytac wiekszosci co wyslala i czy dostala ?

Piotr Dobosz
26-01-2007, 01:33
ja jutro wlansie wysylam, skopiowalem ta fakture, i wyciolem wszystkie kody kreskowe z pudelka na wszelki wypadek i im to wysylam...
jak tylko dostane zwrot to napisze i zobaczymy jak dlugo to bedzie trwalo...

Routlaw
26-01-2007, 18:08
Dostałem dzisiaj zwrot na inteligo - 570zł :)

po wszystkich promocjach odpisach aparat kosztował 3580 :)

mceyk
26-01-2007, 19:33
Wczoraj wieczorem poszłoo...
U mnie 2897 ;-)

Zaku
26-01-2007, 20:26
to za ile go nabyłeś, że taka kwota końcowa Ci wyszła ?

nawet nie myślał bym że tak tańio można nabyć 30d...,
może zdradzisz jakiś rąbek tajemnicy?

mceyk
26-01-2007, 20:35
Zaku - miałem możlwiość zakupu na firmę (i odliczenia całego VAT'u).

Zaku
26-01-2007, 20:44
to i tak cena 30d z vat musiała być dobra, jak nie lepiej niż dobra...

Czy w komplecie z30D są jakieś kupony zniżkowe odnośnie osprzetu typu lampa bądz jakiś obiektyw?

WereWolf
27-01-2007, 01:21
Czy w komplecie z30D są jakieś kupony zniżkowe odnośnie osprzetu typu lampa bądz jakiś obiektyw?
ja w swoim miałem, ale kupiłem trochę za późno... wszystkie promocje, poza zwrotem za body, skończyły się w grudniu... niestety aparat kupiłem 6.01 :)

Macio
28-01-2007, 17:49
Dostałem dzisiaj zwrot na inteligo - 570zł :)

po wszystkich promocjach odpisach aparat kosztował 3580 :)

Po jakim czasie ? Pytam bo w poniedziałek kupuję i zastanawiam się jak szybko mi zwrócą.

PatriX
28-01-2007, 18:37
Fotopanorama w Krakowie za 4300 z paragonem. Cybertronik w Krakowie za 4199 z Kitem , podobno nie ma fdla nich znaczenia czy faktura czy paragon ale nie sprawdzilem na 100%
Cybertronik.pl KIT za 4350PLN bo własnie kupiłem ...

magik83
29-01-2007, 09:50
Wysyłaliście listem zwyklym czy poleconym??
Jeszcze nasza poczta zagubi list jakby nie bylo wart jest on 590zl.

Amholen
29-01-2007, 10:19
wysłałem poleconym, priorytetem (poczta lotnicza) w kopercie boombelkowej ;) koszt ok 10zł
na wszelki wypadek wyciąłem oba kody te po prawej stronie

magik83
29-01-2007, 10:30
a zwrot juz dostales?

Amholen
29-01-2007, 11:57
aż taki szybki to canon nie jest ...
w sobotę wysłałem :)

mkwiek
29-01-2007, 21:41
Jeszcze nasza poczta zagubi list jakby nie bylo wart jest on 590zl.

dla Poczty na pewno nie :) jak zginie nikt Ci tyle za niego nie da :)
wyślij poleconym, one nie giną!

priorytetem (poczta lotnicza)
priorytet to nie to samo co poczta lotnicza!
termin dostarczenia priorytetu poza granice kraju w europie - do 6 dni.

Muminek
29-01-2007, 22:17
hej hej :) Co robic. Promocja sie konczy 31 stycznia... Zdąże jeszcze ? Gdzie najtaniej dostane aparacik :) ??

Moge go nabyc w dowolnym sklepie, bylebyłby paragon lub jakis dokument zakupu ??

Macio
29-01-2007, 22:20
hej hej :) Co robic. Promocja sie konczy 31 stycznia... Zdąże jeszcze ? Gdzie najtaniej dostane aparacik :) ??

Moge go nabyc w dowolnym sklepie, bylebyłby paragon lub jakis dokument zakupu ??

Gandini - jeszcze ma - ja u niego biorę na allegro.

jotes25
29-01-2007, 22:28
Ale żeście się rzucili :shock:
Zazdroszczę Wam tego fajnego 30D :)
Ale z drugiej strony pewnie najdalej kwietniu będzie już duuuużo taniej...

Muminek
29-01-2007, 22:57
no wlasnie, najgorsze są te spadki kurde flak.......

jotes25
29-01-2007, 23:10
Cały czas używam 300D. I zmienię go na inny jak przestanie działać. Czyli może za miesiąc a może za 2 lata. Może na 30D, a może na jego następcę. Wypuszczanie nowych korpusów co 1,5 roku to szaleństwo. Zwłaszcza, gdy nie wnoszą one nic nowego (vide 400D i 350D). Obiektywy są dużo lepszą inwestycją, bo zmieniają się raz na 10 lat, a może i rzadziej. Przynajmniej na razie ;)

Muminek
29-01-2007, 23:20
za 2000 idzie dostac 20D (używke) a za 30D trzeba dac ze 4200zl - 600 ze zwrotu. Jakby nie bylo jest to duza różnica :) Doslownie mam taki mętlik ze szok......

Piotr Dobosz
30-01-2007, 00:32
Panowie w http://www.bluesklep-komputer.com/index.php?page=shop.browse&option=com_virtuemart&Itemid=27 jest po 3950 polecam wam ten sklep naprawde... wszystko idealnie zapakowane nowiutkie, przesylka bezproblemu i szybka.... i zreszta ja taniej nie znalazlem nigdzie a zanim kupiem przeszukalem wszystko. pozdrawiam serdecznie

Amholen
30-01-2007, 00:41
priorytet to nie to samo co poczta lotnicza!
termin dostarczenia priorytetu poza granice kraju w europie - do 6 dni.
powtórzyłem jedynie to co usłyszałem od kobiety za szybką - sam się na tym nie znam

... a strona poczty polskiej leży i kwiczy

Ale żeście się rzucili :shock:
Zazdroszczę Wam tego fajnego 30D :)
Ale z drugiej strony pewnie najdalej kwietniu będzie już duuuużo taniej...

czy najdalej w kwietniu to się jeszcze okaże, a czy dużo taniej - nie sądzę, to nie w stylu canona. Obserwowałem sytuację po wprowadzeniu na rynek 30D - wcale nie zaowocowało to lawiną obniżek ceny 20D

orte
30-01-2007, 02:25
... a strona poczty polskiej leży i kwiczy

Mały OT, ta strona zawsze mi działa

http://www.cennik.poczta.lublin.pl/

zjawa
30-01-2007, 16:25
Panowie w http://www.bluesklep-komputer.com/index.php?page=shop.browse&option=com_virtuemart&Itemid=27 jest po 3950 polecam wam ten sklep naprawde... wszystko idealnie zapakowane nowiutkie, przesylka bezproblemu i szybka.... i zreszta ja taniej nie znalazlem nigdzie a zanim kupiem przeszukalem wszystko. pozdrawiam serdecznie

a ja nie polecam. Kupilem tam 30D, zapewniany ze jest na niego cashback. Okazalo sie ze oni nie mają tego z normalnej dystrybucji i cashbacku na niego nie ma. Oddalem aparat, kupilem gdzie indziej. Malo tego, dzwoniac po sklepach gdy szukalem 30D mowiono mi aby uwazać na bluesklep, choc slowa nie wspomnialem o nim. Gdy rozmawialem z blue sklep o cashbacku to probowali mnie namowic bym o tym nie myslał "wie pan, ten cashback to bardzo ciezko dostac... my wyslalismy 2 sztuki i nie dostalismy..". Eh, tutaj jakos kazdy dostał ;)
Jak powiedziałem, zrezygnowałem z tego sklepu. Czasami warto zaplacic troche wiecej ale miec spokój. Trzeba uwazać, niskie ceny kuszą ale nie ma nic za darmo, ludzie kupowali tanio karty sandiska i mają podróby :P

JaBlam
30-01-2007, 18:15

Niesety informacja Polskiego Canona jest adekwatna do serwisu. Nawet im wyslalem bardzo nieprzyjemnego maila. Na stronie polskiej Canona pisze ze trzeba nabyc aparat do 31 stycznia, na formularzu do wypelnienia pisze ze do konca lutego... Oto Polska wlasnie. !

Podpisujac sie pod zjawa, ja proponuje kupowac tak ze zanim zaczniecie szukac bo tanio bo to bo tamto to zebyscie mieli tez mozliwosc pomacania aparatu czy wszystko z nim jest ok. Bo potem wysylki i wymianki wyjda wam wiecej niz w lokalnym sklepie.

WereWolf
30-01-2007, 18:57
Niesety informacja Polskiego Canona jest adekwatna do serwisu. Nawet im wyslalem bardzo nieprzyjemnego maila. Na stronie polskiej Canona pisze ze trzeba nabyc aparat do 31 stycznia, na formularzu do wypelnienia pisze ze do konca lutego... Oto Polska wlasnie. !
niezupełnie... to, że do końca lutego jest napisane tylko w jednym miejscu, i sądzę, że przez pomyłkę... w każdym innym jest do końca stycznia...

JaBlam
30-01-2007, 19:27
niezupełnie... to, że do końca lutego jest napisane tylko w jednym miejscu, i sądzę, że przez pomyłkę... w każdym innym jest do końca stycznia...

A do mnie docieraly info ze promocja przedluzona... w sumie mnie to akurat ani ziebi ani grzeje bo ja moja juz mam od pocz stycznia. Ale nieladnie ze tak w blad wprowadzaja

Kij_w_Mrowisko
31-01-2007, 01:49

niezupełnie ;-) w jednym, a w dwóch:

1. Warunki promocji patrz punkt 5
2. Częste pytania: trzecie pytanie i odpowiedź od dołu strony.

co nie wykucza pomyłki bo we wszystkich innych językach, które sprawdzałem jest do 31.01.2007 i dodatkowo:

1. Częste pytania: pytanie i odpowiedź pierwsza jest już 31.01.2007

Ale tak do końca kto ich tam wie?

Pozdrawiam,

butters
31-01-2007, 12:00
Może Polsce, jako krajowi trzeciego świata, przysługują specjalne względy?:lol:

zjawa
31-01-2007, 12:59
czy osoby ktore zakupiły z europassatu dostały już zwroty? :)

amper
01-02-2007, 17:27
Witam,
no i ja się w końcu doczekałem zwrotu - 570 PLN ;)

reasumując 4200 zł (na fakturze) - 570 (od canona) - 750 (podatek) - 1700 (sprzedany 350d) = 1180 zł za przesiadkę z 350d na 30d

Pozdrawiam

p.s. kupiłem w FOTOIT (gorąco polecam)

p.s.2. wysłałem 12.12.2006

WereWolf
01-02-2007, 17:56
p.s.2. wysłałem 12.12.2006
no to trochę mnie uspokoiłeś...
ja wysłałem 13.01.2007 i myślałem, że długo czekam :)
inna sprawa, że spodziewałem się jakiegoś maila potwierdzającego, a na razie cisza... nic nie dostałem...

bluesklep_pl
01-02-2007, 23:02
a ja nie polecam. Kupilem tam 30D, zapewniany ze jest na niego cashback. Okazalo sie ze oni nie mają tego z normalnej dystrybucji i cashbacku na niego nie ma. Oddalem aparat, kupilem gdzie indziej. Malo tego, dzwoniac po sklepach gdy szukalem 30D mowiono mi aby uwazać na bluesklep, choc slowa nie wspomnialem o nim. Gdy rozmawialem z blue sklep o cashbacku to probowali mnie namowic bym o tym nie myslał "wie pan, ten cashback to bardzo ciezko dostac... my wyslalismy 2 sztuki i nie dostalismy..". Eh, tutaj jakos kazdy dostał ;)
Jak powiedziałem, zrezygnowałem z tego sklepu. Czasami warto zaplacic troche wiecej ale miec spokój. Trzeba uwazać, niskie ceny kuszą ale nie ma nic za darmo, ludzie kupowali tanio karty sandiska i mają podróby :P

----------------------------------------------------------
witam serdecznie

pan ma nie po kolei w głowie na to wychodzi wystarczy przeczytać jego posty
kupił nie tylko u nas a jeszcze w europassat bogaty pan jest !!!

po pierwsze pan niby kupił my mu sprzedaliśmy i co pan sugeruje ze sprzedaliśmy bez kartonu :) kod paskowy jest na kartonie wystarczy wyciąć dołożyć dowód zakupu i wysłać do canona naprawdę nie wiem z kąd sie ludzią takie rzeczy w glewie biorą są trzy wyjścia
albo pan ma 10-12 lat na to wskazuje inteligencja lub jest z naszej konkurencji
bardzo pozdrawiamy

pozdrawiam
Paweł Maszycki
bluesklep-komputer

Cichy
01-02-2007, 23:38
witam serdecznie
po pierwsze pan niby kupił my mu sprzedaliśmy i co pan sugeruje ze sprzedaliśmy bez kartonu :) kod paskowy jest na kartonie wystarczy wyciąć dołożyć dowód zakupu i wysłać do canona naprawdę nie wiem z kąd sie ludzią takie rzeczy w glewie biorą są trzy wyjścia
bardzo pozdrawiamy

pozdrawiam
Paweł Maszycki
bluesklep-komputer

Stylistyka, ortografia i podejście do klienta zugeruje zastanowić się, czy to na pewno klient ma 12 lat i nie grzeszy inteligencją...

Może lepiej byłoby nic nie pisać.

I na koniec mogę zapytać, od kiedy to inteligencja jest wyznacznikiem wieku? Ech..

perqsista
01-02-2007, 23:47
pan ma nie po kolei w głowie ...

Gratuluję "znakomitego" PR i "umiejętności" prowadzenia rozmowy z klientem:mrgreen:
Wasi potencjalni klienci będą zapewne zachwyceni :grin:
No chyba, że ktoś się podszywa pod ten sklep...bo jakoś mi się w głowie nie mieści (pewnie też mam nie po kolei), żeby ktoś, kto poważnie myśli o sprzedaży czegokolwiek tak się publicznie odnosił do klienta.

rysiaczek
02-02-2007, 02:47
witam serdecznie

bardzo pozdrawiamy

pozdrawiam
Paweł Maszycki
bluesklep-komputer

heh... to ja powiem tak: dziekuje za utwierdzenie mnie w opinii zjawy o Panstwa sklepie:mrgreen:

Piotr Dobosz
02-02-2007, 09:32
Panowie ja tez bym nie byl zchwycony jak by ktos pisal nie prawde na moj sklep. Oni wyslali mi aparat swietnie zapakowany w orginalnym pudełku, wiec tez nie widze powodu dlaczego mialbym nie dostac zwrotu. Narazie wyslalem papiery do canona i jak tylko oni dadza mi potwierdzenie ja wam napisze co i jak:) pozdrawiam

amper
02-02-2007, 10:23
no to trochę mnie uspokoiłeś...
ja wysłałem 13.01.2007 i myślałem, że długo czekam :)
inna sprawa, że spodziewałem się jakiegoś maila potwierdzającego, a na razie cisza... nic nie dostałem...

zapomnij o potwierdzeniu i o sprawdzaniu zwojego zgłoszenia na ich stronie :|
przynajmniej w moim przypadku, potwierdzenia żadnego nie było, a na ich stronie sprawdzałem swoje zgłoszenie i ciągle było że niewłaściwy nr czy coś :?

bluesklep_pl
02-02-2007, 12:20
Gratuluję "znakomitego" PR i "umiejętności" prowadzenia rozmowy z klientem:mrgreen:
Wasi potencjalni klienci będą zapewne zachwyceni :grin:
No chyba, że ktoś się podszywa pod ten sklep...bo jakoś mi się w głowie nie mieści (pewnie też mam nie po kolei), żeby ktoś, kto poważnie myśli o sprzedaży czegokolwiek tak się publicznie odnosił do klienta.

Nie uważamy pana(zjawa) za klięnta jeśli wypisuje publicznie takie kłamstwa
proszę się postawić w naszej sytuacji jeśli ktoś nas oczernia bez powodu

Cichy
02-02-2007, 12:34
Czy bez powodu czy nie to już kwestia do rostrzygnięcia, z pewnością każda strona ma swoje racje. A ja mimo wszystko i tak polecam przyłożyć się do pisowni, bo styl wypowiedzi macie jakoś niezbyt zachęcający potencjalnych kLIENtów.

Tasma
02-02-2007, 15:34
Ja mialem 30d kupiony w fotoset za 3990 brutto. Niby byl to taki na ktory nie zwrotu (aparat z dystrybucji dla skosnookich), o czym sprzedawca lojalnie ostrzegal. Wyslalem jednak papiery i dzisiaj przyszla kasa.
Na pudelku nie bylo oczywiscie zadnego kuponu, ani tez informacji o zwrocie.
Ciekawe prawda ....
Chyba wypije piwko za zdrowie naszej kochanej firmy :D

WereWolf
02-02-2007, 17:41
Ja mialem 30d kupiony w fotoset za 3990 brutto. Niby byl to taki na ktory nie zwrotu (aparat z dystrybucji dla skosnookich), o czym sprzedawca lojalnie ostrzegal. Wyslalem jednak papiery i dzisiaj przyszla kasa.
Na pudelku nie bylo oczywiscie zadnego kuponu, ani tez informacji o zwrocie.
Ciekawe prawda ....
Chyba wypije piwko za zdrowie naszej kochanej firmy :D
no to tu mnie zaskoczyłeś... ja u nich nie kupiłem właśnie z powodu tego, że dostałem informacje (od nich samych), że nie można uzyskać zwrotu...

szkoda, no ale to strata rzędu 100 zł, więc nic strasznego na szczęście :)

mam tylko nadzieję, że moja kasa też się zwróci :)

Macio
03-02-2007, 16:27
No to dziś wysłałem lotniczym priorytetem poleconym swój list ;) Ciekawe czy dojdzie spowrotem kasa ;) Zamelduję o tym oczywiście jak tylko dostanę spowrotem pieniądze.

sergi
05-02-2007, 21:57
Dajcie znać gdy będziecie na 100% wiedzieć czy ta promocja skończyła się 31.01 czy też trwa do końca lutego...

chyrus
06-02-2007, 11:42
Niestety, wszędzie na oficjalnych stronach Canona jest napisane że tylko do 31.01.2007 ;(

tutaj inaczej....
http://www.sklepfotograficzny.pl/promocja-canon-eos30D.php

zjawa
06-02-2007, 15:33
witam serdecznie

bardzo pozdrawiamy

pozdrawiam
Paweł Maszycki
bluesklep-komputer
Co o waszej odpowiedzi myślą ludzie sami widzicie.
Sprostuje tylko, nie wiem gdzie sugeruję ze kupiłem bez kartonu. Kupiłem z kartonem oczywiście a o braku cashbacku poinformowaliście mnie WY juz po zakupie aparatu. Lepiej pozno niz wcale i jestem wdzieczny ze w ostatecznosci sie o tym dowiedzialem. Na szczescie mogłem go oddać.

Wyjaśnię też bo to chyba nie zostało zrozumiane, nie kupiłem dwóch aparatów 30D, tylko jeden u was, który oddałem, a następnie zakupiłem gdzie indziej.

wiek podany jest w profilu, z resztą byłem u państwa osobiście więc chyba zauważyłby Pan gdybym miał 10 lat.

Z mojej strony nie padło ani jedno oszczerstwo,
myślę że to tyle na ten temat.

Kłócić sie nie ma o co, ja tylko powiedziałem, że nie polecam tam zakupu 30D.
W innym przypadku pozostałbym przy tym sklepie.

Pozdrawiam.

mkwiek
06-02-2007, 15:53

Jezu, a co to ma do rzeczy? mógłby kupić i jeszcze z 5 innych body :)

Zaku
07-02-2007, 23:28
coś drgneło w cenach 30D, na Allegro przynajmniej, przykład:

http://allegro.pl/item164752737_canon_eos_30d_gw_24m_pl_nowy_od_reki _30_d.html

jacekxyz
08-02-2007, 01:46

U pana Jacka H w Rawiczu 30D dzis czyli 08.02 - 3400zl

jacekxyz
08-02-2007, 01:52

ten aparat tez pewnie z Rawicza z tego co mi wiadomo zaopatruje on spora czesc sprzedawcow z gieldy, Grosman tez od niego bral czy teraz tez nie wiem kiedys na 100% a i kilka sklepow internetowych u niego kupuje, nizszych cen nigdzie nie widzialem, sam kilka razy od niego kupilem

Cichy
08-02-2007, 10:31
W niemczech też ceny poleciały na łeb. Mowa o 30d - ale kilka osób już o tym pisało. Skończyła się promocja (590zł) i te pieniądze które Canon w akcie łaski oddawał, teraz po prostu odjął od ceny i tyle.. Czyli , jak ktoś już wczesniej napisał - marketyngowe łby pracują - sporo ludzi rzuciło się na cashback, ale nie wszyscy którzy zakupili ten sprzęt w okresie promocyjnym, puszek sprzedało się dużo i wszyscy są szczęśliwi.

Ani sie obejrzec, jak na allegro beda po 3500.

Richie
08-02-2007, 11:01
Ani sie obejrzec, jak na allegro beda po 3500.

Bardzo miło się słucha takie zapowiedzi...na dodatek bardzo realne :)

himi
08-02-2007, 11:24
ehhhh, żeby 5 d tak kurde taniał...

Cichy
08-02-2007, 11:32
No na to widoków żadnych nie ma, co w sumie realnie bardzo nie zwiastuje nadejścia nowej puszki z FF z segmentu poniżej 1D.

himi
08-02-2007, 18:56
Jak pomyśle, że w Rawiczu kupiłem w listopadzie za 4270 to mnie lekko trzęsie:( Ale tylko lekko. Aparacik już zarobił tę różnicę:)

MMM
09-02-2007, 00:23
Jak pomyśle, że w Rawiczu kupiłem w listopadzie za 4270 to mnie lekko trzęsie:( Ale tylko lekko. Aparacik już zarobił tę różnicę:)
Powiedz to tym którzy kupili 10D w cenie dzisiejszego 5D :)

Kr4nkEd
09-02-2007, 04:49
Powiedz to tym którzy kupili 10D w cenie dzisiejszego 5D :)

Kieeedy to bylo :)
Ze znajomych wszyscy juz jada na 1DmkII/N lub 5d, takze wszystko w porzadku.
Jaki prestiz to byl posiadac 10d gdy wkolo wiekszosc na zelatynie...a dzis, pelno cyfry wkolo i nikogo ekranik na tylnej sciance nie zaskakuje :)

Teraz zamiast mpx niech sie Canon wezmie za ergonomie. Wizjerek, kilka dodatkowych CFow (np. zamiana kolek w trybie M do cholery!) No i dlaczego oni zlikwidowali w 20d i pozniejszych 3 przyciski na tylnej sciance! (ustawiam af gwiazdka - trace FEL...w 10d nie)

Zaku
09-02-2007, 10:43
(np. zamiana kolek w trybie M do cholery!) No i dlaczego oni zlikwidowali w 20d i pozniejszych 3 przyciski na tylnej sciance! (ustawiam af gwiazdka - trace FEL...w 10d nie)
Żebyśmy mieli co robić, o czym pisać, marzyć i na kogo psioczyć :D

Jeżeli wszystko było by idealne takie fora byłyby zbędna, a jest jak kazdy widzi :)

Vitez
09-02-2007, 12:13

Marzec 2002 - Canon G3 za 3400zl. Jakos sie nie trzese ;)

Piotr Dobosz
14-02-2007, 00:00
kurcze denerwuje mnie to ze zadnej wiadomosci nie ma z canona... nic... mogli by powiedziec na czym czlowiek stoji w sprawie oddania cashback...
nie wiadomo w sumie co dalej robic bo nie wiem nawet czy do nich dotarl list...
jest jakas inna mozliwosc sprawdzenia tego?

r65
14-02-2007, 01:25
No cóż ja swojego zwrotu nie dostałem i raczej już na niego nie liczę. Po dwóch miesiącach czekania i mailowaniu - zero odpowiedzi.

himi
14-02-2007, 10:17
Marzec 2002 - Canon G3 za 3400zl. Jakos sie nie trzese ;)

To podziwiam:)

Web
14-02-2007, 10:36
To podziwiam:)

Nie ma co podziwiać.
Latem 2003r. G5 kosztował 3,5 tys., a flagowy kompakt Sony V1 3,4 tys.

1507
24-02-2007, 11:43
wysłałem list do canona 30 stycznia na zwrot pięciu stówek i jak narazie cisza w eterze

WereWolf
24-02-2007, 12:07
wysłałem list do canona 30 stycznia na zwrot pięciu stówek i jak narazie cisza w eterze
ja wysłałem koło 15 (chyba dokładnie 13 stycznia) i też cisza... powoli zaczynam tracić nadzieję :/

1507
24-02-2007, 13:19
ciekawe czy ktoś z Polski dostał od nich kasę?

WereWolf
24-02-2007, 14:12
ciekawe czy ktoś z Polski dostał od nich kasę?
tak, zresztą, nawet w tym temacie wypowiadało się kilka osób, które już zwrot dostały...

Macio
24-02-2007, 14:56

Ja 2 lutego. Myślę że trzeba czekać cierpliwie

1507
24-02-2007, 16:21
Ja 2 lutego. Myślę że trzeba czekać cierpliwie

a kiedy wysyłałeś?

donald7000
24-02-2007, 17:35
...no, trzeba czekac.
Proponuje zmienic temat watku na:

Ile stron watku do otrzymania zwrotu pieniedzy przez Canon dla ostatniego wysylajacego?

JaBlam
24-02-2007, 18:03
Musicie tylko pamietac o ednej rzeczy. Promocja trwala do konca stycznia a co niektorzy czekali z kupnem az do konca miesiaca. Moge sie zalozyc ze ci ktorzy wyslali w grudniu czy listpoadzie napewno dostali kase szybciej niz ci ktorzy zalapali sie na te lawine zgloszen od "spoznialskich". Ja wyslalem moj formularz pod koniec stycznia. Do Irlandii idzie okolo tygodnia, na stronce podaja ze okolo 2-3 tygodni trwa wiec spokojnie. Nie powinny przepasc pieniadze! Zreszta tak dla potwierdzenia skontaktuje sie z ta centralna w Irlandii w poniedzialek i powiem wam co mi odpowiedzieli.

Macio
24-02-2007, 18:50
a kiedy wysyłałeś?

Tak jak pisałem - 2 lutego
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Musicie tylko pamietac o ednej rzeczy. Promocja trwala do konca stycznia a co niektorzy czekali z kupnem az do konca miesiaca. Moge sie zalozyc ze ci ktorzy wyslali w grudniu czy listpoadzie napewno dostali kase szybciej niz ci ktorzy zalapali sie na te lawine zgloszen od "spoznialskich". Ja wyslalem moj formularz pod koniec stycznia. Do Irlandii idzie okolo tygodnia, na stronce podaja ze okolo 2-3 tygodni trwa wiec spokojnie. Nie powinny przepasc pieniadze! Zreszta tak dla potwierdzenia skontaktuje sie z ta centralna w Irlandii w poniedzialek i powiem wam co mi odpowiedzieli.

Do mnie nie przyszła jeszcze informacja o tym że dostali moje zgłoszenie, ale pewnie mają taki nawał tego że się nie dziwię. Wysłałem 2 lutego i czekam cierpliwie, myslę że dojdzie, nie powinny przepasć ;) Ale jak coś się skontaktujesz to super jeśli dasz jakieś info. Pozdr

zOOn
24-02-2007, 19:47
Tak jak pisałem - 2 lutego .Do mnie nie przyszła jeszcze informacja o tym że dostali moje zgłoszenie[...]

Nic sie nie martw, ja do tej pory nie dostalem potwierdzenia tego zgloszenia...
Choc kase mi przyslali w polowie grudnia :mrgreen:

Ale nic, czekam dalej... :mrgreen:

didi
25-02-2007, 00:28
Tak jeszcze wracając do sklepu BlueFoto.

Kupiłam tam w listopadzie 30d, wszytsko było w porządku, przyszła karta 512, a wczoraj cashback 590 plnów :)

Więc ja ten sklep polecam :) i nie widzę żadnego przekrętu.

Piotr Dobosz
25-02-2007, 14:32
chyba o blue sklep?? :) ja tez u nich kupilem wlasnie, swietna obsluga szybki odbior ale cashbacku jeszcze nie dostalem ale jak dostane to napsize....
a czekam z niecierplioscia;)
pozdrawiam

didi
25-02-2007, 14:55
Piotr, a tak tak :):)

Ja czekałam na cashback 2.5 miesiąca :) Już zwątpiłam że w ogóle dostanę :)

WereWolf
25-02-2007, 16:29
hmm... no to może jednak nie wszystko jeszcze stracone... ja na razie czekam półtora i już traciłem nadzieję :)

JaBlam
26-02-2007, 15:30
marie.quinn@cpginc.com

TO jest pani do ktorej trzeba pisac podajac numer seryjny aparatu, kiedy zostalo wyslane zgloszenie no i imie i nazwisko.

Dzwonilem dzisiaj do Canona w Irlandii. Maja tony wnioskow o zwrot kasy. Podobno telefony dzwonia non stop. W kazdym razie paniusia poinformowala mnie ze wlasnie na taki email trzeba wyslac zapytanie i powinna pani Marie odpisac.

SdoubleU
26-02-2007, 15:34
marie.quinn@cpginc.com

TO jest pani do ktorej trzeba pisac podajac numer seryjny aparatu, kiedy zostalo wyslane zgloszenie no i imie i nazwisko.

Dzwonilem dzisiaj do Canona w Irlandii. Maja tony wnioskow o zwrot kasy. Podobno telefony dzwonia non stop. W kazdym razie paniusia poinformowala mnie ze wlasnie na taki email trzeba wyslac zapytanie i powinna pani Marie odpisac.

No i własnie czegoś takiego potrzebowałem - dziękuję JaBlam!!!

Mirque
26-02-2007, 17:04
Również tam napisze, ale coś nie wierze w zwrot tej kasy. Ale dzięki za ten namiar.

SdoubleU
26-02-2007, 17:30
Również tam napisze, ale coś nie wierze w zwrot tej kasy. Ale dzięki za ten namiar.
Przeczytaj ten wątek w całości, są osoby które już dostały pieniądze.

SdoubleU
26-02-2007, 18:46
Właśnie otrzymałem odpowiedź od P. Marie Quinn :
Dear SdoubleU
Thank you for your inquiry. I am showing you have a valid application in processing. Once it completes processing your cashback will be transferred to your account.
Your valid submission ID no is xxxxxxxxxxxx

Regards

Marie Quinn
Customer Service
Continental Promotions International

JaBlam
26-02-2007, 19:58
Ja mam pytanie takie.. czy ty wysylales poleconym? Dziwne ze napisales pozniej ode mnie i juz dostales odpowiedz. Ja napisalem rano i jeszcze maila nie dostalem......

SdoubleU
26-02-2007, 20:12
Ja mam pytanie takie.. czy ty wysylales poleconym? Dziwne ze napisales pozniej ode mnie i juz dostales odpowiedz. Ja napisalem rano i jeszcze maila nie dostalem......

Poleconym ;) , nie wiem dlaczego, pewnie tak jak większość wydarzeń, które maja miejsce w życiu - jakiś fuks.
Maila wysłałem o 14:46 a odpowiedź nadeszła o 17:40

Co nie zmienia faktu, że się ucieszyłem, kiedy otrzymałem to potwierdzenie.

Jeszcze raz dzięki za adres.

JaBlam
26-02-2007, 20:20
Pytam tylko dlatego bo nie wiem na jakiej zasadzie dostarczane sa listy polecone na skrytke pocztowa.:) Jatez poleconym wyslalem. No jak pisalem. Masa maili

SdoubleU
26-02-2007, 20:24
Pytam tylko dlatego bo nie wiem na jakiej zasadzie dostarczane sa listy polecone na skrytke pocztowa.:) Jatez poleconym wyslalem. No jak pisalem. Masa maili

Aaaa, myślałem, że to żart i dotyczy maila. Nie, nie wysyłałem poleconym. Wysłałem list priorytetowy przesyłką lotniczą. Z poleconym na skrzynkę pocztową może być trochę kłopot - wymagane jest potwierdzenie odbioru.
Może w związku z tym Twój list musiał przejść przez biuro?

Macio
26-02-2007, 20:28

Też poszło ok 15 i jeszcze nie mam odpowiedzi więc - ;) Trzeba czekać ;) Ja nie watpię w zwrot, Canon jak Canon ale takich jaj by nie robili.

SdoubleU
28-02-2007, 00:14
Też poszło ok 15 i jeszcze nie mam odpowiedzi więc - ;) Trzeba czekać ;) Ja nie watpię w zwrot, Canon jak Canon ale takich jaj by nie robili.
15 ale którego miesiąca???

Macio
28-02-2007, 14:44
15 ale którego miesiąca???

ok 15tej tego dnia co Ty wysłałem zapytanie o submission status ;)

SdoubleU
28-02-2007, 16:46
ok 15tej tego dnia co Ty wysłałem zapytanie o submission status ;)

I jak tam dostaliście odpowiedź? Czy tylko w moim przypadku nastąpił jakiś wielki fux?

Macio
01-03-2007, 00:00
I jak tam dostaliście odpowiedź? Czy tylko w moim przypadku nastąpił jakiś wielki fux?

Ja nie dostałem do tej pory :x No ale pewnie mają tysiące takich maili. Natomiast na zwrot cierpliwie czekam ;)

JaBlam
01-03-2007, 00:25
Ja napisalem do niej drugiego , zobaczymy co odpowie. A jak nie to zadzwonie jeszcze raz do Irlandi i osobiscie sie jej zapytam jak taka zalatana.

arra
01-03-2007, 12:33
Dostalem wlasnie odpowiedz od Marie, ze jest valid i sie processing :). Dzieki Jablam za kontakt.

Pozdro

JaBlam
01-03-2007, 13:23
Ja nie dostałem do tej pory :x No ale pewnie mają tysiące takich maili. Natomiast na zwrot cierpliwie czekam ;)

Macio.. a moze nas z Krakowa nie lubia?

SdoubleU
01-03-2007, 16:27
Macio.. a moze nas z Krakowa nie lubia?

Atam zaraz nie lubią, myślę, że to opóźnienie jest spowodowane tym, że wysłaliście swoje papiery poleconym, a w takiej sytuacji pewnie ktoś to musi odebrać, podpisać odbiór no się czas przeciąga - zanim dotrze to do odpowiedniego biurka.

JaBlam
02-03-2007, 14:58
SKontaktowalem sie z Toni w Canonie i ona wyslala moje dane do Marie. Moze to dziwne ale Marie odpisala ze nie dostala moich emaili.... jak zatem dostala od niektorych z was? w kazdym razie dostalem informacje ze moja aplikacja tez jest w trakcie realizacji i trzeba troszke poczekac.

Tym ktorym Marie nie odpisala, poslijcie maile na:

Marie.Quinn@ir.cpginc.com (ten poprzedni byl inny ale taki mail podala mi tez Toni (oczywiscie to kobieta!) albo bezposredni telefon:

1850-930-278

tam juz mozecie konkretnie zapytac o cashback

arra
02-03-2007, 16:28
SKontaktowalem sie z Toni w Canonie i ona wyslala moje dane do Marie. Moze to dziwne ale Marie odpisala ze nie dostala moich emaili.... jak zatem dostala od niektorych z was? w kazdym razie dostalem informacje ze moja aplikacja tez jest w trakcie realizacji i trzeba troszke poczekac.

Tym ktorym Marie nie odpisala, poslijcie maile na:

Marie.Quinn@ir.cpginc.com (ten poprzedni byl inny ale taki mail podala mi tez Toni (oczywiscie to kobieta!) albo bezposredni telefon:

1850-930-278

tam juz mozecie konkretnie zapytac o cashback

No ja wyslalem na Marie.Quinn@cpginc.com, ale odpowiedz przyszla z Marie.Quinn@ir.cpginc.com

Pozdrawiam

SdoubleU
02-03-2007, 22:22
No ale po wysłaniu na ten marie.quinn@cpginc.com, odpowiedziała prawie natychmiast.

JaBlam
02-03-2007, 23:20
No wiec wyglada na to ze czesc maili dochodzi a czesc nie dlatego podalem wam oba! Jak napisalem Marie mojego nie dostala, nie wiem czy kwestia z adresu jaki wyslalem... czy jakiegokolwiek innego. W kazdym razie to co uzyskalem telefonicznie to Wam podaje.

SdoubleU
04-03-2007, 10:39
No wiec wyglada na to ze czesc maili dochodzi a czesc nie dlatego podalem wam oba! Jak napisalem Marie mojego nie dostala, nie wiem czy kwestia z adresu jaki wyslalem... czy jakiegokolwiek innego. W kazdym razie to co uzyskalem telefonicznie to Wam podaje.

Może to być problem jakiegoś programu antyspamowego u Niej, który domenę z której pisałeś ma dodaną jakospamera.

JaBlam
04-03-2007, 16:41
nie sadze ze ma akurat na moja bo moj mail wychodzi z mojego serwera z koncowka superhost.pl wiec nie jest z zadnego onetu wp czy innych interii.. Chociaz diabel wie. TOni dostala moje maile bez problemu. Moze Marie odpowiada tylko na losowo wybrane:)

Macio
04-03-2007, 18:44
nie sadze ze ma akurat na moja bo moj mail wychodzi z mojego serwera z koncowka superhost.pl wiec nie jest z zadnego onetu wp czy innych interii.. Chociaz diabel wie. TOni dostala moje maile bez problemu. Moze Marie odpowiada tylko na losowo wybrane:)

Wysłałem na ten drugi adres który podałeś - może jutro coś przyjdzie ;)

renene
08-03-2007, 10:12
Witam
serdeczne podziękowania dla JaBlam za adresy mailowe . Przyszła mi pozytywna odpowiedź w sprawie zwrotu gotówki
Myślałem,że nic z tego bo aparat kupiony w Niemczech a tu odpowiedź od Marie.....

pyciu
08-03-2007, 12:38
serdeczne podziękowania dla JaBlam za adresy mailowe

No tez sie dolaczam. Maila wyslalem wczoraj, przed momentem przyszla odpowiedz potwierdzajaca (mam czekac) z numerem "submission".

pzdr.

Macio
08-03-2007, 19:42
No tez sie dolaczam. Maila wyslalem wczoraj, przed momentem przyszla odpowiedz potwierdzajaca (mam czekac) z numerem "submission".

pzdr.

A do mnie nikt nie odpisał :/ Choć pisałem na obydwa maile :/

mswilk
08-03-2007, 22:14
a nie chcą wziąźć sprzętu konkurencji w rozliczeniu ? ;)

Wawrzyniec Pruski
12-03-2007, 03:05
Też wysłałem na dwa adresy i nic. Tracę nadzieję.

arobator
12-03-2007, 11:33
Witam.
Zakupiłem 30-tkę 20 stycznia tego roku, do Irlandii przesłałem druk ze stronki Canona 2 lutego. Do tej pory nie mam żadnego sygnału ze strony organizatora promocji. Czy ktoś miał podobny problem? Ile faktycznie czeka się na zwrot?

JaBlam
12-03-2007, 13:34
niektorzy nawet po 2 miesiace czekaja.

arra
12-03-2007, 15:25
Witam.
Zakupiłem 30-tkę 20 stycznia tego roku, do Irlandii przesłałem druk ze stronki Canona 2 lutego. Do tej pory nie mam żadnego sygnału ze strony organizatora promocji. Czy ktoś miał podobny problem? Ile faktycznie czeka się na zwrot?

Ja wyslalem 12-go stycznia i ciagle sie processing :/

Mirque
12-03-2007, 16:51
Ja wysłalem pocztą 18 stycznia, wysłałem 3 maile, zero kasy , zero kontaktu. :-(

SdoubleU
12-03-2007, 18:39
Czekam od 8 stycznia, po wysłaniu maila otrzymałem odpowiedź, że w trakcie załatwiania. To było kilka dni temu, do dziś nie ma kasy na koncie.

Macio
12-03-2007, 19:31

A mógłbyś wkleić "wzór" tego zapytania które wysłałeś ? Może ja coś źle piszę ;) Choć nie sądzę ale na wszelki wypadek...

arra
12-03-2007, 19:39
A moze babka dostala taka liczbe zapytan od nas, ze poszla na chrobowe ;)

JaBlam
12-03-2007, 20:00
Nie sadze ale pamietajcie ze wszyscy spoznialcy z calej Europy nagle zbombardowali Marie listami...

Macio. Ja nie pisalem bo Marie mi nie odpisywala , za to zadzwonilem do Toni no i ona skontaktowala sie z Marie bo juz mnie krew zalewala.

Wiec Marie wyslala Toni odpowiedz o nastepujacej tresci:

"Hi Toni
Our lo-call number is 1850-930-278 which will send them directly to us. You can continue emailing if you wish or give my email address.

Customer has valid application in processing and will receive cashback once processed. I have not received the email below, does customer have my correct email address?

Regards

Marie Quinn
Customer Service
Continental Promotions International "

Wiec rzekomo nie dostawala moich maili. Moze czesc dochodzi a czesc nie?

wprawka
12-03-2007, 20:06
Jak kupowałem NIKONA D50 to NIKON zwracał 400 zł. czekałem ok. póltora miesiąca i zwrot dostałem. Myślę, że nie macie co się martwić i kasę odzyskacie. Głowa do góry. :):):):):):).

magik83
12-03-2007, 20:31
Ja to wyslalem formularz z kodem 30 stycznia i czekam cierpliwie. Mam nadzieje, ze niedalekiej przyszlosci obiecany zwrot otrzymam.

Dajcie znac jak otrzyma ktos juz CashBack, w przyblizonym okresie wysylki listu.

JaBlam
12-03-2007, 20:31
Jak nie dostaniecie to posądzimy Canona o oszustwo i zazadamy Mark III na zadoscuczynienie:)

Wawrzyniec Pruski
13-03-2007, 01:55
A czy ktoś dostał zwrot bez maila? Po prostu na koncie urosło.

jacekT
13-03-2007, 11:23
tez czekam :)
ewentualnie możecie wysłać meila do canona polska
beata.syszemberg@canon.pl
albo tel do tej miłej Pani 022-572-30-37 (bezpośredni)

Tasma
13-03-2007, 21:34
A czy ktoś dostał zwrot bez maila? Po prostu na koncie urosło.

Ja tak dostalem.
Wy tez sie doczekacie. Cierpliwosci.

Macio
14-03-2007, 19:13
Ja tak dostalem.
Wy tez sie doczekacie. Cierpliwosci.

A kiedy wysyłałeś zgłoszenie ? Czekam cierpliwie ale mogliby się pospieszyć ;)

Sidorowski
14-03-2007, 22:08
Tak pytam, gdyż z tą firmą miałem już kilka nieprzyjemnych przygód i zastanawiam sie czy nie czas dać szansę konkurencji?
Sidorowski

Vitez
14-03-2007, 22:18
Tak pytam, gdyż z tą firmą miałem już kilka nieprzyjemnych przygód i zastanawiam sie czy nie czas dać szansę konkurencji?
Sidorowski

Przeczytaj ten watek... albo daruj sobie i daj szanse konkurencji ;)

(jak ja nie lubie szantazy "przekonajcie mnie do Canona bo jak nie to kupie konkurencje" - a kupuj! Droga wolna, wybor twoj, pieniadze twoje, zmartwienia twoje, jedynie opinie subiektywne sa nasze)

arturs
14-03-2007, 22:18
Sidorowski

a czy zadałeś sobie trud choćby przejrzenia jakiś 20-30 poprzednich postów.. ?

Sidorowski
14-03-2007, 23:18
Przyznaję, że nie starczyło mi siły na przeczytanie 49-ciu stron postów, a z tych co przeczytałem to wynika, że raczej zwrotu nikt nie dostał?
Pozdrawiam
P.S.
Konkurencji juz szansę dałem.

Tomasz1972
14-03-2007, 23:22
Przyznaję, że nie starczyło mi siły na przeczytanie 49-ciu stron postów, a z tych co przeczytałem to wynika, że raczej zwrotu nikt nie dostał?
Pozdrawiam
P.S.
Konkurencji juz szansę dałem.

Coś słabo czytałeś bo większość zwrot otrzymała .

Vitez
15-03-2007, 11:54
Przyznaję, że nie starczyło mi siły na przeczytanie 49-ciu stron postów

http://canon-board.info/profile.php?do=editoptions

Ustaw sobie 40 postow na strone i z 49 stron robi sie 13 - juz nie tak strasznie wyglada a przelecenie wzrokiem 13 stron w namierzeniu slow w stylu "juz dostalem kase/zwrot" zajmuje... 10 minut maks?
Nie trzeba na to duzo sil - wystarczy odrobina ochoty i dobrej woli zamiast leniwego domagania sie "podajcie mi na tacy" :p .

2pio
16-03-2007, 11:44
a czy ktoś nie dostał zwrotu przez 1,5mięsciąca (jak ja) ?
lub w jakim czasie dostał po interwencji w Canon Polska ?
Pozdrawiam
Piotr

WereWolf
16-03-2007, 13:10
a czy ktoś nie dostał zwrotu przez 1,5mięsciąca (jak ja) ?
lub w jakim czasie dostał po interwencji w Canon Polska ?
Pozdrawiam
Piotr

ja wysłałem koło 15 stycznia, więc właśnie minęły dwa miesiące i jeszcze zwrotu nie mam...

Tasma
16-03-2007, 15:08
A kiedy wysyłałeś zgłoszenie ? Czekam cierpliwie ale mogliby się pospieszyć ;)
Wyslalem 30 grudnia.

dgcracker
16-03-2007, 15:38
A ja nie pamiętam dokładnie ale wysłałem w grudniu przed świętami - do dzisiaj cisza. Na dwa maile wysłane pod dwa adresy podane tutaj kilka postów wcześniej też nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem co o tym myśleć....
Pozdrawiam,
D.C.

donald7000
16-03-2007, 16:38
Ja rowniez jeszcze nic nie dostalem, a zgloszenie wyslalem 26 stycznia.
Mysle ze trzeba cierpliwosci.

SdoubleU
17-03-2007, 01:05
Tylko cierpliwość.

didi
17-03-2007, 11:52
ja czekałam 2,5 miesiaca ;)

Ale dostałam w końcu ;)

Epos
17-03-2007, 14:03
Ja już też sporo czekam, nawet dostałem emaila 13.02 (wysłałem w grudniu) ze jeżeli nie dostanę pieniązków w ciagu 20 dni mogę to sprawdzic na stronie: www.submissionstatus.com , wpisując email i otrzymany w emaliu numer ID.
Sprawdzam to systematycznie i żadnych informacji nie mam do dnia dzisiejszego. Także czekam całay czas.

pyciu
19-03-2007, 13:00
Ja już też sporo czekam, nawet dostałem emaila 13.02 (wysłałem w grudniu) ze jeżeli nie dostanę pieniązków w ciagu 20 dni mogę to sprawdzic na stronie: www.submissionstatus.com , wpisując email i otrzymany w emaliu numer ID.
Sprawdzam to systematycznie i żadnych informacji nie mam do dnia dzisiejszego. Także czekam całay czas.

No to może niektórych trochę uspokoję. Dostałem właśnie kase na konto.
Formę wysłałem ok 15 stycznia.
15 marca (czyli dokladnie 2 m-ce pozniej) na stronie submissionstatus pojawiła sie informacja:
"Your cashback was paid by wire transfer on the date above. Please allow approximately 5 business days to post to your bank account."

Dziś rano przyszedł przelew (dokładnie 150 EUR), nadawcą jest:
CONTINENTAL PROMOTION INTER NATIONALHBC CENTRAL BILLING

ps.
A EOSa 30d kupilem w Europassat

pozdrawiam

JaBlam
20-03-2007, 11:04
Ech ta slownosc Canona:) Szkoda ze nie podaja faktycznego czasu realizacji. Wedlug informacji na stronie, po otrzymaniu formularza mialo to potrwac 2 tygodnie. Chyba ze ktos pomylil tygodnie z miesiacami.