Zobacz pełną wersję : 30D - Canon oddaje 590 zł!
Ech ta slownosc Canona:) Szkoda ze nie podaja faktycznego czasu realizacji. Wedlug informacji na stronie, po otrzymaniu formularza mialo to potrwac 2 tygodnie. Chyba ze ktos pomylil tygodnie z miesiacami.
Coś pomieszałeś JaBlam - na stronie były wykresiki ile czasu zajmuje dostarczenie formularza i osobny ile czasu jego przetworzenie.
Zależnie od kraju, ta druga wartość wahała się to od 2-3 m-cy.
pzdr.
mi sie nie podoba cos innego :)
pamietam jak czytalem regulamin wczesniej, pisali ze czas na wyslanie do NICH formularza to 3 miesiace od dnia zakupu aparatu. Teraz pisze, że nalezy wyslac formularz przed 15 kwietnia w Polsce ,przed 15 marca w innych krajach (15 Czerwca w Hiszpanii).
mam nadzieje ze to nie jest blad polskiej strony, bo wyslalem dopiero teraz i czas faktycznie jest do 15 kwietnia.
Wlasnie dostalem kase na konto. List wyslany 12-go stycznia. Na konto przylecialo 570PLN. Pozdrawiam
Właśnie oglądam "piękny" przelew-570 zlotych. A już stracilem wiarę że dojdą. Dokumenty wysłane 18 stycznia. :-) :-)
To jakiś wysyp, bo ja też dzisiaj dostałem.
Radocha że hej...
donald7000
20-03-2007, 16:54
Ja rowniez jeszcze nic nie dostalem, a zgloszenie wyslalem 26 stycznia.
Mysle ze trzeba cierpliwosci.
Bylem cierpliwy i wlasnie dostalem, bez zadnych majli itp.
raty@interfoto.com.pl
20-03-2007, 17:22
ja też właśnie dostałam kaskę :-)
SdoubleU
20-03-2007, 17:33
Można wnioskować, że dziś przelali kasę do Polski - sprawdziłem konto no i jest przelew - 570 :-)
List wysłany 25.01, przelew dotarł dzisiaj :)
jes, jes, jes... na koncie:) Wysłanie nie pamiętam kiedy - jakoś w połowie stycznia.
WereWolf
20-03-2007, 18:27
chyba faktycznie wysyłali masowo jednego dnia, bo do mnie też dzisiaj dotarło równe 570 PLN
formularz wysłany około 15 stycznia (listem zwykłym, priorytetem - bałem się, że musiał być polecony)
konto Inteligo
Potwierdzam zwrot wpłynął mojemu klientowi dzisiaj, wysyłany pod koniec stycznia.
Formularz wysłałem 26.01 i dzisiaj 570 zł. wpłynęło na konto, cierpliwość popłaca.
Naprawde hurt mam i ja choć się obawiałem że nie dostane wysłane 01.02.07 poleconym
The promotion period is 01/11/2006 to 31/01/2007. To qualify for the cashback, the product must be purchased during this period and the claim form sent off on or before 15/03/2007, (for Spain always 3 months after expiry date, i.e. 30/04/2007).
Okresem promocji jest 01.11.2006 do 31.01.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007).
podpowiecie jak to u nas jest?
Mam nadzieje ze tak jak piszą, tak jest, bo wyslalem to dopiero teraz. :roll:
Dobre wiesci i ode mnie: dokumenty wyslalem do Irlandii 11 stycznia, a dzisiaj dostalem zwrot (570 zlotych na konto w mBanku). Kupowalem w EuroPassacie. Co ciekawe, nie dostalem zadnego emaila z potwierdzeniem i kodem, a i na wysylane w ilosciach hurtowych listy z prosba o wyjasnienie statusu mojej aplikacji nikt nie raczyl odpowiedziec.
a myślałem, że Was pocieszę - bo też dostałem ;) a tu taki wysyp ...
i dobrze
Heh, to jednak troche ludzi kupilo sprzet, a ponoc taki niechodliwy jest :P
Również ja usłyszałem dźwięk gotówki na swoim koncie:). Nadzieję straciłem miesiąc temu. Data wysłania: 8.12.06 poleconym.
dgcracker
20-03-2007, 23:05
Witam,
kilka postów wcześniej pisałem, że nie dostałem zwrotu. Ale dzisiaj niespodzianka - kasa na koncie :) Papiery wysłałem w grudniu przed świetami...
Pozdrawiam,
D.C.
>dgcracker, r65:
W grudniu? Rekordzisci! Przestaje sie zalic, ze czekalem 10 tygodni.
donald7000
21-03-2007, 00:29
Jak sie bedziecie tak chwalic to nam wszystkim zabiora. :)
Wysłałem papiery i kwity związane z tą promocją 28.01.2007.
Wczoraj dostałem przelew na 570 PLN.
Się poprostu cieszę.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości Tym którzy jeszcze czekają.
_invictus
21-03-2007, 09:39
i ja wczoraj otrzymałem przelew, a wysłałem papiery 14.02 ; w zasadzie to nawet zapomniałem o tym zwrocie, a tu taka niespodzianka :)
Ja otrzymalem dzisiaj tez 570 zl !
W tytule przelewu otrzymalem tak:
CANON EOS30D PROMOTION CREF 072821W
0345073
DEDUCTED CHARGES PLN20,
To i ja się pochwalę, że wczoraj dostałem 570 PLN od Canona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jednak cierpliwość popłaca :-D A wcale do Nich się nie odzywałem... Pozdrawiam !!!
Tomasz Golinski
22-03-2007, 01:53
Za 30d? Nie za następcę? :twisted:
bartholomeo
23-03-2007, 09:44
Wczoraj dostałem zwrot 570 pln :-D
Zgłoszenie wysłałem 02.02.07, sprzęt kupiony był u Medfoto.
Witam
HA AH i ja dzisiaj dostałem 570zł czekałm od15 stycznia :grin:
Nareszcie bo żonka myślała że sam zdefraudowałem kaskę :mrgreen:
to teraz bliżej o 590złociszy do 70-200L/2,8 :mrgreen:
sprzęt kupiony w AB Foto
Pozdrawiam kolegów ;)
Ja również dzisiaj dostałem 570,- dokumenty wysłane były 14 lutego. Ale fajny poniedziałek...
tez dostałem dzisiaj :)
dokumenty wyslane 14.02 :)
W!
Wyslane zgloszenie 6 stycznia 2007, kasa dotarla dwa tygodnie temu...
Zdrowko
Piotr Dobosz
26-03-2007, 21:01
a wy wszyscy co dostaliscie kaske dostaliscie wczesniej ten submission number???
ja wogole nie dostalem tego maila i zastanawiam sie wlasnie czy warto wogole spradzac konto:(.....
też dostałem..
mój przyjaciel kanon;]
ps.:
submission number???
nic takiego..
Od momentu wysłania formularza zero odpowiedzi z ich strony, aż tu nagle kasa na koncie. Trzeba czekać cierpliwie.
WereWolf
28-03-2007, 12:54
jak wcześniej pisałem - zwrot otrzymałem... ale maila żadnego nie było
Piotr Dobosz
29-03-2007, 23:30
ja tez juz mam pieniazki na koncie:):):) wspanialy dzien:)
Mam pytanko do koleżanek i kolegów. Zbliża sie kolejny cash back, myśle z niego skorzystać. Nie posiadam konta bankowego i o ile się nie myle można bylo dostać czek zamiast przelewu przy zwrocie z 30D , Czy ktoś z szanownych forumowiczów wybrał tą droge ?? i czy nie było trudności z realizacją czeku ??.
Witam,
Ciekawych rzeczy dowiedziałem się o bluesklep z niniejszego wątku. Sam nosiłem się z zamiarem kupna 30D właśnie u nich, a w tej sytuacji chyba poszukam u "droższej" konkurencji.
Dołożę jeszcze swoje trzy grosze do opinii o wspomnianym sklepie:
Na pytanie jaką gwarancję udzielają na 30D otrzymałem odpowiedź, że 24 miesiące realizowane przez serwis Canona i jest to druk gwarancji europejskiej.
Gdy napisałem do nich na gg, że Canon w Polsce nie honoruje 24 a tylko 12 miesięcy gwarancji oraz zapytałem czy w takim razie pierwsze 12 miesięcy będę sam "serwisował" na Żytniej w Warszawie a drugie przez nich, nasza rozmowa nagle się urwała. Nie otrzymałem, żadnej odpowiedzi.
Choć w dwóch przypadkach zakupu 30D własnie u nich cashback doszedł do skutku.
Mam jeszcze do szanownych forumowiczów pytanie:
Czy zatem przy obecnej wielkość zwrotu rzędu 100 EURO jest sens bawić się w wysyłkę formularzy i kodów paskowych czy może kupić u TIPa.
Jeden wariant: sklep na miejscu, np. foto-net 4150 zł i cashback ~350 zł (po odliczeniu kosztów bankowychi ceny listu poleconego) = 3800 zł
Drugi wariant: TIP 3770 zł plus około 20 zł wysyłka - ~3800 zł - bez zbędnych procedur i wysyłania kodów itd.
Czy na aparat z niemieckiej dystrybucji, z niemieckim paragonem mogę dostać zwrot cashback w Polsce? Jeśli tak to w grę wchodzi drugi wariant, który okaże się tańszy od pierwszego.
Pozdrawiam.
Czy na aparat z niemieckiej dystrybucji, z niemieckim paragonem mogę dostać zwrot cashback w Polsce? Jeśli tak to w grę wchodzi drugi wariant, który okaże się tańszy od pierwszego.
Pozdrawiam.
Mozna.
Pozdrawiam
Piotr Dobosz
06-04-2007, 07:51
krzysp ja nie wiem jak jest z gwarancja nie interesowalem sie tym ale ja wlasnei w tym sklepie kupilem wczoraj znow obiektyw. napoczatku starsznie sie balem ze zrobilem glupote kupujac tam bo balem sie ze nie dostane cashbacku ale okazalo sie to zyklala plotka ze ten sklep zabiera mozliwosc odzyskania pieniedzy od canona.
Ja nie wiem czasem slysze ze ludzie narzekaja ale ja nie mam z nimi zadnych problemow stracilem haslo do swojego konta to doslownie odrazu odpowiedziala mi kobieta i pomogla...
przesylka idzie bardzo szybko i sprawnie umawiaja sie gdzie chcesz odebrac itd...
a przedewszystkim bardzo duzo rzeczy maja najtaniej w necie...
ja nie chce nikogo reklamowac ale ja w kazdym razie nie mialem z nimi zadnych problemow....
pozdrawiam:)
Wawrzyniec Pruski
10-04-2007, 21:45
Ja też dostałem, chyba 23.03. 570,00 bez maila.
Ja mailowałem wiele, bez odpowiedzi.