Sęk w tym, że jeżeli jest to zrzut z matrycy to przepalenie jednego kanału będzie na histogramie widoczne, a jeśli średnia to nie będzie.Zamieszczone przez Janusz Body
Sęk w tym, że jeżeli jest to zrzut z matrycy to przepalenie jednego kanału będzie na histogramie widoczne, a jeśli średnia to nie będzie.Zamieszczone przez Janusz Body
Niby tak ale w 20D histogram to obrazek 1x1.5cm i nie pokazuje również b. małych poziomów luminancji. Bardzo możliwe, że "grubość linii" (pojedynczej) jest za mała, żeby się znależć na displayu.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Zreszta ten histogram w aparacie ma znaczenie jedynie orientacyjne![]()
faktycznie kolorowe otoczki zmieniły sie na szare ale ta zmiana koloru spowodowała pomniejszenie się lampki (w końcu szary to nie białyZamieszczone przez Janusz Body
) i teraz jak oglądasz fotkę to lampki stają się niewidoczne bo są po prostu za małe
trudno PS jak dla mnie to sobie z tym nie radzi, najgorsze dla mnie jest to że efekt zmiany tych lampek na czerwony widzisz dopiero po wywołaniu a ja już w tym momencie zmniejszam tylko rozmiar fotki i zapisuje plik, nie przyglądam się już jej bo po co jeśli przed wywołanie było wszystko ok, mam w sumie 8 fotek które muszę ponownie wywołać i dobrze że tylko 8
Pozdrawiam
To troche kwestia ile "napsujesz" ;-) suwakami.Zamieszczone przez bartekkaszub
Zamieszczone przez bartekkaszub
Nie. W PSie w Camera RAW tez jest powiekszenie wiec jak zrobisz 100% (możesz nawet te swoje 400%) to wszystko widzisz przed konwersją. Tyle, że rachunki troche trwają i trzeba te 2-3 sekundy poczekać!!!! Na wolniejszym komputerze to i dłużej.
Zgoda, ze PS nie jest tu rewelacyjny. Jeszce raz polecam RawShootera - darmowy i legalny
Jansz