IMHO do luster najlepsze![]()
Nowy
Używany
IMHO do luster najlepsze![]()
Hej jeśli było to przepraszam ale nawet nie wiem jak ten temat ugryźć i czego szukać bo problem wydaje się być banalny a jednak.....
mam eizo 2243 i do wczortaj wszystko było dobrze.....ale tu nagle podczas pracy cały ekran zmienił zabarwienie...... teraz wtgląda to jakbym patrzył przez zielone okulary.....
co tu się mogło stać?? proszę o pomoc bo sa już nie wiem czego szukac a w takich warunkach nawet przeglądać sieci się nie da(
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
ja pierdziele......... na to nawet nie wpadłem))) a już kombinowałem z profilami.....
DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!)))
kurde tylko jak ta wtyczka mogła się obluzować.....
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
no brakowało mi czerwonego :P
człowiek uczy się na takich wpadkachdzięki jeszcze raz
![]()
Jeśli jeszcze nie zacząłeś czyścić to uważaj z tymi płynami do szyb itp. Mogą zawierać amoniak, ocet, alkohol lub inne rozpuszczalniki.
Kilka lat temu na kineskopowym Samsungu miałem plamkę od długopisu, chciałem domyć i skończyło się rozmazaniem i częściowym zmyciem warstwy antyrefleksyjnejPaskudny widok
Generalnie najbezpieczniej jednak płynem do LCD, jeśli nie masz i chcesz użyć tego od okien to na wilgotną szmatkę trochę płynu i za długo nie moczyć - dopiero dłuższe działanie może zmiękczyć warstwę pokrywającą ekran.
Dobra ściereczka z mikrowłóknami nieźle myje i usuwa nawet tłuszcz - wystarczy lekko zmoczyć czystą wodą (destylowaną lub przegotowaną) - od tego radzę zacząć!
Tak jak w temacie czy ktoś mial doczynienia z tymi kalibratorami ?? który jest lepszy ?? mowa o :
Spyder 4 Elite :
http://http://www.ebay.co.uk/itm/Datacolor-Spyder-4-Elite-Monitor-Screen-Calibrator-/330698634339?pt=UK_Computing_Software_Software_SR& hash=item4cff2cb463#ht_1422wt_1396
oraz
X-Rite ColorMunki :
http://www.ebay.co.uk/itm/X-Rite-Col...ht_3046wt_1163
chciał bym kupić któryś z nich ale przed tym dowiedzieć się opinii od osób posiadających taki sprzęt z góry dzięki za podzielenie się wiedzą
5D, 5DmkII, 16 f/2.8(fisheye) , 50 f/1.4 , 85 f/1.8 , 17-40 f/4L , 24-105 f/4L , 135 f/2 , 70-200 f/2.8 ISmkII, 400 f/5.6L , LENSBABY COMPOSER , 2xEX580II
zdecydowanie x-rite![]()
Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT