Nowy
Używany
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Nie słuchałem mądrzejszych głów gdy kupowałem monitor i na biurku kilka lat temu pojawiła się 24. Po kilku miesiącach wiedziałem, że to jednak trochę za mało przestrzeni, szkoda bo 30 była poza zasięgiem, ale różnica w stosunku do 27 wielka nie była. Polubiłem się ze swoim PA-241, ale... jakoś coraz mniejszy się robi, żegnać się z nim nie chce, więc wymyśliłem sobie taki półśrodek, żeby dostawić mu jakiś mały panel w pionie z jednej lub nawet z dwóch stron. Szukam czegoś co spełniałoby następujące warunki:
- 1200 px po długim boku,
- wskazane jest aby licował się z posiadanym monitorem, czyli jakieś 36,2 mm z ramką, czarną ramką
- rozsądna jakość obrazu, bez perwersji bo obrazki będą na 24, ale tak żeby chociaż luminacją była zbliżona na obu panelach
- najchętniej używka za nieduże pieniądze, tak żeby nie szkoda było się pożegnać jak się okaże że jednak trzeba na 30" odkładać
Da się tak w ogóle, czy poleciałem w swoich imaginacjach?
Wdzięczny będę za wszelkie wskazówki czego szukać i czy warto próbować.
Oczywiście że się da.
Monitor EIZO FlexScan S2133-BK
Postawiony w pionie będzie pasował niemal idealnie.
Słabo to widzę - monitory 4:3 mają 1280px po dłuższym boku i są wyższe lub niższe.
21" 4:3 w pivocie jest wyższy nawet od 30-tki
Pasuje do 24-ki w normalnej pozycji, ale jakby nie o to było pytanie.
19-tka ma na dłuższym boku 38cm i o 80px za dużo - będzie trochę sterczeć
I cały misterny plan w ....
Dziękuję za błyskawiczne rozwianie moich mrzonek![]()
Fakt-faktem możesz poszukać 21-ki ze szrotu i ustawić ją normalnie, krótszym bokiem do 24-ki - będzie mieć tą samą wysokość i rozdzielczość.