aleś ty niezaradny;-)
Wex Photographic - Digital Camera, Digital SLR Cameras, Lens, Canon, Nikon
nec - nec prices & reviews on ShopMania - ShopMania
eizo | eBay
sorry, więcej mi się szukać nie chce. a te 2 minuty które poświęciłem to i tak za dużo
Nowy
Używany
aleś ty niezaradny;-)
Wex Photographic - Digital Camera, Digital SLR Cameras, Lens, Canon, Nikon
nec - nec prices & reviews on ShopMania - ShopMania
eizo | eBay
sorry, więcej mi się szukać nie chce. a te 2 minuty które poświęciłem to i tak za dużo
@jaroz 2 minuty to zdecydowanie za malo okazuje sie, zeby przeczytac o co pytam i sensownie na pytanie odpowiedziec.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Hej,
Dziekuje za podpowiedzi. Koniec koncow zamowilem cx240 z Welcome to Native Digital. UK-based online reseller for Eizo, NEC, X-Rite and Datacolor products.
W promocji kosztuje 772.80 funtow. W cenie jest juz ColorNavigator oraz dostawa nastepnego dnia.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kwazar11 ; 06-11-2013 o 13:02
Cześć,
Piszę bo jestem strasznie niezdecydowany i mimo, że starałem się zgłębić wszystkie tajniki wiedzy o monitorach nie jestem tego w stanie ogarnąć.
Mój problem polega na tym, że pracuje obecnie na imacu dalszej części dla czego chciałbym to zmienic chyba nie musze tłumaczyć.
W każdym razie przy trójce dzieci i wciąż ubogim asortymencie sprzętowym musze bardzo rozważnie wydawać pieniądze i w tym przypadku muszę wybierać między obiektywem a jakością obrobki oddawanych fotografii, tutaj kluczowe słowo także ślubnych.
Zanzaczyłem, że ślubnych bo rozumiem, że to może mieć kluczowe znaczenie przy wyborze między srgb a adobe rgb.
Oczywiście nie chciał bym wydać na monitor więcej niż 2000 ale rozumiem, że może być to niemożliwe i jestem na to także przygotowany![]()
Kalibrator 1d pro jest, (jak by co) chociaż i tak zastanawiałem się czy nie oddac monitora wcześniej do labu, żeby nie mieć wątpliwości co do kalibracji.
No i nie chciał bym żeby był mniejszy niż 24" oczywiście jeśli byłaby jakaś 23 perełka za 2000 to bym nie marudził ale nic takiego nie widziałem.
Czytałem oczywićście też ten wątek MVA.PL • Zobacz wątek - Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki ale ponieważ nie miałem doświadczenia z żadnym z tych monitorów to ciężko wybrać, bo gdybym miał kupować na własną rękę kupił bym Dell U2711 ale już się naczytałem że to nie najlepszy wybór
W każdym razie będę wdzięczny za każdą propozycję i uwagę.
z góry dziękuje!
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Wielkie dzięki za odp, ale właśnie tu sie pojawia pytanieJaka jest różnica miedzy np tym eizo o którym piszesz Tom01 a np nec'em o którym piszą tu czyli konkretnie P232. No i jak to jest z tym srgb? moze warto jednak dołożyć z 500 lub wiecej dla adobe rgb? Albo właśnie w czym będzie lepszy ten Eizo od wspomnianego della?
Ostatnio edytowane przez Bomba ; 10-11-2013 o 23:01
EIZO CS230 w stosunku do NEC P232W
+ Możliwość legalnego odblokowania pełnej sprzętowej kalibracji.
+ Wbudowany czujnik utrzymujący parametry po kalibracji.
+ Lepsza gwarancja.
EIZO CS230 w stosunku do DELL U2711
+ Jak wyżej i dodatkowo:
+ Nie ma kolorowych plam.
+ Nie ma zaświetlonych narożników.
+ Ma normalną regulację.
+ Ma poprawną gammę.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl