Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • salas
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 3000

Odp: Zamienniki baterii

Delte miałem kilka sztuk i wszystkie współpracowały idealnie, trzymały tyle co oryginał i nie mogłem i nie mogę nadal złego słowa powiedzieć.
    I cena LP-E6 to około 70-80zł

/być może newell i inne tańsze zamienniki są ok, jednak opinie tychże zamienników w przypadku LP-E6 są okropne :> ludzie pisali o tym, że w 5d mkII newell trzymały 100-200strzałow :}
    Ostatnio edytowany przez salas; 47223.
    SONY

Komentarz

• fancik
      Bywalec
      • 2010
      • 214

witam
      Chyba nie ma co drążyć tego wątku....
      Wiem już dlaczego są takie różnice w poglądach .. po prostu patrzymy na różne modele które są do różnych aparatów chociaż tej samej dobrej marki Canon.
      Przede wszystkich właśnie ze względu na model występują takie różnice w cenach , a rozpiętość jest duża w zależności oczywiście od sklepu.
      I tyle w temacie .... z mojej strony wyczerpanym..
      pozdrawiam Wojtek
      Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
      Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Komentarz

• grzegorzki
        Początki nałogu
        • 2009
        • 369

Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz wpis
        Nie należę do grona onanistów sprzętowych
        Nawiasem mówiąc to moje zdanie w tym temacie, i nie musisz się z nim zgadzać, bo to wolny kraj.
        Reguły logiki też nie zgadzają się z Tobą, ale to wolny kraj ...
        6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
        Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz wpis
          Reguły logiki też nie zgadzają się z Tobą, ale to wolny kraj ...
          Nie wiem o czym piszesz, ale pewnie masz rację

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez salas Zobacz wpis
          Delte miałem kilka sztuk i wszystkie współpracowały idealnie, trzymały tyle co oryginał i nie mogłem i nie mogę nadal złego słowa powiedzieć.
          I cena LP-E6 to około 70-80zł

/być może newell i inne tańsze zamienniki są ok, jednak opinie tychże zamienników w przypadku LP-E6 są okropne :> ludzie pisali o tym, że w 5d mkII newell trzymały 100-200strzałow :}
          Moje porównania dotyczyły właśnie modelu LP-E6 i ich eksploatacji w 5D2 i 7D. Stąd ceny odnosiłem właśnie do tego modelu.
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• tom517
            Początki nałogu
            • 2007
            • 495

Może ktoś już testował Hahnel HLX-E6 kontra LP-E6 Canon

Komentarz

• downunder
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 28

Ja jeszcze znalazłem taki wynalazek, skądinąd raczej cenionej firmy Duracell DR9943 odpowiednik Canona LP-E6 ciekawe czy ktoś ma i może polecić?

Komentarz

• downunder
                Dopiero zaczyna
                • 2011
                • 28

Zamieszczone przez downunder Zobacz wpis
                Ja jeszcze znalazłem taki wynalazek, skądinąd raczej cenionej firmy Duracell DR9943 odpowiednik Canona LP-E6 ciekawe czy ktoś ma i może polecić?
                Już chyba sam sobie odpowiedziałem, z opinii klientów amazon.co.uk wynika, że Canon6D nie rozpoznaje zamiennika i nie podaje jego aktualnego stanu naładowania. Ze starszymi aparatami akumulator raczej współpracuje. dobrze.

Komentarz

• talarczyk
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 399

Po kilku latach leżenia w szafie, postanowiłem odkurzyć starą 400-tkę. Jak się okazało, stare aku NB-2LH padły zupełnie (5mV napięcia, ładowarka odmawia posłuszeństwa). Za czasów świetności 400D miałem w niej zamienniki "premium gold", które trzymały lepiej niż oryginał canona. Na allegro widziałem kilka różnych opcji, zastanawiam się czy nie są to jednak prawie 10-letnie leżaki magazynowe (już raz naciąłem się tak na zamienniki GP, w oryginalnie zapakowanym w blistrze).
                  Jakies sugestie? Alternatywnie można zasilić 400D 6xAA z gripa ale chciałem wykorzystać to, że ten EOS jest chyba najmniejszym aparatem jaki mam!

Komentarz

• misio4u
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 19

Aku sa tak puste ze zadna elektroniczna ladowarka ich nie bedzie "widziec".
                    Mozesz podlaczyc je na krotko do jakiegos zasilacza 9 czy 12V, potrzymac na chwile (minute lub dluzej)
                    az aku zlapie jakiekolwiek napiecie dzieki ktoremu ladowarka go juz "zobaczy" i zacznie normalnie ladowac.
                    Aku przez tak dlugie nieuzywanie moglo sie powaznie uszkodzic i juz nie bedzie tak wydajne, jednak cos
                    tam powinno ci sie udac jeszcze z niego wycisnac.
                    Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Komentarz

• Lo-ki
                      • 2015
                      • 2

Witam
                      Czy używał ktoś tych akusów DR9967 - Camera Lithium ion - Duracell Direct pl ? czy współpracują one z oryginalną ładowarką canona i czy aparat z tymi aku podaje stan naładowania ?

Komentarz

• ATBFLASH
                        Bywalec
                        • 2015
                        • 134

Co do zamienników to na 7D pracowałem na zamiennikach NEWELL czy tak to tam sie pisze.. bez problemu
                        JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
                        BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
                        Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Komentarz

• Nedo
                          Dopiero zaczyna
                          • 2015
                          • 17

Co lepsze będzie jako zamiennik do 600D? Hahnel HLX-E8 czy Phottixy LP-E8? A może jakiejś innej firmy? W 700D używałem Phottixów i trzymały dobrze, w starym nikonie tez mi Phottix trzymał w porządku, a w 5D MkII działają jak chcą, czasem dobrze, czasem źle. O Hahnelach czytałem dużo dobrych opinii, aczkolwiek Phottixy też mają dosyć dobrą renomę i teraz się zastanawiam poważnie nad wyborem.

Komentarz

• wfal
                            Dopiero zaczyna
                            • 2013
                            • 49

Witam.
                            Chcę kupić zamiennik baterii do 7D Mark II - LP-E6N, jednak oferta nie jest zbyt duża. Natomiast ofert na zamiennik LP-E6 jest mnóstwo. Pytanie: czy mogę LP-E6N zastąpić LP-E6 (również zamienniki)?

Komentarz

• apz
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 26

Kolego,
                              w instrukcji na str. 40, tuż pod nagłówkiem znajdziesz informację, że można stosować oba typy baterii, tj. LP-E6N i LP-E6.

Komentarz

• Sting
                                Dopiero zaczyna
                                • 2015
                                • 18

Potrzebuję akumulatora LP-E6 do Canon 5D Mk III. Znalazłem aukcję ORYGINAŁ ! Canon LP-E6 Akumulator Bateria NOWY ! (5480553663) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                                Czy to rzeczywiście oryginalny akumulator, czy zamiennik?

Zastanawiam się jeszcze nad zamiennikami Duracell: AKUMULATOR DURACELL LP-E6 CANON EOS 5D 6D MK2 70D (5403354128) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                                Czy ktoś z Was ich używał?
                                fotoguzik.pl

Komentarz

Pracuję...
                                X