Dlatego wysokoszumne zdjęcia najlepiej do B&W prze tranformować.
Dlatego wysokoszumne zdjęcia najlepiej do B&W prze tranformować.
Odnośnie problemów z eTTL -> TTL: było w wątku
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=74164
Uprzejmie dziękuję wszytkim nie puszczającym wody ani nie jedzących truskawki za cenne sugestie które na pewno pomogą mi poprawić jakość zdjęcia co za tym idzie zadowolić wybrednego klienta który marudzi , no w końcu grubą kasę płaci i wymaga.
Dziękuję i pozdrawiam
Kolega zle zacytowal- w ogole nie uzyl funkcji cytatu ...
Z wbudowaną lampą na wprost bo tak chyba ta fotka została zrobiona to i na ISO400 szumi,powiem ci tak idz na dwór zrób zdjęcie lasu i jak ktoś Cię zapyta co to?to odpowiesz las.Potem ty zapytasz co robi las?i jak nie uzyskasz odpowiedzi , odpowiesz SZUMI![]()
na iso 800 szumy widoczne,ale jeszcze do zakceptowania to w starych nikonach i 10d ,ale ty to chyba w paranoje popadłeś jakąś![]()
Szumy przy ISO 800 w 50D? Ludzie, bez przesady. Dla mnie w pełni akceptowalne i w pełni użyteczne jest iso 3200, z tym, że na SRAW2. Szum na iso 800 był upierdliwy, ale w starm poczciwym 20D. Pozdrawiam.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Witam
A czym wołasz Raw-y z 50 D?
Czytałem, że dużo mniejsze szumy można uzyskać z DPP a niżeli np z ACR.
Sam wołam a ACR i jestem zadowolony do iso 2000
Pozdrawiam
50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2