Strona 34 z 48 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

przykre jest to, ze oszust za jakieś drobne pieniądze wykupuje sobie na forach tematycznych status premium i łowi kolejne ofiary
    taki status uwiarygadnia tego oszusta
    rozumiem ze takie przekręty jak Canon Foto Sklep czy https://www.vip-republic.pl/
    po wykupie premium member nie przeszkadzałby właścicielom portalu?

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    przykre jest to, ze oszust za jakieś drobne pieniądze wykupuje sobie na forach tematycznych status premium i łowi kolejne ofiary
    taki status uwiarygadnia tego oszusta
    też mam takie zdanie

Uzależniony Awatar kaindox

Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem
    Taak, a Telewizja Polska jest winna współudziału w aferze Amber Gold, bo reklamy wyświetlała.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Taak, a Telewizja Polska jest winna współudziału w aferze Amber Gold, bo reklamy wyświetlała.
    W Polsce wszystko możliwe. Prezes amber Gold uniewinniony, ale nie zdziwiłbym się jakby skazali jakichś dziennikarzy. W przypadku admina nikt go nie skaże ale ile czasu zmarnuje na ewentualne wyjaśnienia to już jego strata.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

W Polsce wszystko możliwe. Prezes amber Gold uniewinniony, ale nie zdziwiłbym się jakby skazali jakichś dziennikarzy. W przypadku admina nikt go nie skaże ale ile czasu zmarnuje na ewentualne wyjaśnienia to już jego strata.
    Nie powielaj idiotyzmów z internetu. Uniewinniony został od zarzutów dotyczących przestępstw ze stosunku pracy, a nie oszustwa. Poza tym nadal siedzi w areszcie.

Właścicielowi forum oczywiście nic nie zrobią, ale niesmak pozostaje.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie powielaj idiotyzmów z internetu. Uniewinniony został od zarzutów dotyczących przestępstw ze stosunku pracy, a nie oszustwa. Poza tym nadal siedzi w areszcie.
    dzięki za sprostowanie

masz racje takie sytuacje tez maja miejsce, ale tutaj Tom01 sam się pogrążył w swoich wypowiedziach
    Dokładnie, sam przyznał że na towar lub zwrot pieniędzy czeka się miesiącami.
    Gdyby tylko chodziło o oskarżenie ze strony forumowiczów byłbym ostrożniejszy jeśli chodzi o opinie o Tom01, problem w tym że jeśli chodzi o handel i jego stosunek do klienta to to jest już mocno patologiczne zachowanie zahaczające moim zdaniem powoli o oszustwa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

czyzby?
    Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    to i ja zacytuję:

Jak... kobieta lekkich obyczajów?
    Zasady Forum

1. Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
    Zbiorczo.
    Od takich rzeczy jest przycisk "raportuj zły post". Niestety moderatorzy mają ograniczony czas i zdarza się przepuścić to i owo. Ja sam czytam ten wątek dość pobieżnie, zwyczajnie wczytywanie się szczegółowe w te dywagacje jest ponad moje siły i czas.
    Jeśli zauważacie jakieś nieprawidłowości prosimy o raportowanie!
    Co do meritum to nie ma IMHO podstaw żeby kogoś banować lub odbierać mu uprawnienia tylko na podstawie internetowych opowieści. Forum to nie jest miejsce do rozstrzygania takich kwestii, a admin czy moderatorzy to nie sędziowie i policja. Wiem że to jest może niedoskonałe ale to jedyny sposób.
    Tak samo działa to w dziale giełda. Nie ma szans wziąć odpowiedzialności za przebieg transakcji, bo jest to na poziomie forum niewykonalne. Kwestia czy ktoś za coś płaci jest tu zupełnie bez znaczenia.

I na koniec, ja sam się spotkałem z sytuacją że firmę mojego kolegi obsmarowano w internecie, znaleźli się "świadkowie", liczni poszkodowani tylko że jak przyszło co do czego to się okazało, że to wszystko lipa i działanie konkurencji. Jak się sprawa oparła o firmę której jest dystrybutorem to nagle cała rzecz ucichła (wystarczyło kilka pism wystosowanych przez prawników tejże do odpowiednich osób). I w całości wyszła lipa jaką były całe te forumowe lincze.
    Byłbym daleko ostrożny z wydawaniem przedwczesnych wyroków.

Może jednak nie przekraczajmy granic absurdu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

I na koniec, ja sam się spotkałem z sytuacją że firmę mojego kolegi obsmarowano w internecie, znaleźli się "świadkowie", liczni poszkodowani tylko że jak przyszło co do czego to się okazało, że to wszystko lipa i działanie konkurencji. Jak się sprawa oparła o firmę której jest dystrybutorem to nagle cała rzecz ucichła (wystarczyło kilka pism wystosowanych przez prawników tejże do odpowiednich osób). I w całości wyszła lipa jaką były całe te forumowe lincze.
    Byłbym daleko ostrożny z wydawaniem przedwczesnych wyroków.
    masz racje takie sytuacje tez maja miejsce, ale tutaj Tom01 sam się pogrążył w swoich wypowiedziach

Uzależniony

chyba oczywiste powinno być że w momencie powzięcia wiedzy o takich problemach reklamodawcy operator powinien wycofać się z dalszej współpracy...
    szczególnie że nie jest to gazeta w której ktoś reklamuje cudowne urządzenie na 50 chorób tylko ściśle tematyczne forum...
    wątek ciągnie się latami, chamskie odpowiedzi też, smutne to

Strona 34 z 48 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów