Miałem się nie odzywać, ale już nie mogę wytrzymać. Ile można czekać?
arturs napisał:
Proszę bardzo.jak ktoś ma coś w temacie do opisania to niech pisze ale o aktualnych sprawach
W okresie wakacyjnym roku 2012 zamawiając monitor marki EIZO w ZPK Mastiff Sp. z o.o. można było dowiedzieć się o problemach z partią monitorów marki NEC. To chyba jakaś taka doroczna wakacyjna (i nie tylko) tradycja co wnoszę po niektórych wcześniejszych postach.
Zgodnie z prawem raczej nie mogę cytować prywatnej korespondencji. Natomiast mogę napisać co według mnie z niej wynikało. A według mnie wynikało coś takiego - facet wtopił kasę w partię monitorów NEC które ponoć okazały się wadliwe, którą (tę kasę) odzyska nie wiadomo kiedy, nie ma kasy na koncie żeby zakupić EIZO u dystrybutora, ale nadal przyjmuje zamówienia poprzez sklep internetowy. Jak uzbiera odpowiednią ilość gotówki to powysyła sprzęt wybrańcom.
Jestem kolejnym frajerem, który dał się zwieść ogromem wiedzy prezentowanym na forum MVA.PL i zdecydował się na zakup w ZPK Mastiff Sp. z o.o. Myślałem sobie - facet ma ********ą wiedzę, wie co sprzedaje to nie powinno być problemu. Teraz z utęsknieniem czekam na większą liczbę frajerów, którzy zapewnią szefowi tej firmy dopływ gotówki na takim poziomie, że będzie w stanie zrealizować moje i inne zamówienia.
Czekam tak już od 12 lipca 2012 czyli daty złożenia zamówienia. Zamawiałem monitor EIZO FORIS FS2331 z dodatkową podstawą EIZO FLEXSTAND i usługą kalibracji. Wraz z dniem dzisiejszym to będzie już ponad 3 miesiące czekania. Po wymianie kilku maili i wysłaniu na adres firmy pisma z żądaniem zwrotu pieniędzy (odebranego za potwierdzeniem odbioru), 20 sierpnia 2012 pojawiło się światełko w tunelu. Światełko w tunelu w postaci maila w którym można było wyczytać między innymi, że okres zaburzeń dostaw ma się ku końcowi, kolejne dostawy będą realizowane zgodnie z kolejnością rezerwacji (rezerwacji?), i że dostawy będą realizowane już płynnie.
Ale coś ciężko jest temu światełku opuścić ten tunel. Mamy 12 października 2012. Jak ja mam się czuć, kiedy czytam powyższy post niejakiego Greg70, który otrzymał sprzęt po 2 tygodniach? Są równi i równiejsi? Gdzie jest mój towar? Dlaczego klient ma ponosić odpowiedzialność za niezamierzone czy zamierzone błędy sprzedawcy?
Coś jeszcze. W międzyczasie, podczas tych przepychanek mailowych (lipiec, sierpień 2012) nie wytrzymałem i skontaktowałem się z kierownikiem ds. rozwoju sprzedaży detalicznej z Alstoru czyli oficjalnego dystrybutora EIZO na Polskę. Myślałem sobie, może są jakieś problemy z dostępnością tego monitora na terytorium Polski? I otrzymałem odpowiedź w stylu że te monitory są w aktualnej ofercie, z pełną dostępnością. I dostałem od razu listę sklepów gdzie nie powinienem mieć problemów z nabyciem monitorów EIZO. No cóż, ale ja już niestety zamówiłem w ZPK Mastiff Sp. z o.o.
Marcin