Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: sposoby na kolorowe ściany

Domyślnie sposoby na kolorowe ściany

hej,
    no właśnie - jak w tytule, jak sobie radzicie jak przychodzi wam fotografowac wesele w sali gdzie sa pomaranczowe sciany i podobny sufit?
    filtrem jakims niebieskawym na lampe aby "ozimnic"? temperature?
    wiem ze nie zawsze w postprodukcji da sie zniwelowac taki zafarb...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

W pokoju pomalowanym na żółto założyłem na obiektyw mleczny dekielek do ustawiania balansu, skierowałem aparat w sufit i zrobiłem zdjęcie z lampą na prost. Potem zafiksowałem pomiar jako wzorzec. Późniejsze zdjęcia z lampą odbijaną od sufitu wychodziły poprawnie. Nie wiem jak to wyjdzie w większej sali z powarańczowymi ścianami, ale nie powinno być tragedii.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Akurat pomarańczowy nie jest najgorszy, może dać niezłe efekty ja będą niedoświetlone - czyli światło z lampy błyskowej do nich bezpośrednio nie dotrze. tragedia to się zaczyna jak ściany są zielone - masakra.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    W pokoju pomalowanym na żółto założyłem na obiektyw mleczny dekielek do ustawiania balansu, skierowałem aparat w sufit i zrobiłem zdjęcie z lampą na prost. Potem zafiksowałem pomiar jako wzorzec. Późniejsze zdjęcia z lampą odbijaną od sufitu wychodziły poprawnie. Nie wiem jak to wyjdzie w większej sali z powarańczowymi ścianami, ale nie powinno być tragedii.
    o Maciek :]
    moze faktycznie przekonam sie do tego dekielka :]

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

pomarańczowy filtr CTO na lampę, balans bieli mierzony na WhiBal-u w RAWie, a potem skopiowany na pozostałe zdjęcia.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uprawnienia umieszczania postów