Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: coroplast grid

Mieszany widok

virtuss
    Guest

Domyślnie coroplast grid

Witam,
    wiecie moze czy dostane gdzies w polsce material ktory sie nazywa "Coroplast" (http://vente-directe.ca/images/coroplast2.jpg). ?

Ewentualnie w jaki sposob (jakim materialem) bedzie dobry na zrobienie grid'a na lampe blyskowa ?

pzdr,
    Pawel

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Zajrzyj na forum do działu tips&tricks.
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Zajrzyj na forum do działu tips&tricks.
    przejrzałem i tam nie ma ani polskiej nazwy odpowiednika coroplastu, ani źródła w którym można to u nas kupić. Jeśli możesz to podaj linka do miejsca w tpis&tricks w którym jest odpowiedź na to pytanie.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    gdzies

Domyślnie

Może chodzi Ci o - Poliwęglan komorowy ?

Domyślnie

A nie prościej i taniej kupić czarny brystol, nożyczki i chwilę się pobawić.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virtuss Zobacz posta
    Ewentualnie w jaki sposob (jakim materialem) bedzie dobry na zrobienie grid'a na lampe blyskowa?
    Cytat Zamieszczone przez virtuss Zobacz posta
    Jeśli możesz to podaj linka do miejsca w tpis&tricks w którym jest odpowiedź na to pytanie.
    A niech strace:
    #54 - Zrób to sam - plaster miodu
    #57 Plaster miodu na 580EX

Nie chwaląc sie polecam #57

Przemku, a Ty wiesz jak wygląda plaster miodu? Bo nie wyobrażam sobie jak Ty byś go chciał z kawałku kartonu zrobić...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    A niech strace:
    #54 - Zrób to sam - plaster miodu
    #57 Plaster miodu na 580EX

Nie chwaląc sie polecam #57

Przemku, a Ty wiesz jak wygląda plaster miodu? Bo nie wyobrażam sobie jak Ty byś go chciał z kawałku kartonu zrobić...
    ja tam nigdy nie miałem zamiaru babrać się ze słomkami, dlatego zadałem to pytanie. Podejrzewam że autor tematu także wyeliminował opcję plastra słomkowego.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

No wiem jak wygląda plaster miodu, bo podany przez Ciebie #54 jest mojego autorstwa ))
    Z kawałka kartonu można go także zrobić bez dużych problemu, ale jeżeli ma to być kratownica grid w softboxach, to sprawa jest jeszcze banalniejsza niż plaster miodu.
    ps. tak swoją droga to ostatnio zrobiłem z kartonu grida do softboxu 140x40 cm. Postaram się zamieścić opis wykonania.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ale skoro autor szuka tego "coroplast'u", domyślam sie, ze chodzi o cos na flesza stopkowego, a wiec siateczka musi być drobniejsza, a tutaj karton czy taśma almuniowa, raczej odpada:/

Domyślnie

Tak samo odpada "coroplast", bo tam są dość duże oka. Z kartonu można zrobić drobniejszą siatkę (wymaga to trochę zabawy), ale faktem jest, że słomki są najlepsze w tym momencie i nie warto sobie utrudniać życia.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów