Pokaż wyniki od 1 do 10 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

W 5d mkII podoba mi się obrazek, niestety w d700 już nie. Ale d700 ma lepszy AF co bardzo cenie. Jeżeli nadal będe pod taka kropką to wezme tańsze body, albo zaczekam co zaprezentuje mkIII i d800.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Szukam puszki uniwersalnej np, do ślubów, wesel, reportaż, trochę "rodzinnych pikników", do tego sportowe imprezy, rajdy terenówkami, sporadycznie urokliwe widoczki. Ogółem jestem człowiekiem lubiącym wyscigi samochodów 4x4, przeprawy przez błota itp. Do tego zadania potrzebuje dobrego AF, i w tym wypadku d700. Podczas reportażu ślubnego również dobry AF, ponieważ ujęcie już nigdy moze sie nie powtórzyć !!! Większość argumentów ciągnie mnie do d700, ale posiadam canona i bardzo podoba mi się ich obrazek. Co do szkieł, to w nikonie 24-70 ( uniwersalne szkiełko wielozadaniowe).

W necie spotkałem się z ciekawym testem http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=176688
    W tym teście lepiej dla mnie wypada nikon, i obrazki obydwu aparatów są zbliżone (nie wiem od czego to zależy)
    Ostatnio edytowane przez drac ; 25-08-2011 o 12:44 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów