Strona 76 z 84 PierwszyPierwszy ... 26667475767778 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Chyba żartujesz. O ile w starym 5D obraz jest spoko, to w nowym 5dmk2 to jest kupa jakich mało (wiem bo mam).
    No własnie. Sony rulez!
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

robiłem ostatnio plener 5DI i D700 - kolory są całkiem inne. warto też to wziąć msz pod uwagę przy wyborze aparatu. moim zdaniem Canona są ładniejsze, ale to chyba kwestia gustu.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z d700 odpadną Ci gumy Weź oba do łapy, zrób parę zdjęć i zastanów się też nad szklarnią. Poszukaj porównań bo jest ich sporo. Miałem d700, teraz mam piątkę i jestem zadowolony. Jak wyżej : Nikt za Ciebie nie wybierze.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainbow_jeremy Zobacz posta
    Z d700 odpadną Ci gumy Weź oba do łapy, zrób parę zdjęć i zastanów się też nad szklarnią. Poszukaj porównań bo jest ich sporo. Miałem d700, teraz mam piątkę i jestem zadowolony. Jak wyżej : Nikt za Ciebie nie wybierze.
    Mi z piątki też powolutku schodzą

Ja wbijając się w reporterkę teraz, wybrałbym zestaw 1D mark III z 24L i 50L. W zasadzie więcej nie potrzeba - szybka puszka, dwa fantastyczne szkła, którymi da się obskoczyć sporo.

5DII pazura pokazuje z jasnymi szkłami, chociaż w większości przypadków autofokus zabija całą frajdę z fotografowania, niemniej jednak nie widziałem niczego (poza Leicą) co mogłoby przebić zestaw 5DII z 50L, czy 35L.

D700 jest szybki, ale moim zdaniem nie ma do niego ciekawych szkieł.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja wziąłem 5DII w sumie głównie dla 35L którego nikon nie miał no i miałem już 40D jako backup i 70-200... Nikon ma coś dziwnego z tymi kolorami, ale Canon też nie lepszy (masakryczna czerwień!!!!) no ale w LR już na start ładuję preset ze zmianą profilu z ARGB na Camera Standard i obniżonym tint'em . W 90%przypadków jest lepiej... Muszę się chyba przerzucić na C1 w końcu...
    W każdym razie pliki z jednego i drugiego można spokojnie doprowadzić do jednego poziomu ale w nikonie zajmuje to dłużej.
    Ale ostatnio chodzi mi po głowie żeby zmienic system... 2xD700 14-24/2.8, 35/1.4 i 85/1.4 na początek...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

W 5d mkII podoba mi się obrazek, niestety w d700 już nie. Ale d700 ma lepszy AF co bardzo cenie. Jeżeli nadal będe pod taka kropką to wezme tańsze body, albo zaczekam co zaprezentuje mkIII i d800.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Szukam puszki uniwersalnej np, do ślubów, wesel, reportaż, trochę "rodzinnych pikników", do tego sportowe imprezy, rajdy terenówkami, sporadycznie urokliwe widoczki. Ogółem jestem człowiekiem lubiącym wyscigi samochodów 4x4, przeprawy przez błota itp. Do tego zadania potrzebuje dobrego AF, i w tym wypadku d700. Podczas reportażu ślubnego również dobry AF, ponieważ ujęcie już nigdy moze sie nie powtórzyć !!! Większość argumentów ciągnie mnie do d700, ale posiadam canona i bardzo podoba mi się ich obrazek. Co do szkieł, to w nikonie 24-70 ( uniwersalne szkiełko wielozadaniowe).

W necie spotkałem się z ciekawym testem http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=176688
    W tym teście lepiej dla mnie wypada nikon, i obrazki obydwu aparatów są zbliżone (nie wiem od czego to zależy)
    Ostatnio edytowane przez drac ; 25-08-2011 o 12:44 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

d700 to świetna pucha, do w/w zastosowań imho lepsza.
    Jej obrazek, jak napisał Goomis, da się doprowadzić do tego z piątki.
    Pozostaje kwestia szkieł.

_igi dla gum zmieniłem system i teraz mi mówisz?

btw http://www.canon-board.info/showthread.php?t=40441
    Ostatnio edytowane przez rainbow_jeremy ; 25-08-2011 o 13:03

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

Czyli tez nie jestem jedyny,że zmieniam canona na nikona , Częściej słyszę o przejściach z canona na nikona niż z nikona na canona. Czyli jednak musi być coś w tym nikonie : )

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Założyciel tamtego tematu nie zmienił systemu jeżeli o to Ci chodzi. I poczytaj tam sobie dokładnie, pod koniec jest o obrazku i kolorach.

Napiszę jeszcze tylko, że obie puszki są co najmniej bardzo dobre i wszystko zależy od zastosowań oraz od tego, w jakie trafią ręce.

Pozdrawiam!

Domyślnie

Nikon mniej szumi przy wyciąganiu cieni, jednak po zmniejszeniu obrazka z 5DII do 12 mpx różnica widoczna jest dopiero przy mocnym forsowaniu cieniu. Nie każdy stosuje taką obróbkę, a ci co stosują wiedzą, jak minimalizować niepożądane skutki uboczne.

Jak dla mnie główne różnice to rozdzielczość (rzeczywista ilość detali, a nie ilość mpx) i AF. Ta pierwsza w Nikonie jest słabiutka jak na dzisiejsze standardy, w zasadzie nawet poniżej poziomu bezlusterkowców. Z kolei ten drugi w Canonie jest raczej przeciętny. Środkowy punkt wymiata, ale boczne potrafią się wyłożyć przy słabszym świetle i/lub mniej kontrastowych obiektach. Pomaga wzorek wyświetlany przez zewnętrzną lampę. Nikon jednak takich problemów nie ma, a lampkę doświetlającą AF ma wbudowaną w korpus.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 76 z 84 PierwszyPierwszy ... 26667475767778 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów