Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Ja wiem że to liczba klików itd. i że to nie jest jakaś wyrocznia ale zaintersowanie tym aparatem u ludzi jest dużo większe niżby wynikało to z pozycji marki. Znamienne jest że po kilku dniach od premiery Sony A900 (6.5%) leci na pysk i zrównało się już prawie z C50D (5.3), a Panas (15.8) ciągle w górę. Myślę że dla wielu osób ta premiera (tak jak napisałeś) jest ważniejsza niż wiele innych, które wydawały się, że będą superbombą sezonu..
    e, z tą superbombą to chyba jakieś lokalne wrażenie.

bardzo jestem ciekaw, jakie są wyniki sprzedaży poszczególnych serii canona/nikona, procentowo nawet. FF stanowi zapewne ilościowo nikły procent. 50D interesuje masę osób, D90 też, bo są to aparaty w ich zasięgu. z kolei panasonic to nowa jakość. 90% ludzi nie wie za bardzo, co to jest crop/ff, ale lustrzanka o wielkości kompaktu? o, to interesujące. a jeszcze jakieś mądre głowy piszą, że to nie lustrzanka właściwie tylko coś tam. jak widze opis sony (parametry) to wiem, o co chodzi. a do panasonica trzeba jeszcze te wszystkie wywody o braku lustra, specjalnym wizjerze. nic dziwnego, ze to się czyta.

ciekaw jestem, czy strategia wysokiej ceny się opłaci panasonicowi. być może niegłupio z tym kombinują. "chcesz mieć najmniejszy aparat o jakości lustrzanki na świecie, musisz zapłacić".

ps. dodam jeszcze, że na pewno ogromny wpływ na klikalność ma fakt, że niektóre preview sa na dpreview "exclusive" i to na dość długo. np. D90 było recenzowane w wielu miejscach na całym świecie, zaraz po tym jak się recenzja na dpreview pojawiła. z kolei przynajmniej przez kilka dni dpreview było jedynym miejscem z info o 50D, tak szczegółowym oczywiście,
    Ostatnio edytowane przez Marcin Jagodziński ; 16-09-2008 o 18:06

Uprawnienia umieszczania postów