Jakoś z serwisem Olka ludzie nie mieli takich klocków o jakich tu czytam odnośnie serwisu na Żytniej.Sam korzystałem kilkakrotnie z Olkowego serwisu i zawsze wszystko było ok. i szybko.I wydaje mi się że nie jest to spowodowane ilością użytkowników a po prostu podejściem serwisu do klienta.
A odnośnie optyki to jednak Olkowe np. kity są o niebo lepsze od tych Canona,w dodatku obiektywy klasy PRO są o wiele tańsze od Canonowskich i naprawdę dobrej jakości,co prawda Olek ma mniejszy asortyment do wyboru,no i z producentów niezależnych tylko Sigma coś pod Olka robi.
Nie znaczy to że najeżdżam na Canona,stwierdzam po prostu fakt,od niedawna posiadam Canona,zamieniłem 510-tkę i E-3kę,na 1000D i 50D,dopiero poznaje ten sprzęt,powód dla którego dokonałem przesiadki to spore szumy matrycy w Olku na większych wartościach ISO,no i w Canonie jest o niebo lepiej pod tym względem,wiadomo większa matryca.Gdy dorobię się (sprzedam Olkowe) jakiejś lepszej optyki to będę mógł się wtedy wypowiadać.Pozdro.