Forumowicze poradzcie prosze gdzie w Krakowie dobrze wyczysczą mi matryce? Dzis próbowałem sam, ale zrobiłem sobie jeszcze gorzej. Pozdrawiam
Forumowicze poradzcie prosze gdzie w Krakowie dobrze wyczysczą mi matryce? Dzis próbowałem sam, ale zrobiłem sobie jeszcze gorzej. Pozdrawiam
a ile taka usługa kosztuje? dodam, ze dmuchanie nie pomże, tylko na mokro trzeba. Pozdrawiam
50zl czyszcza eterem i cos tam jeszcze, nie wnikalem.
matryca, matowka, obiektyw + sprzatanie w srodku w body.
Robilem we wtorek. Polecam tych ludzi.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Również polecam ten punkt na Czapskich. Przy okazji chciałbym podzielić się jednym spostrzeżeniem. Jestem w poczatkujacym fotoamatorem i po kupnie 350-ki bylem bardzo przeczulony na ewentualne zabrudzenia na matówce. Jednak z czasem gdy coraz częściej zmieniałem obiektywy przestałem sie tym tak bardzo przejmować i Tobie też bym to poradził, no chyba że paprochy faktycznie bardzo przeszkadzają.
Pozdrawiam
Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58
hej
powiedzcie jeszcze jak długo trwa czyszczenie matrycy, jest szansa żeby to załatwić max w 2 dni?
dzieki
byłem na Czapskich , generalne porządki w bebechach 350d za 50 pln na poczekaniu w godzinę
Ja czekałem troche dłużej, ale to z racji nieobecności Pana, który to robi. Jednakze po 3 godzinkach miałem aparat gotowy do odebrania. Polecam to miejsce, miła i fachowa obsługa.
Czy takie czyszczenie trzeba wykonac w autoryzowanym punkcie?
Mam 400d (samoczyszczenie matrycy w tym wypadku nie wystarcza), który jest jeszcze na gwarancji i nie chciałbym jej utracić.