Cytat Zamieszczone przez sven
Ta matryca sony nie jest zla (producenci sredniego formatu najczesciej tez kupuja matryce, czy raczej przystawki).
tylko dobija ich najbardziej prozaiczny z problemow: dostawy. co z tego, ze D2X jest w katalogach, skoro na zakup trzeba w dobrze zaopatrzonej Adoramie czekac w kolejce miesiac? albo leciec na Tajwan zeby sobie przywiezc aparat?

Ja to od canona oczekiwalbym poprawy ergonomii w wybieraniu pol autofokusa. co z tego, ze mam ich 45 skoro uzywam tylko centralnego, bo wybor pol jest tak upierdliwy?
Kolejna sprawa to czulosc af.
wiesz, jakbym mial wypisywac wishlist do Canona i producentow DSLR w ogole, to by mi zajelo troche... pozwole sobie nowy watek zalozyc, bo to moze byc ciekawa dyskusja

(no i dolozylbym do listy zyczen wyswietlacz 2,5" lub 3")
a mnie wystarczylby nawet 1,5". byle histogram byl RGB nie tylko sumaryczny. choc to i tak lepiej niz sam kanal zielony (ale sie narazam ), ale jednak jest to swego rodzaju pieta Achillesowa dzisiejszych cyfr. skoro optymalne jest "naswietlanie do prawej", to do jasnej ch... niech producenci sie wysila i zaoferuja uzytkownikom srodki do tego