Pytając, cz koniecznie musisz kupować w Fotojokerze, chodziło mi o to, że są tańsze oferty. Odnośnie Twojego pytania o widoczną poprawę jakości zdjęć, to trudno dać jednoznaczną odpowiedź. Nie wiem, co rozumiesz przez jakość? Często jest tak, że ludkowie używający kompaktów, myślą, że jak kupią lustro, to fotki będą jeszcze ostrzejsze, bardziej kolorowe i z saturacją wyjechaną w kosmos. Po zrzucie pierwszych sampli jest płacz i lamentacyjne posty na forum. Nie piszę tego z myślą o Tobie, ale zakładam taką możliwość. Lustro samo Ci nie wystarczy, potrzebne są jeszcze cholernie drogie szkła. Niestety;(. Za to z całą pewnością docenisz szybkość AFa i wygodę kadrowania przez wizjer. Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad 400D + kit. Popracuj trochę tym sprzętem i potem sam zobaczysz jakie szkło będzie Ci najbardziej potrzebne, czego będzie Ci najbardziej brakować. Może szerokiego kąta, może światła, może widzisz więcej kadrów ciaśniejszych(średnie tele), a może potrzebujesz jasnych stałek(nie koniecznie z literką L).Powodzenia.