Witam !
Na poczatku chce sie przywitac gdyz jestem nowym użytkownikiem forum
Fotografia interesuje sie dosc dlugo ( lecz tylko teoretyczna, czesc praktyczna ogranicza brak odpowiedniego narzędzia)
Teraz kiedy mam za warunki, chce kupic swoje pierwsze lustro
Dotychczas focilem srednim kompaktem ( praktica )
Glownie moja uwaga skupiona jest na 350d, w sieci jak to w sieci, zdjecia z tego aparatu sa juz obrobione i wygladaja b.dobrze nawet z kitem ale i autorzy przeciez maja odpowiednia praktyke. Ja u mnie narazie z tym cienko.
Chcialem sie was zapytac czy 350d + kit ( na poczatek, potem 50 mm 1.8 z racji ograniczonych funduszy ) bedzie robil dobre zdjecia jakosciowo, lepsze od mojego kompaktu, przegladalem to forum, jak i inne i wszystkie zdjecia juz byly poddane obrobce i po nich nie moglem tego stwierdzic.
http://mateuszpk.digart.pl/
Tam jest pare fotek, malo bo malo ale po nich ( nawet z lekka zabawa w ps ) da sie stwierdzic jakosc zdjec
A wiec jak, odczuł bym roznice w jakosci z kitem na poczatku ?
Z gory przepraszam za temat, wiem ze tematow o 350d bylo duzo ale w zadnym nie bylo odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie
Ogolnie na aparat mam do wydania 2tys wiec pomyslalem 350d+kit+50mm 1.8 bedzie chyba na poczatek wystarczalo bo w foto jokerze przepasc miedzy 350d a 400d to 500 zł
edit :
aha zapomnialem napisac, chodziło by mi tez o jakosc w jpg bo takie zdjecia tez beda robione w wakacje ( trudno by bylo pomiescic wieksza ilosc zdjec w raw'ach ) a juz normalnie poza tymi wakacjemi oczywiscie raw tylko i wylacznie.