Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: EOS 350d i ..... ?

Mieszany widok

podolsky
    Guest

Domyślnie EOS 350d i ..... ?

Witam...

Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Eos-a 350d z kitowym szkłem a jak wiadomo możliwości tego szkła są mocno ograniczone ... i stąd drodzy forumowicze prosiłbym o rady wskazówki co do wybory szkła. Osobiście myślałem nad czymś takim:
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...roducent=brak&
    lub
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...=Canon%20zoom&

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podolsky Zobacz posta
    Witam...

Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Eos-a 350d z kitowym szkłem a jak wiadomo możliwości tego szkła są mocno ograniczone ... i stąd drodzy forumowicze prosiłbym o rady wskazówki co do wybory szkła. Osobiście myślałem nad czymś takim:
    Hm... spodziewasz się jakiegoś wypasu po takich obiektywach? Na zamiennik kita polecam 17-55 f 2.8 z IS. Długiej lufy bez IS też nie kupiłbym. Ale ma to swoją cenę, coś za coś :/
    Canon 50D + dodatki

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

a do czego to szkiełko ma służyć ?

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1906 Zobacz posta
    a do czego to szkiełko ma służyć ?
    i ile kasy zamierzasz przeznaczyć na szkła?
    pozdrawiam

bibinek
    Guest

Domyślnie

Jesli mam byc szczery, to jezeli jest to Twoj pierwszy aparat lub jestes bardzo poczatkujacy w tej dziedzinie to ja zostawil bym kita, porob troszke zdjec, naucz sie podstawowej obrobki w photoshopie a potem sam stwierdzisz jaki obiektyw potrzebujesz, bo te do ktorych podales linki optycznie niezbyt sie roznia od Twojego kita i zakup bedzie wyrzucaniem pieniedzy w bloto.
    I tak szczerze po raz drugi skad wiesz ze mozliwosci kita sa "mocno ograniczone"? z forum czy z autopsji? przejzyj pbase i zobacz co ludzie wyciskaja z kita, oraz zobacz jakie chlamy mozna zrobic np 17-55 f2.8
    Pozdrawiam

podolsky
    Guest

Domyślnie

generalnie chciałbym się skupić na makrofotografii oraz fotografowaniu krajobrazów i zastanawiam się czy lepiej kupić powiedzmy obiektyw w jakimś stopniu uniwersalny którym mogłbym robić i makro i krajobrazy ale za cene jakosci czy lepiej poczekac dozbierac kase i kupic dwa oddzielne i tu nastepne moje zapytanie co byscie mi doradzili jesli zdecydowalbym sie na dwa oddzielne ... a co do ceny dobrze by bylo gdyby nie była większa niż 3000

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Lepiej według mnie kupić dwa szkła. Ja wcześniej miałem 350D i dobrze go wspominam. Lepiej zaiwestuj w dobre szkła, to 70% sukcesu.
    Polecam do makro według kolejności od najlepszego (najdroszego) choć zdsania co do jakości są podzielany zależy co kto lubi i ile ma kasy:
    Canon EF 100 f/2.8 Macro USM - ok 2000zł
    Sigma 105 f/2.8 EX DG Macro - ok 1400zł
    Tamron AF SP 90 f/2.8 Di Macro - ok 1400zł
    Tokina AT-X 100 f/2.8 AF Pro D FC Macro - ok 1400zł
    Szerokokątny do krajobrazów:
    Canon EF 17-40 f/4 L USM - ok 2600zł - 380zł zwrot od Canona do 31.12.07 roku.
    Tamron AF SP 17-50 f/2.8 XR Di-II Asp - ok 1400zł
    Jeśli jeszcze szerzej to:
    Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM - ok 2500zł - 300zł zwrot od Canona do 3112.07 roku.
    Tokina AT-X 12-24 f/4.0 Pro DX - ok 1800 zł
    Sigma 10-20 f/4.0-5.6 EX DC HSM - ok 1800 zł
    Wybór jest dość duży. Musisz wiedzeć, że jeden obiektyw do wszystkiego istnieje np: (Sigma 18-200 f/3.5-6.3 OS DC - ok 1700zł), ale jeden do wszystkiego to zawsze do niczego.
    EOS 33; G7; EOS 400D/BG-E3; S.17-70/2.8-4.5; C.70-200/4L; Kenko x 1,4; 430EX;....+ inne graty

Uprawnienia umieszczania postów