pytanie powyzej.
przedzial cenowy do ok 1200zl (ew. 1500)
jakies propozycje ?![]()
pytanie powyzej.
przedzial cenowy do ok 1200zl (ew. 1500)
jakies propozycje ?![]()
Ja Ci zabardzo nie poradze,ale uprzedze ze zaraz dostanmiesz linka do wyszukiwarki.
I pytanie dlaczego nie zadałes sobie wiecej trudu aby z niej pierw skorzystac.
Zamieszczone przez kwiattek
domyslam sie,ze tak sie stanie, ale zawsze mozna sprobowac, ze nie przechwyci tego w I kolejnosci zaden 'ochrzaniacz'![]()
tamron 28-75 wszyscy no prawie
chwala ten obiektyw
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
za ten text powinienes miec zablokowany watek - skoro wiesz ze powinienes sam poszukac, to dlaczego tego nie zrobiles? odpowiedz sobie daruj!Zamieszczone przez nastier
maly offtopic
zamiast kita wsadź se nita
.
...
Zamieszczone przez Czacha
no tak, ja szukalem, tylko, ze na forum to jest wymieszanie z poplataniem opinii na temat kilkinastu szkiel, a mnie interesuje konkretna propozycja.
moja wiedza jest zbyt mala,zeby samemu w pelni trafnie ocenic co bedzie lepsze od czego...
anyway, przepraszam za maly wybryk glupoty...![]()
No to zalozyles kolejny watek, w ktorym bedzie pomieszanie z poplataniem...
w tej cenie to zastanawialbym sie nad:
1.Tamronem 28-75
2.Sigma 18-125
Nosz kurde.. po wpisaniu 'zamiast kita' mam dwie strony wątków! I większośc wygląda na dotyczące... zgadnijcie czego.. niemożliwe :eek: , szerokokątnych szkieł do EOSów
Moim zdaniem: zamiast kita 17-40. Reszta to półśrodkiLepiej pozbierać dłużej (w końcu 18-55 jakieś zdjęcia jednak robi) i kupić coś konkretnego.
skoro nie wiesz co wybrać wybierz kita! deczko przymkniety robi zdjecia jakosciowo prawie identyczne do slawnego 17-40L a oprocz tego na wydrukach nawet do duzych rozmiarow nie zobaczysz różnicy. I jest 10 razy tanszy. A w przedziale do 1200 nie kupisz nic co by bylo szerokie jak kit i lepsze optycznie od niego.
Ostatnio wydrukowalem wieksza ilosc moich zdjec w formacie 15x21 i najlepiej wygladaja wlasnie te z kita! Ostrość zabija!![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress