Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: poprawa skuteczności af w 5D

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    używam używam...
    ...co z wami panie panowie- nikt nie używa zooma i jasnych stałek na 5d by porównać szybkość i skuteczność działania af :-(
    Kusy "konkurencjo ty moja" używam 5D z 24-70, 5/1,4, 85/1,8 i nie zauważyłem poprawy z jasnymi stałkami wspomagam sie podczerwienia z lampy i dla mnie nie ma problemu bo tak naprawde to chyba w kościele nie ma aż takich ciemności. Najwiekszy problem na weselu jak światła zgasną ale wtedy też jakoś daje radę, Może masz cos nie tak z AF skoro aż tak często ci się to zdaża...??

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

u mnie j.w. mam graty takie jak w stopce i zadnych problemow z szybkoscia, celnoscia AF. jasne, ze przy słabych warunkach osw., otwartym szkle i dynamiczxnej scenie pewna czesc zdjec jest przestrzelona, ale innych mozliwosci nie ma.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale optymista z Ciebie co to za auto które ładnie jedzie po prostej ale nie hamuje a na zakręcie wypada z drogi

W dobrych warunkach oświetleniowych to każdy AF chodzi dobrze a niestety w słabych też powinien

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

a ja myślę, że problemem jest przekadrowanie, http://www.canon-board.info/showthread.php?t=24520

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

wnioski:
    przechodzę na servo(taniec ruch)
    zostaję przy one shot przy portrecie (oczywista oczywistość)
    zostaje przy 5 (ceny spadły żal sprzedawać, jakość powiększeń itp...niech zarabia na 1Ds mark IV ))
    kupię stałki - rozbudowa szklarni
    właściwości sensora nie przeskoczymy - trza lubić co się ma i nauczyć się z tego kożystać
    dziękuję, skończyłem, biorę się do roboty....
    CANON...

Domyślnie

machnolem 14000 klatek 5d zadnych problemow z celnoscia i skutecznoscia AF, bledne klatki sa wina uzytkownika , niedawno psioczylem na to ale wiem gdzie lezal problem.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    machnolem 14000 klatek 5d zadnych problemow z celnoscia i skutecznoscia AF, bledne klatki sa wina uzytkownika , niedawno psioczylem na to ale wiem gdzie lezal problem.
    To pochwal sie jesli mozesz w czym tkwil problem. Moze wiele osob popelnialo podobny blad??

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    wnioski:
    przechodzę na servo(taniec ruch)
    zostaję przy one shot przy portrecie (oczywista oczywistość)
    zostaje przy 5 (ceny spadły żal sprzedawać, jakość powiększeń itp...niech zarabia na 1Ds mark IV ))
    kupię stałki - rozbudowa szklarni
    właściwości sensora nie przeskoczymy - trza lubić co się ma i nauczyć się z tego kożystać
    dziękuję, skończyłem, biorę się do roboty....
    U mnie było tylko servo i centralny punkt AF. Przy jasnych szkłach parę milimetrów odchylenia (człowiek zawsze się buja ) i kłopot.
    Ostrzenie bocznymi punktami dużo wolniejsze. Czułość AF niestety jest "średnia" i tu pomoc lampy bardzo się przydaje.
    Wini

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    ..niedźwiedz zapadł w sen zimowy i nie zdążył się podzielić...:-P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    U mnie było tylko servo i centralny punkt AF. Przy jasnych szkłach parę milimetrów odchylenia (człowiek zawsze się buja ) i kłopot.
    Ostrzenie bocznymi punktami dużo wolniejsze. Czułość AF niestety jest "średnia" i tu pomoc lampy bardzo się przydaje.
    dlaczego kłopot??? przecież servo powinno zdążyć ze śledzeniem Twojego odchyłu i doostrzyć czy się myle
    Ostatnio edytowane przez kusy ; 15-10-2007 o 09:51 Powód: Automerged Doublepost
    CANON...

Domyślnie

Wini napisal pierwsza wazna rzecz , druga t czasy zbyt krotkie by utrzymac ludzi zamroznych , i ostatnie takze napisal wini z bliska na f1,4-2 bujamy sie i ciezzko trafic, po jakims czasie trenigu idzie sie nauczyc

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów