Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
.. i mnie dotknęła nieszczęsna tasiemka, migomex odsyła na czapskich, ci rozkładają ręce, gdyby ktoś miał trop jak się z tym uporać proszę o pomoc.
pzdr
ulver
Ponawiam prośbe, czy ktoś może wkleić (linka podac) 1:1 zdjęcie tej tasiemki?
Nie wierze, że tego sie nie da czymś zastąpić.
A może ktoś, po cenie złomu, chce się pozbyć tego obiektywu z uszkodzona tasiemką?![]()
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 05-02-2010 o 15:11
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Jestem na 100% pewnien, że dam rade to naprawić.
---Moje zdjecia na FB---
Ostatnio edytowane przez Pawlo ; 15-02-2010 o 11:25 Powód: Automerged Doublepost
nietak dawno ktos pisał na forum tu że pisał do żółtków (nie mylić z nikoniarzami) i sie poskarżył na nasz serwis i mu to zrobili a seris nagle znalazł nie tylko tasiemke ale cały mechanizm przysłony.
Mam pytanko ktoś zna dobrze angielski by rozpocząc korespondencje z producentem ??
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Wklejaj wiadomości od nich i to co chcesz napisać do nich tu na forum, na pewno znajdzie się ktoś chętny do przetłumaczenia.
Można coś więcej o tej magicznej tasiemce? Bo widzę, że temat już się przewijał, a na CB nie mogę znaleźć. Zaprzyjaźniony mechanik ostatnio dostał jedną Tokinę z przycinającą się przysłoną na warsztat i nie wiedział co z nią zrobić. Jakieś szczegóły na pewno byłyby przydatne.
A jakich szczegółów oczekujesz ? Tasiemka się zrywa i jest cięzko dostępna. Ot i wszystko, coś jak słynny kabelek od aparatu zapłonowego w Polonezach (moi rówieśnicy a zwłaszcza starsi koledzy zapewne wiedza o czym piszę :-D )
Jeśli chodzi o skarżenie się do kitwajców na polski serwis to to raczej w druga stronę działa. Piszący wlazł im na ambicję (czytaj dał do zrozumienia że jest potencjalnym źródłem czarnego PR) i się zreflektowali. O kłopotach z dostawami części do Tokiny wiem od dobrych trzech lat. Taką mają durną politykę, podobnie jak Tamron. Serwis nie ma interesu w odmawianiu klientowi naprawy bo przecież z tego ma pieniądze, z naprawy pogwarancyjnej pewnie nawet lepsze.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Jak się kupuje w "normalnym" sklepie typu saturn czy MM to nie ma z tym zazwyczaj problemów. Reklamowałem aparat po ponad roku na zasadzie niezgodności z umową i nikt mnie nie pytał kiedy się zepsuł i jak to się stało. Napisałem tylko co jest zepsute. Krótka piłka i za dwa tygodnie oddali kasę polecając się na przyszłość.
A co innego różne dziwne sklepiki internetowe. Tam zawsze znajdzie się problem ze wszystkim. Warto czasami dopłacić kilka złoty i kupować w pewnym sklepie.
W fotoserwisie już od 3 miesięcy nie mają tasiemek
Gdzie szukać!