Strona 17 z 56 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    Ale pomoglo mi, ze Ty pokazales tu na forum paragon od nich - wydrukowalam go i pokazalam, mowiac, ze kolega nabyl u nich sprzet dwa dni wczesniej i paragon otrzymal, wiec ja tez grzecznie prosze. Panowie odbyli szeptana kunsultacje, w wyniku ktorej otrzymalam paragon na obiektyw kupiony po cenie sklepowej i odmowe wystawienia paragonu na body kupione po cenie z allegro. "Sama pani sie zgodzila, ze bez papierow" - powiedzieli. No, to nie do konca tak, bo kupujac body, zgadzalam sie na brak gwarancji producenta, ale nie na brak papierow w ogole... Coz, okazalam sie losiem, na drugi raz bede uwazac.
    A masz taki wydrukowany paragon ale nie fiskalny?? O ile pamiętam to tak, więc trzeba było z niewinną miną zapytać czy masz pogadac o tym z bratem co przypadkiem w Urzędzie Skarbowym pracuje czy coś w tym stylu.. oni drukując takie coś sami się podkładają - jakbyś nic nie miała to wtedy powiedzą że to nie u nich kupowane ale jak masz taki "nibyparagon" to jest to dowód na to że u nich kupiłaś... Skoro odbyli "szeptane konsultacje" to znaczy że nie jest tak pięknie i zgodnie z prawem jak to niektórzy próbują przedstawić.. A jakie są tego efekty można przeczytać w np. tym wątku..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    Zbig, ja akurat bylam u nich w poniedzialek, bo zadzwonilam, proszac o wystawienie paragonu, powiedzieli, zebym przyjechala, wiec przyjechalam - i tu stary numer: przez telefon wszystko spoko, a na miejscu juz nie tak pieknie. Ale pomoglo mi, ze Ty pokazales tu na forum paragon od nich - wydrukowalam go i pokazalam, mowiac, ze kolega nabyl u nich sprzet dwa dni wczesniej i paragon otrzymal, wiec ja tez grzecznie prosze. Panowie odbyli szeptana kunsultacje, w wyniku ktorej otrzymalam paragon na obiektyw kupiony po cenie sklepowej i odmowe wystawienia paragonu na body kupione po cenie z allegro. "Sama pani sie zgodzila, ze bez papierow" - powiedzieli. No, to nie do konca tak, bo kupujac body, zgadzalam sie na brak gwarancji producenta, ale nie na brak papierow w ogole... Coz, okazalam sie losiem, na drugi raz bede uwazac.
    W kazdym razie dzieki Tobie mam paragon na obiektyw i moge sie ubiegac o cashback, bo z postu JaBlama wynika, ze taki wydruk do niego uprawnia:
    Kurde, aż się nie mogę jak się do nich wybiorę po fakturę. Pewnie usłyszę - fakturę można dostać do 7 dni po zakupie ... Jeżeli będzie taka akcja to zrobię dym, bo muszę mieć ten papierek. OK, ogólnie wstrzymuję się z bluzganiem do przyszłego tygodnia.

PS.: Wczoraj szwagier był w Fotorimex i chciał kupić 30D. Puszka była za 4200, w tym była karta 1GB. I wszystko pięknie, fakturę dają, już prawie kupował, a tymczasem na pudle nie było naklejki z numerem body, a więc chyba koniecznym do uzyskania zwrotu kasy. Jeżeli rzeczywiście coś było nie tak, to jest to kolejny przykład na to w jakim państwie żyjemy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbig Zobacz posta
    ... a tymczasem na pudle nie było naklejki z numerem body, a więc chyba koniecznym do uzyskania zwrotu kasy.
    O jakiej naklejce mowa? Przecież już tyle razy na forum pojawiała się informacja, że podstawą zwrotu kasy jest wycięcie i wysłanie kodu paskowego z pudełka. Co wprost oznacza, że chodzi o kod stanowiący integralną część pudełka, a nie jakieś tam dodatkowe naklejki. Wiele sklepów zakleja wspomniany kod własnym.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

Witam, mam pytanie, czy ktos juz dostał zwrot z wiosennej promocji?
    Widziałem kartony ze specjalnymi naklejkami rocznicowymi Canona, i z ladnie wypisanymi produktami objetymi promocją, np 400D KIT. Niestety na 400D Body juz takiej naklejki nie było, zadnej wzmianki o cashbacku, a sprzedawca w sklepie powiedział, że to body juz nie jest objete promocją (brak naklejki). Co wy na to? jest czy nie jest? bedzie zwrot?

Dopiero zaczyna

Thumbs up

żadne naklejki nie są wymagane - to tylko reklama te naklejki.
    Wymagany jest dowód zakupu (faktura/paragon) oraz wycięty kod paskowy z pudła (lub z dwu pudeł w przypadku zestawów gdzie obiektyw jest równiez objęty promocją) no i oczywiście wypełniony formularz ze strony:

http://canonlensacc2007.onlinerebate...owtoclaim.aspx
    :smile:
    Zenit TTL :-D

Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

tak tez podejrzewałem, ale sprzedawca kłocił sie ze mna, ze body nie jest objete promocja. Powiedzial ze dostali od canona wykaz na co jest cashback i na body go nie ma. Dostali w jednej dostawie kity z naklejkami na ktore cashback jest i body bez naklejek "eos anniversary cashback bla blabla", na ktore cashbacka nie ma. Stąd moje pytanie, próbowałem pisać do Canon Polska ale spławili mnie :P

Dopiero zaczyna

Domyślnie

właśnie promocja obejmuje body - wykaz masz na stronie promocji
    Zenit TTL :-D

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Za takie szkla jak 24-105 czy 70-200 oddaja jakies marne grosze.. a za syf jak EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ktory i tak kosztuje nawet 1600 zl oddaja az 580 zł. NIedlugo to beda do tego doplacac zeby im z magazynow zeszlo!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

z kodu na pudelku bedzie chyba wynikalo z tego ze to byl zestaw KIT. Z drugiej strony to by bylo glupie jakby sie okazalo ze za oddzielnie kupione body oddadza kase a za KIT zestaw juz nie. Ale jaki problem napisac maila do Irlandii? Jak ktos ma tlenofon czy inne Koncety mozna zadzwonic i wyjasnic. Jak mnioe nurtowala promocja 30D i watpliwosci mialem to zadzwonilem do zrodla. Bo nawet w Canon Polska ciagle co innego mowili.
    Skąd taka opinia na temat 17-85 ?? Szukam właśnie szkiełka na zastępstwo kita w miare uniwersalnego ale to pierwsza negatywna opinia :/
    Miałeś okazje używać tego szkiełka?
    Ostatnio edytowane przez Pavlik ; 20-04-2007 o 10:38
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

ależ ja już znam na pamięć wykaz tej promocji i ten sam wykaz na oficjalnej stronie canona pokazywałem sprzedawcy, ten sam wykaz na naklejce na zestawie KITowym. Ale na BODY juz nie bylo naklejki, mnie to nie zmartwilo dopóki sprzedawca sam nie powiedział, że nie ma zwrotu na BODY, nie ma naklejki. Mowil tez ze klienci mowili mu ze za Body zwrotów nie dają i że canon mu dał wykaz gdzie body nie ma w promocji. Podobno było identycznie z 30D, ze za kit był zwrot a za body nie, prawda to?

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Taka opinia o 17-85 wzięła się z jego wygórowanej ceny. Za około 1000-1200zł to wg mnie bardzi rozsądny zakup. Dokładny tes jest na stronie www.optyczne.pl
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Strona 17 z 56 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów