Strona 6 z 41 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez Ketchup Zobacz posta
    Ja mam pytanie czego się spodziewałeś od obiektywu za 800 zł grubości dwóch paczek papierosów ? Gdzie optyka jest wielkości monety 5 zł kontra 8 letni słoik którego optyka była "top konstrukcją" swego czasu ? Weź porównaj z RF 50 mm 1.2 wtedy można rozmawiać .
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią. 1.2 słynie wręcz z żenująco niskiej rozdzielczości komy itp itd. Wg optyczne.pl to najgorsze szkło w stajni eL w absurdalnej cenie. Liczyłem że nowy 1.8 będzie chodź na podobnym poziomie. Praca jest porównywalna,tylko coś z obrazkiem nie tak i śledzeniem i plastyką... Oczywiscie mowa o przedziale 1.8-2.8 bo później jest już ok. Od 5.6 nawet jest git. No cóż myślałem że będzie podobnie do RF 35 1.8 ale jednak nie jest.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią.
    Testy na youtubie maja sie do rzeczywistości tak jak pasek w TVP.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Testy na youtubie maja sie do rzeczywistości tak jak pasek w TVP.
    testy gazetowe też są niezłe - 15 obiektywów i wszystkie mają oceny 4.5 lub 5 - ktoś jeszcze wierzy w takie cuda

Bywalec
    Miasto
    far far away

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią. 1.2 słynie wręcz z żenująco niskiej rozdzielczości komy itp itd. Wg optyczne.pl to najgorsze szkło w stajni eL w absurdalnej cenie. Liczyłem że nowy 1.8 będzie chodź na podobnym poziomie. Praca jest porównywalna, tylko coś z obrazkiem nie tak i śledzeniem i plastyką... Oczywiście mowa o przedziale 1.8-2.8 bo później jest już ok. Od 5.6 nawet jest git. No cóż myślałem że będzie podobnie do RF 35 1.8 ale jednak nie jest.
    Wg. testów RF 16 mm 2.8 to kolejny super tani i super dobry wide a prawda jest zupełnie inna. Napis "Canon" nie oszuka fizyki-optyki, jedynie co to cyfrowe korekcje w body mogą "oszukiwać" klienta.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wg. testów RF 16 mm 2.8 to kolejny super tani i super dobry wide a prawda jest zupełnie inna. Napis "Canon" nie oszuka fizyki-optyki, jedynie co to cyfrowe korekcje w body mogą "oszukiwać" klienta.
    Ja jestem z niego bardziej niż zadowolony. Nie wiem jak wypada w testach, co ci się w nim nie podoba?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Teraz jest taki nurt aby produkować słabe optycznie obiektywy i sprzedawać je za duże pieniądze a ich wady optyczne korygować w body. Canon nie jest jedynym wyznawcą nowego nurtu.
    Ja myślałem że teraz jest nurt produkcji genialnych optycznie obiektywów za duże pieniądze

Pełne uzależnienie

Wg. testów
    nie warto tego czytać
    super tani i super dobry
    to się wyklucza

Początki nałogu

Ale to zadziała tylko wtedy, kiedy się chce problemy rozwiązać Nie zawsze, jak widać, to jest celem.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Jak to czego? Rasowości. Rodowód gwarantuje i zobowiązuje.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Panowie, 50 1.8 nie ważne EF czy RF, to szkło dla amatora a nie kotleciarza.

Ja wolałbym mieć wybór niż go nie mieć.
    W cenie rf85l można pewnie kupić sigmy dn 20,35 i 85 1.4. Wszystkie o top jakości optycznej. Nie żadne podróbki chińskie.

Strona 6 z 41 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów