Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Obiektywy RF marek trzecich

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Obiektywy RF marek trzecich

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Admin możesz sprawdzić IP autora wątku czy się nie dubluje. Coś mi mówi, że to trolo prowokacje kogoś od nas... albo się mylę i to tylko Candaro cruciata
    To pytanie nie jest trollowaniem, jest całkiem na miejscu. Nie na miejscu są niektóre odpowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta

Serio w każdym?

Systemy bezlusterkowe: Fuji X, Nikon Z, Sony FE mają wsparcie firm niezależnych: Sigmy, Tamrona, Viltroxa , Samyanga, Tokiny i ceny nie zabijają. Ostatnio nawet Nikon w serii Z produkuje obiektyw na licencji Tamrona za bardzo dobrą cenę. Tak więc zaręczam, że gdzie indziej można znaleźć tzw. cud, miód i orzeszki bez rzekomego "cenowego kosmosu"

ps.
    Doczekam czasów, gdy piszący na forum wyjdą poza ogródek canona i raczą dojrzeć, że w realnym świecie z powodzeniem funkcjonują całkiem dobrze inne systemy niż canon?
    Ciekawe czy my się doczekamy, że stąd odpłyniesz i przestaniesz uświadamiać ludzi na forum jaki to zrobili straszny błąd wybierająca Canona.
    Naprawdę nie mogę się nadziwić, że dorosły człowiek może poświęcać swój czas na takie infantylne krucjaty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe czy my się doczekamy, że stąd odpłyniesz i przestaniesz uświadamiać ludzi na forum jaki to zrobili straszny błąd wybierająca Canona.
    Naprawdę nie mogę się nadziwić, że dorosły człowiek może poświęcać swój czas na takie infantylne krucjaty.
    Jako obywatel tego forum uprzejmie informuję iż czuję się szykanowany za swoje poglądy niezależnego systemowca.

Wracając do tematu wątku (bo widzę wycieczki osobiste pod swoim adresem) nadmieniam, że z wejściem w system FOTO jest podobnie jak z pracą "za miskę ryżu". Na miskę wystarczy, ale na ryż już niekoniecznie. Lepiej wybrać dobry ryż (domyślnie obiektyw) niż pozostać z pustą miską w ręku (domyślnie aparat foto).
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Jako obywatel tego forum uprzejmie informuję iż czuję się szykanowany za swoje poglądy niezależnego systemowca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów