Pokaż wyniki od 131 do 140 z 191

Wątek: Canon RF 50mm F1.8 STM

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon RF 50mm F1.8 STM

przynajmniej nie ma prawie wcale CA
    to nie jest szkło za 850 ile dałem, tylko za 500 max
    w testach terenowych jest jako tako ok, te nieostrości znikają w bokehowym nawale, ale i tak raczej nie będę schodził poniżej f2.2

f1.8 w typowym zastosowaniu do jakiego go kupiłem, czyli fot produktowa:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MG-6313-kopia.jpg
Wyświetleń:	80
Rozmiar:	409,5 KB
ID:	15797

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    I trochę dziwię się koledze Cauchy: masz sprzęt wysokiej klasy lub masz zamiar, a tracisz czas - bo nie powiem, że pieniądze - na takie kupy.
    Bez obrazy oczywiście.
    chciałem zapełnić lukę między 35 a 70 czymś małym i tanim, nie mam potrzeby wywalać 10k na 1kg szkło którego użyję raz w miesiącu

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Coś poradzę - weźcie sobie na testy takie 50tki np. Voigtlandera - nokton, ultron i apo lantar oraz np. 40 Classik.
    Zróbcie portret i popatrzcie w obrazowanie. Może cos wam to powie o obrazowaniu. I że ostrość od brzegu do brzegu w 50tce to nie wszystko, bo mam wrażenie że wiedza kończy się na 50tkach Canona, ewentualnie Sony a o obrazowaniu nic nikt nie pisze. To jest portretówka i to klasyczna nie skorygowane za bardzo stąd tania,troche może nawet zeisowska w obrazowaniu.
    To nie jest szkło do ogólnego zastosowania!
    nie wypowiadam się w portretach bo ich nie robię, ale ogniskowa to ogniskowa, do różnych rzeczy może być użyta
    i co mam myśleć, że 35 i 85 potrafią być ostre brzeg-brzeg, a nagle 50tki nie? że jedyny ostry punkt kadru na pełnej dziurze to punkt AF? czy ta ogniskowa to jest jakaś czarna dziura w fizyce instrumentów optycznych?
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 13-02-2024 o 17:27
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uprawnienia umieszczania postów