Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: Autofocus

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Odp: Autofocus

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    To są 2 różne sprawy.

1.
    Czy jest różnica i jaka (np. na skraju matrycy : AF, jakość techniczna zdjęcia) w różnych sytuacjach zdjęciowych dla danego typu obiektywów
    2.
    Czy ta różnica to jest jakiś/istotny problem dla konkretnego użytkownika, czy da mu lepsze wyniki

Póki nie będą dostępne wyniki sensowych testów/porównań to nie wiadomo.
    Wszyscy (?) producenci obiektywów produkują/projektują/planują do ML

jp
    Jeszcze raz. Zapewniam Cię że techniczna jakość zdjęć z EF podpiętych do eRki czy eMki jest znakomita. Co najmniej tak dobra jak z dslra z tą samą matrycą. Więc uspokajam jest bardzo dobrze .
    Nie rozumiem co Cię tak martwi, nie używasz systemu Canona więc po co Ci ta wiedza? Przecież wedle najświetniejszego we wszechświecie portalu szerzącego jedynie słuszną prawdę o jakości sprzętu najlepsze puszki i szkła robi Sony więc po co się w ogóle zajmować takim ciemnogrodem jak Canon . Strata czasu ....

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ano. Do tej pory używam analogowego szkła Canona FD 50 f/1.4 z 1979 roku i cały czas niezmiennie jest to genialne szkło manualne - "reference lens" http://www.mir.com.my/rb/photography...enses/50mm.htm
    Dokładnie. Czasem wiekowe konstrukcje potrafią dać obrazek nadal znakomity i całkowicie użyteczny .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-05-2019 o 23:06
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów