Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
Wiecie co? Ja się trzymam. Pykło mi 15 lat na forum. Za wiele nie pisałem dużo więcej czytałem. Szanuje wielu z Was za ogrom wiedzy i doświadczeń którymi się dzielicie z innymi. I o to w tym wszystkim chodzi. By dzielić się wiedzą, trzymać się wątków i darzyć szacunkiem innych użytkowników forum. Kłopot w tym taki że łatwiej zapytać o coś nie zważając uwagi na to że zostanie się zbesztanym za lenistwo niż użyć wyszukiwarki. Kiedyś było "użyj wyszukiwarki było 100 razy albo i więcej" czasem ktoś też odpowiedział, ktoś zamieścił linki. Ale i łatwiej coś było znaleźć. Dziś jeden nad drugim się wywyższa, jego racja jest najwyższa, wątku się nie trzyma. Facet przychodzi do sklepu, jest chleb? Nie ma, ale wie Pan co? Przywieźli cebulę. Zważyć Panu? Tak to niestety zaczyna wyglądać na naszym forum. Znajdując ten wątek na ponad 400 stron byłem przekonany poziomu i merytorycznych wypowiedzi na temat czego dotyczy tytuł. Poziom odleciał. Krzywe się rozjechały. Słabe jest to że każdy akceptuje taki stan rzeczy i w tym uczestniczy.
Tyle ode mnie w tym temacie.
Wiesz to jest tak że i masz rację i nie masz .
Bo że bicia piany i OT jest dużo to fakt ale że wysyłanie do wyszukiwarki to zabijanie sensu istnienia for wszelakich to druga rzecz. Możliwe że ta równowaga jest zachwiana ale forum to żywy twór i nie zmienią go akty strzeliste tylko praca i aktywność użytkowników. Poza tym czasy się zmieniły. Wobec wszechogarniających tzw mediów społecznościowych fora zmieniły się bardziej w kluby dyskusyjne, obawiam się że próba zmiany tego stanu rzeczy doprowadziłaby do ich zgonu ze stuprocentową skutecznością ....