Strona 32 z 37 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 366

Wątek: Canon EOS R8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R8

No cóż aparacik zacny. Bezcenne jest to że na imprezie można robić zdjęcia niesłyszalnie, natomiast ciągle nie mogę się przyzwyczaić i nie ogarniam czy zrobiłem zdjęcie czy nie ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No cóż aparacik zacny. Bezcenne jest to że na imprezie można robić zdjęcia niesłyszalnie, natomiast ciągle nie mogę się przyzwyczaić i nie ogarniam czy zrobiłem zdjęcie czy nie ....
    Powinny być ustawienia głośności migawki elektronicznej

https://cam.start.canon/pl/C013/manu...t-up_0150.html

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam dokladnie to samo, sprobowalem tego kilka razy, i nie moglem przywyknąć.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez JERONIMO1 Zobacz posta
    Powinny być ustawienia głośności migawki elektronicznej

https://cam.start.canon/pl/C013/manu...t-up_0150.html
    No muszę sprawdzić jak to się sprawuje, przed imprezą nie było szans.
    Druga rzecz to ustawienia AF bo jest tego tyle, że na szybko wolałem nic nie zmieniać, a nie zawsze mi łapał tak jak chciałem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tak to mniej więcej wygląda co do rozmiarów R10 R8 i 7dmkIi Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C956387B-B173-47CA-A30C-D2B36AA16CAB.jpeg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	2,18 MB
ID:	15550
    Ostatnio edytowane przez Camilo ; 20-11-2023 o 14:09

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    U mnie jest podobnie jak Bangi - R6mk2 docelowo po Rce. R8 jest w spoko cenie teraz, ale nadal mnie to nie przekonuje. Też niby IBIS nie potrzebuję, ale z drugiej strony - jak robić krok do przodu to nie "tip toka" (nie mylić z tik tokiem :P) tylko, jakiś większy. W fotografii trzeba cierpliwości - przy robieniu zdjęć, jak i przy zakupach.
    myślę, że ergonomia R8 by Cię wykończyła, ja nie wiem jak można poważnie pracować bez kółka z tyłu i joysticka... I te bateryjki, jak masz już worek lp-e6 jak każdy. W cenie 5.5k (w takiej to body powinno startować, a nie w cenie lol 9k) to ciekawy aparacik jako dodatek, 3 backup, albo na spacery, jak ktoś nie ma co z kasą robić, do pracy fotograficznej, gdzie trzeba często coś zmieniać i przestawiać (a nie postawić na statywie i włączyć rec) ergonomia rodem ze 100D jest koszmarna niestety i ogranicza głównie.

Jeśli ktoś chce rawa to tak na szybko, elektroniczna migawka cr3 obiektyw 400mm f5.6 https://drive.google.com/drive/folde...Dv?usp=sharing
    Samolot wojskowy zapewne poruszony
    Ostatnio edytowane przez Camilo ; 20-11-2023 o 19:36

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Ciekawi mnie Jeronimo Twoje porównanie R8 do R. Zapewne musi to chwilę potrwać, ale samo pierwsze wrażenie jakie jest? (w względzie R8 vs R)

Hmm jak to napisać, jeśli nie potrzebujesz szybkiego odczytu migawki elektronicznej nie potrzebujesz szybkostrzelności ani takich bajerów jak wykrywanie oczu u zwierząt które nie jest idealne i się myli to nie zmieniaj bo nie warto. Z drugiej strony aparat r8 kupiłem za 5500 tys zł a za R płaciłem wtedy 10 000 razem z rf35 f1.8 to uważam że za te pieniądze które kosztuje teraz R8 to dobry wybór dla niedzielnego pstrykacza jakim jestem i doplata do R6 czy R5 nic by nie zmieniła, wolę wszystkiego się pozbyć i przeczekać z r8 aż Canon zrobi szybszy odczyt migawki elektronicznej porównywalny z mechaniczną tak jak Z8,Z9,a9,a1 czy om1 majac na uwadze Fotografowanie poruszających się obiektów

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    myślę, że ergonomia R8 by Cię wykończyła, ja nie wiem jak można poważnie pracować bez kółka z tyłu i joysticka... I te bateryjki, jak masz już worek lp-e6 jak każdy. W cenie 5.5k (w takiej to body powinno startować, a nie w cenie lol 9k) to ciekawy aparacik jako dodatek, 3 backup, albo na spacery, jak ktoś nie ma co z kasą robić, do pracy fotograficznej, gdzie trzeba często coś zmieniać i przestawiać (a nie postawić na statywie i włączyć rec) ergonomia rodem ze 100D jest koszmarna niestety i ogranicza głównie.
    Bez problemu da się pracować, złej baletnicy ... itd...
    Ergo w tym aparacie nie jest dla mnie wzorcowa ale rekompensuje to wielkość i obrazek który wypuszcza.
    Kapitan Wagner

Strona 32 z 37 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów