No cóż aparacik zacny. Bezcenne jest to że na imprezie można robić zdjęcia niesłyszalnie, natomiast ciągle nie mogę się przyzwyczaić i nie ogarniam czy zrobiłem zdjęcie czy nie....
No cóż aparacik zacny. Bezcenne jest to że na imprezie można robić zdjęcia niesłyszalnie, natomiast ciągle nie mogę się przyzwyczaić i nie ogarniam czy zrobiłem zdjęcie czy nie....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Powinny być ustawienia głośności migawki elektronicznej
https://cam.start.canon/pl/C013/manu...t-up_0150.html
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Camilo ; 20-11-2023 o 14:09
myślę, że ergonomia R8 by Cię wykończyła, ja nie wiem jak można poważnie pracować bez kółka z tyłu i joysticka... I te bateryjki, jak masz już worek lp-e6 jak każdy. W cenie 5.5k (w takiej to body powinno startować, a nie w cenie lol 9k) to ciekawy aparacik jako dodatek, 3 backup, albo na spacery, jak ktoś nie ma co z kasą robić, do pracy fotograficznej, gdzie trzeba często coś zmieniać i przestawiać (a nie postawić na statywie i włączyć rec) ergonomia rodem ze 100D jest koszmarna niestety i ogranicza głównie.
Jeśli ktoś chce rawa to tak na szybko, elektroniczna migawka cr3 obiektyw 400mm f5.6 https://drive.google.com/drive/folde...Dv?usp=sharing
Samolot wojskowy zapewne poruszony
Ostatnio edytowane przez Camilo ; 20-11-2023 o 19:36
Ciekawi mnie Jeronimo Twoje porównanie R8 do R. Zapewne musi to chwilę potrwać, ale samo pierwsze wrażenie jakie jest? (w względzie R8 vs R)
Hmm jak to napisać, jeśli nie potrzebujesz szybkiego odczytu migawki elektronicznej nie potrzebujesz szybkostrzelności ani takich bajerów jak wykrywanie oczu u zwierząt które nie jest idealne i się myli to nie zmieniaj bo nie warto. Z drugiej strony aparat r8 kupiłem za 5500 tys zł a za R płaciłem wtedy 10 000 razem z rf35 f1.8 to uważam że za te pieniądze które kosztuje teraz R8 to dobry wybór dla niedzielnego pstrykacza jakim jestem i doplata do R6 czy R5 nic by nie zmieniła, wolę wszystkiego się pozbyć i przeczekać z r8 aż Canon zrobi szybszy odczyt migawki elektronicznej porównywalny z mechaniczną tak jak Z8,Z9,a9,a1 czy om1 majac na uwadze Fotografowanie poruszających się obiektów
Kapitan Wagner