Cytat Zamieszczone przez tom634 Zobacz posta
Niedawno zakupiłem 6D i 24-70/2.8L II. Niestety niektóre zdjęcia są nieostre i nie potrafię stwierdzić dlaczego.

W załączniku przesyłam najbardziej typowe zdjęcie przedstawiające problem - RAWa. Parametry: 24mm, f=9.0, t=1/180s.

Ustawiłem dużą przysłonę, żeby mieć dużą GO. Czas powinien z nadmiarem wystarczyć w stosunku do ogniskowej, żeby uzyskać nieporuszone zdjęcie (robione z ręki). A jednak widzę mydło na zdjęciu. Tak jest na wielu podobnych zdjęć - także z ludźmi, przedmiotami itd. Czy to moja wina czy obiektywu?

Załącznik: IMG_0897.CR2 pobierz za darmo - Darmowy hosting plików
Przełącz się z AI FOCUS na AI SERVO. Wyłącz lampę, pies niech zapozuje i rób zdjęcie. Włącz lampę, pies niech zapozuje i rób zdjęcie. Porównaj zdjęcia. Jak nic nie zmieniło się na lepsze to idź na strony 307-310 instrukcji obsługi http://gdlp01.c-wss.com/gds/4/030000..._Manual_PL.pdf i poczytaj sobie co jest tam napisane, coś może trzeba przestawić i może będzie lepiej. Jak nie będzie lepiej to rób zdjęcia wyłącznie za pomocą centralnego punktu w trybie ONE SHOT, w przypadku tego modelu aparatu to szczerze mówiąc najlepsza opcja.