Cytat Zamieszczone przez BENY Zobacz posta
Kurcze, a ja myślałem, że forum jest po to by pytać bardziej doświadczonych by na minę sie nie wpakować. A rzetelne testy, by poznać główne bolączki na które trzeba zwrócic uwage podczas testów w sklepie. Nie jestem zadnym pro-foto, wiec wolę dopytać i dfoczytać. A gdybym był, to bym wam gitary nie zawracał.
Beny nie odbierz tutaj nikogo źle, forum jest do pomocy i wypowiedzi ale jezeli ptyania powatarzaja sie na około zmienia się tylko jakas wytyczna czyli np mam 1500zł na obiektyw a dalej mam 1600zł na obiektyw itd szkło do fot dzieci albo zwierzą albo portret. wszystko jest kwestią jak to czujemy. Druga rzeczto taka ze naprawde na pytanie ktore zadałeś mozna bez problemu znaleźć odpowiedź na tym forum, korzystajac z poprzednich tematów oraz wzorując sie na tym co mozesz dowiedzieć się idąc do sklepu a dodatkowo znając wlasne potrzeby jestes w stanie podjąć prostą i szybką decyzję. Ktość ci poleca 17-55/2,8 ktos 24-105 ktoś zaraz wyskoczy z 17-40 a inny jeszcze z 24-70 itd itd, ty fotografujesz i ty uzywasz aparatu i szkła, becekpl daje ci jedna z lepszych rad, troche dosadnie ale ma duza racje, idz do sklepu przepnij kilka szkieł i zobaczysz co to jest i z czym to sie je, postaw się w danej potrzebie a zobaczysz czy warto czy nie. Forum jest od pytania ale też od tego aby czytać wczesniejsze tematy w których moze nie dosłownie jest odpowiedź ale wzorując sie na odpowiedziach mozna dojść do konkluzji co jest najlepsze dla CIEBIE a nie wg nas...