Pokaż wyniki od 1 do 10 z 328

Wątek: [Hamtaro] Landscapes

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    To Hagia Sofia i Błękitny Meczet Imho,po ilosci minaretów sądzę.No jesli tak to z ciekawszych rzeczy obok Hipodrom.
    Hagia Sofia po lewej stronie (4 minarety), Błękitny Meczet po prawej (6 minaretów). Pomiędzy nimi coś a'la park. Następnie wzgórze, które zaczyna się na lewo od Hagii Sofii zaczyna się zniżać i umieszczony jest na nim pałac z muzeum i rewelacyjnym parkiem. Generalnie piękna miejscówa, lecz cholernie... niefotogeniczna. Ładne zdjęcia z Istambułu zobaczyć to rzadkość. Chyba, że uliczne (szczególnie po azjatyckiej stronie w mało turystycznych dzielnicach, choć tam z nową lustrzanką cyfrową bym się nie zapuszczał - jednak mało jest widoków tak zniechęcających złodziei i bandytów jak wymiana filmu w trakcie fotografowania w takich miejscach). Natomiast z uwagi na położenie samego miasta oraz ilość mieszkańców (i co za tym idzie samochodów i innych pojazdów spalinoprodukujących) powietrze często jest nieprzejrzyste, co nie sprzyja fotografowaniu zabytków.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    ... pałac z muzeum i rewelacyjnym parkiem ...
    Pałac ten nazywa się Topkapi i naprawdę warto go odwiedzić, a szczególnie część w której mieści się harem (dodatkowy zakup biletu). Coś niesamowitego, mało odwiedzane i promowane przez przewodników. Dobrze że osoba która już była w Stambule i miała okazję to miejsce zwiedzać nam o tym powiedziała inaczej nikt by tam się nie wybrał
    link do moich zdjęć
    Harem zaczyna się od "Harem w pałacu Topkapi"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Topkapi to pałac dynastii Osmanidów.Taki turecki odpowiednik Wawelu.
    Wiele stuleci kolejny sułtan stamtąd zarządzał Turcją.
    Stambuł jak dla mnie to raj fotograficzny.
    Turystyczny też.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Topkapi to pałac dynastii Osmanidów.Taki turecki odpowiednik Wawelu.
    Wiele stuleci kolejny sułtan stamtąd zarządzał Turcją.
    Stambuł jak dla mnie to raj fotograficzny.
    Turystyczny też.
    Jak raj rajem to ja sobie chyba odpuszczę po obejrzeniu filmu Midnight Express będę omijał Turcję wielkim łukiem. Choć mając w pamięci góry Kapadocji jak zobaczyłem kiedyś drogowskaz z napisem Stambuł 1200km to się przez chwilę zastanowiłem czy by nie przycisnąć. A tak na marginesie zdjęcia fajne. Mi przypadła do gustu 80.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jeśli o narkotyki chodzi ,to strach się w ogóle gdziekolwiek ruszyć.Twój bagaz w luku towarowym może stać się wyrokiem.Nawet KS.
    Ten świat robi się coraz mniej bezpieczny.

Uprawnienia umieszczania postów