W takim razie czekam na link. Nie wiem o co kaman z moim połaczeniem.
W takim razie czekam na link. Nie wiem o co kaman z moim połaczeniem.
Fajne, tylko bardzo wstępne, czy kolejne, bardziej zaawansowane części też będą darmowe?
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Podobne webinaria prowadzone przez X-Rite na świecie zawsze były darmowe, nie sądzę by w tym przypadku miało być inaczej.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Co by tu napisać...
Hmmm...
Liczyłem raczej na praktykę a nie marketingową papkę. Moim zdaniem takie webinarium powinno wyglądać w ten sposób, że prowadzący działa na żywym organiźmie a nie pokazuje nam slajdy. Może następne będą już konkretne...
Poza tym użytkownik oczekuje, że pokaże mu się co i jak ustawić, gdzie nacisnąć w danym oprogramowaniu aby uzyskać to czy tamto a przy okazji wyjaśnienie dlaczego tak a nie inaczej (i tu może być jakis wywód teoretyczny) w dodatku nie w oprogramowaniu dołączanym do najdroższych zestawów, tylko w tym dostępnym dla przeciętnego amatora.
Generalnie jestem rozczarowany ale liczy się chęć w ogóle zorganizowania czegoś takiego w języku polskim, oby jak najwięcej i jak najlepszej treści, której "głodni" są fotoamatorzy sfrustrowani kolorywmi niuansami![]()
EOS od lat dziewięćdziesiątych...
Mam podobne wrażenia (co MaciekSK). Na dodatek zupełnie nie wiem po co toto było na żywo. Te prezentacje można było skrócić do 10 minut, nagrać, dobrze przygotować a tak to było jak było. Yyyyyyy.... eeeee..... yyyyyyyy... jakoś mało dobrze brzmi jak nie ma obrazu a jest pokaz slajdów. Jakby było nagrane to uniknięto by wpadki z tym drugim ekranem. Trochę stres zadziałał na wykładowców i słychać było, że to jest czytane z kartki. :-)
Na żywo mogły być pytania - no i oczywiście kamera w studio a nie gadanie do obrazu.
Ogólnie to bardzo mało istotnych informacji a sporo "papki".
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Temat webinarium lojalnie uprzedzał, że będzie dotyczyło podstaw. Nad oprogramowaniem amatorskim nie ma się co rozwodzić, bo po prostu trzeba wykonywać polecenia i naciskać "OK" w odpowiedniej kolejności. Wywody teoretyczne wyjaśniające dlaczego tak a nie inaczej są w podobnych ramach czasowych mało realne, bo tematyka jest wyjątkowo zabagniona i byle bzdura wymaga elaboratu.
Tak szczerze komu się przydał ten w dobrym słowa znaczeniu marketingowy bełkot?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Podobne webinaria zwykle tyczyły użycia konkretnych rozwiązań i prowadzący dokonywali on-line prezentacji jak posługiwać się daną aplikacją, tłumacząc z grubsza o co kaman. To spotkanie było wprowadzające, więc siłą rzeczy było mocno ogólnikowe, następne powinny już być bardziej konkretne.
Prowadzący mieli też trochę pecha z tymi ekranami, do tego mz. moderatorka niezbyt szczęśliwie wytypowała pytania do publicznej odpowiedzi - pozornie były podstawowe, w praktyce były potwornie zabagnione i współczuję prowadzącym, że musieli na nie odpowiedzieć w trzech słowach, bo tyczyły sakramencko skomplikowanych zagadnień. A tłumaczenie odnośnie skorelowanej temperatury barwowej światła dziennego było chyba trochę nie na temat...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 02-09-2011 o 14:35