Strona 129 z 148 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChM Zobacz posta
    Miałem Marumi WPC 49 mm, masakra, jakość zdjęć nie była najgorsza, ale wyczyszczenie tego filtra to była prawdziwa masakra. Mazało się wszystko co się dało, próbowałem kilku srodków do czyszczenia optyki. Teraz mam B+W i czyszczenie też potrafi dokukuczyc, mniej niż z marumi, ale zawsze.
    Polary chyba tak mają, kieyś miałem filtr Hama i bardzo podobnie się go czyścilo.
    z Marumi WPC mam tylko UV-ki i te czyszcza sie swietnie. czemu polar mialby byc gorszy nie rozumiem, bo to, ze w srodku siedzi folia polaryzacyjna niczego nie zmienia dla podatnosci szybek na brud/czyszczenie. no ale widac cos nie wyszlo...

jesli chodzi o polary i Marumi - mam tak DHG, jak i Super DHG. ten pierwszy brudzi sie latwo a czysci paskudnie. ten drugi dokladnie odwrotnie, dlatego zainteresowanym zdecydowanie polecal dolozyc te kilka zlotych. de facto pod wzgledem lapania/czyszczenia syfu Super DHG to najlepsze filtry z jakimi w ogole mialem do czynienia (w tym roznorakie Hoye i B+W).
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z Marumi WPC mam tylko UV-ki i te czyszcza sie swietnie. czemu polar mialby byc gorszy nie rozumiem, bo to, ze w srodku siedzi folia polaryzacyjna niczego nie zmienia dla podatnosci szybek na brud/czyszczenie. no ale widac cos nie wyszlo...
    .
    może miałem pecha, ale mój był okropny w czyszczeniu, UV mam hoya pro1 digital i ta czyści się świetnie

Coś już napisał

Domyślnie

witam, dojrzewam do zakupu polara...dylemat, który? czytałem testy na optyczne pl i na polu boju zostały dwa tj. Kenko PRO1 Digital 77mm i Marumi super DHG 77mm... morze ktoś podzielić się doświadczeniami z tymi filtrami...wybór padł względem jakość/cena....chcę wykorzystać te filtry do hdr-ów...

Dopiero zaczyna Awatar rbanach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam Marumi Super DHG 77mm, zarówno w C10-22 jak i C24-105 sprawuję się bez problemów. Mogę go polecić...
    Canon EOS 500D + BG-E5 | Canon EFS 10-22 USM | KIT | Canon EF 24-105/4L IS | Tamron 70-300 Di LD | Canon EF 28/1.8 USM |
    Canon EF 50/1.8 II | Samyang 500/6.3 DX | Speedlite 430 EX II | Pixel TR-332 | Polary i UV | Lowepro NOVA 200 AW |

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ja też mam dwa polary Marumi i też je polecam.
    Podpisy kłamią

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Marumi nawet bez Super sprawuje się bardzo dobrze.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Używam MARUMI DHG Circular PLD - nie mogę o nim złego słowa powiedzieć.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Dzięki opiniom w tym temacie też kupilem Marumi i jestem z niego jak najbardziej zadowolony

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki za pomoc...zrobiło mi się ciut jaśniej...teraz pozostaje szukać filtra za wielką wodą- tylko $ w górze...może ktoś ma sprawdzony sklep w Chinach z przystępnymi (okazjami) cenami?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a w PL ciężko dostać? bez przesady przecież ceny marumi są śmiesznie niskie w porównaniu do b+w czy heliopanów
    Podpisy kłamią

Strona 129 z 148 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów